Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ Επιχείρηση της αστυνομίας κατά του παρεμπορίου ακόμα και μέσα στην ΑΣΟΕΕ


Στιγμιότυπα από την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ
Στιγμιότυπα από την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), στην οδό Πατησίων, για την σύλληψη μικροπωλητών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι από τους μικροπωλητές κατέφυγαν μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να μπουν δυνάμεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, και να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Το γεγονός στηλίτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «ψάχνει αφορμές για να επιτεθεί στους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του πανεπιστήμιου, παραβιάζοντας το άσυλο με πρόσχημα την δήθεν πάταξη του παρεμπορίου».

«Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές. Πρόκειται για μια ακόμα ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων» ανάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν 16 προσαγωγές αλλοδαπών μικροπωλητών και κατασχέθηκαν 17 σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου μέσα σε ζώρους της σχολής και άλλοι οκτώ σάκοι έξω από αυτή.
Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μέσα στην σχολή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη, 40 κοντάρια- βέργες, 50 μπουκάλια και ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός.
Σημειώνεται ότι έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά την έναρξη της επιχείρησης, συνελήφθησαν 16 άτομα και κατασχέθηκαν άλλοι οκτώ μεγάλοι σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επικεφαλής συμμαχίας κομμάτων ο Μόντι




«Το πολιτικό μας μανιφέστο έτυχε ευρείας αποδοχής από τις κεντρώες δυνάμεις. Μπορούμε να προχωρήσουμε. Θα είμαι επικεφαλής της συμμαχίας αυτής», δήλωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.
«Για την Γερουσία θα παρουσιαστεί ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, στην βουλή θα έχουμε μια σειρά από συνδυασμούς», διευκρίνισε ο Μόντι και πρόσθεσε ότι «έθεσε πολύ αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι έγιναν δεκτοί».
Το ψηφοδέλτιο για τη γερουσία πρόκειται να ονομαστεί 'Ατζέντα Μόντι για την Ιταλία'.
Ο Μόντι εξήγησε ότι ως ισόβιος γερουσιαστής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο κοινοβούλιο, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα των δυνάμεων που ασπάσθηκαν το πολιτικό του πρόγραμμα προσφέρει λαϊκή νομιμοποίηση και έγκριση της πολιτικής του στράτευσης.
«Παίζουν ρόλο οι ιδέες, ένας χρόνος διακυβέρνησης και το μέλλον της Ιταλίας», είπε ο Μόντι.
Για το αν ελπίζει να ξαναγίνει πρωθυπουργός, απάντησε ότι «δεν είναι τώρα, η στιγμή να γίνουν τέτοιου είδους προβλέψεις για το μέλλον. «Ας περιμένουμε και θα δούμε», είπε, χαρακτηριστικά, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
Οι δυνάμεις που υιοθέτησαν την ατζέντα Μόντι είναι το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ένωση Κέντρου (UdC), το νεοσυσταθέν κίνημα «Μελλοντική Ιταλία», του προέδρου της Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία του προέδρου της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, όπως και μέλη των καθολικών οργανώσεων εργαζομένων Acli και τεχνοκράτες υπουργοί που συνεργάσθηκαν με τον καθηγητή πρωθυπουργό, τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
 Ο Μόντι συναντήθηκε νωρίτερα για τέσσερις ώρες με τους επικεφαλής των κεντρώων δυνάμεων, συζητώντας αναλυτικά τις λεπτομέρειες και τους κανόνες βάσει των οποίων θα καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια.
«Τα ηθικά θέματα είναι βασικής σημασίας, όπως και η οικονομία και η κοινωνική κατάσταση. Δεν είναι όμως αυτό που έχει τη βασική σημασία για τις δυνάμεις που μας στηρίζουν όπως και για την ίδια την πολιτική μου στράτευση. Μετρά, πρώτα από όλα, η συνείδηση του κάθε ενός», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.
 Ο Μόντι σημείωσε ότι δεν θα δημιουργήσει πολιτικό κόμμα, διότι δεν είναι ο «άνθρωπος της θείας πρόνοιας», δηλαδή θεόσταλτος ηγέτης, αφήνοντας έτσι υπονοούμενα  για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Read more...

Νέα δήλωση Παπακωνσταντίνου



Nέα γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την οποία απαντά στην ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ και αφήνει αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
"Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της "λίστας Λαγκάρντ" σε εμένα προσωπικά", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου στην δήλωσή του.

"Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου.

Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη "λίστα Λαγκάρντ" από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών" καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών.



Read more...

ΕΟΤ-"Δείχνουν" τον τέως σύμβουλο



Στον ανακριτή οδηγήθηκαν το πρωί οι πέντε συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τον ΕΟΤ και σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, στις έως τώρα καταθέσεις «φωτογραφίζεται» ως κεντρικό πρόσωπο ο τέως ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου.

Δείτε το βίντεο από τη NET

enikos.gr

Read more...

Η κατάθεση του κτήνους της Ξάνθης




«Ήμουν πιωμένος. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, την είδα μπροστά μου. Την είχα ξαναδεί. Την ήξερα από παλιά και μου άρεσε. Την ακολούθησα μέχρι τη διασταύρωση της 40 Εκκλησιών με την οδό Σαρανταπόρου. Όταν έμεινε μόνη της, την οδήγησα στον ακάλυπτο χώρο. Αντιστάθηκε χωρίς επιτυχία. Εκεί έγινε ό,τι έγινε
Κυνικός και ψύχραιμος, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου, ομολογεί στους αστυνομικούς ότι αυτός σκότωσε την 34χρονη Ζωή, κάτω από το πατρικό της σπίτι, στην Ξάνθη. Στο μεγάλο «γιατί» για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, ο δράστης έχει ψυχρή απάντηση: «Μου άρεσε από παλιά».
Ο Χρήστος Παπάζογλου, στην πρώτη του κατάθεση περιέγραψε τις πράξεις του, όμως δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα, ποιο ήταν το αντικείμενο με το οποίο της έκανε τομή στα γεννητικά όργανα και πώς κατάφερε να μην ακουστούν οι κραυγές της άτυχης κοπέλας. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η 34χρονη ήταν λιπόθυμη από το σοκ και τα χτυπήματα και πως –αν ληφθεί υπόψη η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ότι η Ζωή ήταν ζωντανή και ούρλιαζε όταν καιγόταν- ανέκτησε τις αισθήσεις της, αφού ο δράστης της έβαλε φωτιά.
«Την είδα τυχαία τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα παρά την αντίστασή της στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από την φυλακή». Οι αρχές κάνουν λόγο για άγριο βιασμό που προκάλεσε στην κοπέλα ακατάσχετη αιμορραγία.
Ο 27χρονος, ασκώντας σωματική βία ασέλγησε σε βάρος της και την κακοποίησε σεξουαλικά. «Στη συνέχεια, την χτύπησα με τα χέρια μου στο κεφάλι της και την περιέλουσα με βενζίνη που πήρα από παρακείμενη μοτοσικλέτα. Παράλληλα προκάλεσα φωτιά και αφού αφαίρεσα την τσάντα της, που περιείχε διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο, τράπηκα σε φυγή».
Ο σεκιουριτάς και η κάμερα
Πέρα από τα δακτυλικά αποτυπώματα πάντως, στο σπίτι του δράστη οδήγησε και οπτικό υλικό, καθώς και ένας μάρτυρας. Πρόκειται για έναν σεκιουριτά, ο οποίος κατέθεσε ότι το βράδυ εκείνο, είδε τις δύο κοπέλες που επέστρεφαν από διασκέδαση (από το κλαμπ «Νόστος» της πόλης) και σε μικρή απόσταση πίσω τους, τον Παπάζογλου να τις ακολουθεί μεθυσμένος.
Οι αστυνομικοί βεβαιώθηκαν, όταν στο υλικό κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης από κατάστημα της περιοχής, είδαν τις δύο κοπέλες να περνούν και, λίγη ώρα μετά τον Παπάζογλου. Ο ίδιος ομολόγησε όταν εξετάστηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο αργότερα, τα ανακάλεσε, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και πως τον πίεσαν οι αστυνομικοί να ομολογήσει. Όταν βρέθηκε το κινητό της άτυχης Ζωής στο σπίτι του όμως, δεν χρειαζόταν να περιμένουν οι αστυνομικοί για το DNA…

Πηγή: itabloid.gr
enikos.gr

Read more...

Αυτά είναι τα τρία νέα ονόματα στη λίστα Λαγκάρ

ντ
Τρία νέα ονόματα περιλαμβάνονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στη βουλή μαζί με το πόρισμα των οικονομικών Εισαγγελέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 17σελιδο πόρισμα τους κάνουν λόγο για 2.062 ονόματα, ενώ η λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας περιλάμβανε ως γνωστόν 2.059 ονόματα.
Τα τρία νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι:
Ανδρέας Ρωσσώνης, Συμεών Σικιαρίδης και Ελένη Παπακωνσταντίνου (σύζυγος του Συμεών Σικιαρίδη)



Την ίδια στιγμή, το ταξίδι τους στο Παρίσι προκειμένου να παραλάβουν την αυθεντική "λίστα Λαγκάρντ" περιγράφουν αναλυτικά στην κατάθεσή τους στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, δύο στελέχη του ΣΔΟΕ. Οι καταθέσεις τους περιλαμβάνονται στο πόρισμα που διαβιβάστηκε στη βουλή, μαζί με ψηφιακό αντίγραφο της λίστας.
enikos.gr

Read more...

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ...


ΖΗΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ...
Πριν από λίγα λεπτα από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου εξεδόθη δήλωση για τις εξελίξεις σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ...

Η δήλωση αναφέρει :
'' Όλα στο φως, πλήρης διερεύνυση.Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ''.

Read more...

«Κληρώνει» στις αρχές του 2013 Ιδιαίτερης σημασίας ο αγωγός φυσικού αερίου TAP για την Ελλάδα λέει ο διεθνής Τύπος


  (Φωτογραφία:  Reuters )

    Ιδιαίτερη σημασία για τη συνολική αλλαγή του επενδυτικού κλίματος προς τη Ελλάδα, αλλά και για τη μείωση του πληθωρισμού θα έχει η υλοποίηση του αγωγού TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από την Κασπία Θάλασσα, σχολιάζουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και στελέχη της αγοράς.Αθήνα

    Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι η Ελλάδα «εργάζεται σταθερά για την εξασφάλιση σημαντικών επενδύσεων, όπως αυτή του TAP (Trans Adriatic Pipeline)».

    Σε άρθρο του ο «Guardian» αναφέρει ότι ο αγωγός αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, να αποφέρει τη μεγαλύτερη ροή ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα, να τοποθετήσει την Ελλάδα σε μία σημαντική στρατηγική θέση στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΡ, «η ελληνική κυβέρνηση με την έναρξη του έτους σχεδιάζει να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον αγωγό ΤΑP, καθώς η υλοποίησή του θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα με ποσό της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ».

    Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, «η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τη γεωστρατηγική, αλλά και οικονομική σπουδαιότητα του έργου έχει αναβιβάσει το θέμα σε μείζονος προτεραιότητας», καθώς ο TAP είναι ο μόνος αγωγός που διέρχεται από την Ελλάδα.

    Η τελική επιλογή αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2013 από την κοινοπραξία που διαχειρίζεται το κοίτασμα Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Read more...

    Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία στη Ξάνθη...


    Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας, που σημειώθηκε στην Ξάνθη, κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο ...
    μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών και η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, με συνθήματα που φώναζαν εναντίον του κατηγορούμενου έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθυστέρησε για αρκετή ώρα την μεταγωγή του από το δικαστικό μέγαρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο. Ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης, χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου προκειμένου να τους ηρεμήσει και να τους συμβουλεύσει να διαλυθούν. Στο μεταξύ, το ένα μετά το άλλο σωματεία, σύλλογοι και φορείς εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους προς την οικογένεια της άτυχης κοπέλας που φέτος τις γιορτές ζει ένα πραγματικό δράμα, ενώ την ίδια ώρα καταδικάζουν την πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του 27χρονου. Να σημειωθεί, ότι κανένας δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού, της ληστείας, του ξυλοδαρμού και του εμπρησμού.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Συντάξεις χηρείας σε ....παντρεμένες!...



    Μεγάλα ποσά χάνονται από το ΙΚΑ για συντάξεις σε γυναίκες και άνδρες που δεν τις δικαιούνται. Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει υπόθεση ασφαλισμένης η οποία εισέπραττε παράνομα σύνταξη χηρείας σχεδόν...
    20 χρόνια Σαφάρι για τις συντάξεις χηρείας που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας και ήδη καταγράφονται τα πρώτα αποτελέσματα. Μόνο από 10 περιστατικά καταβολής συντάξεων χηρείας σε άτομα που έχουν παντρευτεί εκ νέου -και επομένως δεν έπρεπε να παίρνουν σύνταξη- η ζημιά για το ΙΚΑ είναι 150.000 ευρώ. Τα στοιχεία που συλλέγουν οι υπηρεσίες του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας είναι εντυπωσιακά, καθώς υπάρχει περίπτωση που ασφαλισμένη εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη χηρείας σχεδόν για 20 έτη. Ολες οι υποθέσεις θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και το ταμείο θα αναζητήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έχουν παράνομα εισπράξει χήροι και χήρες. Οπως τονίζει στο «Εθνος» ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Δ. Πατσούρης, «οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και θα διεκδικήσουμε όλα τα χρήματα που έχει χάσει το Ταμείο από παραβατικές συμπεριφορές». Ενδεικτικά αναφέρονται τρία περιστατικά που αποκαλύφθηκαν από τους ελέγχους του ΙΚΑ: Ασφαλισμένος του ΙΚΑ πέθανε τον Ιούλιο του 1989 και τη σύνταξή του εισέπρατταν η σύζυγός του και τα τέκνα του. Η γυναίκα παντρεύτηκε εκ νέου τον Αύγουστο του 1992, συνεχίζοντας ωστόσο να παίρνει κανονικά τη σύνταξη χηρείας. Η ζημιά για το ΙΚΑ υπολογίζεται σε 37.500 ευρώ. Ασφαλισμένη του Ταμείου πέθανε τον Απρίλιο του 2005 και τη σύνταξη εισέπραττε ο άντρας της, ο οποίος ωστόσο παντρεύτηκε εκ νέου τον Σεπτέμβριο του 2006. Και σε αυτή την περίπτωση δεν ενημερώθηκε το ταμείο για τον νέο γάμο, με αποτέλεσμα η απώλεια να είναι 12.747 ευρώ. Ασφαλισμένη πέθανε το 2007 και ο άντρας της παντρεύτηκε εκ νέου το 2008. Ωστόσο συνέχισε να παίρνει κανονικά τη σύνταξη, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ΙΚΑ. Σε όλες τις περιπτώσεις έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεων και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αναζήτησης και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και σύνταξης μηνυτηρίων αναφορών. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 45.991 συντάξεις σε δικαιούχους – φαντάσματα Στο φως έχουν ήδη έρθει 45.991 περιπτώσεις που συντάξεις καταβάλλονταν για χρόνια σε μη δικαιούχους. Οι υποθέσεις αυτές πρόκειται να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και τα Ταμεία θα διεκδικήσουν τα ποσά που παρανόμως έχουν εισπράξει μη δικαιούχοι. Σημειώνεται πως ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί απογραφή όλων των συνταξιούχων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η απογραφή θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου και πραγματοποιείται για τελευταία φορά, καθώς με το νέο πρόγραμμα «Αριάδνη» θα εντοπίζονται αμέσως φαινόμενα καταβολής συντάξεων σε ασφαλισμένους «μαϊμού». Η απογραφή έχει ήδη ολοκληρωθεί στο ΙΚΑ, όπου σταμάτησε η καταβολή 11.095 συντάξεων. Μάλιστα ο διοικητής του Ταμείου Ροβέρτος Σπυρόπουλος χαρακτηριστικά σημειώνει πως «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές που να μην εντοπιστούν και να μην παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη». Παράλληλα στον ΟΓΑ έχει διακοπεί η καταβολή 10.000 συντάξεων, ενώ διαπιστώθηκε πως υπήρχαν προβλήματα και με 2.371 συντάξεις που λαμβάνουν ανασφάλιστοι υπερήλικοι από τη Ρωσία. Τέλος στον ΟΑΕΕ διακόπηκε η καταβολή συντάξεων σε 1.595 άτομα που δεν είχαν δηλώσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ενώ η απογραφή ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Συντάξεις στην απόχη της «Αριάδνης» Ξεκινά σταδιακά από τον Ιανουάριο το πρόγραμμα «Αριάδνη», που στόχο έχει να βάλει τέλος στα φαινόμενα χορήγησης συντάξεων σε ασφαλισμένους «μαϊμού». Το πρόγραμμα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή την 1η Μαρτίου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί και η απογραφή όλων των συνταξιούχων. Χθες για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, όπου οριστικοποιήθηκαν οι βασικοί άξονες λειτουργίες του προγράμματος. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αριάδνη», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημείωσε πως «πρόκειται για μία ολοκληρωμένη συνεργασία των συναρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών και φορέων και μία ορθολογική προσαρμογή των διοικητικών διαδικασιών χωρίς καμία απολύτως δαπάνη για το κράτος και χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες». Τι προβλέπεται Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής: Για τις γεννήσεις αλλά και τους θανάτους θα ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τα ληξιαρχεία. Για τους γάμους θα ενημερώνονται τα Ταμεία από το υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων). Για τα σύμφωνα συμβίωσης τα Ταμεία θα ενημερώνονται από τους συμβολαιογράφους. Για τα διαζύγια η ενημέρωση θα γίνεται από τις δικαστικές αρχές. Σημειώνεται πως αρχικά είχε ανακοινωθεί πως γεννήσεις, θάνατοι και γάμοι θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στους συμβολαιογράφους. Ωστόσο, αυτό τροποποιήθηκε για να αποφευχθεί και η επιβάρυνση των ασφαλισμένων (υπολογιζόταν περίπου στα 40 ευρώ) και να γίνει απλούστερη η διαδικασία.

    Read more...

    Διέγραψε τον Παπακωνσταντίνου...



    Ο Βενιζέλος έσπευσε να διαγράψει με συνοπτικές διαδικασίες τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
     Όπως...
    ανακοινώθηκε από το  Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
    Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
    Προκύπτει συνεπώς προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.
    Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ.
    Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.
    Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.
    Πρέπει ίσως να ξαναθυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έρευνα αυτή κατέστη δυνατή μετά από την άμεση αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι έχασαν το πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας.
    Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε - γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό - ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τότε υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό.
    Εκκρεμεί επίσης - το ερώτημα που αφορά την ´´πηγή ´´που ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη ´´λίστα´´ τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτή είναι η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη όλης της ιστορίας που χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός φθοράς και επίθεσης κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
    Το εθνικό συμφέρον απαιτεί την αλήθεια για όλα και για όλους. Δεν έχει πια κανείς περιθώριο για μικροκομματικά τεχνάσματα, παιχνίδια συνωμοσίας και σκόπιμες συγχύσεις ως προς τη στάση συγκεκριμένων προσώπων.


    Read more...

    Πολιτική θύελλα Στη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ, στη διάθεση των κομμάτων ο φάκελος


      (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

    Αθήνα
    Στην Βουλή έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής η λίστα Λαγκάρντ, καθώς και το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων έπειτα από τη διασταύρωση των στοιχείων ανάμεσα στην αυθεντική λίστα και σε αυτή που είχε αρχικώς φτάσει στα χέρια τους. Ο σχετικός φάκελος δόθηκε αμέσως στη διάθεση των κομμάτων προκειμένου να ενημερωθούν.

    «Παρελήφθη από την Βουλή των Ελλήνων ο φάκελος που απεστάλη από το Υπ. Δικαιοσύνης σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Αμέσως ενημερώθηκαν τα κόμματα και με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, υπάρχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία του φακέλου ώστε να ενημερωθούν πλήρως» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων.

    O φάκελος περιλαμβάνει ένα αντίγραφο CD της αυθεντικής λίστας και αρχεία που αφορούν τα τρία πρόσωπα που δεν περιέχονταν στην πρώτη λίστα που είχε αποσταλεί αρχικά στη Βουλή. Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (αδελφής της Ελένης Παπακωνσταντίνου), η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα νέα πρόσωπα συνδέονται με δύο λογαριασμούς: Έναν που φέρεται να περιέχει 1.222.000 δολάρια και ένα δεύτερο κλειστό λογαριασμό.

    Στο φάκελο, περιλαμβάνονται επίσης, έξι αντίγραφα από το σύστημα Taxis σχετιζόμενα με τα ως άνω πρόσωπα, τα πρωτόκολλα και οι εκθέσεις παράδοσης-παραλαβής της λίστας από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς και δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, μελών της επιτροπής του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβε στις 20 Δεκεμβρίου, το CD με τη λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
    Με την συμπερίληψη των τριών νέων προσώπων, ο αριθμός των καταθετών που καταγράφεται στη λίστα, ανέρχεται σε 2.062.
    Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «κατά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος, είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν».

    Διαβάστε: 

    Οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες και Νίκος Παντελής εξέτασαν από το πρωί τον φάκελο με τη λίστα και τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής που τους έστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, Πεπόνης και Μουζακίτης, ζητώντας ταυτόχρονα να διαβιβαστούν τα στοιχεία στη Βουλή.
    Οι οικονομικοί εισαγγελείς κατέληξαν σε αυτή την πρόταση μετά από τον πρώτο έλεγχο που ολοκλήρωσαν ειδικοί εμπειρογνώμονες και ανακριτικοί υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που για έξι ημέρες είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ έτσι όπως παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές πριν λίγες μέρες από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
    Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε δήλωσή του έκανε λόγο για «άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη 'λίστα Λαγκάρντ', σύμφωνα με την οποία 'φωτογραφίζονται' άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί 'αλλοίωσης'. Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση».

    Λίγο πριν φτάσει η λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τηδιαγραφή του Γ.Παπακωνσταντίνου από το κόμμα, σημειώνοντας ότι «προκύπτει προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD».
    «Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του» προσέθετε το ΠΑΣΟΚ.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι «η ετεροχρονισμένη απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν αναιρεί τις προσωπικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, αλλά και συνολικά του ΠΑΣΟΚ, για την προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Και το κυριότερο. Είναι αδιανόητο, αυτοί που ευθύνονται για την όλη υπόθεση, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι».
    Κινητικότητα για Προανακριτική
    Στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στη Βουλή και φαίνονται ότι ετοιμάζουν πρωτοβουλία για προανακριτική -κίνηση η οποία βρίσκει τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος.
    Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «σοβαρότατα ερωτήματα που πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν τα αποκρυβέντα ονόματα είναι συγγενείς πολιτικού προσώπου που παρέλαβε και διαχειρίστηκε τη λίστα αυτή. Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες. Η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν». 
    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι «είναι προφανές ότι πρέπει άμεσα να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, τα ονόματα που αφαιρέθηκαν από την λίστα συνδέονται συγγενικά με τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου».

    «Ως εκ τούτου -πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης- θεωρώ επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών. Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία».
    Από το Γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε απάντηση σχετικών ερωτήσεων, δόθηκε η ακόλουθη απάντηση: «Όλα στο φως. Πλήρης διερεύνηση. Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου».
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Σάλος μετά το πόρισμα Προς Προανακριτική Επιτροπή για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ


    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έξω από τη Βουλή
    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έξω από τη Βουλή   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

    Αθήνα
    Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ φαίνεται πως κινούνται τα περισσότερα κόμματα, περιλαμβανομένων των κυβερνητικών εταίρων, έπειτα από τις εξελίξεις που δείχνουν ότι η αυθεντική λίστα περιέχει τρία πρόσωπα, συγγενικά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που δεν περιέχονταν στη λίστα που είχε αποσταλεί αρχικά στη Δικαιοσύνη.

    Τη Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταθέσουν πρόταση στη Βουλή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είχε τονίσει ότι «είναι προφανές ότι πρέπει άμεσα να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ», προσθέτοντας ότι «θεωρώ επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών».

    Ακολούθως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε: «Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου».

    Παράλληλα, κύκλοι της Ιπποκράτους, σε ερώτηση τι εννοεί το ΠΑΣΟΚ όταν λέει ότι ζητεί να κινηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών, υπογράμμιζαν: «Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι θα ζητηθεί Προκαταρκτική Εξέταση για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου».

    Λίγο πριν φτάσει η λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το κόμμα, σημειώνοντας ότι «προκύπτει προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD».

    «Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών» προσέθετε η ανακοίνωση που συνόδευε τη γνωστοποίηση της διαγραφής του κ. Παπακωνσταντίνου από το κόμμα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος».

    Εξάλλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Νότης Μαριάς, είπε ότι το κόμμα του θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

    Το ΚΚΕ επίσης τάχθηκε «υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών και προσωπικών ευθυνών και της ανάλογης τιμωρίας εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις».

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με μία αιχμηρή δήλωση σχολίασε τις εξελίξεις και ιδιαίτερα την ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ. «Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της 'λίστας Λαγκάρντ' σε εμένα προσωπικά. Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου. Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη 'λίστα Λαγκάρντ' από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών».
    Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε δήλωσή του νωρίτερα τόνιζε ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση». Δήλωνε δε κατηγορηματικά ότι «καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα» και «καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν». Προσέθετε δε ότι «εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα».
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα ...



    ...για την λίστα Λαγκάρντ, λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου...
    «Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση», τονίζει σε δήλωση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη...θύελλα που προκλήθηκε από τις διαφορές που αποκαλύφθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με τους λογαριασμούς στη λίστα και ότι δεν έκανε κάποια παρέμβαση στα στοιχεία που έλαβε από τις γαλλικές αρχές.

    Αναλυτικά, η δήλωση του πρώφην υπουργού είναι η εξής:

    «Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης".

    Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:

    1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

    2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

    3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

    4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

    Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

    Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση».
    in.gr


    Read more...

    ΔΗΜΑΡ: Να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες στους υπαιτιους...





    Με μια ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και ζητά να... αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες στους υπαιτιους.
    "Άμεση πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ από τη δικαιοσύνη και τη Βουλή, με πλήρη δημοσιοποίησή της", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και προσθέτει:
    "Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία η οποία δοκιμάζεται.
    Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να λάβει αυτά που του ανήκουν. Πρέπει άμεσα να αποδοθούν τόσο οι ποινικές, όσο και οι πολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους"...


    Read more...

    Απαντες φωτογραφίζουν τον Παπακωνσταντίνου...




    Παρότι και μέχρι πριν από λίγο, επισήμως, δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε το όνομα του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ το όνομα του αναφέρθηκε και στο δελτίο των 2, του ΜΕGΑ.
    Το... ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, εβγαλε πρώτο, το όνομα του Παπακωνσταντίνου:

    Ο Γ.Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με 3 πρόσωπα που «εξαφανίστηκαν» από τη λίστα Λαγκάρντ

    Μία διαφοροποίηση, που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα, που προκύπτει από τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis, υπάρχει στην νέα πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.-

    Τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό.

    Οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού προσώπου, που παραπέμπει σε πολιτικό. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο δεν είναι εν ενεργεία, δεν είναι πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι αρχηγός κόμματος, δεν είναι πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά είναι τέως βουλευτής, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές και πολιτικές πηγές, πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

    Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες.

    Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.

    protothema.gr


    Read more...

    Τέσσερα νέα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ...





    crimenet.gr 

    Της Έρρικας Βαλλιάνου

    Τέσσερα νέα ονόματα, ανάμεσα τους και ένας πρώην υπουργός κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση περιλαμβάνει η γνήσια λίστα Λαγκάρντ, η οποία περιέχει πλέον 2063 ονόματα.

    Όπως δήλωσε ο... εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, τα ονόματα υπήρχαν σε τρία επιμέρους έγγραφα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν
    στην πρώτη λίστα.

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες παραπέμπει το φάκελο με την λίστα στη Βουλή ώστε να γίνει συσχετισμός με τα ονόματα τα οποία υπάρχουν στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα νέα ονόματα ο κ. Τέντες είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να αναφερθούμε καθώς το θέμα είναι λεπτό και χρίζει πολιτικού χειρισμού».

    Αυτή την ώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης βρίσκονται στο γραφείο του προϊστάμενού τους αντεισαγγελέα
    του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή δίνοντας διευκρινίσεις για τις παρατηρήσεις τους.

    Παράλληλα θα συνεχίσουν ποινική έρευνα καθώς οι Γάλλοι διαβεβαίωσαν ότι από την πρώτη στιγμή συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα τα ονόματα
    που στη συνέχεια εμφανίστηκαν.

    Σχετικά με τον πρώην υπουργό που αναφέρεται στη λίστα, η μόνη διευκρίνιση που δόθηκε είναι, ότι είναι συνδικαιούχος μαζί με μέλη της οικογένειας
    του σε δύο λογαριασμούς . Ο ένας περιλαμβάνει 1.222.000 δολάρια και ο δεύτερος είναι κλειστός.


    Read more...

    Φορολογητέο εισόδημα η έκπτωση ρεύματος σε εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ...




    Ως εισόδημα θα φορολογείται η έκπτωση στις δωρεάν κιλοβατόρες κατά 80% που έχουν ως προνόμιο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ.

    Τη σχετική γνωμοδότηση θα εφαρμόσει για...
    τα εισοδήματα του 2012 το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους.

    Η έκπτωση κοστίζει 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ενώ το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, θεωρεί ότι αυτή δόθηκε ως εισόδημα που ορίστηκε από τη συλλογική σύμβαση εργασίας το 1991.
     skai.gr


    Read more...

    ALCO : ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ...


    ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ...
    Κλίμα διάχυτης απογοήτευσης και απαισιοδοξίας καταγράφεται στην έρευνα της ALCO για τη ΝΕΤ.Είναι χαρακτηριστικό ότι το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι...
    η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 18% σε σωστή, ενώ το 63% δεν είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα.
    Σε ό,τι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας, το 68% των ερωτηθέντων, εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Το ίδιο ισχύει και για τον δείκτη προσωπικής αισιοδοξίας, καθλως μόλις το 16% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα πάνε τα πράγματα καλύτερα για τους ίδιους.
    Έκδηλη είναι η απογοήτευση και στον δείκτη προσδοκίας/απογοήτευσης ( τα ποσοστά σε μονάδες ).
    Επίσης τα συναισθήματα των ερωτηθέντων είναι κατά βάση αρνητικά, όμως για πρώτη φορά υπάρχει τάση για θετικά συναισθήματα.
    Η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη θεωρήθηκαν από τους πολίτες οι κυρίαρχες αξίες, ενώ ακολουθεί, η δικαιοσύνη και η πατρίδα.
    Τέλος στο ''βαρόμετρο '' σε σχέση με τους θεσμούς, υπάρχει μία καθολική εμπιστοσύνη στο θεσμό της Οικογένειας, ενώ θετικό πρόσημο εμφανίζει και η Εκκλησία.
    Εδώ σταματούν και οι θετικές κρίσεις για τους θεσμούς, καθώς στη συνέχεια διαφαίνεται η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της Βουλής, του Συνδικαλισμού, των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης. 














                                                       

















    fimotro

    Read more...