Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου Αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά το «αντάρτικο» των βουλευτών


Αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά το «αντάρτικο» των βουλευτών
O υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πρόθυμος να γίνουν, εντός δημοσιονομικού πλαισίου, οι «απαραίτητες βελτιώσεις» στον ενιαίο φόρο ακινήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη νέα σύσκεψη που είχαν, μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών.

«Μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών υπό την πίεση των έντονων αντιδράσεων από 80 βουλευτές της ΝΔ, αλλά και από το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Στο ζήτημα αυτό θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και θα γίνουν οι μεγαλύτερες δυνατές βελτιώσεις, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση.

Κανονικά η άφιξη της τρόικας 

Μετά τη σύσκεψη διαψεύστηκε με επίσημο τρόπο οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από το Reuters περί αναβολής της άφιξης της τρόικας. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έχει ραντεβού με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ήταν ψευδές και ανακριβές το τηλεγράφημα.

«Τι να σας πω τώρα άλλο;» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, για το πώς εξηγεί το δημοσίευμα.

Μικρή αναβολή για τα ναυπηγεία

Για το θέμα των ναυπηγείων θα γίνει νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα -πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου το θέμα των ναυπηγείων δεν συζητήθηκε τελικώς, καθώς η έμφαση δόθηκε στα θέματα σχεδιασμού ΕΣΠΑ και ενιαίου φόρου ακινήτων. 

Στην τελική ευθεία για το ΕΣΠΑ

Για το θέμα του ΕΣΠΑ ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι η διαμόρφωσή του βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα είναι «πιο απλό και όχι γραφειοκρατικό».
«Είχαμε μια εκτενή συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ. Είμαστε στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωσή του. Δεν θέλουμε να είναι απλά και μόνο ένα καινούργιο πρόγραμμα. Θέλουμε να είναι διαφορετικό τόσο ως προς τη φιλοσοφία του, με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή, όσο και ως προς την αρχιτεκτονική του. Πιο απλό, όχι γραφειοκρατικό. Αυτή τη συζήτηση κάναμε και πιστεύω ότι είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου η οριστική διαμόρφωσή του» είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: