Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τις σχέσεις της Marfin με τη Μονή Βατοπεδίου...


Από τον Δημήτρη Πολυχρονίου

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τις σχέσεις της Τράπεζας Marfin με τη Μονή Βατοπεδίου, ύστερα από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με το σκάνδαλο.
Την εντολή έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος θα μελετήσει όλα τα στοιχεία που αφορούν το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι ήδη έχει...
συγκροτηθεί με βάση το πόρισμα αυτό Προανακριτική Επιτροπή για πέντε πρώην υπουργούς.
Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η Μονή Βατοπεδίου έλαβε δάνειο, ύψους 156,9 εκατ. ευρώ, χωρίς εγγυήσεις, από τη Marfin, ενώ μέρος του ποσού αυτού διέθεσε, μεταξύ άλλων, για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ το Σεπτέμβριο του 2007, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, καθώς και σε επενδύσεις σε εταιρίες του Ομίλου.
Από την πλευρά της η διοίκηση της Marfin Egnatia Bank χαρακτηρίζει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης "επιθυμητή προκειμένου να τερματιστεί η λασπολογία σε βάρος της τράπεζας" και συμπληρώνει: «Ουδέν στοιχείο προέκυψε ή μπορεί να προκύψει που να αποδεικνύει ανάμειξη ούτε καν γνώση των σχέσεων και των συναλλαγών του πελάτη μας (Μονή Βατοπεδίου) με το Δημόσιο ή που να αφορά οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια οποιασδήποτε μορφής της τράπεζάς μας. Όσοι προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε "σκάνδαλα" ματαιοπονούν». Επίσης στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "επίθεση λάσπης από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους και τηλεοπτικούς σταθμούς" και εκφράζεται η βεβαιότητα της Marfin Egnatia ότι "η Δικαιοσύνη θα τη δικαιώσει" και ότι "ενώπιον της θα λογοδοτήσουν σύντομα οι συκοφάντες από οποιοδήποτε χώρο και αν προέρχονται".
Διαβάστε σχετικά θέματα και ντοκουμέντα, επίσης, ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: