Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Δεν μπορούμε να αναγκάζουμε τις χώρες να προχωρούν σε περικοπές δαπανών μέχρι θανάτου»...



O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πιστεύει σε δηλώσεις που εκανε σήμερα, πως, η Ελλάδα θα...
συμφωνήσει με τους πιστωτές της, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε περαιτέρω βήμα, επεσήμανε ο Σουλτς μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξανασταθεί οικονομικά στα πόδια της».

«Απαραίτητες για να γίνει αυτό είναι οι επενδύσεις», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ένα μέρος από αυτές μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το επενδυτικό πακέτο το οποίο συμφώνησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνολικά, εκτίμησε ο Σουλτς, είναι απαραίτητη μια αλλαγή πορείας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στις χώρες της ΕΕ. «Δεν μπορούμε να αναγκάζουμε τις χώρες να προχωρούν σε περικοπές δαπανών μέχρι θανάτου. Μόνο οι περικοπές και η λιτότητα δεν μπορούν από μόνες τους να ξαναστήσουν στα πόδια τους τις χώρες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα ο Σουλτς απηύθυνε έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές: «Εργαστείτε ώστε επιτέλους να φορολογηθούν αυτοί που μέχρι τώρα δεν έχουν συνεισφέρει καθόλου στην επίλυση της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: