Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ο Τράμπ ανάβει φωτιές...


Ο Τράμπ ανάβει… φωτιές με την πρώτη του εξαγγελία -  Θα απελάσω 3 εκατομμύρια μετανάστες άμεσα - Κεντρική Εικόναμε την πρώτη του εξαγγελία...

''Θα απελάσω 3 εκατομμύρια μετανάστες άμεσα''...

Ακόμη δεν ανέλαβε και ξεκίνησε να ανάβει… φωτιές ο Ντόναλντ Τραμπ με τις εξαγγελίες του. Ο νέος πρόεδρος των...
ΗΠΑ έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «60 λεπτά» η οποία θα μεταδοθεί τα ξημερώματα κι αν μη τι άλλο δείχνει διατεθειμένος να διατηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Μία από αυτές ήταν πως θα «κυνηγήσει» τους παράνομους μετανάστες. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δήλωσε ο Τραμπ το σχέδιο του είναι να απελάσει εκατομμύρια μετανάστες, άμεσα, με το που θα αναλάβει τα καθήκοντα του.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να πάρουμε όλους όσους έχουν εγκληματικό παρελθόν, είναι μέλη συμμοριών, διακινούν ναρκωτικά κι όλοι αυτοί είναι πολλοί περίπου δύο ίσως και τρία εκατομμύρια και να τους πετάξουμε έξω από τη χώρα. Θα τους απελάσουμε, βρίσκονται άλλωστε εδώ παράνομα».

Επιπλέον μιλώντας στο CBS News  επιβεβαίωσε πως το ζήτημα του φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό βρίσκεται στο μυαλό του «Σίγουρα σε κάποιες περιοχές θα μπει φράχτης, αλλά σε ορισμένες περιοχές ένας τοίχος θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός. Είμαι πολύ καλός σε αυτό. Λέγεται κατασκευή» είπε χαρακτηριστικά...




koolnews.gr
 



Read more...

Μετά την τοποθέτηση Παπανάτσιου Οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα στις άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ


Οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα στις άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Για το άμεσο ξεμπλοκάρισμα του νομοσχεδίου με τα κίνητρα για τις συναλλαγές μέσω πλαστικού χρήματος, που θα συνδεθεί και με το χτίσιμο του αφορολόγητου, ενημέρωσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Το σχέδιο για το πλαστικό χρήμα θα περιλαμβάνει διάταξη με την οποία θα αναγνωρίζεται η έκπτωση ιατρικών δαπανών μόνο εφόσον αυτές έχουν εξοφληθεί με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με μεταφορά ποσού στον επαγγελματικό λογαριασμό του γιατρού.

Από αυτή την υποχρέωση θα εξαιρούνται ηλικιωμένοι πολίτες άνω των 75 ετών και οσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ως γνωστόν, η εφαρμογή του μέτρου αυτού έχει σκοντάψει στην άρνηση της τρόικας να συνδεθεί με την καθιέρωση ακατάσχετου λογιαριασμού και για εμπόρους και επαγγελματίες.

Στις άμεσες προτεραιότητες βρίσκονται επίσης το νέο περιουσιολόγιο και το πλαίσιο για τον καθορισμό των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, ενώ μετατέθηκαν για το 2018 οι αλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Αργεντινή...


Σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Αργεντινή [εικόνα]Σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε, στις 8:00 (τοπική ώρα) στην βορειοανατολική Αργεντινή, μεταδίδει ο Independent, λίγες ώρες μετά τον ισχυροτατο σεισμό στην Νέα Ζηλανδία.

Μέχρι στιγμής δεν...

υπάρχουν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα βορείως της κοινότητας Τσιλεσίτο, στην επαρχία Λα Ριόχα, κοντά στα σύνορα με την Χιλή.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα εκατό χιλιόμετρα...

 
 iefimerida.gr

Read more...

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία...


Σεισμός στη Νέα Ζηλανδία

Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι..
Πολλές καταστροφές σε κτήρια...
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα συγκλόνισε σήμερα στις 13:02 (ώρα Ελλάδας) τη Νέα Ζηλανδία.

Ο σεισμός έγινε...
σε απόσταση 91 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη νησιωτική χώρα, αλλά και σε περιοχές στα δυτικά και νότια της Αυστραλίας, ενώ ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε σημειωθεί σεισμός 7,1 βαθμών στα ανοιχτά του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό κατοικιών, ωστόσο δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Read more...

Εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι...



...μετά τον ισχυρό σεισμό στη Νέα Ζηλανδία.
 Συνεχείς οι μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο στα 6,1 Ρίχτερ.
-Επίκεντρο η πόλη Κράιστσερτς, η  οποία είχε «χτυπηθεί» από 6,3 Ρίχτερ με 185 νεκρούς.
-Στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον, ακούστηκαν σειρήνες και οι κάτοικοι βγήκαν κλαίγοντας στους δρόμους.
Οι πρώτες μαρτυρίες...
Κι ενώ αρχικά δεν είχε βγει προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε σήμερα τη Νέα Ζηλανδία, τελικά οι αρχές της χώρας εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στις 14.00 ώρα Ελλάδος.

Ειδικότερα, ζήτησαν από τους πολίτες που είναι κοντά στις ακτές να...
απομακρυνθούν.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13:02 ώρα Ελλάδας) στη Νέα Ζηλανδία είχε μέγεθος 7,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.  Το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης Κράιστσερτς, όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS). Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, αλλά για πολλές ζημιές στο Κράιστσερτς καθώς και σε γύρω περιοχές.

Από τη στιγμή που σημειώθηκε ο σεισμός, γίνονται συνεχώς μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων ήταν 6,1 Ρίχτερ. Οπως γράφουν χρήστες στα social media, είναι σαν να κουνιέται η γη συνεχώς, χωρίς διακοπή!

Ο σεισμός σημειώθηκε, ενώ εκεί ήταν μεσάνυχτα και έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα Ουέλινγκτον, όπου μάλιστα ακούστηκαν σειρήνες και κάτοικοι βγήκαν κλαίγοντας στους δρόμους.


To Κράιστσερτς (Christchurch), όπου είναι το επίκεντρο, είναι η μεγαλύτερη πόλη του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2010 η πόλη χτυπήθηκε από ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στην πόλη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, αλλά δεν υπήρχαν θύματα. Στις 22 Φεβρουαρίου 2011 είχε σημειωθεί σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επίσης στην ίδια πόλη, ακολουθούμενος από ισχυρούς μετασεισμούς. Πολλά κτήρια της πόλης κατέρρευσαν εγκλωβίζοντας πολλά άτομα μέσα σε αυτά, ενώ υπήρχαν 185 νεκροί. 

Δείτε το επίκεντρο του σεισμού




Read more...

Το πρώτο κύμα τσουνάμι «χτύπησε» τη Νέα Ζηλανδία...



Οι αρχές ειδοποιούν ότι θα φτάσουν μεγαλύτερα κύματα...
Το πρώτο τσουνάμι "χτύπησε" τη Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμενα την...
βορειοανατολική ακτή του Νότιου Νησιού.

Η Άννα Κάιζερ, σεισμολόγος της GNS Science, ανακοίνωσε πως το τσουνάμι ηταν ύψους ενός μέτρου και καταγράφηκε στην περιφέρεια του Βόρειου Καντέρμπουρι.
Οι αρχές αναφέρουν ότι το πρώτο κύμα δεν θα είναι απαραίτητα και το μεγαλύτερο και πως μεγάλα κύματα θα φτάνουν στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας επί αρκετές ώρες ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ αρχικά δεν είχε βγει προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έπληξε σήμερα τη Νέα Ζηλανδία, τελικά οι αρχές της χώρας εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στις 14.00 ώρα Ελλάδος.

Ειδικότερα, το υπουργείο Πολιτικής Άμυνας ζήτησε από τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών να απομακρυνθούν από τις ακτές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πολίτες πρέπει να κατευθυνθούν άμεσα σε όσο το δυνατόν πιο υψηλό σημείο ή προς την ενδοχώρα, με όποιο μέσο έχουν στη διάθεσή τους. 

Στην περίπτωση που δεν έχουν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν άμεσα από τις ακτές, συνιστάται να ανέβουν σε έναν από τους υψηλότερους ορόφους μιας γερής πολυκατοικίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να να πλησιάσετε τις ακτές για να δείτε το τσουνάμι», προειδοποιεί το υπουργείο, συνιστώντας στους κατοίκους να έχουν ανοιχτό το ραδιόφωνο για περαιτέρω οδηγίες.

Read more...

Νέο ΒΙΝΤΕΟ από τον ισχυρό σεισμό...



Νέο βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, από...
τον ισχυρό σεισμό στη Νέα Ζηλανδία.
Δείτε το:


Read more...

Καρέ-καρέ η κατάρρευση κτηρίου...


...απο τον σεισμό στη Νεα Ζηλανδία.
Δείτε το...

ΒΙΝΤΕΟ...

Read more...

Γ.Σ. για αμκ 44% στη Σουρωτή ο όμιλος Σαββίδη...

Εδραιώνει την κυριαρχία του στη μάχη για τον έλεγχο της Σουρωτή Α.Ε. ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος, μέσα σε δέκα μέρες, εξαγόρασε από μικρομετόχους της εταιρείας της Θεσσαλονίκης ποσοστό που...
φθάνει το 44%. Μάλιστα, με χθεσινή επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Σουρωτής ο κ. Σαββίδης ζητεί τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τον ορισμό νέου Δ.Σ.

Την ίδια ώρα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει η «Ν», αποφάσισε να πουλήσει, μέσω δημοπρασίας, όλες τις μετοχές που κατέχει, ήτοι 702.472 τεμάχια που αντιστοιχούν περίπου στο 4,5% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, με τιμή εκκίνησης 1,2 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1 ευρώ/μετοχή που προσέφερε η Coca Cola HBC και 1,05 ευρώ ανά μετοχή που έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε δημόσιο πλειστηριασμό του 4,5%, με στόχο τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία αποσταγματοποιείου, ποτοποιείου και τυποποιητηρίου ελαιολάδου και ελαιών, σε ιδιόκτητη έκταση 11 στρεμμάτων. Δεδομένου ότι η Coca Cola (φέρεται να ελέγχει ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 20%) έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από το 1 ευρώ, μένει να φανεί εάν ο όμιλος Σαββίδη, εν όψει και της ΑΜΚ, θα δώσει αυτό το παραπάνω αντίτιμο για το 4,5%, που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί καθοριστικό για να ξεπεράσει το 51%.

Να σημειωθεί ότι από το 58% που ήλεγχαν οι μικρομέτοχοι πριν ανακοινωθούν οι δημόσιες προτάσεις από τους μνηστήρες, αυτή τη στιγμή φέρεται να έχει μείνει αδιάθετο ένα ποσοστό περίπου 8%.

Πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι ο όμιλος Σαββίδη θα κινηθεί σε πνεύμα συνεργασίας με τους δύο θεσμικούς φορείς, τον Δήμο Θέρμης που διατηρεί ποσοστό 16% και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει 4,5%, οι οποίοι διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να πουλήσουν τα ποσοστό τους, ενώ το πιθανότερο είναι να συμμετάσχουν και στις αυξήσεις κεφαλαίου...


Γιώργος Χατζηλίδης, naftemporiki.gr

Read more...

«Μειώστε συντάξεις, κάντε απολύσεις» Τρία μέτρα-φωτιά ζητά το ΔΝΤ για να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα


Τρία μέτρα-φωτιά ζητά το ΔΝΤ για να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Ο κύβος ερρίφθη. Το «καλούπι» της συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι έτοιμο και πλέον η αγωνία κορυφώνεται για τα μέτρα που θα ζητηθούν από την ελληνική πλευρά ώστε να γεμίσει.
Οι τελευταίες διασταυρωμένες πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής θέλουν την κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου να βάζει στο τραπέζι τρία μέτρα-φωτιά:
  • Την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις οι οποίες μετά τον επανυπολογισμό που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου παραμένουν υψηλότερες από τις νέες. Αυτό θα οδηγήσει σε ισόποση μείωση συντάξεων πάνω από ένα όριο, αρχής γενομένης (το πιθανότερο) το 2019.
  • Τη μείωση του αφορολογήτου κάτω από το σημερινό όριο των 8.600 ευρώ και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
  • Την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων στο 10% του συνόλου των εργαζομένων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και κατάργηση της δυνατότητας «βέτο» από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.  
Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανεξελέγη ο Π. Καμμένος...


Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανεξελέγη ο Πάνος Καμμένος, στο...
πλαίσιο των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του κόμματος...

naftemporiki.gr

Read more...

Πλακώσαν οι πράκτορες...



Προσγειώθηκαν 300 στην Ελευσίνα για τον Ομπάμα...

Στρατιωτική εκστρατεία θυμίζει η επιχείρηση των Αμερικανών πρακτόρων που βρίσκονται ήδη στην...
Αθήνα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσημη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην ελληνική πρωτεύουσα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, κάτω από άκρα μυστικότητα, αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού. 

Τα αεροπλάνα μετέφεραν τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου και περίπου 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε επιφυλακή. 

Νωρίτερα, είχε φτάσει ένα δεύτερο αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 300 πράκτορες, στρατιωτικό εξοπλισμό και ένα ελικόπτερο, η χρήση του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί. 

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μετακινείται με ξένα οχήματα, αλλά μόνο με αμερικανικά. 

Στις αρχές της εβδομάδας, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 500 πράκτορες της CIA, που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τις ημέρες της παραμονής του σε ελληνικό έδαφος.

«Κατεβάζει ρολά» το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εν όψει της ομιλίας Ομπάμα

Την ίδια ώρα, και τυπικά προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φαίνεται πως οδεύει η προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Πνύκα.

Και αυτό, καθώς σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενημερώνει τους επισκέπτες του ότι από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον χώρο του Φάρου, όπου πραγματοποιείται έκθεση αφιερωμένη στους Γιάννη Μόραλη και Χρήστο Καπράλο.

Υπενθυμίζεται ότι, αν και ως δικαιολογία για την αλλαγή του χώρου της ομιλίας Ομπάμα προέβαλε ο άστατος καιρός, πληροφορίες θέλουν τους Αμερικανούς πράκτορες της CIA, που βρίσκονται στην Αθήνα και επεξεργάζονται από κοινού με την ΕΛ.ΑΣ το επιχειρησιακό πλάνο για την ασφάλεια του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα, να έκριναν ότι η Πνύκα δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και να υπέδειξαν την εξεύρεση άλλου, πιο «ελεγχόμενου» σημείου...

protothema

Read more...

Γιατί ο Ομπάμα έδωσε συνέντευξη στην “Καθημερινή”...



και όχι σε άλλη εφημερίδα;...

Σε μια ιστορική επίσκεψη, όπως είναι αυτή του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, ήταν εύλογο και...
προφανές ότι θα είχε ιδιαίτερα σημασία η μεταχείριση των ελληνικών ΜΜΕ από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Αμερικανός Πρόεδρος άλλωστε έχει να επισκεφτεί την Ελλάδα από το 1999 (Μπιλ Κλίντον), η σημειολογία της παρουσίας του απερχόμενου πλανητάρχη στην Αθήνα λοιπόν, αποκτά πρόσθετη σημασία και συμβολισμό.

Από την πλευρά του Λευκού Οίκου, επελέγη να δοθεί συνέντευξη στην “Καθημερινή της Κυριακής” και τον Αλέξη Παπαχελά. Τη ναυαρχίδα του Ομίλου Αλαφούζου. Όχι σε κάποια άλλη εφημερίδα, όπως για παράδειγμα στο επίσης “θεσμικό” “Βήμα της Κυριακής”, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ή στο “Πρώτο Θέμα”, που είναι η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, και επομένως τη μεγαλύτερη διείσδυση στα σπίτια των Ελλήνων.

Ανεξαρτήτως λοιπόν του αν δοθούν απαντήσεις, αν οι απαντήσεις δεν γεννούν… άλλες ερωτήσεις, και αν ο καθένας μπορεί να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα, ή να δώσει τις δικές του ερμηνείες, είναι προφανές ότι η συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην “Καθημερινή”, είναι από μόνη της… θέμα, παράλληλα με την ίδια την επίσκεψη του απερχόμενου ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Η κοινή λογική πάντως λέει ότι, σε τέτοια σημαντικά γεγονότα, τόσο μεγάλοι ηγέτες επιλέγουν “θεσμικά” έντυπα. Και είναι προφανές ότι η επιλογή θα γινόταν ανάμεσα στην “Καθημερινή” και το “Βήμα”. Χωρίς φυσικά να προσπερνάει κανείς και τον ρόλο που θα πρέπει να έπαιξε ο διευθυντής της “Καθημερινής” Αλέξης Παπαχελάς, ως πρόσωπο με συνεπή αξιοπιστία και δημοσιογραφική υπεραξία. Που έχει παραδοσιακά καλές προσβάσεις στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Για την Ιστορία, να αναφέρουμε πώς περιγράφει το site της Καθημερινής, τη συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην εφημερίδα:

“Ο  Πρόεδρος  των  ΗΠΑ,  Μπαράκ  Ομπάμα,  σε  μία  αποκλειστική  συνέντευξή  του στην «Καθημερινή της Κυριακής»,  λίγο  πριν φτάσει  στην  Αθήνα,  στέλνει  σαφή μηνύματα  προς  τους  Ελληνες πολίτες, τους  εταίρους  και  δανειστές της Ελλάδας και την κυβέρνησή της.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ομπάμα τονίζει ότι:

Οι  Αμερικανοί  συνεχίζουμε  να  δίνουμε  τεράστια  σημασία  στη  συμμαχία  με  την Ελλάδα
Είμαστε  στενοί  εταίροι  στην  πάταξη  της τρομοκρατίας προκειμένου  να ανακόψουμε  τη  ροή  ξένων  τρομοκρατών  και  να  αποτρέψουμε  τρομοκρατικές επιθέσεις
Οσο  η  Ελλάδα  συνεχίζει  να  κάνει  τα  επώδυνα  βήματα  στις  μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Ελληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ
Η Ελλάδα  έπρεπε  να  κάνει  βήματα  για  να  μεταρρυθμίσει  την  οικονομία  της και  θέλω  να  συγχαρώ  την  ελληνική  κυβέρνηση,  συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και  τον  ελληνικό λαό  για  τα  δύσκολα  και  επώδυνα βήματα  που  έχουν  κάνει  για  να  δείξουν  ότι  η  Ελλάδα  εργάζεται  για  να βοηθήσει  τον  εαυτό  της
Θα  συνεχίσω  να  προτρέπω  τους πιστωτές  της  Ελλάδας  να  κάνουν  τα  βήματα που  είναι  απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι  η  Ελλάδα  είναι  σε  θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους”...

ysterografa.gr

Read more...

Χαλάει ο καιρός...



Πού θα βρέξει...
Χαλάει ο καιρός την Κυριακή, καθώς βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα...
πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο ως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. 

Διαβάστε τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για σήμερα

Αττική 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα το πρωί θα είναι τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά ως 6 μποφόρ και βαθμιαία από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία για πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τη νύχτα στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρώτες πρωινές ώρες για πρόσκαιρες βροχές στα βορειότερα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρώτες πρωινές ώρες για πρόσκαιρες βροχές στο βορειότερα τμήματα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες ως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με βαθμιαία ενίσχυση στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το βράδυ στις Κυκλάδες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 22 βαθμούς κελσίου.



Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 ως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

Δευτέρα 14-11
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και
Νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Τρίτη 15-11
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα
Σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες
Περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά
Και νότια με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά
Ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά
Από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά
Τόπους νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τέταρτη 16-11
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως
Στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους
Αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά
Ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο
Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους
Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη 17-11
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως
Στα βορειοτέρα τμήματα με σταδιακή εξασθένηση. Στις υπόλοιπες
Περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο
Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Read more...

Ακόμη μια νύχτα διαδηλώσεων κατά Τραμπ...


Επεισόδια με τραυματίες στην Ιντιανάπολις σε διαδήλωση κατά του Τραμπ

Δείτε ΦΩΤΟ...
Σε ηφαίστειο που βράζει μοιάζουν πολλές πόλεις των ΗΠΑ, καθώς αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), οι διαδηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ διαδέχονται η μία την άλλη. 
Ο...
αμερικανικός λαός συνεχίζει, για τέταρτη ημέρα, να είναι στους δρόμους, διαδηλώνοντας και φωνάζοντας συνθήματα κατά του νεοεκλεγέντα Προέδρου των ΗΠΑ και των όσων πρεσβεύει.
Στη Νέα Υόρκη, για μία ακόμη μέρα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον ουρανοξύστη του Τραμπ, κρατώντας πλακάτ υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και των ανθρώπων.



Ισχυρή παρουσία διαδηλωτών κατά του Ντόνταλντ Τραμπ υπήρξε και στην Ουάσιγκτον. 
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έξω τόσο από το Καπιτώλιο, όσο και έξω από τον Λευκό Οίκο.

Στο Σαν Φρανσίσκο, πραγματοποιήθηκε πορεία σε λεωφόρο με κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών: «no hate, no fear, immigrants are welcome here».

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Σολτ Λέικ Σίτι, όπως και στο Φρέσνο με πλακάτ τα οποία έδειχναν με κάθε ειλικρίνεια την απόρριψή στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε κεντρικό δρόμο στην Ινδιανάπολη, το συγκεντρωμένο πλήθος εμπόδισε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ενώ οι διαδηλωτές κατά εκατοντάδες φώναζαν δυνατά συνθήματα κατά του μεγιστάνα των ακινήτων

Σε γενικές γραμμές οι συγκεντρώσεις, μέχρι στιγμής, δεν παρουσιάζουν εντάσεις, ωστόσο σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, στην Ινδιανάπολη, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη επτά συλλήψεις, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού ώστε να απωθήσουν τους διαδηλωτές. 

Μεταξύ του πλήθους των διαδηλωτών υπήρξαν μεμονωμένα άτομα τα οποία έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών.

TR01TR02TR03TR04TR05TR06TR07TR08TR09

Read more...

Μην τολμήσει να έρθει αυτός στη ΝΔ!...



"Αυτός", είναι ο Βενιζέλος. Κι αυτός που απειλεί είναι ο Καραμανλής: Αν έρθει ο Βενιζέλος στη ΝΔ, τότε θα φύγω εγώ. 

Τις...
πληροφορίες για την αντίδραση του Καραμανλή στην πιθανή μετακόμιση του Βενιζέλου στη ΝΔ, έχει "Το Παρόν" της Κυριακής... 



Read more...

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί...


Αποτέλεσμα εικόνας για Μπάρακ Ομπάμα
καλούν σε διαδήλωση κατά του Ομπάμα...

Τη συμμετοχή δασκάλων και νηπιαγωγών στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 15/11/2016 ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Όπως αναφέρει...
η ΔΟΕ: «Η παρουσία του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 – 16 Νοέμβρη αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έπρατταν και οι προηγούμενες,  υποδέχεται τον επικεφαλής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την ενίσχυση της παρουσίας των συμφερόντων του και την επιβολή των επεκτατικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή. Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής σπέρνει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων.

Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα».

Την ανακοίνωση σχολίασε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης: «Οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτό για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, διδάσκουν τα παιδιά μας... ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς».

Read more...