Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Στο Βερολίνο ο Αντώνης Σαμαράς για το κρίσιμο τετ-α-τετ με την Ανγκελα Μέρκελ

Διήμερο καθοριστικών επαφών


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε παλαιότερη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε παλαιότερη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Με την Ανγκελα Μέρκελ συναντάται το πρωί της Παρασκευής στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να πείσει τόσο την Γερμανίδα καγκελάριο, όσο και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με τον οποίο θα συναντηθεί το Σάββατο στο Παρίσι, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, καθώς και να βολιδοσκοπήσει προθέσεις για το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το ραντεβού με την Αγκελα Μέρκελ είναι στις 11:45 το πρωί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνάντηση θα διαρκέσει μια ώρα και ένα τέταρτο και από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν οι κύριοι Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Παπασταύρου και Λαζαρίδης. θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. Με τον κ. Ολάντ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και συζήτησε μαζί τους τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καθώς και την στρατηγική που θα ακολουθήσει στις συναντήσεις του με Μέρκελ και Ολάντ.

Και οι τρεις πολιτικοί αποτίμησαν θετικά τις δηλώσεις Γιούνκερ, ενώ συμφώνησαν και για την επιχειρηματολογία του Έλληνα πρωθυπουργού στις συναντήσεις του στο Βερολίνο και το Παρίσι. Ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει να πείσει τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα και το επόμενο διάστημα θα κάνει περισσότερα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων και της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν περιμένει να λάβει θετική απάντηση για την επιμήκυνση, ούτε για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ήδη, κορυφαίοι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι μία τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να ανοίξει πριν από την έκθεση της τρόικας και πριν η Ελλάδα δώσει σαφή δείγματα γραφής ότι τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Η απαίτηση για τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα αποτέλεσε άλλωστε τον κοινό τόπο στις σύντομες δηλώσεις που έκαναν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ στην «προπαρασκευαστική» συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο Βερολίνο, με την Γερμανίδα καγκελάριο να επαναλαμβάνει ότι πρέπει «προ πάντων να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας, για να δούμε τότε ποιο είναι το αποτέλεσμα».

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι, κατά τα φαινόμενα, να σπάσει καταρχάς τον πάγο και να ανατρέψει το κλίμα «κρίσης αξιοπιστίας» για την οποία μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την Τετάρτη από την Αθήνα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το επίσημο ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση αναμένεται στη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου.

Εν όψει των συναντήσεών του σε Βερολίνο και Παρίσι, και με στόχο την ανατροπή του δυσμενούς κλίματος για τη χώρα μας, ο Αντώνης Σαμαράς έχει προχωρήσει σε μία επικοινωνιακή «επίθεση γοητείας» (όπως την αποκαλεί το Reuters) με σειρά συνεντεύξεων, κυρίως σε γερμανικά έντυπα, μεταξύ των οποίων η Bild, η οποία συχνά-πυκνά κατακεραυνώνει την Ελλάδα με αφορμή την κρίση.

Από τις σελίδες της Bild ο πρωθυπουργός προϊδέασε ότι το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση δεν θα συνεπάγεται επιπλέον χρήματα από τους πιστωτές, ούτε πακέτο «2β ή 3» (κατά τα λεγόμενα του κ. Γιούνκερ) προς την Αθήνα. «Δεν απαιτούμε επιπλέον χρήματα» απάντησε ο κ. Σαμαράς στην ερώτηση αν η Ελλάδα θέλει παράταση του Μνημονίου.

Σε άλλη συνέντευξή του σε γερμανικό έντυπο, την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες και σε επίπεδο πολιτών-φορολογουμένων των χωρών που δανείζουν τη χώρα. «Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ζήσε Μάη μου (και Σπυρόπουλε) ...



Δείτε τα σχετικά έγγραφα...


Το μόνο πρόσωπο που συναντά καθημερινά και για πολλές ώρες στο γραφείο του ο νέος γενικός διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ, κ. Κ. Σπυρόπουλος, είναι ο κ. Π. Μάης! Πρώην διευθυντής του γραφείου του όπως και του κ. Γόντικα και της κυρίας Χοιδά.

Ο...

κ. Π. Μάης που εγκαλείται για διάφορες συμπεριφορές του, τις οποίες «βαπτίζει» ευεργεσίες προς την ΕΡΤ, γνώριζε όλες τις παράνομες συμβάσεις και όλα τα σκάνδαλα της διοίκησης Παναγόπουλου, αφού έπαιζε ουσιαστικό ρόλο με τη θέση που κατείχε. Πρόσφατα τιμωρήθηκαν με φυλάκιση ενός έτους συνεργάτες του, όπως ο κ. Κούρτης και η κυρία Νικολοπούλου για την εκπομπή «Ελληνικό Πανόραμα».

Η ιστορία ξεκίνησε το 2006 στη Δορυφορική ΕΡΤ, για τη θρυλική από σκάνδαλα εκπομπή.

Η ΕΡΤ ανέθεσε με την υπ. αριθμ.2939 απόφαση στις 20-4-2006 τη μεικτή παραγωγή «Ελληνικό Πανόραμα» 20 εκπομπές, στον Σπύρο Καλαπαδόπουλο, παραγωγό που είχε την εταιρία Final Cut ΕΠΕ αντί του ποσού των 7.630,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε επεισόδιο. Επιπλέον η ΕΡΤ έδινε το ποσό των 1.500,00 ευρώ για εκτός έδρας μετακινήσεις εσωτερικού. Το ποσό αυτό θα κατεβάλλετο με την προσκόμιση παραστατικών. Πραγματοποιηθήκαν λοιπόν 10 ταξίδια τριήμερα. Από την Πάτρα 13/2/2006, Ναύπλιο, Βόλο… μέχρι Ηγουμενίτσα στις 12/6/2006.

Παρουσιάστηκε μετά από λίγο καιρό, ο κ. Καλαπαδόπουλος στην ΕΡΤ, στον διευθυντή κ. Π. Μάη όπου ανήκει η Δορυφορική ΕΡΤ, για να εισπράξει τα χρήματα των 10 ταξιδιών επί 1500 ευρώ, δηλαδή, 11.500 ευρώ. Όμως ο κ. Καλαπαδόπουλος δεν προσκόμισε παραστατικά από κανένα ταξίδι. Αντί λοιπόν ο κ. Μάης να αρνηθεί να πληρώσει τον κ. Καλαπαδόπουλο, φέρεται να αποδέχθηκε να πληρώσει χωρίς παραστατικά.

Ζήτησε ο κ. Μάης από τους δύο παραγωγούς της ΕΡΤ, υπάλληλοι (τοποτηρητές) των μεικτών παραγωγών Βίκυ Τσέλιου και Κυριάκο Γεωργίου να γράψουν μια βεβαίωση ποιες μετακινήσεις έγιναν.

Οι παραγωγοί παρέδωσαν την βεβαίωση με την υπογραφή τους, χωρίς να αναγράφονται τα ποσά των σχετικών δαπανών αφορούσε μόνο τις χιλιομετρικές αποστάσεις.

Ο κ. Μάης φωτοτύπησε τη βεβαίωση, κράτησε το πρωτότυπο στο γραφείο του ενώ στη φωτοτυπία πρόσθεσε διάφορα ποσά για να συμπληρώσει τις 11.500 ευρώ χωρίς παραστατικά, προκειμένου να πληρώσει τον κ. Καλαπαδόπουλο. Αυτή τη βεβαίωση προώθησε στο λογιστήριο και με ένταλμα δικό του εκταμίευσε η ΕΡΤ το ποσό προς τον κ. Καλαπαδόπουλο.



Οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης όταν πραγματοποίησαν τον έλεγχο στην ΕΡΤ για τα διάφορα σκάνδαλα και ζήτησαν το ένταλμα πληρωμών, και όχι το δικό του ένταλμα, που βρέθηκε σε μια ντουλάπα στο υπόγειο του ραδιομεγάρου.

Απέκρυψε από τους ελεγκτές το πραγματικό έγγραφο προφανώς επειδή τον ενοχοποιούσε, με αποτέλεσμα το πόρισμα να στραφεί εναντίον των παραγωγών της ΕΡΤ.

Πριν από 14 μήνες έγινε πειθαρχικό συμβούλιο στην ΕΡΤ για να αποδοθούν ευθύνες, όμως οι δύο παραγωγοί με την προσκόμιση όλων των πραγματικών στοιχείων καθώς και με τις προφορικές εξηγήσεις τους αθωώθηκαν.

Βέβαια το πόρισμα προωθήθηκε στον Εισαγγελέα και δυστυχώς οι παραγωγοί της ΕΡΤ θα αναγκαστούν και κει να εξηγήσουν τις πραγματικές συνθήκες που κατέληξαν στο να πληρώσει χωρίς παραστατικά. Το ΠΥΣ όμως της ΕΡΤ αποφάσισε να γίνει ΕΔΕ για να διευρυνθεί η συμμετοχή του.

Συμπέρασμα; Είναι τόσες πολλές οι «ελεγχόμενες» συμπεριφορές του κ. Μάη, απέναντι στην ΕΡΤ, αλλά και σε παραγωγούς και εργαζόμενους που επιβάλλεται εκτεταμένη διερεύνηση. Η ΕΡΤ όμως αντί να τον απομακρύνει από την υπηρεσία, σκοπεύει να τον προωθήσει σε υψηλή θέση!

Ποιο είναι το πόρισμα της έρευνας; Γιατί θάφτηκε; Γιατί δεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη; Υπήρξαν ρητές αναφορές ότι αλλοιώθηκε – νοθεύτηκε το έγγραφο των παραγωγών και πληρώθηκε με εικονική κάλυψη εξόδων παραγωγής παρανόμως ο κ. Καλαπαδόπουλος.

Το θέμα δυστυχώς κουκουλώθηκε με στημένη ανάκριση από συγκεκριμένο υπάλληλο της ΕΡΤ. Όμως η υπόθεση βρίσκεται ευτυχώς στη δικαιοσύνη και η ανάκριση για την υπόθεση όπως και για πολλές άλλες επί διοίκησης Παναγόπουλου αρχίζει σύντομα.








































































































enimerosi24.gr


Read more...