Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Επικίνδυνο σκηνικό Διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο


Κόσμος κοντά στο σημείο της επίθεσης, στη λεωφόρο Ηρακλείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 7 το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο από πυροβολισμούς αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Ηρακλείου. Ένας ακόμα τραυματίας διεκομίσθη στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιά.

15 φωτογραφίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δράστες με κράνη, πάνω σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν πολλές φορές με όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών, εναντίον των θυμάτων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τον τόπο του εγκλήματος έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής 12 κάλυκες, που θα μεταφερθούν για βαλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι δράστες διέφυγαν στους δρόμους του Ν.Ηρακλείου. Αργότερα, μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, που ενδεχομένως να χρησιμοποίησαν οι δράστες, βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, στην οδό Αυξεντίου.

Οι δύο νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Ολγα. Σύμφωνα με τους γιατρούς έφεραν τραύματα από όπλα στο κεφάλι και στην κοιλιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ο 29χρονος τραυματίας, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, είναι βαριά τραυματισμένος, βρίσκεται στο χειρουργείο και υπάρχει αισιοδοξία των γιατρών ότι μπορεί και να τα καταφέρει.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, o εκπρόσωπος τη Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, είπε ότι οι νεκροί -22 και 26 ετών- ήταν μέλη του κόμματος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση, λέγοντας ότι ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας κατέβηκε και πυροβόλησε τα θύματα από πολύ μικρή απόσταση. «Τους πυροβολούσαν ακόμη και όταν ήταν στο έδαφος, μέχρι να αδειάσουν τα όπλα τους» πρόσθεσε.

Οι νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε στους δημοσιογράφους και η Ουρανία Μιχαλολιάκου.

«Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΧΑ, στην οποία υπογραμμίζεται πως το κόμμα είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, επιφορτισμένα με την περιφρούρηση των γραφείων.

Η λεωφόρος Ηρακλείου έχει κλείσει στο σημείο της επίθεσης. Σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών σε όλη την περιοχή του Ν.Ηρακλείου.

Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛ.Α.Σ και στελέχη της ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και βουλευτές του κόμματος. Μετά τις 21.00 ο κόσμος απομακρύνθηκε και έμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Την έρευνα για την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
«Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες αυτό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας» τόνισε το ΠΑΣΟΚ.

«Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, και κάλεσε «σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση».
Το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: