Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες...


Δραματικές είναι οι διαβουλεύσεις της ελληνικής ομάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών, μετά το άδοξο τέλος του Eurogroup.
Αυτήν…
την ώρα Τσίπρας, Δραγασάκης, Παππάς, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος και Σακελλαρίδης συναντώνται με τεχνοκράτες των θεσμών και προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα…

Read more...

Αποσύρονται οι εισφορές στις συντάξεις…


Αποσύρει η κυβέρνηση την πρόταση για αύξηση εισφορών στις συντάξεις, που περιέχεται στο ελληνικό «πακέτο» συμφωνίας με τους θεσμούς.

Η...
πληροφορία έγινε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης, την ώρα που στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες Ελλάδας και θεσμών σε όλα τα επίπεδα συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, «για όλο το βράδυ αν χρειαστεί», όπως διαμηνύουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι. 

Η πρόταση της κυβέρνησης αφορούσε σε αύξηση της εισφοράς κατά 5% στις επικουρικές και κατά 1% στις κύριες, για τον κλάδο ασφάλισης. Η πρόταση -που έφερνε κρυφές μειώσεις στις συντάξεις- αφορούσε στο σύνολο των συνταξιούχων της χώρας.

Της απόσυρσης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, προηγήθηκε συνεννόηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους συναρμόδιους υπουργούς κ. Σκουρλέτη και Στρατούλη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με ποια ισοδύναμα μέτρα θα καλυφθεί η «τρύπα» που προκύπτει...

Read more...

Ούτε να κάτσουν δεν πρόλαβαν Νέα συνεδρίαση την Πέμπτη, η μόνη απόφαση του Eurogroup


Νέα συνεδρίαση την Πέμπτη, η μόνη απόφαση του Eurogroup
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Λίγα λεπτά διήρκησε μόνο το Eurogroup, όσο χρειαζόταν για να αποφασιστεί ότι θα συνεδριάσει εκ νέου το μεσημέρι της Πέμπτης, με την ελπίδα ότι θα έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της Ελλάδας, ώστε οι τρεις θεσμοί να είναι σε θέση να παραδώσουν την αναγκαία έκθεση για να λάβουν αποφάσεις οι υπουργοί Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό αποκτούν άλλη βαρύτητα οι πληροφορίες για νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με Γιούνκερ και εκπροσώπους των θεσμών σήμερα το βράδυ. Άλλωστε ο Βλ.Ντομπρόβσκις προειδοποίησε για μακρά νύχτα στις Βρυξέλλες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα» Παραμένει στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας, προς νέα συνάντηση με Γιούνκερ;


Παραμένει στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας, προς νέα συνάντηση με Γιούνκερ;
Ο Αλέξης Τσίπρας φεύγει από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών   (Φωτογραφία:  Reuters )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:30 το βράδυ η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των θεσμών Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις στον Τύπο, ενώ χωρίς δηλώσεις εισήλθαν στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μάριο Ντράγκι και η Κριστίν Λαγκάρντ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείται και νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ακόμα και μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει στην κατεύθυνση που κινείται η νέα πρόταση που κατέθεσαν σήμερα οι θεσμοί, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.
Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα».
Αναφέρουν, επίσης, ότι οι θεσμοί κατέθεσαν νέα πρόταση, «η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση» και προσθέτουν ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα».
Μάλιστα, ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το Bloomberg που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι ενδέχεται απόψε το Eurogroup να είναι σύντομο -ακριβώς λόγω της διαφωνίας- και τελικά να υπάρξει νέα συνάντηση είτε αύριο, είτε την Παρασκευή.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για το Aσφαλιστικό


syntaxeis2
«Mπλόκο» έβαλε το ΔΝΤ στις περισσότερες προτάσεις ενώ απαιτεί να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, να ενοποιηθούν νωρίτερα τα ταμεία και να εφαρμοστούν οι νόμοι (ν. 3863/2010) για το νέο υπολογισμό των συντάξεων, που τελούν σήμερα σε αναστολή.
Συγκεκριμένα, ζητούν να εφαρμοστούν ή να αντικατασταθούν με ισοδύναμης απόδοσης μέτρα, οι νόμοι που είχαν συμφωνηθεί για τις επικουρικές και τις υψηλές συντάξεις το 2012 με στόχο τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
Οι δανειστές ζητούν εδώ και τώρα (από 1/7/2015) να εφαρμοστούν οι παραεμβάσεις αρχής γενομένης από την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προκειμένου να εξοικονομηθεί συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 1,05% του ΑΕΠ. Η ελληνική πλευρά είχε προτείνει κάνοντας ένα βήμα πίσω η αύξηση των ορίων ηλικίας να αρχίσει από 31 Οκτωβρίου 2015 (απόδοση 60 εκατ. ευρώ το 2015 και 300 εκατ. το 2016).
Συμφωνία έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή ισχυρών αντικινήτρων για όσους βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη. Οι δανειστές ζητούν να αυξηθούν με βιαστικό βηματισμό τα όρια ηλικίας ώστε το 2022 (αντί του 2025 που θέλει η ελληνική πλευρά) να έχει πιαστεί ο στόχος για συνταξιοδότηση στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας.
Δέχονται να εξαιρεθούν μόνο τα βαρέα και οι μητέρες αναπήρων παιδιών. Παραμένει χωρίς αλλαγές η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, να επιβληθεί σε όσους επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα ενισχυμένο πέναλτι 16% (μείωση της σύνταξης) για κάθε χρόνο πρόωρης αποχώρησης.
Οι δανειστές απέρριψαν την επαναφορά της εισφοράς του ΙΚΑ κατά 3,9%, που είχε μειωθεί τον Ιούλιο του 2014, καθώς και την αύξηση της εισφοράς από το 3% στο 3,5% που πληρώνουν οι εργαζόμενοι υπέρ των επικουρικών συντάξεων.
Αντίθετα πρότειναν να επιβληθούν υψηλότερες αυξήσεις στις εισφορές των συνταξιούχων υπέρ υγείας. Συγκεκριμένα, ζήτησαν οι εισφορές στις κύριες συντάξεις να αυξηθούν απο 4% σε 6%, αντί για 5% και οι εισφορές για τις επικουρικές να αυξηθούν από 0% σε 6% αντί για 5%.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Οι προτάσεις που έχουν «πέσει» στο τραπέζι για τη νέα φορολογία στα ΙΧ


ix
Από μηδενική βάση επιθυμεί να σχεδιάσει τη φορολογία των αυτοκινήτων το υπουργείο Οικονομικών ενώ τόσο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) αλλά και ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) έχουν ολοκληρώσει τις προτάσεις τους για τον κλάδο και τις έχουν αποστείλει στο οικονομικό επιτελείο.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της «Αγοράς» το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αντλήσει τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από τη νέα φορολόγηση των αυτοκινήτων και μάλιστα χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε στα μέλη και των δύο φορέων πως «όποια φορολόγηση και αν αποφασιστεί θα πρέπει να υπάρχει δημοσιονομικό όφελος!».
Πάντως τόσο ο ΣΕΑΑ όσο και ο ΣΕΕΑΕ αναμένεται να δώσουν «σκληρές μάχες» για να υπερασπιστούν τη φορολογία που προτείνουν ενώ σε μερικά σημεία αποδείχθηκε πως έχουν κοινή πορεία.
Επίσης και οι δύο φορείς επισημαίνουν πως οι αλλαγές στη φορολογία θα πρέπει να ανακοινωθούν και εφαρμοστούν άμεσα χωρίς αναδρομική ισχύ ώστε να «ηρεμήσει» η αγορά και οι καταναλωτές να επισκεφθούν και πάλι τις εκθέσεις και εμπορίες αυτοκινήτων.
Τέλος Ταξινόμησης με βάση την μέση Αξία Χονδρικής άλλων κρατών-μελών
Στο θέμα του Τέλους Ταξινόμησης και οι δύο φορείς συμφωνούν πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού και να αποδεσμευτεί ο συγκεκριμένος φόρος από την εργοστασιακή αξία αλλά και από τον κυβισμό.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης θα απορρέει από την Αξία Λιανικής προ φόρων (Χονδρική Αξία) με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται περισσότερο τα πραγματικά ακριβά αυτοκίνητα και όχι εκείνα που κινούνται από μεγάλου κυβισμού κινητήρες.
Επίσης το μεγάλο όφελος για το κράτος από την συγκεκριμένη αλλαγή αφορά στα έσοδα καθώς με αυτό τον τρόπο θα γίνουν απαγορευτικές οι «Υποτιμολογήσεις» και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.
Το υπουργείο Οικονομικών πάντως εξετάζει να μην λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν τα τιμολόγια που θα προσκομίζουν οι εισαγωγικές αλλά και εμπορίες αυτοκινήτων αλλά ως βάση για τον υπολογισμό του Τέλους Ταξινόμησης των καινούριων αλλά και εισαγόμενων ΙΧ θα λαμβάνεται η μέση Αξία Χονδρικής από πέντε κράτη-μέλη στα οποία καταγράφονται οι υψηλότερες αξίες.
Τεκμήρια – Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης με αξίες από 15.000 ευρώ
Ένα θέμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν ο ΣΕΑΑ με τον ΣΕΕΑΕ αφορά στα Τεκμήρια Διαβίωσης αλλά και στον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα οποία αυτή τη στιγμή επιβαρύνουν κυρίως τους κατόχους οχημάτων με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αγοράς» τόσο ο ΣΕΑΑ όσο και ο ΣΕΕΑΕ έχουν προτείνει την κατάργηση των Τεκμηρίων ή τη δραστική μείωσή τους.
Ωστόσο επειδή το οικονομικό επιτελείο δεν φαίνεται να έχει δεχθεί την κατάργησή τους έχουν κατατεθεί προτάσεις που περιλαμβάνουν Τεκμήρια Διαβίωσης αλλά και Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα οποία τα αφορούν αυτοκίνητα με Αξίες Λιανικής από 15.001 ευρώ και άνω ενώ στα φθηνότερα αυτοκίνητα να μην επιβάλλεται τίποτα.
Επίσης για τα ακριβότερα αυτοκίνητα έχει προταθεί τόσο τα τεκμήρια όσο και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης να αυξάνονται ανάλογα με την αξία του οχήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι 30.000 ευρώ είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το σημείο μηδέν για την υψηλή φορολόγηση των αυτοκινήτων. Δηλαδή αν ένα ΙΧ έχει αξία 35.000 ευρώ ανεξάρτητα από το αν κινείται από κινητήρα κάτω των δύο λίτρων ο κάτοχός του είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με υψηλά τεκμήρια και Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης.
Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας από 80 γρ./Co2 και κάτω, Τέλος Ταξινόμησης και Φόρος Πολυτελείας με βάση την αξία λιανικής προ φόρων, Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης με βάση την αξία Λιανικής, «μεταμόρφωση» της απόσυρσης με επιδότηση φθηνών ΙΧ και αύξηση στο φόρο πετρελαίου κίνησης είναι μερικές από τις προτάσεις που εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών για τον κλάδο του αυτοκινήτου με στόχο την άντληση 200 εκατ. ευρώ!
http://lykavitos.gr/

Read more...

Γιατί απορρίψαμε την πρόταση των θεσμών…


Το Μαξίμου απαντά... 

Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα, όπως...
τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες». 

Με βάση τα παραπάνω διαμηνύουν ότι «η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα»...

Read more...

Μηδέν από μηδέν, μηδέν!..


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους επικεφαλής των θεσμών στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η...
κρίσιμη σύσκεψη διήρκησε περισσότερες από 5 ώρες, καθώς οι δύο πλευρές προσπαθούσαν να βρουν σημείο επαφής ανάμεσα στις προτάσεις της Αθήνας και την αντιπρόταση βόμβα που έβαλε στο τραπέζι το ΔΝΤ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες, στη σημερινή συνάντηση δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, ενώ προβλέπεται μακρά νύχτα στο Eurogroup.

Οι διαβουλεύσεις τελείωσαν χωρίς δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να έχει και αύριο επαφές σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο...

Read more...

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να είναι κουμπωμένος...


...απέναντι στις διάφορες "ρήξεις"...
Στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους υπόλοιπους εταίρους αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη...
σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου, και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η νέα συμφωνία που επίκειται αυτές τις μέρες να υπογραφεί, θα είναι εξίσου αντιλαϊκή με τις προηγούμενες, είναι επώδυνη, προβλέπει μέτρα βάρβαρα για τον λαό μας. Ο ελληνικός λαός έχει ματώσει αυτά τα χρόνια με τα προηγούμενα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, και βεβαίως θα εξακολουθεί να ματώνει και με τη νέα συμφωνία.

Θεωρούμε ως ΚΚΕ ότι ο λαός μας δεν πρέπει να φοβηθεί τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Βεβαίως, θα πρέπει να είναι κουμπωμένος απέναντι στις διάφορες "ρήξεις" που λένε κάποιες πολιτικές δυνάμεις και μέσα από τη σημερινή κυβέρνηση, μια "ρήξη καρικατούρα" όπως την έχουμε ονομάσει, που αφορά μόνο το νόμισμα, την επιστροφή στη δραχμή, χωρίς καμιά προοπτική ουσιαστικά για τον λαό και τον τόπο, και με νέα μέτρα που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει, κατά την άποψή μας, είναι ο ελληνικός λαός να πει κατηγορηματικά "όχι" σε αυτή τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, να παλέψει για κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, να ζητήσει ανάκτηση των απωλειών τού λαϊκού εισοδήματος που είχε τα χρόνια της κρίσης, και βεβαίως σε ρήξη όλα αυτά με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, που σημαίνει πρόγραμμα πάλης για αποδέσμευση, για κοινωνικοποίηση, για μονομερή διαγραφή του χρέους, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία»...
left.gr

Read more...

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του euro working group...


EURO WORKING GROUP
Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές συνεδρίαση των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης το...
λεγόμενο euro working group. Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο για την επίτευξη συμφωνίας πριν από την έναρξη του Eurogroup...
newsbeast.gr

Read more...

Οι... κόκκινες γραμμές του ΔΝΤ...



ΦΩΤΟ...
Η Wall Street Journal έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρο το έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τις...

σκληρές προτάσεις προς την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται, στο έγγραφο που επισυνάπτουμε, οι κόκκινες υπογραμμίσεις είναι προσθήκες του Ταμείου, ενώ οι κόκκινες γραμμές... διαγράφουν τις ελληνικές προτάσεις...
efsyn.gr

Read more...

Αλβανοί φορούν το «χακί» του Ελληνικού Στρατού και προκαλούν


alvanoi
Αυτοί που βλέπεται είναι στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στον Ελληνικό Στρατό, τέκνα Αλβανών μεταναστών που απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια.
Η φωτογραφία με τους πέντε χαμογελαστούς νεαρούς Αλβανούς που σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αετό της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» -φορώντας τα «χακί» μέσα στη μονάδα τους -κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες και τείνει να γίνει… viral.
Πρόκειται για φωτογραφία που έχει αναρτηθεί σε αλβανική σελίδα στο Facebook και μόνο προβληματισμό προκαλεί, για το κατά πόσο η αθρόα πολιτογράφηση αλλοδαπών σημαίνει και την ουσιαστική ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία. Όλοι συμφωνούν πως εθνικισμοί και οράματα για «μεγάλες» πατρίδες, όπως φαντασιώνονται οι νεαροί της φωτογραφίας, δεν έχουν θέση στην εποχή μας ειδικά όταν στρέφονται κατά της χώρας της οποίας είναι υπήκοοι και μάλιστα ορκίστηκαν να την υπερασπιστούν «μέχρι της τελευταίας ρανίδος τους αίματος τους».
Τα τελευταία χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των ομογενών της Αλβανίας απέκτησε και την ελληνική ιθαγένεια, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα. Ωστόσο οι διαδικασίες «express», με «συνεντεύξεις» στο… πόδι, είχαν ως αποτέλεσμα να αποκτήσουν ελληνική ταυτότητα και πολλοί Αλβανοί μετανάστες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα προκειμένου να γίνουν άμεσα και πολίτες της Ε.Ε. -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- αλλά και για να αποφύγουν την αναγκαστική πολύμηνη θητεία στον αλβανικό στρατό.
Όπως παλαιότερα έχουν καταγγείλει Βορειοηπειρώτες, ελληνική ταυτότητα κατέχουν και ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές, ακόμη και Τσάμηδες, που ζουν στην Αλβανία και μονίμως λειτουργούν και στρέφονται κατά της χώρας μας και των εκεί ομογενών.
Η προκλητική φωτογραφία -με αφορμή και την ψήφιση του νόμου για την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μετανάστες- δικαιώνει όσους υποστηρίζουν πως η ιθαγένεια πρέπει να αποδίδεται όχι με την ελπίδα να ενσωματωθεί κάποιος στην ελληνική κοινωνία, αλλά αφού έχει ήδη ενσωματωθεί.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Προκλητικός ο Χρυσαυγίτης Παππάς...


Προκλητικός ο Χρυσαυγίτης Παππάς - Έσκισε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στο βήμα της Βουλής - MediaΈσκισε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στο βήμα της Βουλής...
Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς έσκισε κυριολεκτικά στο βήμα της Ολομέλειας το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια λέγοντας...
με τον δικό του... χαρακτηριστικό τρόπο ότι "γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας το λαθρονόμο σας. Τον σκίζουμε". 

Σε αυτή την πρωτοφανή κίνηση προχώρησε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του επί του νομοσχεδίου. «Γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας το λαθρονόμο σας. Τον σκίζουμε. Αυτό το σπίτι έχει πατρίδα, έχει ιδιοκτήτη. Δεν θα υποθηκεύσετε με συμφωνία με τους τοκογλύφους. Νοικοκύρης εδώ είναι ο ελληνικός λαός». Και στην συνέχεια στράφηκε κατά της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου και της είπε αναφερόμενος στους μετανάστες: «Κυρία Τασία πάρτε τους στο σπίτι σας, αν είστε τόσο ψυχοπονιάρα».

Άμεση ήταν η απάντηση του προεδρεύοντος εκείνη την στιγμή Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σχολιάζοντας την ενέργεια του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά να κομματιάσει το νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι οι νόμοι που ψηφίζονται δημοκρατικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν σκίζονται... 
topontiki.gr

Read more...

Υπάρχουν πιέσεις για Grexit, προειδοποιεί ο Ρέντσι...



Υπάρχουν χώρες που ασκούν πιέσεις για αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, τονίζοντας ότι...
 η στάση αυτή υιοθετείται κυρίως από χώρες που εισήλθαν πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Ο κ. Ρέντσι πρόσθεσε ότι ωστόσο ότι υπάρχουν πολλές χώρες που θα κάνουν το παν για να βοηθήσουν την Ελλάδα.

thepressproject.gr

Read more...

«Δεν μπορούμε να αναγκάζουμε τις χώρες να προχωρούν σε περικοπές δαπανών μέχρι θανάτου»...



O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πιστεύει σε δηλώσεις που εκανε σήμερα, πως, η Ελλάδα θα...
συμφωνήσει με τους πιστωτές της, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε περαιτέρω βήμα, επεσήμανε ο Σουλτς μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξανασταθεί οικονομικά στα πόδια της».

«Απαραίτητες για να γίνει αυτό είναι οι επενδύσεις», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ένα μέρος από αυτές μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το επενδυτικό πακέτο το οποίο συμφώνησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνολικά, εκτίμησε ο Σουλτς, είναι απαραίτητη μια αλλαγή πορείας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στις χώρες της ΕΕ. «Δεν μπορούμε να αναγκάζουμε τις χώρες να προχωρούν σε περικοπές δαπανών μέχρι θανάτου. Μόνο οι περικοπές και η λιτότητα δεν μπορούν από μόνες τους να ξαναστήσουν στα πόδια τους τις χώρες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα ο Σουλτς απηύθυνε έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές: «Εργαστείτε ώστε επιτέλους να φορολογηθούν αυτοί που μέχρι τώρα δεν έχουν συνεισφέρει καθόλου στην επίλυση της κρίσης».

Read more...

Αναλυτικά οι σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ...





...που παρέλαβε η κυβέρνηση.

-Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα με τους επικεφαλής των Θεσμών...
Το κείμενο με τις σκληρές απαιτήσεις είναι ελάχιστα διαφορετικό από το...
πεντασέλιδο κείμενο που οι Θεσμοί είχαν αποστείλει παλαιότερα.

Διαβάστε το ολόκληρο, όπως το δημοσιεύει η "Εφημερίδα των Συντακτών":


Δημοσιονομικά


-Επιμένει στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% του ετήσιου ΑΕΠ και συγκεκριμένα στην εστίαση στο 23%.
-100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπα
-Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμα
-Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. (αντί για 200 που προτείναμε)
-Μικρότερη αύξηση στη φορολογία των κερδών των νομικών προσώπων - επιχειρήσεων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε)
-Αφαιρεί τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια)
-Αφαιρεί τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5G της κινητής τηλεφωνίας
-Αφαιρεί τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών


Συντάξεις


-Επιμένει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως ως προς τον υπολογισμό των συντάξεων. Αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές)
-Επιμένει σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
-Ζητά εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016
-Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας)
-Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017
-Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6%
-Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου 2015
-Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015
-Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας περί αποκατάστασης των μειωμένων συντάξεων.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα με τους επικεφαλής των Θεσμών 

Αυτή την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τη «σιδηρά κυρία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστιν Λαγκάρντ, αλλά και τον Μάριο Ντράγκι...




Read more...

Αντιπρόταση κατέθεσαν οι θεσμοί στην Αθήνα...



ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Αντιπρόταση κατέθεσαν πριν από λίγο οι θεσμοί στην Αθήνα.
Οπως αναφέρει το "Bloomberg", οι δανειστές θα δώσουν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «αναθεωρημένο» σετ προτάσεων.
Σημειώνεται ότι...
νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε καταγγείλει τη στάση κάποιων θεσμών απέναντι στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος...

 

Read more...

Εκδόθηκε το ΦΕΚ Σε νέες θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών 421 καθαρίστριες


Σε νέες θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών 421 καθαρίστριες
Καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών στον περίβολο του Μεγάρου Μαξίμου τον Απρίλιο του 2015. Με ΚΥΑ επανέρχονται πλέον σε προσωποπαγείς θέσεις 421 εξ αυτών των απολυμένων (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)  

Αθήνα
Επανέρχονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών 421 καθαρίστριες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2013 ή απολύθηκαν. Η κοινή υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε ΦΕΚ την Τρίτη, προβλέπει τη σύσταση προσωποπαγών θέσεων, πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου.

Δείτε το ΦΕΚ με τη λίστα ονομάτων των υπαλλήλων που επιστρέφουν στις θέσεις τους 


Ειδικότερα, επανέρχονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ανά τη χώρα 421 υπαλλήλοι εκπαιδευτικής κατηγορίας ΥΕ των ειδικοτήτων Καθαριστριών, Καθαριστριών Τελωνείων, Προσωπικού Καθαριότητας ΓΧΚ (Γενικό Χημείο του Κράτους) και Καθαριστριών Δημοσιονομικού, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2013 ή απολύθηκαν.

Πρόκειται για προσωπικό που υπηρετούσε σε οργανικές ή προσωρινές θέσεις προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) μερικής απασχόλησης, οι οποίες καταργήθηκαν προ διετίας με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τοποθετούνται, όπως ορίζεται σε κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) η οποία εκδόθηκε σήμερα (ΦΕΚ Β΄, Αρ. Φύλλου 1199, 23 .6.2015) σε ισάριθμες συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού ΥΕ, ειδικότητας καθαριστριών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης με τον ίδιο βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά την 17.9.2013 (ημερομηνία θέσης τους σε διαθεσιμότητα).

Πρόκειται για 359 θέσεις στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (κυρίως ΔΟΥ και τελωνεία), 3 θέσεις στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπουργείου Οικονομικών, 13 θέσεις στις υπηρεσίες Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, 29 θέσεις Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, 2 θέσεις στις υπηρεσίες Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής, 12 θέσεις στις υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, 2 θέσεις στις υπηρεσίες που υπάγονται απευθείας στον υπουργό Οικονομικών και μία θέση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Καθήκοντα και σε υπηρεσίες εντός της ίδιας πόλης

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι υπάλληλοι θα ασκούν παράλληλα καθήκοντα, εκτός από την υπηρεσία τοποθέτησής τους, και σε υπηρεσίες εντός της ίδιας πόλης ή του ίδιου νησιού, ανάλογα με τις έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες για την καθαριότητα των κτιρίων. Σημειώνεται ότι οι ανάγκες αυτές θα διαπιστώνονται από την οικεία δεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού η οποία θα καθορίσει και τη σχετική διαδικασία.

Στην ίδια υπουργική απόφαση την οποία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης και οι ανπληρωτές υπουργοί Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη και κ. Δημήτρης Μάρδας υπάρχει πρόβλεψη και για 58 υπαλλήλους που μεταφέρθηκαν αυτοδίκαια σε προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού ειδικότητας (ΥΕ) επιμελητών, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών του 2014 (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) και καταργούνται αυτοδικαίως με την αποχώρησή τους από την υπηρεσία.

Αυτοί θα απασχολούνται στο εξής με πλήρη απασχόληση και οι θέσεις μετατρέπονται σε ισάριθμες προσωποπαγείς της ειδικότητας ΥΕ επιμελητών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης.

Παναγιώτα Μπίτσικα
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Όχι για την πληρωμή των δόσεων του φόρου Παράταση για τις δηλώσεις έως τις 27 Ιουλίου


Παράταση έως τις 27 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, ωστόσο οι δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.
dilosi
Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων καταβάλλεται σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις η πρώτη στο τέλος Ιουλίου, η δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.
Η τροπολογία κατατέθηκε προσθήκη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να αποσυνδεθούν οι ημερομηνίες καταβολής των δόσεων του φόρου εισοδήματος από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων.
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου αλλά λόγω καθυστερήσεων στην υποβολή των προεκτυπωμένων στοιχείων της δήλωσης από τους φορείς το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να παρατείνει την προθεσμία αυτή.
Ωστόσο, ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπει ότι η πρώτη δόση εξοφλείται έως το τέλος του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι δύο επόμενες στο τέλος του τρίτου και πέμπτου μήνα από την αρχική προθεσμία. Με την ισχύουσα διάταξη, παράταση της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης έως τα τέλη Ιουλίου θα μετέφερε και τις δόσεις στα τέλη Αυγούστου, Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου κάτι το οποίο θέλει να αποτρέψει το υπουργείο Οικονομικών για λόγους που σχετίζονται με την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού
Παράλληλα με την τροπολογία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής του Ε9 έως τις 27 Ιουλίου
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα...



Μήνυμα Τσιπρα προς τους δανειστές, λίγο πριν πετάξει για Βρυξέλλες...
«Είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είναι η φράση με την οποία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε σε συνεργάτες του, λίγο πριν αναχωρήσει -μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη- για Βρυξέλλες, την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα.

«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν...
έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είπε συγκεκριμένα ο Ελληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Ο  Αλέξης Τσιπρας εμφανίζεται φανερά ενοχλημένος, καθώς οι δανειστές δεν ικανοποιούνται από τις προτάσεις της Αθήνας και από το πακέτο φόρων ύψους 8 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ δεν κάνει αποδεκτά τα μέτρα και κυρίως την αύξηση της φορολογίας σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες μεταξύ του Ταμείου και της Κομισιόν.

Η συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής Ζ. Κλ. Γιούνκερ, του προέδρου της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, και του προέδρου της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, ώρα Ελλάδας, στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί πρέπει να συνεδριάσουν χωριστά, πριν συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 2 μμ ώρα Ελλάδας...

Read more...

Άγριο το κλίμα στις Βρυξέλλες...



Με ρήξη απειλεί η Ελλάδα, αν δεν υπάρξει σαφή αναφορά για το χρέος στη συμφωνία...
Για την επίλυση της νέας εμπλοκής μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Κομισιόν προσέρχεται στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ κυβερνητικές πηγές έκαναν σαφές...
 στο ThePressProject, ότι χωρίς την σαφή αναφορά για το χρέος και το αναπτυξιακό πακέτο δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία.
Η Εμπλοκή ξεκίνησε όπως γράψαμε ήδη από χθες το μεσημέρι της Τρίτης όταν το ΔΝΤ αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του χρέους βάσει της ελληνικής πρότασης και ζήτησε αφενός περισσότερα στοιχεία και αφετέρου μεγαλύτερα ποσά από τη μείωση δαπανών (που άμεσα μπορεί να έρθει μόνο από μείωση του μισθοδοτικού κόστους του δημοσίου) και λιγότερους φόρους. Η ελληνική πλευρά εμμένει στην φορολόγηση με αναδιανεμητικό πρόσημο το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να δείξει και την αλλαγή της πολιτικής και να δημιουργήσει μια προοπτική που θα μπορούσε ευκολότερα να γίνει αποδεκτό και από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού. Το ΔΝΤ μέσω της Κριστίν Λαγκάρντ που ασχολείται προσωπικά με τη διαπραγμάτευση επιμένει ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί ένα πρόγραμμα με «βρώμικα νούμερα» τα οποία θα διαψευσθούν.

Ωστόσο, παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τις λεπτομέρειες του χρέους η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης (και ο Γιάνης Βαρουφάκης σε άλλο επίπεδο) επιμένουν ότι δεν μπορεί να υπογραφεί συμφωνία χωρίς την σαφή αναφορά για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ξεκάθαρα ορισμένο αναπτυξιακό πακέτο. Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα αν σήμερα δεν υπάρξει μια διαφοροποίηση από την πλευρά των δανειστών.


Από την πλευρά τους οι πιστωτές θέλουν μια αόριστη αναφορά για το άνοιγμα της συζήτησης στο μέλλον και αφού πρώτα περάσουν οι νόμοι και το εφαρμοστικό πλαίσιο της συμφωνίας, κάτι που δημιουργεί το πρόβλημα με το αυγό και την κότα, αφού η Ελλάδα από την πλευρά της επιμένει στο ότι χωρίς τους δύο πυλώνες η συμφωνία δεν είναι στο τραπέζι γιατί δεν θα μπορεί να περάσει από τη Βουλή.


Κωστας Εφημερος


thepressproject.gr

Read more...

Νεα χρηματοδότηση μέσω του ELA...


Χρηματοδοτική «ένεση» αποφάσισε να πραγματοποιήσει και σήμερα η ΕΚΤ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Νωρίς το πρωί εγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΔΣ, όπου...
αποφασίστηκε η αύξηση του ορίου χορηγήσεων μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες. Ωστόσο, το ποσό δεν έγινε γνωστό.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του γεγονότος ότι χθες περιορίστηκαν οι εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες, η ρευστότητα που έδωσε σήμερα μέσω του έκτακτου μηχανισμού (ELA) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν περιορισμένη...


Read more...