Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μετά τις αλλαγές που έγιναν Δείτε τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


ypoyrgeio
Μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση των Αντιστράτηγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων και Υποπτεράρχων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος
Αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης
Αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης
Αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης
Διοικητής 1ης Στρατιάς: Αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος (έως σήμερα Διοικητής ΑΣΔΕΝ)
Αρχηγός Στόλου: Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης (έως σήμερα Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης)
Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας: Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου (έως σήμερα Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης)
Διοικητής Δ Σώματος Στρατού: Αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης (νεοπροαχθείς)
Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιναύαρχος Σπυρίδωνας Δημητρίου έως (σήμερα Διοικητής Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου)
Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ : Αντιπτέραρχος Γεώργιος Παρασχόπουλος (έως σήμερα Διευθυντής Α Κλάδου ΓΕΑ)
Διοικητής ΑΣΔΕΝ: Αντιστράτηγος Μενέλαος Μεϊμάρης (νεοπροαχθείς)
Διοικητής Γ Σώματος Στρατού (NRDC-GR ): Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης
Διοικητής Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού: Αντιναύαρχος Ηλίας Δημόπουλος (Μ)
Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Γεώργιος Βορρόπουλος (Μ)
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού: Αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής (έως σήμερα Α Υπαρχηγός ΓΕΣ)
Α Υπαρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος (έως σήμερα Διοικητής ΣΕΘΑ)
Β Υπαρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Αλέξανδρος Οικονόμου
Διοικητής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ): Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπαλαφούτης (νεοπροαχθείς)
Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στη Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ): Αντιστράτηγος Νικόλαος Ζαχαριάδης
Διοικητής ΣΕΘΑ: Αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης (νεοπροαχθείς)
Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης: Υποπτέραρχος Συμεών Αστρεινίδης (έως σήμερα Υπαρχηγός ΑΤΑ)
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Νέο έγγραφο: Η Χριστοδουλοπούλου τελικά έδωσε την “εντολή” για τους μετανάστες – Γιατί κρύβεται;


da5bba1f-bdc4-4b90-827a-130d511f61cd
Ξετυλίγεται το κουβάρι μετά το σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της διαταγής για τους μετανάστες.
Όπως αποδεικνύει νέο ενημερωτικό σημείωμα που έγινε γνωστό πριν από λίγο, και  το οποίο φέρει την ημερομηνία 4 Μαρτίου του 2015, τελικά πίσω από όλη αυτή την ιστορία “κρύβεται” η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Σε αυτό το σημείωμα, αναφέρεται ότι «στις 3-3-15, από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατόπιν επικοινωνίας παρέμβασης της κυρίας Σπαθανά με σκοπό την υλοποίηση και εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης, απεστάλη νεότερη διευκρινιστική διαταγή».
Συνεπώς, σύμβουλοι- συνεργάτες της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής,  Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσαν την οδηγία για σύνταξη της διαταγής.
Στο εν λόγω σημείωμα, επισημαίνεται επίσης ότι «Στην ως άνω διαταγή ουδόλως αναφέρεται ότι θα ανοίξουν τα σύνορα ή θα κλείσον τα κέντρα κράτησης».
Επίσης, αναγράφονται τα σημεία συζήτησης της σύσκεψης στις 18-2-15, όπου διαπιστώνονται οι «γραμμές» για τα κέντρα κράτησης και τους νεοεισερχόμενους, όπως έγινε και με το κοινό δελτίο Τύπου Πανούση- Χριστοδουλοπούλου στις 17 Φεβρουαρίου.
Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργος Νίτσας και κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Α. Μαυρόπουλο και δύο σύμβουλοι της αναπληρώτριας υπουργού αρμόδιας για την Μεταναστευτική Πολιτική, η κυρία Ελένη Σπαθανά και η κυρία Γεωργία Σπυροπούλου.
Μάλιστα, κάποια στιγμή ο κ. Πανούσης φέρεται να ζήτησε η σύσκεψη να συνεχιστεί στο γραφείο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας διότι είχε και άλλο σημαντικό ραντεβού.
Στη συνέχεια λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκαν όσα αναφέρονται στην χθεσινή διαταγή και η συνεργάτης της κυρίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε το «οκ» για να συνταχθεί το έγγραφο, το οποίο χτες κοινοποιήθηκε με εντολή του υποστράτηγου κ. Νίτσα και σήμερα ανακλήθηκε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Δείτε το νέο έγγραφο
eggrafo 1eggrafo 2http://lykavitos.gr/

Read more...

Spiegel: Η ελληνική κυβέρνηση είναι παρανοϊκή και βλέπει παντού ίντριγκες!


tsi
Παρανοϊκή είναι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης και βλέπει παντού ίντρικες.
Υπό τον τίτλο, «Η παράνοια της ελληνικής κυβέρνησης: ίντριγκες, ίντριγκες παντού», το περιοδικό αναφέρει πως αντί να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση «βλέπει» συνωμοσίες, τις οποίες επικαλείται για να καλύψει τις ανεπάρκειές της.
Το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Χρηστίδης, αναφέρεται στο χάος που προκλήθηκε στην χώρα μας τις τελευταίες ώρες για το θέμα των μεταναστευτικών κέντρων και υποστηρίζει πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ίδια δικαιολογία τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό.
«Οι εχθροί της αριστερής κυβέρνησης βρίσκονται παντού. Στο εξωτερικό την τελευταία βδομάδα ήταν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, έλεγε ο πρωθυπουργός, ενώ στο εσωτερικό είναι τα ασφαλιστικά ταμεία που αρνούνται να διαθέσουν τα αποθεματικά τους», σημειώνει ο κ. Χρηστίδης.
Όπως υποστηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει την αναζήτηση του επόμενου εχθρού από το να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, τονίζοντας πως «το πιο απλό πράγμα από όλα είναι να ψάχνεις έναν αποδιοπομπαίο τράγο».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Κρύβουν το όνομα του Βενιζέλου…


κανάλια και ιστοσελίδες εφημερίδων…

Από το 2011 είχε την λίστα…

Όλα μας τα ‘παν (μεγάλα κανάλια και ιστοσελίδες μεγάλων εφημερίδων) για την εκδίκαση της υπόθεσης Παπακωνσταντίνου σήμερα στο Ειδικό δικαστήριο. Ένα ξέχασαν να μας πουν. Ότι σύμφωνα με την κατάθεση του Ιωάννη Διώτη…
ο Βενιζέλος είχε τη λίστα από το 2011.

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου:  

«Είπατε στον κ. Βενιζέλο, αρχές Οκτωβρίου του 2012, να στείλει το στικάκι στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Βενιζέλος όμως το είχε από τον Αύγουστο του 2011...».

«Δεν απαντώ» είπε ξανά ο κ. Διώτης.

«Να θεωρήσω ως δεδομένο ότι ο κ. Βενιζέλος είχε το υλικό στα χέρια του από το καλοκαίρι του 2011;»ρώτησε ο κ. Δημακόπουλος, συνήγορος. 

«Να το θεωρήσετε» είπε ο κ. Διώτης.

«Σαν υλικό αντικείμενο, ήταν το usb που παραδώσατε το ίδιο με αυτό που παραλάβατε;» ήταν η κρίσιμη ερώτηση του κ. Δημακόπουλου. 

«Ήταν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, ήταν “κλώνος” του» ξέφυγε ο κ. Διώτης, αρνούμενος να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Στο σημείο αυτό ήλθε και η αντίδραση της εισαγγελέως: «Αλλού απαντάτε, κ. μάρτυς... Σε μένα δεν απαντήσατε»...

Read more...

Ελέγχθηκαν μόνο 50 υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ…


eidikodikastiriocrimenet.gr

Από την Έρρικα Βαλλιάνου

Ο μέχρι πριν από έναν μήνα υπεύθυνος του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι μόνον 50 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ διερευνήθηκαν.

Οι...
δικαστές εξέφρασαν την απορία τους, γιατί έκανε ο ΣΔΟΕ τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Θα ακολουθήσει ο Ιωάννης Διώτης που είναι και κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Read more...

Ενημερώθηκε για τη Σύμβαση της ΔΕΗ, ο Βαρουφάκης...


«Δεν το ξέρω, αν ισχύει έχω πρόβλημα» είπε, πριν από δυο ημέρες, ο Γιάνης Βαρουφάκης για τη Συλλογική Σύμβαση στη ΔΕΗ.

Τελικά, όπως μας διαβεβαιώνει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, «ναι, ο κ. Βαρουφάκης ενημερώθηκε».

Και...
μέχρι εκεί. 

Την απάντησή του για το θέμα δεν θα την πάρουμε, καθώς δεν θα προβεί σε ανακοινώσεις ο πολιτικός προϊστάμενος του βασικού μετόχου της ΔΕΗ (του υπουργείου Οικονομικών).

Οι συνεργάτες του παραπέμπουν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.
newpost.gr


Read more...

Ανακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς του ΥΠΟΙΚ...



Τους νέους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο...
καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής και θα μετέχει και στο Euroworking Group.

Ο καθηγητής Νίκος Φράγκος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για τη διοίκηση του υπουργείου.

Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και ο δικηγόρος Δημήτρης Κλούρας γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.

Read more...

Ελεύθερη υπό όρους η 36χρονη που συνελήφθη για την υπόθεση Ξηρού...



Ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία της στον εφέτη ανακριτή, η 36χρονη που συνελήφθη το Σάββατο για την υπόθεση Ξηρού και...
το σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Ειδικότερα, στην 36χρονη επιβλήθηκαν από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην 36χρονη αποδίδεται ρόλος μεταφορέα προς εξυπηρέτηση του σχεδίου απόδρασης. Κατά πληροφορίες, η κατηγορουμένη αρνείται την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που της αποδίδεται και φέρεται ενώπιον του ανακριτή να υποστήριξε:

«Με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είμαστε γειτόνισσες. Έχουμε φιλική σχέση και ασχολούμαστε ενεργά με τη ζωοφιλία. Επειδή δουλεύω στη Νίκαια μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα.»

Ενώπιον του ανακριτή απολογείται ο 32χρονος που συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται να ήταν συνεργός του βαρυποινίτη Χρ. Ξηρού.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

 left.gr 

Read more...

Ο Βενιζέλος καθαίρεσε απο την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κακλαμάνη...


Ο Βενιζέλος καθαίρεσε απο την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κακλαμάνη και άλλους «ανεπιθύμητους»... και άλλους «ανεπιθύμητους»...
Μπορεί να ειναι, όπως λέει, υπ' ατμόν απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς εχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού - για τον Μάιο - ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρά σε εκκαθαρίσεις στελεχών και μάλιστα ιστορικών.

Εντελως αιφνιδιαστικά ο κ. Βενιζέλος αφαίρεσε...
μετά τις εκλογές, απο τη λιστα της κεντρικης πολιτικής επιτροπης του κόμματος έξι στελέχη: Τους Απόστολο Κακλαμανη, Μανώλη Όθωνα, Χάρη Τσιόκα, Κώστα Τριαντάφυλλο, Παύλο Γερουλάνο και Ντίνα Λάζαρη. Οι δυο τελευταίοι, που είχαν εκλεγεί με σταυροδοσία στο συνεδριο του 2013, διαμαρτυρήθηκαν έντονα με αποτελεσμα να επανέλθουν.

Οι υπόλοιποι τέσσερις όμως παραμένουν εκτός για άγνωστο λογο, αν και κάποιοι εκτιμούν οτι ο κ. Βενιζέλος, θελει να εκκαθαρίσει το ηγετικό οργανο του Κινήματος, απο στελέχη των οποίων οι απόψεις κινούνται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το κομμα του Γιώργου Παπανδρεου (για τις περιπτώσεις Κακλαμανη, Τριανταφυλλου), από στενούς πολιτικούς φιλους της Φωφης Γεννηματα (ο κ. Όθωνας θεωρείται ο οργανωτικός της σύμβουλος) ή από παράγοντες που φλερτάρουν με την ιδέα στρατηγικής σύμπλευσης με την αριστερα και τον ΣΥΡΙΖΑ (Τσιόκας).

Σημειωτέον οτι και οι τέσσερις συμμετείχαν εξ οφίτσιο στην κεντρικη επιτροπή ως βουλευτες τότε (το 2013) ή πρώην βουλευτες, που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου 2012, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει τον Ιούνιο. Ο αποκλεισμός παντως απο τη σημερινή κεντρικη επιτροπη δεν ίσχυσε για όλους τους πρωην βουλευτες, δεν υπήρξε δηλαδη η εφαρμογή ενός γενικού κανόνα για πρωην βουλευτες, παρά μόνον επιλεκτικά «χτυπήματα», με αυτές τις καθαιρέσεις.

protothema.gr

Read more...

Για "διγλωσσία της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό", κάνει λόγο το ΚΚΕ...



«Δεν μπορεί να κρυφτεί η διγλωσσία που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική και πρακτική για το μεταναστευτικό ζήτημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Ολόκληρη η...
ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Η αναγκαία διερεύνηση του ζητήματος, για το πώς εκδόθηκε το επίσημο έγγραφο αστυνομικής εντολής σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης μεταναστών, δεν μπορεί να κρύψει τη διγλωσσία που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική και πρακτική για το μεταναστευτικό ζήτημα, που απορρέει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση από τη μία συμμορφώνεται με τις αντιδραστικές δεσμεύσεις της ΕΕ, και από την άλλη επιδιώκει να δείξει ένα δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπο.

Τα απαράδεκτα κέντρα κράτησης πρέπει να κλείσουν, και στη θέση τους να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς, δημόσιοι και ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας. Το βασικότερο είναι να επιτραπεί η συνέχιση του ταξιδιού σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, να δοθεί άσυλο σε εκείνους που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, και άδειες παραμονής σε όσους έχουν δημιουργήσει βιοτικούς δεσμούς στην Ελλάδα.

Χωρίς σύγκρουση και ρήξη με τον Κανονισμό του Δουβλίνου, τη Σένγκεν και τις Οδηγίες της, την ΕΕ, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε προσωρινή φιλολαϊκή ανακούφιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Η κυβέρνηση πρέπει να τοποθετηθεί με σαφήνεια και καθαρότητα στα παραπάνω, για τα οποία το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόσφατη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς». 


Read more...

Παρασκευόπουλος: Ίσως καθυστερήσει η δίκη της Χρυσή Αυγής...


Παρασκευόπουλος: Ίσως καθυστερήσει η δίκη της Χρυσή Αυγής
«Η Δικαιοσύνη, λόγω υποστελέχωσης, εμφανίζει καθυστερήσεις. Αυτό είναι που μπορεί να οδηγήσει στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και στην αποφυλάκιση βουλευτών της, λόγω της...
παρέλευσης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη στον "Βήμα FM".

Σημειώνεται πως οι αρμόδιοι εισαγγελείς εισηγήθηκαν στο Συμβούλιο Εφετών την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, στις 29 Μαρτίου.

Με τις προτάσεις τους οι εισαγγελείς Εφετών Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζητούν από τους εφέτες να διατάξουν την αποφυλάκιση των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου που θα έλθει στη Βουλή, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να καταργήσει τις φυλακές Γ' τύπου. Ωστόσο, όπως τόνισε, θα υπάρχουν πτέρυγες υψηλής ασφάλειας σε όλα τα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα.

Read more...

Αναλυτικό περιουσιολόγιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής...



Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζητάει αναλυτικά στοιχεία για καταθέσεις, δάνεια, μερίσματα, κινητές αξίες και ασφαλιστήρια συμβόλαια των φορολογουμένων προκειμένου να εντοπίσει το αφορολόγητο χρήμα και...
να ενισχύσει τα δημόσια ταμεία.

Με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, τροποποιείται ουσιαστικά η προηγούμενη απόφαση του προκατόχου της, Χάρη Θεοχάρη, στην κατεύθυνση της λεπτομερέστερης ενημέρωσης των ελεγκτικών οργάνων του υπουργείου για στοιχεία φορολογουμένων που αφορούν: καταθέσεις, μετοχές, δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά και άλλα), μερίσματα, ασφαλιστήρια (ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων, ασθενείας) κ.λπ.

Όπως προβλέπει η νέα απόφαση, τα όρια πάνω από τα οποία οι τράπεζες υποχρεούνται σε ετήσια αποστολή στοιχείων για καταθέσεις, αυξάνονται από 50.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ, και για τα χαρτοφυλάκια κινητών αξιών από 100.000 σε 200.000 ευρώ.

Μπορεί τα όρια να ανεβαίνουν, ωστόσο ζητούνται πρόσθετα στοιχεία πέρα από τις καταθέσεις, τα οποία μέχρι τώρα ήταν εκτός «λίστας» των αποστελλόμενων στοιχείων στη ΓΓΔΕ.

Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν στα προγράμματα διασταυρώσεων της ΓΓΔΕ, ενώ παράλληλα θα… αποθηκευτούν στο Περιουσιολόγιο, το οποίο ενισχύεται συνεχώς με νέα δεδομένα, με στόχο να ενεργοποιηθεί πλήρως το συντομότερο.

Σε κάθε περίπτωση, τράπεζες, ΕΛΤΑ, Χρηματιστήριο και όλες οι εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών πρέπει να στείλουν έως τις 31 Μαρτίου στη ΓΓΔΕ στοιχεία για αναφορικά με καταθέσεις, κινητές αξίες, μερίσματα και δάνεια.

Όπως προβλέπει η νέα απόφαση για τις καταθέσεις, η αποστολή στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι υποχρεωτική για ποσά άνω των 100.000 ευρώ και για χαρτοφυλάκια κινητών αξιών άνω των 200.000 ευρώ.

 Κώστας Τσάβαλος

efsyn.gr

Read more...

Σπάει στα δύο η επαναφορά του κατώτατου...



Σε δύο δόσεις θα γίνει η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στην...
εκπομπή του Παπαδάκη, διευκρίνισε ότι «θα γίνει μάλλον σε δύο δόσεις και η καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία θα έχουμε φτάσει στα 751 ευρώ θα είναι μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2016». 

Μεταξύ άλλων, ο Σκουρλέτης δήλωσε ότι, μετά τις εκλογές, υπάρχει μία μεγάλη πίεση από μία κατηγορία επιχειρήσεων όπου καλούν εθελοντικά τους εργαζόμενους να υπογράψουν νέες συμβάσεις με μικρότερες αμοιβές. Ωστόσο, όπως είπε, από τη στιγμή που θα υπογραφεί μία συνολική-κλαδική σύμβαση, είναι υποχρεωμένη να την εφαρμόσει και η αντίστοιχη επιχείρηση.

πηγη thepressproject.gr

Read more...

Φίλης: Προκλητικές οι αυξήσεις μισθών από την… πίσω πόρτα στη ΔΕΗ...



Με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει, προκλητικές τις συμβάσεις που υπογράφηκαν στη ΔΕΗ.

Με...
ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει, προκλητικές τις συμβάσεις που υπογράφηκαν στη ΔΕΗ.

«Οχι Πόντιοι Πιλάτοι

Οταν η κυβέρνηση ιδρώνει να βρει ευρώ το ευρώ τα χρήματα για τα κουπόνια σίτισης των φτωχών στη χώρα μας, είναι προκλητικό να υπογράφεται σύμβαση με τα περιβόητα... "τροφεία" για εργαζόμενους, δηλαδή αυξήσεις μισθών απο την πίσω πόρτα. Και είναι υποκριτικό να επικαλούνται την συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, όταν μάλιστα ο εργοδότης είναι δημόσια επιχείρηση. Όλοι κρινόμαστε!»

Read more...

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά...


Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά - Τι θα γίνει με συμβάσεις, μισθό Τι θα γίνει με συμβάσεις, μισθό...


Σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας προβλέπει το νομοσχέδιο – μαμούθ για τα εργασιακά, το οποίο...
θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του μηνός. 

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει διατάξεις που επαναφέρουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας την επεκτασιμότητα των συμβάσεων και για επιχειρήσεις που δεν έχουν ενταχθεί στα εργοδοτικά συλλογικά όργανα, την επαναλειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας ενώ θα θέτει εκ νέου σε ισχύ της τριετίες.

Επίσης θα περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα επαναφοράς, εντός διετίας, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Επιπλέον, διορθώνεται το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και αποζημιώσεων ώστε να γίνονται πιο δύσκολα και επανέρχονται οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας (ΟΕΚ και ΟΕΕ).
Διαβάστε αναλυτικά εδώ και εδώ...
πηγη ΤΑ ΝΕΑ 

Read more...