Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Της εταιρείας Alco για το Πρώτο Θέμα Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7,5 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Μία νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco δημοσιεύεται από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
dimoskopisi
Η δημοσκόπηση δείχνει για άλλη μια φορά την ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 25,4% έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν οι Χ.Α. με 8,1%, το ΚΚΕ με 6,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%. Οριακά θα έμπαιναν στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3,1% και 3% αντίστοιχα. Εκτός βουλής θα έμεναν η ΑΝΕΛ με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4% και το Ποτάμι με 2,2%.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

"Δεν θα αποδεχθούμε επιδείνωση των εργασιακών"...




Το θέμα των εργασιακών σχέσεων είναι κορυφαίο ζήτημα για την κυβέρνηση μας, κάτι παραπάνω από κόκκινη γραμμή, δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης...
σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά. 
Ερωτηθείς για ενδεχόμενες πιέσεις των θεσμών προς την κυβέρνηση το φθινόπωρο με αιχμή την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή επιδείνωση των εργασιακών «επί των ημερών μας».
Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να περιορίσουμε δραστικά την αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, βελτιώνοντας τη θέση των εργαζομένων, πρόσθεσε. 

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις για τα εργασιακά στη Γαλλία, επισημαίνοντας ότι η υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας αποτελεί πεδίο σύγκρουσης για το σύνολο της Ευρώπης.

naftemporiki.gr

Read more...

Από το Λούισβιλ του Κεντάκι στην κορυφή του κόσμου...


Μοχάμεντ Άλι: Από το Λούισβιλ του Κεντάκι στην κορυφή του κόσμου

Στα 74 του χρόνια η καρδιά του Μοχάμεντ Άλι σταμάτησε να χτυπά… Όμως όσα χρόνια κι αν περάσουν ο κόσμος δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει ποιος ήταν και...
τι έκανε. 

Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στο Λούισβιλ του Κεντάκι, μεγάλωσε ως Κάσιους Κλέι, αλλά ο κόσμος τον έμαθε για τα καλά ως Μοχάμεντ Άλι, όταν αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ.

Είτε ως Κλέι είτε ως ο Άλι, ήταν ο κορυφαίος πυγμάχος κι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν δίσταζε να πει τη γνώμη του και να έρθει σε σύγκρουση με το σύστημα, πληρώνοντας το ακριβά. Αυτός όμως ήταν ο Άλι. Ένας ασυμβίβαστος τύπος που μόνο ο θάνατος πραγματικά μπορούσε να τον νικήσει.

Ο Κάσιους Μαρσέλους Κλέι Τζούνιορ


Ο πατέρας του έφτιαχνε επιγραφές, η μητέρα του μαγείρευε και καθάριζε σπίτια εύπορων οικογενειών. Ζούσαν σε μια μεσοαστική γειτονιά του Κεντάκι, με τους νόμους της Πολιτείας να επιβάλλουν το φυλετικό διαχωρισμό επιτρέποντας μόνο τους λευκούς να χρησιμοποιούν πολλές από τις δημόσιες εγκαταστάσεις κι αυτό ήταν ένα γεγονός που τον σημάδεψε από πολύ μικρό. Κι αυτός ο προβληματισμός έγινε ακόμη πιο έντονος όταν το 1955 δολοφονήθηκε, από φυλετικά κίνητρα ο 14άχρονος Έμετ Τιλ.

Όταν ήταν 12 χρονών οι γονείς του πήραν ως δώρο γεννεθλίων ένα ποδήλατο, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα όταν πήγε σε μια έκθεση του το έκλεψαν. Εκνευρισμένος επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει την κλοπή και ανέφερε στον αστυνομικό Τζο Μάρτιν «θα βρω τον κλέφτη και θα τον δείρω».

Ο Μάρτιν που ήταν και προπονητής πυγμαχίας συνέστησε στον μικρό να μάθει πρώτα να παλεύει και μετά να υλοποιήσει την απειλή του. Λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε στο γυμναστήριο και άρχισε προπονήσεις. Σύντομα άρχισε να συλλέγει τίτλους σε ερασιτεχνικό επίπεδο πάντα υπό την καθοδήγηση του Μάρτιν.

Τα πρώτα του βήματα στο χώρο της πυγμαχίας


Στα 18 του κέρδισε το δικαίωμα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης (1960). Τα ΜΜΕ γοητεύτηκαν από τον θηριώδη πυγμάχο ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής κι ανάμεσα στους συναθλητές του ενώ πάνω στο ρινγκ ήταν ανίκητος και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η περηφάνια του ήταν τεράστια και όλη την ώρα όπου κι αν πήγαινε φορούσε το μετάλλιο στο στήθος. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Read more...

Αυξήθηκαν κατά 13,8% τα φορολογικά έσοδα τον Μάϊο...


Αυξήθηκαν κατά 13,8% τα φορολογικά έσοδα τον Μάϊο Αύξηση 13,8% σημείωσαν τα φορολογικά έσοδα τον Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι...
σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έχει στη διαθεσή της η Γενικη Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Έτσι, υπερκαλύφθηκε ο στόχος του προυπολογισμού. Το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος, σύμφωνα με πληροφορίες, τα φορολογικά έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα 2,2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπερκαλύπτουν το στόχο του προυπολογισμού κατά 4,3%... 


Read more...