Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ο Βενιζέλος καθαίρεσε απο την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κακλαμάνη...


Ο Βενιζέλος καθαίρεσε απο την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κακλαμάνη και άλλους «ανεπιθύμητους»... και άλλους «ανεπιθύμητους»...
Μπορεί να ειναι, όπως λέει, υπ' ατμόν απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς εχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού - για τον Μάιο - ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρά σε εκκαθαρίσεις στελεχών και μάλιστα ιστορικών.

Εντελως αιφνιδιαστικά ο κ. Βενιζέλος αφαίρεσε...
μετά τις εκλογές, απο τη λιστα της κεντρικης πολιτικής επιτροπης του κόμματος έξι στελέχη: Τους Απόστολο Κακλαμανη, Μανώλη Όθωνα, Χάρη Τσιόκα, Κώστα Τριαντάφυλλο, Παύλο Γερουλάνο και Ντίνα Λάζαρη. Οι δυο τελευταίοι, που είχαν εκλεγεί με σταυροδοσία στο συνεδριο του 2013, διαμαρτυρήθηκαν έντονα με αποτελεσμα να επανέλθουν.

Οι υπόλοιποι τέσσερις όμως παραμένουν εκτός για άγνωστο λογο, αν και κάποιοι εκτιμούν οτι ο κ. Βενιζέλος, θελει να εκκαθαρίσει το ηγετικό οργανο του Κινήματος, απο στελέχη των οποίων οι απόψεις κινούνται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το κομμα του Γιώργου Παπανδρεου (για τις περιπτώσεις Κακλαμανη, Τριανταφυλλου), από στενούς πολιτικούς φιλους της Φωφης Γεννηματα (ο κ. Όθωνας θεωρείται ο οργανωτικός της σύμβουλος) ή από παράγοντες που φλερτάρουν με την ιδέα στρατηγικής σύμπλευσης με την αριστερα και τον ΣΥΡΙΖΑ (Τσιόκας).

Σημειωτέον οτι και οι τέσσερις συμμετείχαν εξ οφίτσιο στην κεντρικη επιτροπή ως βουλευτες τότε (το 2013) ή πρώην βουλευτες, που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου 2012, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει τον Ιούνιο. Ο αποκλεισμός παντως απο τη σημερινή κεντρικη επιτροπη δεν ίσχυσε για όλους τους πρωην βουλευτες, δεν υπήρξε δηλαδη η εφαρμογή ενός γενικού κανόνα για πρωην βουλευτες, παρά μόνον επιλεκτικά «χτυπήματα», με αυτές τις καθαιρέσεις.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: