Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Συμφωνία με το υπουργείο Παύουν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές


Παύουν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές
Τέλος της ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ, η οποία είχε ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου, έπειτα από δέσμευση του υπουργού Υγείας για την ικανοποίηση βασικών απαιτήσεων του. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα πληρώνουν από την τσέπη τους τη νοσηλεία στις συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.

Τα μέλη του Συνδέσμου συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για τον οποίο ανέφεραν ότι δεσμεύτηκε για τα εξής: 

  • Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αφορούν στο χρονικό διάστημα 2007 μέχρι και ολόκληρο το 2011 καθώς επίσης οι εκκαθαρίσεις για τις οφειλές του έτους 2012, να αποπληρωθούν στο σύνολο τους έως και 31-01-2014.
  • Καθορίζεται χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των νέων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με το οποίο: Την εβδομάδα 04 έως και 08-11-2013, να αποπληρωθούν οι προκαταβολές των οφειλών για τον Απρίλιο 2013. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2013, να αποπληρωθούν προκαταβολές για το Μάιο του τρέχοντος έτους και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου να αποπληρωθούν οι αντίστοιχες προκαταβολές για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.
Αποφασίστηκε επίσης:

  • Να γίνεται η εκκαθάριση των οφειλών μέσω ελεγκτικών εταιριών, προκειμένου με την ολοκλήρωση της, να πραγματοποιείται και η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • Σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα συμψηφισμού των βεβαιωμένων εκκαθαρισμένων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές για οφειλές των κλινικών προς άλλους φορείς του Δημοσίου (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία)
  • Να κατηγοριοποιηθούν οι κλινικές από 01-01-2014 ώστε οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ να συναφθούν με τη νέα κατηγοριοποίηση καθώς επίσης και οι κλινικές να έχουν αυτοτελή προϋπολογισμό και να είναι υπόλογες για τις ατομικές υπερβάσεις.
  • Τέλος, να μεταφερθούν πόροι από κωδικούς που έχουν υπόλοιπα διαθεσίμων για το 2013, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές.
«Κατόπιν της έγγραφης δέσμευσης του υπουργού για την υλοποίηση των παραπάνω αναστέλλουμε την επίσχεση, συνεχίζοντας την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» ανακοίνωσε ο ΣΕΚ.

Προειδοποιεί, τέλος, ότι εάν οι δεσμεύσεις δεν τηρηθούν και αυτήν τη φορά θα ακολουθήσουν νέες κινητοποιήσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Πλήγμα για τη Δημοκρατία» Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ


Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ
Από το σημείο της επίθεσης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ατόμων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου είπε: «Οι δολοφόνοι, όποιοι κι αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες αυτό».

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει» αναφέρει η ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η Δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης».

Η Δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν τη χώρα, δήλωσε σε συνεργάτες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας έκκληση για απόλυτη ψυχραιμία.

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη Δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη Δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Παπαδημούλης.

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Η Δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί» τονίζει το ΚΚΕ.

Την επίθεση καταδικάζει και ο ΛΑΟΣ. «Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επικίνδυνο σκηνικό Διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο


Κόσμος κοντά στο σημείο της επίθεσης, στη λεωφόρο Ηρακλείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 7 το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο από πυροβολισμούς αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Ηρακλείου. Ένας ακόμα τραυματίας διεκομίσθη στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιά.

15 φωτογραφίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δράστες με κράνη, πάνω σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν πολλές φορές με όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών, εναντίον των θυμάτων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τον τόπο του εγκλήματος έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής 12 κάλυκες, που θα μεταφερθούν για βαλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι δράστες διέφυγαν στους δρόμους του Ν.Ηρακλείου. Αργότερα, μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, που ενδεχομένως να χρησιμοποίησαν οι δράστες, βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, στην οδό Αυξεντίου.

Οι δύο νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Ολγα. Σύμφωνα με τους γιατρούς έφεραν τραύματα από όπλα στο κεφάλι και στην κοιλιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ο 29χρονος τραυματίας, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, είναι βαριά τραυματισμένος, βρίσκεται στο χειρουργείο και υπάρχει αισιοδοξία των γιατρών ότι μπορεί και να τα καταφέρει.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, o εκπρόσωπος τη Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, είπε ότι οι νεκροί -22 και 26 ετών- ήταν μέλη του κόμματος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση, λέγοντας ότι ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας κατέβηκε και πυροβόλησε τα θύματα από πολύ μικρή απόσταση. «Τους πυροβολούσαν ακόμη και όταν ήταν στο έδαφος, μέχρι να αδειάσουν τα όπλα τους» πρόσθεσε.

Οι νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε στους δημοσιογράφους και η Ουρανία Μιχαλολιάκου.

«Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΧΑ, στην οποία υπογραμμίζεται πως το κόμμα είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, επιφορτισμένα με την περιφρούρηση των γραφείων.

Η λεωφόρος Ηρακλείου έχει κλείσει στο σημείο της επίθεσης. Σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών σε όλη την περιοχή του Ν.Ηρακλείου.

Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛ.Α.Σ και στελέχη της ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και βουλευτές του κόμματος. Μετά τις 21.00 ο κόσμος απομακρύνθηκε και έμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Την έρευνα για την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
«Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες αυτό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας» τόνισε το ΠΑΣΟΚ.

«Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, και κάλεσε «σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση».
Το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ξαναπαντρεύτηκε και επί 30 χρόνια έπαιρνε σύνταξη χηρείας...


Αποκόμισε παράνομα από το ΙΚΑ 105.000 ευρώ...

Για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ΙΚΑ συνελήφθη 63χρονη, καθώς λάμβανε παράνομα από το ΙΚΑ για 30 περίπου χρόνια, σύνταξη χηρείας (εξαιτίας ...
θανάτου του πρώτου της συζύγου) αν και είχε συνάψει δεύτερο γάμο.

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της, το 1980, σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει ως όφειλε στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει σύνταξη χηρείας. Το ποσό που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ίδρυμα, ανέρχεται τουλάχιστον στις 105.000 ευρώ.

Η 63χρονη συνελήφθη ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος Τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας, το χρηματικό ποσό των 374 ευρώ και ένα αντίγραφο εντάλματος πληρωμής - ανάληψης χρημάτων.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών...
newsbeast.gr

Read more...

Σάλος από την νέα κίνηση των Carrefour...


Αντιδράσεις σε υψηλούς τόνους από καταναλωτές...





Στην πρωτοφανή κίνηση να εγκαταστήσουν εντός των πολυκαταστημάτων ενεχυροδανειστήρια προχώρησαν τα Carrefour που πλέον ελέγχονται εξ ολοκλήρου από...
τον όμιλο Μαρινόπουλου.

Όπως διαβάζουμε στο fpress, τα ενεχυροδανειστήρια Gold Buyers λειτουργούν μετά από συμβάσεις με την Carrefour και προβαίνουν σε συναλλαγές με τους πελάτες των super markets οι οποίοι προφανώς βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και ενδεχομένως να δίνουν τα κοσμήματά του προκειμένου να λάβουν σε αντάλλαγμα μετρητά και να προχωρήσουν σε αγορές προϊόντων άμεσης ανάγκης.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο των συμβάσεων της Gold Buyers με την Carrefour δηλαδή αν η αλυσίδα Super Market ενοικιάζει μόνο το χώρο ή έχει και ποσοστά επί του τζίρου ή των κερδών.
Επισημαίνεται ότι η Gold Buyers ελέγχεται από εταιρία με Βρετανική έδρα και την επωνυμία Euro Bullion (Greece) και διοικείται από βρετανούς. Μάλιστα φαίνεται να έχει προβεί σε 3 αλλαγές έδρας από το 2010 που ιδρύθηκε.

Βέβαια από την άλλη μπορεί να το δει κανείς και ως κοινωνική παροχή προς τους πελάτες...

Read more...

Συνελήφθη ο Αγαπητός και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Capsis...


Ο επιχειρηματίας, Αγαπητός Βαλογιώργης, των γνωστών ζαχαροπλαστείων, συνελήφθη για...
μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ ύψους 154.877,36 ευρώ. Η Αγαπητός Γαστρονομία έχει καταθέσει αίτηση για ένταξη στο άρθρο 107 του πτωχευτικού κώδικα υπό το βάρος οφειλών 100 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με το δημοσίευμα. Επίσης συνελήφθη η Ελένη Καψή, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης Capsis, για μη καταβολή ασφαλιστών εισφορών στο ΙΚΑ ύψος 927.270 ευρώ.
Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης...
tvxs.gr

Read more...

Μανιάτης: Ενθαρρυντικά στοιχεία για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη



Ενθαρρυντικές οι πρώτες αναλύσεις των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, τόνισε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης
Οι πρώτες αναλύσεις των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες που έγιναν στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης υποδεικνύουν την ύπαρξη υποσχόμενων στόχων, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο.
Η ερμηνεία των δεδομένων, πρόσθεσε, πραγματοποιείται στο Χιούστον και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2014. Θα ακολουθήσει όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση η προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση περιοχών σε πετρελαϊκές εταιρείες για έρευνες υδρογονανθράκων.
Ο κ. Μανιάτης εξέφρασε σήμερα την πεποίθησή του ότι ο διαγωνισμός θα είναι επιτυχής, επικαλούμενος το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει πετρελαϊκές εταιρείες για την αγορά των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες. Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες αυτές ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο από τη νορβηγική PGS και κάλυψαν 220.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα με 12.500 χλμ σεισμικών γραμμών.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξερευνήσει το δυναμικό των υδρογονανθράκων σε όλες τις περιοχές όπου η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σύμφωνα με τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας.
Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες στον εγχώριο τομέα των υδρογονανθράκων, επεσήμανε από την πλευρά του ο Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas.
Κατά τον κ. Ρήγα, ως αντικίνητρα για την επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, λειτουργούν:
-Η έλλειψη υποδομών.
-Η απουσία επαρκούς ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
- Οι περιορισμοί που προκύπτουν με επίκεντρο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
- Οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη κυρίως λόγω των εξελίξεων γύρω από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Κύπρο και στο Ισραήλ.
-Οι δυσκολίες στη διασφάλιση χρηματοδότησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Ανέφερε, επίσης, ότι πετρέλαιο και φυσικό αέριο δεν βγαίνει με εξαγγελίες και με εκτιμήσεις για γιγαντιαία κοιτάσματα, αλλά με μεγάλες επενδύσεις, με γεωτρήσεις και συστηματική δουλειά.
Ο Χανκ Ντέιβιντ , διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας, εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι η Δυτική Ελλάδα παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες επιστημονικές ενδείξεις που συνηγορούν στην ύπαρξη υδρογονανθράκων, ενώ χαρακτήρισε την περιοχή ως υποερευνημένη, παρόλο που γειτονικές περιοχές περιέχουν αποδεδειγμένες δομές υδρογονανθράκων, δίνοντας μάλιστα και σημαντική παραγωγική δραστηριότητα.
Για την περιοχή των Ιωαννίνων ο κ. Ντέιβιντ ανέφερε ότι υπάρχουν προφανείς ομοιότητες με το πεδίο φυσικού αερίου στο Δέλβινο, το Delvina Gas, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με παραγωγή από δύο γεωτρήσεις αυτήν την περίοδο. Ο ίδιος όμως χαρακτήρισε, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, ως ιδιαίτερα δύσκολη και υψηλού κόστους την ερευνητική προσπάθεια, ενώ εκτίμησε ότι είναι πιθανή και η ύπαρξη ποσοτήτων υδρόθειου στα όποια κοιτάσματα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στους πρυτάνεις του Καποδιστριακού και του ΕΜΠ



Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός είπε στους δύο πρυτάνεις ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουν άμεσα τα Πανεπιστήμια
Συνάντηση με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο είχε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός είπε στους δύο πρυτάνεις ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουν άμεσα τα Πανεπιστήμια.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός παιδείας :
"Μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά.
Για το σκοπό αυτό, ζήτησα από τις Πρυτανικές Αρχές και τα Συμβούλια Ιδρυμάτων τους,  να εκπληρώσουν το καθήκον τους ασκώντας αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος, για να ανοίξουν τα Ιδρύματα άμεσα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο."

Read more...

Πυρ ομαδόν από ΠΟΜΙΔΑ, δικηγόρους Στρατιές ιδιοκτητών θα οδηγηθούν στις φυλακές με τον ΕΝΦΑ, λένε οι φορείς


Στρατιές ιδιοκτητών θα οδηγηθούν στις φυλακές με τον ΕΝΦΑ, λένε οι φορείς
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Το κύριο φορολογικό βάρος του ενιαίου φόρου ακινήτων πέφτει για μία ακόμα φορά στην αστική ακίνητη ιδιοκτησία, η οποία έχει πληγεί από τις ειδικές εισφορές, τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΜΙΔΑ, δικηγόρων και συμβολαιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εκτίμησαν δε ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο προσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων «στρατιές ιδιοκτητών αστικών ακινήτων της χώρας θα οδηγηθούν στις φυλακές».

Στη συνέντευξη επισημάνθηκαν από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο, τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος Κώστα Βλαχάκη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά, οι επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου φόρου ακινήτων στην κοινωνία, την οικονομία, τις συναλλαγές και την απονομή της δικαιοσύνη.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας τα οποία, όπως αναφέρθηκε, είναι αμφίβολο εάν πλέον μπορούν να δικαιολογηθούν από την «επείγουσα» και «προσωρινή» ανάγκη περιορισμού του ελλείμματος, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΕΕΤΗΔΕ.

Αναφέρθηκαν επίσης οι απόλυτα αναγκαίες παρεμβάσεις στις πιο «κραυγαλέες» αδικίες που αφορούν τα αστικά ακίνητα:

- Τα μακροχρόνια ξενοίκιαστα ακίνητα πρέπει να φορολογούνται στο 50% της αξίας τους.

- Οι φορολογικοί συντελεστές για τα αστικά οικόπεδα έχουν καθαρά δεσμευτικό χαρακτήρα.

- Για τα κάθε είδους διατηρητέα και ιστορικά κτίρια να καθοριστεί μειωτικός συντελεστής 0,40.

Επίσης, προκειμένου, όπως είπαν, να μην πάνε φυλακή οι πολίτες που αδυνατούν να καταβάλουν τους «άδικους, αλλεπάλληλους και εξοντωτικούς» φόρους θα πρέπει εν όψει της επιβολής του ενιαίου φόρου ακινήτων, να αποποινικοποιηθεί άμεσα η αντικειμενική αδυναμία καταβολής των φόρων, να διατηρηθεί το δικαίωμα μείωσης του φόρου, να καθοριστεί ποσοστό έκπτωσης 10% σε όσους εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο και να αναγνωριστεί το μονομερές δικαίωμα των φορολογουμένων να εκχωρήσουν στο Δημόσιο, όταν το επιθυμούν, ακίνητο πλήρους κυριότητάς τους κατά 100% για την εξόφληση οφειλομένων φόρων των ιδίων και των μελών της οικογένειάς τους, ποσού άνω των 50.000 ευρώ, αν αποδεδειγμένα στερούνται μετρητών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι των τριών φορέων αναφέρθηκαν και στη διάταξη του νομοσχεδίου βάσει της οποίας οι πολίτες προκειμένου να κάνουν ένα συμβόλαιο, άσκηση αγωγής ή άλλη δικαστική ενέργεια πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό της φορολογικής διοίκησης με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει καταβληθεί ο φόρος που αναλογεί όχι μόνο για το προκείμενο ακίνητο, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα ακίνητά του, τονίζοντας ότι αποτελεί τροχοπέδη στις εμπράγματες συναλλαγές και στην απονομή της δικαιοσύνης.

Η σχετική διάταξη, όπως επισημάνθηκε, δυσχεραίνει τις συναλλαγές, αυξάνει τη γραφειοκρατία, εκθέτοντας τον πολίτη στην ταλαιπωρία και στις ουρές των ΔΟΥ, για την παραγγελία και παραλαβή του σχετικού πιστοποιητικού και στερεί από τους πολίτες το δικαίωμα δικαστικής προστασίας εφόσον αυτοί δεν μπορούν να ασκήσουν κανένα δικαίωμά τους εάν δεν έχουν πρώτα εξοφλήσει τον αναλογούντα φόρο για το σύνολο της περιουσίας τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου Αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά το «αντάρτικο» των βουλευτών


Αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά το «αντάρτικο» των βουλευτών
O υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πρόθυμος να γίνουν, εντός δημοσιονομικού πλαισίου, οι «απαραίτητες βελτιώσεις» στον ενιαίο φόρο ακινήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη νέα σύσκεψη που είχαν, μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών.

«Μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών υπό την πίεση των έντονων αντιδράσεων από 80 βουλευτές της ΝΔ, αλλά και από το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Στο ζήτημα αυτό θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και θα γίνουν οι μεγαλύτερες δυνατές βελτιώσεις, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση.

Κανονικά η άφιξη της τρόικας 

Μετά τη σύσκεψη διαψεύστηκε με επίσημο τρόπο οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από το Reuters περί αναβολής της άφιξης της τρόικας. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έχει ραντεβού με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ήταν ψευδές και ανακριβές το τηλεγράφημα.

«Τι να σας πω τώρα άλλο;» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, για το πώς εξηγεί το δημοσίευμα.

Μικρή αναβολή για τα ναυπηγεία

Για το θέμα των ναυπηγείων θα γίνει νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα -πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου το θέμα των ναυπηγείων δεν συζητήθηκε τελικώς, καθώς η έμφαση δόθηκε στα θέματα σχεδιασμού ΕΣΠΑ και ενιαίου φόρου ακινήτων. 

Στην τελική ευθεία για το ΕΣΠΑ

Για το θέμα του ΕΣΠΑ ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι η διαμόρφωσή του βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα είναι «πιο απλό και όχι γραφειοκρατικό».
«Είχαμε μια εκτενή συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ. Είμαστε στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωσή του. Δεν θέλουμε να είναι απλά και μόνο ένα καινούργιο πρόγραμμα. Θέλουμε να είναι διαφορετικό τόσο ως προς τη φιλοσοφία του, με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή, όσο και ως προς την αρχιτεκτονική του. Πιο απλό, όχι γραφειοκρατικό. Αυτή τη συζήτηση κάναμε και πιστεύω ότι είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου η οριστική διαμόρφωσή του» είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...