Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Με εντολή Λοβέρδου...





... ακόμη και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για κάπνισμα στο σχολείο...

Να σταματήσει το φαινόμενο μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών, να καπνίζουν μέσα στους χώρους του σχολείου - ακόμη και στο προαύλιο -επιχειρεί με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας κ.Λοβέρδος.
Eιδικότερα, σύμφωνα με...
εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας που απέστειλε σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσεις και τις σχολικές μονάδες σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αριθ. 88202/25-06-2009 (Β΄1286) Υπουργική Απόφαση, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Επομένως, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν επιτρέπεται να καπνίζουν σε όλους τους χώρους του σχολείου.
Σε ό,τι αφορά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με την εγκύκλιο, η μη τήρηση των ανωτέρω, επισύρει τις εξής κυρώσεις:
Παρατήρηση, β) επίπληξη, γ) ωριαία απομάκρυνση εκ του διδασκομένου μαθήματος, δ) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 3 ημερών, ε) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 5 ημερών και στ) αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

news247.gr

Read more...

Οι μεγαλοϊδιοκτήτες που «ξέχασαν» να δηλώσουν 25 δισ. ευρώ...


 
Πάνω από 25.000 μεγαλοϊδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ ο καθένας έκαναν ακριβές αγορές ακινήτων την τελευταία δεκαετία, «ξέχασαν» όμως να  δηλώσουν τις λεπτομέρειες για τις δαπάνες αγοράς, με αποτέλεσμα να...
μη φορολογηθούν ή να μην ελεγχθούν με βάση τα τεκμήρια δαπανών. Πρόκειται για φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 25 δις ευρώ.
Πρόκειται για φορολογούμενους οι οποίοι στο διάστημα 2003-2009, που η οικοδομική δραστηριότητα βρισκόταν στο ζενίθ της και η αγορά ακινήτων ήταν αυξημένη, εμφανίστηκαν να πληρώνουν κανονικά τον φόρο μεταβίβασης για τα ακίνητα που αγόρασαν, όχι όμως και τη δαπάνη αγοράς στη φορολογική τους δήλωση εκείνης της χρονιάς.
Στο υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν τώρα αν μέσα σε αυτή τη λίστα των 25.000 βρίσκονται και ονόματα φορολογουμένων που βρίσκονται και στην έτερη λίστα με αυτούς που έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό.
tvxs.gr

Read more...

Την Τετάρτη νέες ανακοινώσεις για τον τύμβο της Αμφίπολης ...


 
Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να γίνουν νέες ανακοινώσεις για την πορεία των ανασκαφών στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, όπως δήλωσε ο...
υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας.
 Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα Fm", ο Tασούλας ανέφερε ότι την Τετάρτη θα γίνει η νέα ενημέρωση.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο", ο  Τασούλας χαρακτήρισε την Αμφίπολη «κάτι συγκλονιστικό», «ένα συναρπαστικό αφήγημα». Οπως είπε οφείλουμε να μην την αντιμετωπίζουμε με απληστία εικόνων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «Η Αμφίπολη δεν έχει ακόμη τελειώσει και οι εργασίες συνεχίζονται στο όρυγμα του τέταρτου χώρου».

thestival.gr

Read more...