Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Γ.Σ. για αμκ 44% στη Σουρωτή ο όμιλος Σαββίδη...

Εδραιώνει την κυριαρχία του στη μάχη για τον έλεγχο της Σουρωτή Α.Ε. ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος, μέσα σε δέκα μέρες, εξαγόρασε από μικρομετόχους της εταιρείας της Θεσσαλονίκης ποσοστό που...
φθάνει το 44%. Μάλιστα, με χθεσινή επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Σουρωτής ο κ. Σαββίδης ζητεί τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τον ορισμό νέου Δ.Σ.

Την ίδια ώρα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει η «Ν», αποφάσισε να πουλήσει, μέσω δημοπρασίας, όλες τις μετοχές που κατέχει, ήτοι 702.472 τεμάχια που αντιστοιχούν περίπου στο 4,5% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, με τιμή εκκίνησης 1,2 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1 ευρώ/μετοχή που προσέφερε η Coca Cola HBC και 1,05 ευρώ ανά μετοχή που έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε δημόσιο πλειστηριασμό του 4,5%, με στόχο τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία αποσταγματοποιείου, ποτοποιείου και τυποποιητηρίου ελαιολάδου και ελαιών, σε ιδιόκτητη έκταση 11 στρεμμάτων. Δεδομένου ότι η Coca Cola (φέρεται να ελέγχει ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 20%) έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από το 1 ευρώ, μένει να φανεί εάν ο όμιλος Σαββίδη, εν όψει και της ΑΜΚ, θα δώσει αυτό το παραπάνω αντίτιμο για το 4,5%, που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί καθοριστικό για να ξεπεράσει το 51%.

Να σημειωθεί ότι από το 58% που ήλεγχαν οι μικρομέτοχοι πριν ανακοινωθούν οι δημόσιες προτάσεις από τους μνηστήρες, αυτή τη στιγμή φέρεται να έχει μείνει αδιάθετο ένα ποσοστό περίπου 8%.

Πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι ο όμιλος Σαββίδη θα κινηθεί σε πνεύμα συνεργασίας με τους δύο θεσμικούς φορείς, τον Δήμο Θέρμης που διατηρεί ποσοστό 16% και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει 4,5%, οι οποίοι διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να πουλήσουν τα ποσοστό τους, ενώ το πιθανότερο είναι να συμμετάσχουν και στις αυξήσεις κεφαλαίου...


Γιώργος Χατζηλίδης, naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: