Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

«Διπλό» της Σλοβενίας στη Βοσνία! Η Ελλάδα πήρε το «δώρο» με αγχωτική νίκη στο Λιχτενστάιν

Η Ελλάδα πήρε το «δώρο» με αγχωτική νίκη στο Λιχτενστάιν
  (Φωτογραφία:  Intime )

Βαντούζ, Λιχτενστάιν
Η Εθνική μπορεί να έπαιξε με τη «φωτιά» στο Λιχτενστάιν, όμως, τελικά όχι μόνο δεν κάηκε, αλλά πήρε και τη νίκη με 1-0 που σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα (πραγματικό δώρο) της Βοσνίας από την Σλοβακία, την φέρνει στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το 2014 στη Βραζιλία. Η Ελλάδα πέταξε στα «σκουπίδια» το πρώτο ημίχρονο έχοντας κάκιστη απόδοση και μπήκε πολύ πιο επιθετικά στο δεύτερο. Η ανόητη αποβολή του Χολέβα στο 59' παραλίγο να κοστίσει πανάκριβα, όμως, στο 66' με 10 έμεινε και το Λιχτενστάιν. Αφού στο 67' είχαμε δοκάρι με τον Κατσουράνη, στο 72' ήρθε το γκολ του Μήτρογλου και στο 74' άλλο ένα δοκάρι με τον Νίνη.

Η Εθνική μπήκε... υπνωτισμένη στο γήπεδο και δε «ξύπνησε» καθόλου στα πρώτα 45 λεπτά. Ομάδα χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς κίνηση και ουσία στο παιχνίδι, χωρίς ούτε μία αξιόλογη φάση στην αντίπαλη περιοχή, απογοήτευσε τους πάντες με την απόδοσή της. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν αξιοπρεπέστατα, δεν πιέστηκαν και στο διάστημα του πρώτου μέρους πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους. Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους, με το Νταβίντ Χάσλερ στο 18΄ να πιάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η εθνική «ισοφάρισε»...τα σουτ στο 25', όταν ο Ταχτσίδης έπιασε το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο δεύτερο μέρος. Στο δίλεπτο 49' - 50' ο Μήτρογλου έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να βάλει μπροστά την Ελλάδα, ενώ στο 54' ο φορ του Ολυμπιακού απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος. Σε χρονικό σημείο που η Ελλάδα πίεζε για να σκοράρει ο Χολέμπας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, επειδή αντέδρασε στο φάουλ που ο ίδιος κέρδισε από το Μ.Κρίστεν.

Έξι λεπτά μετά η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, καθώς ο Ντέιβιντ Χάσλερ είδε το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Νέα τεράστια ευκαιρία για τη «γαλανόλευκη» στο 67' με την κεφαλιά του Κατσουράνη, που απέκρουσε ο Γέλε και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Η ανωτερότητα της Ελλάδας επιβραβεύτηκε στο 72' με τον-παρά λίγο-μοιραίο παίκτη της ομάδας, Κώστα Μήτρογλου, που από κοντά εκμεταλεύτηκε την ασίστ του Τοροσίδη.

Νέο δοκάρι για την Ελλάδα με το Νίνη στο 74', ενώ αμέσως μετά ο Γέλε απεσόβησε το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μήτρογλου.

Διαιτητής: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)

Κίτρινες: Μπουργκμάιερ, Φρικ, Ντ.Χάσλερ, Μ.Κρίστεν, Ν.Χάσλερ, Πολβερίνο - Κονέ, Τοροσίδης, Χολέβας.

Κόκκινες: Ντ.Χάσλερ 66΄ (δεύτερη κίτρινη) - Χολέβας 60΄ (δεύτερη κίτρινη)

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (Ρένε Πάουριτς): 
Γέλε, Οέρι, Κιντάνς, Στόκλασα, Ντ. Χάσλερ, Φρικ (28΄ Αντρέας Κρίστεν), Μπουργκμάιερ, Ν.Χάσλερ, Μ.Κρίστεν (+90΄ Γκούμπσε), Βάιζερ, Πολβερίνο.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (67΄ Καραγκούνης), Κονέ (46΄ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (84΄ Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 16 (23-4)
2. Ελλάδα 16 (8-4)
3. Σλοβακία 12 (8-5)
4. Λετονία 7 (8-15)
5. Λιθουανία 5 (5-10)
6. Λίχτενσταϊν 2 (3-17)

Τα ματς που απομένουν

10 Σεπτεμβρίου
Λιθουανία - Λίχτενσταϊν
Σλοβακία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ελλάδα - Λετονία

11 ΟκτωβρίουΒοσνία/Ερζεγοβίνη - Λίχτενσταϊν
Λιθουανία - Λετονία
Ελλάδα - Σλοβακία

15 ΟκτωβρίουΛιθουανία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ελλάδα - Λίχτενσταϊν
Λετονία - Σλοβακία
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: