Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ,ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ,ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...

troktiko.


Δεν υπάρχει χειρότερης μορφής φασισμου,
απο το να στερεις σε καποιον το δικαίωμα στη ζωη.
Απο το να τον εκτελείς εν ψυχρω,
νομίζοντας πως ετσι κανεις επαναστη
και πως με αυτο το τροπο θα χτυπησεις το συστημα,
μεσα στο οποιο οχι μονο ζεις,...



αλλα με την πραξη σου το δυναμωνεις
ακομη περισοτερο,
στρεφοντας παραλληλα και τους πολιτες
στο να το υποστηρίξουν ένθερμα...

Ουσιαστικα αυτο που πετυχαν οι τρομοκρατες
με την εν ψυχρω εκτελεση του Σωκρατη Γκιολια,
ή οποιοι στο διαολο ηταν πισω απο αυτην,
ειναι εκτος απο το να ξεκληρίσουν μια ολοκληρη οικογενεια,
αφηνοντας μια γυναικα μονη
μαζι με τα παιδια της,
εκτος απο το να στειλουν στο χωμα με το ετσι θελω,
ενα νεο ανθρωπο με ονειρα και ιδεες
που ειχε πολλα να προσφερει...
ειναι το να εφαρμοσει η κυβερνηση επανω στους πολιτες,
νεας μορφης τρομονομους
με το προσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατιας...

Νεας μορφης μετρα,
οπως το φακελωμα,οι προληπτικές προσαγωγές
μονο και μονο επειδη δεν κάθεσαι καλα
στο ματι καποιων,
νεα μορφης καταστολη
πιο υπουλης και νοσηρης
με ο,τι και αν αυτο συνεπαγεται.

Η κατασταση πλεον εχει ξεφυγει
και θα δυσκολεψει ακομη περισσοτερο.
Σημερα γραφτηκε με το αιμα ενος αθωου ανθρωπου
η πρωτη σελιδα στη νεα μορφης βια
που θελουν καποιοι να εισαγουν.

Αυτη η τραγικη φαρσα...
δεν πρεπει να συνεχιστει.

http://prezatv.blogspot.com/


Read more...

Οι σφαίρες που σκότωσαν τον Σωκρ. Γκιόλια...


Δήλωση του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκου Μπόλαρη με αφορμή την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια:
Οι σφαίρες που σκότωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια, πέτυχαν να σιγήσει η αδέσμευτη φωνή του, στόχευσαν την ελεύθερη δημοσιογραφία, την ηλεκτρονική ελευθεροτυπία, την ίδια την δημοκρατία. Την έπληξαν. Συγκλονισμένοι από το χτύπημα θρηνούμε την απώλεια. Τιμώντας τον νεκρό, πεισμώνουμε για την προάσπιση της αλήθειας, του ελέγχου, της κριτικής, της δημοκρατίας.press-gr.

Read more...

Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τις σχέσεις της Marfin με τη Μονή Βατοπεδίου...


Από τον Δημήτρη Πολυχρονίου

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τις σχέσεις της Τράπεζας Marfin με τη Μονή Βατοπεδίου, ύστερα από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με το σκάνδαλο.
Την εντολή έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος θα μελετήσει όλα τα στοιχεία που αφορούν το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι ήδη έχει...
συγκροτηθεί με βάση το πόρισμα αυτό Προανακριτική Επιτροπή για πέντε πρώην υπουργούς.
Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η Μονή Βατοπεδίου έλαβε δάνειο, ύψους 156,9 εκατ. ευρώ, χωρίς εγγυήσεις, από τη Marfin, ενώ μέρος του ποσού αυτού διέθεσε, μεταξύ άλλων, για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ το Σεπτέμβριο του 2007, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, καθώς και σε επενδύσεις σε εταιρίες του Ομίλου.
Από την πλευρά της η διοίκηση της Marfin Egnatia Bank χαρακτηρίζει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης "επιθυμητή προκειμένου να τερματιστεί η λασπολογία σε βάρος της τράπεζας" και συμπληρώνει: «Ουδέν στοιχείο προέκυψε ή μπορεί να προκύψει που να αποδεικνύει ανάμειξη ούτε καν γνώση των σχέσεων και των συναλλαγών του πελάτη μας (Μονή Βατοπεδίου) με το Δημόσιο ή που να αφορά οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια οποιασδήποτε μορφής της τράπεζάς μας. Όσοι προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε "σκάνδαλα" ματαιοπονούν». Επίσης στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "επίθεση λάσπης από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους και τηλεοπτικούς σταθμούς" και εκφράζεται η βεβαιότητα της Marfin Egnatia ότι "η Δικαιοσύνη θα τη δικαιώσει" και ότι "ενώπιον της θα λογοδοτήσουν σύντομα οι συκοφάντες από οποιοδήποτε χώρο και αν προέρχονται".
Διαβάστε σχετικά θέματα και ντοκουμέντα, επίσης, ΕΔΩ.

Read more...

Κινητικότητα στον τραπεζικό τομέα


Στον ορισμό συμβούλου που θα αποτιμήσει τη συμμετοχή του δημοσίου σε Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων που θα συνεδριάσει στο υπουργείο Οικονομικών. Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται στη συνέχεια να κάνει σύγκριση με το τίμημα που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ θα λάβει υπόψη και ενδεχόμενες νέες προτάσεις από άλλους ενδιαφερόμενους, πριν δημοσιοποιήσει την οριστική του απόφαση. Κάθε περίπτωση εξετάζεται με προσοχή και με ανοιχτές διαδικασίες για όλους, τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας το μεσημέρι σε εκδήλωση της Eurobank, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι τράπεζες θα βγουν αλώβητες και πιο ισχυρές από τα τεστ αντοχής.

Τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα των διεθνών συμβούλων που θα προσλάβει για να αποτιμήσει την πρόταση της τράπεζας Πειραιώς θα περιμένει το υπουργείο Οικονομικών πριν αποφανθεί επί της αποδοχής ή μη.

"Η κυβέρνηση εξετάζει κάθε πρόταση με πολύ μεγάλη προσοχή- με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βιώσιμη πορεία των τραπεζών, αλλά και του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά- και με ανοικτές διαδικασίες για όλους", τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την ΑΤΕ και τις σχετικές συζητήσεις που ακολούθησαν σε εκδήλωση με θέμα "Η ελληνική οικονομία και το Πρόγραμμα Σταθερότητας" της Eurobank.

Η κυβέρνηση από θέση αρχής ενθαρρύνει στρατηγικού τύπου κινήσεις στην τραπεζική αγορά δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι είναι καλοδεχούμενη η κινητικότητα στο χώρο, αλλά η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει. Ο κ. Πεταλωτής ταυτόχρονα αρνήθηκε ότι το ζήτημα της εξαγοράς προκάλεσε ενδοκυβερνητικές διαταραχές και τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και τη βιωσιμότητα των τραπεζικών οργανισμών.

Παρεμβαίνοντας στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η διοίκηση του ομίλου σε κίνηση εξαγοράς ή συγχώνευσης το αμέσως επόμενο διάστημα. "Η Εθνική δεν αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες στην κατεύθυνση των συγχωνεύσεων", τόνισε.

Όλες οι προτάσεις αξιολογούνται και θα υπάρξει συνολική κυβερνητική τοποθέτηση, τόνισε και η υπουργός οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Συναντήσεις πραγματοποίησε με τους κ. Αλέξη Τσίπρα (πρόεδρο Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ), κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο (γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας), καθώς και με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα (αν. υπεύθυνο του τομέα πολιτικής ευθύνης της οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας) και κ. Χρήστο Πρωτόπαπα (βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.), σήμερα ο σύλλογος εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε "αστεία την πρόταση της τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας". Ο κύριος Τσίπρας υπογράμμισε ότι, όσοι προέτρεξαν να καλωσορίσουν αυτή την πρόταση, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Έκκληση στην κυβέρνηση, να μην αποδεχθεί την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, απηύθυνε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τόνισε ότι κάτω από προϋποθέσεις, μπορεί να συμμετέχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σε ένα δημόσιο βιώσιμο πυλώνα με κοινωνικό χαρακτήρα.

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Λυκουρέντζος και Σταϊκούρας δήλωσαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μεν υπέρ των εξαγορών & συγχωνεύσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης και στήριξης της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά εκφράζεται θετικά για τη δημιουργία ενός κρατικού πυλώνα τραπεζών ισχυρού και βιώσιμου. Επιπλέον, τόνισαν ότι η προσφορά και η ιστορία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν μπορεί να αποτιμηθεί, με αποκλειστικό κριτήριο την παρούσα χρηματιστηριακή αξία της μετοχής του.

Ο κ. Πρωτόπαπας επισήμανε ότι στηρίζει τη δημιουργία ενός βιώσιμου δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που θα επιφέρει αυτό στην οικονομία της χώρας μας.

Αισιοδοξία για τα τεστ αντοχής

Ο κ. Παπακωνσταντίνου στην ομιλία του στην Eurobank εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν αλώβητες τα τεστ αντοχής (stress tests) και θα βγουν πιο δυνατές από αυτά.

Τα αποτελέσματα των τεστ 91 ευρωπαϊκών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων έξι ελληνικών, θα δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Τον Οκτώβριο θα ακολουθεί νέο τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών που θα διενεργήσει η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με την τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την έκκλησή του προς τις τράπεζες, που, όπως είπε, παραδοσιακά είναι από τις πιο σημαντικές ατμομηχανές ανάπτυξης, να προχωρήσουν σε αλλαγές και αναδιαρθρώσεις.

Στις αγορές βγαίνει εκ νέου την Τρίτη η χώρα μας, με δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, προκειμένου να αντλήσει 1,5 δισ. ευρώ.
ΕΡΤ

.i-reportergr


Read more...

Τα κόμματα για την δολοφονία Γκιόλια

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος. Η Ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους".


Σχόλιο από το ΚΚΕ:
Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν.
ΑΘΗΝΑ 19/07/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σημεία από συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη στο Θέμα 989:
«Η σημερινή μέρα είναι θλιβερή γιατί δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία. Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είναι ένας εκφοβισμός ,ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψαν αυτοί που ενοχλήθηκαν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σωκράτη». Αυτό τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Ρ/Σ « ΘΕΜΑ » και τους δημοσιογράφους Ν. Μάνεση και Μ. Κούτρα για τη δολοφονία του γενικού διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 9,89» Σωκράτη Γκιόλια.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη συνέχεια ανέφερε:
«Η δολοφονία του Σωκράτη ήταν ένα κτύπημα στην ελεύθερη δημοσιογραφία που σκοπό έχει να εκφοβίσει και να λειτουργήσει αντανακλαστικά φιμώνοντας τους δημοσιογράφους. Η Πολιτεία έχει το δικό της κομμάτι ευθύνης που δεν θωρακίζει την δημοσιογραφία και δεν δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες προστασίας». «Τα σκάνδαλα όσο μεγαλύτερα είναι τόσο μεγαλύτερα όπλα έχουν. Ο Σωκράτης έκανε πρωταθλητισμό, ήταν ένας δημοσιογράφος με θάρρος που λειτουργούσε πάντα στο κόκκινο. Κάποιους ενόχλησε και αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη».


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια:
Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια. Η γκανγκστερικού τύπου δολοφονία του προκαλεί σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και γενικότερα. Η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών.


O Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια:
"Εκ μέρους όλων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θέλω να εκφράσω την οργή και τη θλίψη για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που αφαίρεσε τη ζωή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του".

.i-reportergr


Read more...

Δέσμη μέτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

.nooz.gr
Δέσμη μέτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με βασικό άξονα την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Λ. Κατσέλη. Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την υπογραφή του «Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2010 - 2013» που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας με συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων.

Η υπουργός ανέγνωσε, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, μήνυμα του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στο οποίο επισημαίνεται ότι το Εθνικό Σχέδιο αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που προσπαθούν σήμερα να επιβιώσουν και αναδεικνύει την ανάγκη για συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων.

Το σχέδιο «Αποτελεί το συμβόλαιο για συνεργασία Πολιτείας και αγοράς. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και θα βγούμε πιο δυνατοί», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

«Ανάσα στην πραγματική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, την υπογραφή του Συμβολαίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Στις νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η υπουργός, περιλαμβάνονται:

-Η ενεργοποίηση, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, της πρωτοβουλίας Jeremie με κονδύλια ύψους 290 εκατ. ευρώ. Από αυτά προκηρύσσονται άμεσα προγράμματα ύψους 60 εκατ. ευρώ για παροχή χαμηλότοκων δανείων και ακολουθούν 50 εκατ. ευρώ για ενίσχυση της καινοτομίας και νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις, 30 εκατ. για προγράμματα κοινωνικής οικονομίας και 150 εκατ. για ψηφιακή σύγκλιση.

-Η σύσταση Ταμείου Επιχειρηματικότητας με κεφάλαια ύψους 460 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», το οποίο προβλέπεται να χρηματοδοτήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 1,5 δις. ευρώ την επόμενη τριετία. Τα 200 - 250 εκατ. θα διατεθούν για δάνεια ανεξαρτήτως κλάδου, άλλα 150 εκατ. για ειδικά επιχειρηματικά σχέδια σε πράσινες δράσεις και καινοτομία, 40 εκατ. θα διατεθούν για πρώτη φορά σε μικροπιστώσεις προς επιχειρήσεις του πολιτιστικού τομέα και 20 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας με τελικός στόχο τη συγκράτηση των τιμών.

-Η προκήρυξη δράσεις προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Οι δύο πρώτες δράσεις αφορούν δανειακά κεφάλαια, η τρίτη επιχορηγήσεις. «Το υπουργείο Οικονομίας, τόνισε η κ. Κατσέλη, παρεμβαίνει αποφασιστικά για να αντιμετωπίσει την ασφυξία που απειλεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Η υπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στις δράσεις του ΤΕΜΠΜΕ, με αφορμή παράπονα και καταγγελίες για απροθυμία των τραπεζών να προωθήσουν αιτήματα των επιχειρήσεων για ένταξη στα προγράμματα εγγυοδοσίας. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης ανέφερε χαρακτηριστική ότι επιχείρηση από την Άρτα ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα εγγύησης δανείων για εξόφληση ασφαλιστικών υποχρεώσεων και το αποτέλεσμα ήταν να εγγραφεί στον Τειρεσία.

Όπως είπε η κ. Κατσέλη, υπάρχουν μεν προβλήματα αλλά η ροή των χρηματοδοτήσεων αναμένεται να ομαλοποιηθεί. Είμαστε, πρόσθεσε, σε καθημερινή συνεργασία με τις τράπεζες για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα. Διευκρίνισε επίσης ότι η πρόσφατη παρέμβαση της Κομισιόν που χαρακτήρισε αντικοινοτικό το πρόγραμμα χορήγησης άτοκων δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ, που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν θα έχει επιπτώσεις καθώς η σημερινή κυβέρνηση γνώριζε εξ αρχής ότι οι δράσεις αυτές δεν ήταν συμβατές με τον σχετικό Κανονισμό και κάλυψε τη δαπάνη από εθνικούς πόρους.

Το «συμβόλαιο» για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υπεγράφη σήμερα από την υπουργό και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου περιλαμβάνει δράσεις σε τρεις βασικούς άξονες, που είναι: ενίσχυση της καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας (απλοποίηση ρυθμιστικού περιβάλλοντος, πάταξη γραφειοκρατίας, πρόσβαση των μικρομεσαίων στις κρατικές προμήθειες, κλπ.), ενίσχυση της εξωστρέφειας (υποστήριξη εξαγωγών, κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού κ.α.), και ενίσχυση της ρευστότητας (νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, βελτίωση της πρόσβασης σε εγγυήσεις και κεφάλαια, ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΜΜΕ, κλπ.).

Στις παρεμβάσεις τους:

-Ο αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων κ. Γ. Καββαθάς ανέφερε ότι τα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν πρέπει να είναι ευκαιριακά και τάχθηκε υπέρ της λήψης μέτρων για τον περιορισμό του “all inclusive” στην τουριστική αγορά.

-Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στην υπουργό, είπε ότι θα συστήσει στις εμπορικές επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις χαμηλές τιμές των εκπτώσεων ως το τέλος του έτους.

-Ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Δ. Μπακατσέλος τόνισε ότι η Ένωση λαμβάνει καθημερινά μηνύματα αγωνίας για την επιβίωση των μικρομεσαίων.

-Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Χ. Σακελλαρίδη υπογράμμισε ότι περισσότερες από 9.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί στο μητρώο εξαγωγέων που έχει συστήσει ο ΠΣΕ.

-Ο γεν. γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χ. Γκόρτσος επεσήμανε ότι παρά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ίδιες οι τράπεζες, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης παραμένει θετικός.

-Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δ. Λακασάς ζήτησε ενίσχυση της πιστοποίησης συμμόρφωσης των ελληνικών προϊόντων με τα διεθνή πρότυπα κάτι που αποτελεί όπως είπε διαβατήριο για τις αγορές του εξωτερικού.

-Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κ. Αλ. Καλαμπόκης είπε ότι μόνο με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα υπάρξει φως για έξοδο από την κρίση.

«Σε περίοδο κρίσης είναι φυσικό να υπάρχουν αναδιαρθρώσεις στην αγορά, άλλες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες μπαίνουν και άλλες βγαίνουν από την αγορά», δήλωσε εξάλλου η υπουργός Οικονομίας σε ερώτηση για την έξοδο από την ελληνική αγορά γνωστών πολυεθνικών αλυσίδων και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει τις αναδιαρθρώσεις και να ενισχύσει την υγιή επιχειρηματικότητα.

Σε άλλη ερώτηση, για την πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς η κ. Κατσέλη είπε ότι αξιολογούνται όλες οι προτάσεις και θα υπάρξει συνολική κυβερνητική τοποθέτηση.

Read more...

Ακρόπολη και Δωδώνη, NOT FOR SALE!!!



nonews-news.

Α, όλα κι όλα, μπορεί κατά καιρούς να σούρνω διάφορα στους βουλευτές, ειδικά του ΠΑΣΟΚ (κυβέρνηση είναι, αυτοί θα τα λούζονται!!!), αλλά σε αυτή την περίπτωση του βγάζω το καπέλο!!!
Για τον Βαγγέλη τον Αργύρη μιλάω, τον βουλευτή Ιωαννίνων και Αντιπρόεδρο της Βουλής. Από την καρέκλα του προεδρείου, "τάπωσε" τον...

υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Μιχάλη Καρχιμάκη και του το ξέκοψε ορθά-κοφτά πώς για τους Ηπειρώτες η συζήτηση για τυχόν πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι σα να λέμε ότι θα πουληθεί η Ακρόπολη!!!
Επί λέξη του είπε: "Ακρόπολη και ΔΩΔΩΝΗ δεν πωλούνται, εμπεδώστε το"!!!
Τα 'χασε στην αρχή ο Καρχιμάκης, γιατί δεν περίμενε μια τέτοια τοποθέτηση και μάλιστα από το Προεδρείο, αλλά μετά τα μπάλωσε, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και "δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και το γεγονός δημιουργήθηκε από την λάθος θέση ενός στελέχους της τράπεζας που δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο θέμα αυτό"...
Θα μου πείτε, εμ βέβαια, για Περιφερειάρχης πάει ο Αργύρης, θα κοντραριστεί on camera για να τον ακούσουν οι ψηφοφόροι και να γίνει αρεστός, αλλά δεν έχουμε δει συχνά τέτοιες τοποθετήσεις...
Κι άλλοι βουλευτές παίρνουν τον λόγο on camera, (με το κανάλι της Βουλής τους βλέπουμε και τους χαιρόμαστε...), αλλά ενώ στα χωριά λένε θα πάω στην Αθήνα και θα τους δείξω και θα τους μπήξω και θα τους κάνω και θα τους ράνω, μόλις έρθει η ώρα βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και σαν τα καλά σκυλάκια περιμένουν το χάδι του αρχηγού...
Για αετοί ξεκινάνε, κοτούλες καταλήγουνε!!!


Read more...

H ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΣΕΧΤΑ...


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
"Ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε (16) κάλυκες διαμετρήματος 9 mm PARABELLUM , που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας δημοσιογράφου στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη Αττικής, διαπιστώθηκε ότι έχουν...
πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών». Συγκεκριμένα: · Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009. · Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες: Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009. Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού « ALTER » την 17-02-2009. Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009. Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009. Την προανάκριση για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, ανέλαβε και διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)".
Read more...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


«Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά τα πράγματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε έναν δρόμο και αυτό αναγνωρίζεται και από τους εταίρους μας, αλλά νομίζω και από τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την υποδοχή του, νωρίτερα σήμερα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο παρουσίασε το νέο Πρόεδρο και τους νέους Αντιπρόεδρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους...
Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι «ο κύριος υπουργός αγωνίζεται κι αυτός με πολλές δυσκολίες» και του ευχήθηκε «να πάνε όλα καλά». Τόνισε δε ότι «ο ελληνικός λαός περιμένει πολλά, οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά ελπίζουμε ότι θα βγούμε από την κρίση».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας τον νέο Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλο και τους νέους Αντιπροέδρους Βλάσιο Ασημακόπουλο και Βασίλειο Σουλιώτη, έκανε λόγο για «εξαίρετους νομικούς, αλλά και ανθρώπους με ευρύτητα πνεύματος, που θα βοηθήσουν να στηριχθεί και να μπορέσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να αποτελέσει έναν ακόμη πιο ισχυρό σύμμαχο του κράτους και σύμβουλο της πολιτείας για τα μεγάλα ζητήματα».
Εξήγησε ακόμη ότι έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση για την αναδιοργάνωση του Συμβουλίου, διότι, όπως είπε, «έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και είναι κρίμα αυτό το δυνατό επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει να μην χρησιμοποιείται με τον καλύτερο τρόπο για τις μεγάλες υποθέσεις που απασχολούν το ελληνικό δημόσιο».
Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία, υπογράμμισε το σημαντικό έργο τους και σημείωσε ότι «σε μια περίοδο δύσκολη για όλους μας, ο καθένας στον τομέα του έχει την υποχρέωση να δείξει τον καλύτερο εαυτό του».

Read more...

Βούγιας: "δεκαέξι κάλυκες, 2 ή 3 οι δράστες"



Δεκαέξι κάλυκες των εννιά χιλιοστών βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, είπε ο Σπύρος Βούγιας στο ΘΕΜΑ 989, ενώ συμπλήρωσε ως οι δράστες ήταν...



δύο ή τρείς.


Read more...

Στο μικροσκόπιο τώρα και το ΕΚΑΣ

“Ψάχνουν” διπλοσυνταξιούχους και εισοδήματα


protothema.gr
Προς συρρίκνωση οδεύει το ΕΚΑΣ που χορηγείται σήμερα σε 380 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους και έχει μείνει παγωμένο για τρίτη χρονιά.
Η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει από τη διασταύρωση στοιχείων για να αποκλειστούν ομάδες που δεν ανήκαν στα χαμηλά εισοδήματα αλλά αυτό το στοιχείo εξαιτίας της ελλιπούς μηχανογράφησης δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί .

Παράδειγμα οι διπλοσυνταξιούχοι, που σήμερα μπορεί να παίρνουν δύο κατώτατες συντάξεις και, κατά συνέπεια, δύο φορές ΕΚΑΣ.

Στη συνέχεια, θα εξεταστεί αν ο συνταξιούχος έχει εισοδήματα από συμμετοχή σε δ.σ. εταιρείας και δεν τα δήλωνε ή αν εντασσόταν πριν σε καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης και μπορούσε έτσι να κρύψει εισοδήματα. Αυτά τα επιδόματα θα κοπούν για να καταβληθούν, όπως διαμηνύει το υπουργείο Εργασίας σε πραγματικά αδικημένους, όπως σε χαμηλές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας και στην κατηγορία των συνταξιούχων που παίρνουν έως 600 ευρώ και δεν πήραν ποτέ καμία ενίσχυση.


Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί και το "ψαλιδισμένο " επίδομα αδείας των 200 ευρώ.
Η παροχή - η οποία, σημειωτέον είναι μικτή, δηλαδή θα έχει και … κρατήσεις - θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ στις 22 Ιουλίου μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου.


Στους διπλοσυνταξιουχους θα δοθεί με τη μεγαλύτερη σύνταξη , σε όσους παίρνουν πάνω από 2500 θα δοθεί μικρότερο ποσό και όσους είναι κάτω των 60 ετών δεν θα δοθεί καθόλου

Με ένα μήνα καθυστέρηση από ότι τα προηγούμενα χρόνια θα δοθεί στα υπόλοιπα ταμεία . Στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 24, στον ΟΑΕΕ την 1η Αυγούστου και στον ΟΓΑ στο διάστημα 1-10 Αυγούστου.
Ωστόσο, αρκετοί συνταξιούχοι θα πάρουν το επίδομα και θα χάσουν περισσότερα! Τις ίδιες ημερομηνίες που προκαταβάλλεται η σύνταξη του Αυγούστου, αρχίζει και το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ δηλαδή η παρακράτηση 3-10 % από τις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ...

Read more...

Αρχίζουν απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί...



Πενθήμερη απεργία από σήμερα Δευτέρα αρχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία ολοήμερων νοσοκομείων.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) τονίζει ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα επιτρέψουν στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, της φτώχειας και της ανέχειας να επιβαρυνθεί ούτε στο ελάχιστο ο πολίτης για να...
ασφαλίσει τις υπηρεσίες περίθαλψης που δικαιούται μέσω της γενικευμένης λειτουργίας ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία.»

Read more...

Θα πάμε σε διπλές εκλογές το Νοέμβριο;

Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν διπλές εκλογές το Νοέμβριο, με πρώτη τη ΝΔ. Το είπε, άλλωστε και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο υπεύθυνος Πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, πάντως, Μάξιμος Χαρακόπουλος, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, προσπαθώντας να ενισχύσει την άποψη του αρχηγού.

Παρατηρώντας τον τρόπο στελέχωσης του Γ΄ θερινού τμήματος της Βουλής από πλευράς ΠΑΣΟΚ, διαπίστωσε πολλές ομοιότητες με τον τρόπο που στελέχωσε το ίδιο τμήμα η ΝΔ, ως κυβέρνηση. Τοποθέτησε σε αυτό όλους τους «επικίνδυνους» για ανταρσία βουλευτές, γνωρίζοντας ότι το Γ΄ τμήμα δεν πρόκειται να λειτουργήσει, αφού η απόφαση για πρόωρη προσφυγή σε εκλογές είχε ήδη ληφθεί. Εφ΄ ώ και ο κ. Χαρακόπουλος συμπέρανε ότι πάμε για διπλές εκλογές. Ο όλος συλλογισμός μοιάζει με το γνωστό «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει».

Υποθέτουμε, πάντως, ότι το «νεοδημοκρατικό» στέλεχος έλαβε υπόψη του και τις αναφορές περί «δημοκρατικής νομιμοποίησης» του Χάρη Καστανίδη, η οποία αντιμετωπίσθηκε από την κυβέρνηση ως αποτέλεσμα μιας από τις καλοκαιρινές σαββατιάτικες φιλολογικές συζητήσεις που γίνονται στα λαδάδικα της Θεσσαλονίκης και στις παραλίες της Χαλκιδικής.

Υπάρχει, όμως, και η σοβαρή επιχειρηματολογία κατά των εκλογών, η οποία αναπτύσσεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Α. Υπάρχει ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και σταθεροποίησης το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη φέρνει απτά, θετικά αποτελέσματα, τα οποία αποτυπώνονται και στην πρόσφατη ενδιάμεση έκθεση του ΔΝΤ.

Β. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι τέλους την προσπάθεια, η οποία έχει ήδη φθάσει σε καλό σημείο και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα απ΄ ότι ανέμεναν οι πάντες, μεταξύ των οποίων και οι δανειστές μας.

Γ. Αν γίνουν πρόωρες εκλογές, τα προβλήματα για τα οποία έγιναν τόσες θυσίες θα επανέλθουν και μάλιστα πιο έντονα και οι μέχρι τώρα θυσίες θα πάνε χαμένες, καθώς από την επαύριο των εκλογών θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα τα οποία θα είναι σκληρότερα από αυτά που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται ήδη.

Δ. Η αξιοπιστία της χώρας θα χτυπήσει νέα χαμηλά ρεκόρ. Κι αν τώρα βρέθηκαν με πολύ κόπο και τεράστιες προσπάθειες κάποιοι δανειστές μας, έστω και με σκληρούς όρους, αν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί, λόγω πρόωρων εκλογών, δεν πρόκειται να βρούμε δανειστές. Κι αν βρούμε, οι όροι τους θα είναι οι επαχθέστεροι που θα έχουν επιβληθεί σε βάθος ιστορικού χρόνου.

Ε. Σε περίπτωση προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, η τρόϊκα έχει προειδοποιήσει, εμμέσως, ότι είναι πιθανό να διακόψει την τρίτη δόση του δανείου.

Στ. Για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, κάποιος πρέπει να βρει ένα «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας», το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, για να ικανοποιηθεί και η συνταγματική προϋπόθεση. Οικονομικό θέμα είναι τρομακτικά δύσκολο να βρεθεί. Και δεν πρέπει να λησμονείται ότι η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το 2007, προκειμένου… να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, κινήθηκε στα όρια της συνταγματικότητας.

Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει θέμα από τα λεγόμενα κλασσικά «εθνικά θέματα», κυπριακό, ελληντουρκικά, ελληνοσκοπιανά. Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού με τους οποίους συνομίλησε το i-R τόνιζαν ότι δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό σε όλα αυτά τα μέτωπα. Οι ίδιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού διατύπωναν την άποψη ότι προκήρυξη εκλογών για την αντιμετώπιση εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας, θα δικαιολογούνταν στην περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση διαπίστωνε την ανάγκη να υπάρξει χειρισμός ενός θέματος στη βάση άλλων προσεγγίσεων. Από τη στιγμή που η κοινά αποδεκτή εθνική γραμμή δεν αλλάζει, δεν υπάρχει θέμα επίκλησης εθνικού ζητήματος για προσφυγή σε εκλογές.

Ακόμα και στο σκοπιανό, όπως έλεγαν ενόψει και του ενδεχομένου να επανέλθει το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο του Νοεμβρίου, η κυβέρνηση δεν συζητά τίποτε άλλο από την τήρηση της εθνικής κόκκινης γραμμής, δηλαδή μια ονομασία κοινά αποδεκτής, σύνθετης, με γεωγραφικό προσδιορισμό και τη χρήση αυτής της ονομασίας έναντι όλων.

Αν κάποιος άλλος έχει διαφορετική άποψη και επιθυμεί τροποποίηση της εθνικής κόκκινης γραμμής, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, δεν έχει παρά να θέσει το θέμα και να εξηγήσει τη νέα του θέση, έλεγαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

i-reportergr
Read more...

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια



Σύμφωνα με μία μαρτυρία που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι δράστες φορούσαν ομοιόμορφες στολές, πιθανόν Σεκιούριτι ή Δημοτικής Αστυνομίας και ήταν τουλάχιστον τρεις.

Ο ένας από αυτούς χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του 37χρονου δημοσιογράφου, λέγοντάς του από το θυροτηλέφωνο ότι κλέβουν το αυτοκίνητό του και όταν κατέβηκε στην είσοδο τον "γάζωσαν" με πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο, ότι οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic, το οποίο βρέθηκε καμένο γύρω στις 7 το πρωί στην οδό Ηλιουπόλεως σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρο από τον τόπο της δολοφονίας.

Το αυτοκίνητο αυτό εκλάπη από τον Αλιμο,το περασμένο Σάββατο 17/7/2010 και είχε δηλωθεί η κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν η σύζυγός του, η οποία έχει υποστεί ισχυρο σοκ, μαζί με το ανήλικο παιδί τους.

Tις έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καθώς έχει σχεδόν αποκλειστεί το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.
Η αστυνομία ερευνά ήδη όλες τις δημοσιογραφικές έρευνες του Σωκράτη Γκιόλια

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα 9.89", ενώ για αρκετά χρόνια ήταν αρχισυντάκτης στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ωστόσο οι σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα ήταν τεταμένες.
Read more...

Διπλό μαχαίρι στις συντάξεις...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης.
Μείωση κατά 30% από τις περικοπές των επιδομάτων και τον ΛΑΦΚΑ...
Διπλό μαχαίρι, μέσα στο καλοκαίρι, στις συντάξεις βάζει η κυβέρνηση- κατ΄ εντολήν της τρόικας- με την κατάργηση του επιδόματος αδείας και των επιδομάτων Πάσχα και Χριστουγέννων, καθώς και με την καθιέρωση του νέου ΛΑΦΚΑ (ειδική εισφορά συνταξιούχων). Η μείωση στις...
συντάξεις μόνον από αυτές τις δύο περικοπές εκτιμάται από τη ΓΣΕΕ ότι θα κινηθεί στο 30%.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν την αναλυτική ερμηνευτική εγκύκλιο του ΙΚΑ, καθώς και τη σχετική Υπουργική Απόφαση (Εργασίας και Οικονομικών) για όλη τη διαδικασία μαζί με διευκρινίσεις και παραδείγματα για την περικοπή των επιδομάτων στις συντάξεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περικοπή του δώρου Πάσχα σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία έγινε ήδη και εντός της εβδομάδος θα γίνει η περικοπή και στο επίδομα άδειας (σ.σ.: στους συνταξιούχους του ΙΚΑ το επίδομα άδειας θα καταβληθεί στις 22 Ιουλίου 2010, μαζί με τη σύνταξη μηνός Αυγούστου). Οσον αφορά τον νέο ΛΑΦΚΑ, η περικοπή θα αρχίσει στο τέλος Ιουλίου (σύνταξη Αυγούστου). Οι προϋποθέσεις και τα ποσά
1 Τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων,Πάσχα,καθώς και το επίδομα αδείας καθορίζονται πλέον στο ποσό των 400 ευρώ τα Χριστούγεννα και των 200 ευρώ αντίστοιχα το Πάσχα και το καλοκαίρι. Προϋπόθεση για τη χορήγηση αυτών των ποσών, όμως, είναι ότι οι συνταξιούχοι έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Από τον ηλικιακό περιορισμό εξαιρούνται:

α) οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας β) οι συνταξιοδοτούμενοι βάσει των διατάξεων του Ν. 612/1977, καθώς και με όλες τις διατάξεις οι οποίες παραπέμπουν σε αυτές.

γ) οι συνταξιοδοτούμενοι με το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών ή οικοδομικών επαγγελμάτων, καθώς και με τις διατάξεις του άρθρου 32 του Ν. 2874/2000 (10.500

ένσημα, εκ των οποίων 7.500 βαρέα) δ) οι συνταξιοδοτούμενοι λόγω θανάτου σύζυγοι και γονείς ε) τα συνταξιοδοτούμενα λόγω θανάτου τέκνα, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 18ο ή, εφόσον σπουδάζουν, το 24ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και αυτά που έχουν κριθεί ανίκανα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα.

Τα συγκεκριμένα επιδόματα θα καταβάλλονται και στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα. Επισημαίνεται ότι στους συνταξιούχους δικαιούχους του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) δεν θα καταβληθεί ένα επιπλέον επίδομα ως δώρο Χριστουγέννων αλλά ούτε και μισό επίδομα ως δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας, όπως συνέβαινε.

2 Τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας χορηγούνται στους συνταξιούχους των οποίων η καταβαλλόμενη κύρια σύνταξη, στην οποία συνυπολογίζονται οι προσαυξήσεις λόγω οικογενειακών βαρών, το επίδομα απόλυτης αναπηρίας καθώς και τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, υπολογιζόμενη σε δωδεκάμηνη βάση,δεν υπερβαίνει μηνιαίως το ποσό των 2.500

ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του ποσού, τα επιδόματα μειώνονται αναλόγως, έτσι ώστε το εξαγόμενο ποσό, στο οποίο συνυπολογίζονται και τα προαναφερόμενα επιδόματα, να μην υπερβαίνει αυτό το όριο. Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που χορηγούνται περισσότερες της μίας συντάξεις, για την εξεύρεση του ορίου των 2.500

ευρώ θα λαμβάνεται υπ΄ όψιν μόνο το ποσό της μεγαλύτερης σύνταξης. Για παράδειγμα: Α. Πλήρες ετήσιο επίδομα:800 ευρώ Οριο για την καταβολή πλήρους ετήσιου επιδόματος: 2.500 x 12 = 30.000 ευρώ Εστω ότι η μηνιαία καταβαλλόμενη κύρια σύνταξη είναι 1.250 ευρώ Ετήσιες αποδοχές + επιδόματα: (1.250 x 12) + 800 ευρώ = 15.800 ευρώ 15.800: 12 = 1.316,66 ευρώ Εφόσον αυτό το ποσό δεν υπερβαίνει το όριο των 2.500 ευρώ μηνιαίως, τα επιδόματα καταβάλλονται στο ακέραιο.

Β. Πλήρες ετήσιο επίδομα:800 ευρώ Οριο για την καταβολή πλήρους ετήσιου επιδόματος: 2.500 x 12 = 30.000 ευρώ Εστω ότι η μηνιαία καταβαλλόμενη κύρια σύνταξη είναι 2.450 ευρώ Ετήσιες αποδοχές + επιδόματα: (2.450 x 12) + 800 ευρώ = 30.200 ευρώ Διαφορά μεταξύ ετήσιων αποδοχών και πλήρους ετήσιου επιδόματος και ορίου για την καταβολή πλήρους ετήσιου επιδόματος:

30.200- 30.000 = 200 ευρώ. Συνεπώς, το ετήσιο επίδομα των 800 ευρώ θα πρέπει στη συγκεκριμένη περίπτωση να μειωθεί κατά 200 ευρώ, δηλ. 800- 200 = 600 ευρώ. Η μείωση των 200 ευρώ θα επιμεριστεί ως εξής: για το επίδομα Χριστουγέννων 200: 2 = 100 ευρώ. Για τα επιδόματα Πάσχα και αδείας:

200: 4 = 50 ευρώ. Οπότε: (2.450 x 12) + 300 + 150 +150 = 30.000 ευρώ 3 Ως χρόνος πληρωμής των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα ορίζεται η 16η Δεκεμβρίου και η 10η ημέρα πριν από το Πάσχα αντίστοιχα. Δικαιούχοι ολόκληρου του ποσού των επιδομάτων είναι όσοι έχουν καταστεί συνταξιούχοι την 1η Δεκεμβρίου ή την πρώτη ημέρα του μήνα κατά τον οποίο εορτάζεται το Πάσχα.

- Οσον αφορά το επίδομα αδείας, ημερομηνία καταβολής του θα είναι η ημερομηνία καταβολής της σύνταξης μηνός Αυγούστου. - Οσον αφορά τις περιπτώσεις συνταξιούχων, οι οποίοι λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος, αναπηρίας, θανάτου ή με μείωση ξένων συμβάσεων, το ποσό της οποίας είναι μικρότερο των τετρακοσίων (400) ευρώ, το ποσό του επιδόματος Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του ποσού που ελάμβαναν ως δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και ως επίδομα αδείας με βάση τις προϊσχύουσες του νέου νόμου διατάξεις.

- Οσον αφορά τις περιπτώσεις συνταξιούχων οι οποίοι λαμβάνουν περισσότερες της μίας συντάξεις ή εξωιδρυματικό επίδομα και σύνταξη από έναν φορέα κύριας ασφάλισης, καθώς και όσοι λαμβάνουν περισσότερες της μίας κύριες συντάξεις από διαφορετικούς ασφαλιστικούς φορείς ή το Δημόσιο ή το ΝΑΤ, τα αντίστοιχα επιδόματα καταβάλλονται μόνο για τη μεγαλύτερη σύνταξη. Οι επικουρικές συντάξεις
Καταβολή επιδομάτων από το ΕΤΕΑΜ (επικουρικές): Οι διατάξεις που ρυθμίζουν τη χορήγηση επιδομάτων, μεταξύ άλλων, και στους συνταξιούχους των φορέων επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξακολουθούν να ισχύουν, οπότε τα επιδόματα που χορηγούνται στους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΜ καταβάλλονται χωρίς καμία μεταβολή, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
NEA.


Read more...

Αυτό είναι το αυτοκίνητο των δολοφόνων...



Βρέθηκε καμένο στη διασταύρωση Λεωνιδίου και Λεωφόρου Βουλιαγμένης, λίγο μετά την μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου
Ήταν ...
κλεμμένο εδώ και δυο μέρες, και κατά τα πρότυπα των μαφιόζων, το περιέλουσαν βενζίνη και το'καψαν για να μην αφήσουν ίχνη...


Read more...

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΚΑΤΩ, ΣΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ"


Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να είναι αλλοδαποί και να εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου για λογαριασμό αγνώστου ατόμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις άνδρες ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα, με...
λευκά πουκάμισα και γιλέκα. Όταν χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας του άτυχου δημοσιογράφου πατέρα ενός παιδιού, είπαν ότι είναι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. "Κατεβείτε κάτω κύριε Γκιόλια. Είμαστε αστυνομικοί. Σας έκλεψαν το αυτοκίνητο", είπαν στο θυροτηλέφωνο οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.
Read more...

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ!


Από το : troktiko
Καρτέρι θανάτου έστησαν άγνωστοι στον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη... Ο δημοσιογράφος, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών, εκτελέστηκε στις 05:25 το πρωί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, άγνωστος τον κάλεσε τηλεφωνικώς ή του χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος και του...ζήτησε να βγει στην είσοδο. Μόλις βγήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Oι δράστες είναι τρία άτομα που διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Στον τόπο της δολοφονίας βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν την υπόθεση, ενώ εξετάζονται τα κίνητρα της δολοφονίας. Λίγο μετά τις 07:10 το πρωί η αστυνομία βρήκε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας ένα καμένο ΙΧ.

Read more...