Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Με εντολή Λοβέρδου...





... ακόμη και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για κάπνισμα στο σχολείο...

Να σταματήσει το φαινόμενο μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών, να καπνίζουν μέσα στους χώρους του σχολείου - ακόμη και στο προαύλιο -επιχειρεί με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας κ.Λοβέρδος.
Eιδικότερα, σύμφωνα με...
εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας που απέστειλε σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσεις και τις σχολικές μονάδες σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αριθ. 88202/25-06-2009 (Β΄1286) Υπουργική Απόφαση, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Επομένως, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν επιτρέπεται να καπνίζουν σε όλους τους χώρους του σχολείου.
Σε ό,τι αφορά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με την εγκύκλιο, η μη τήρηση των ανωτέρω, επισύρει τις εξής κυρώσεις:
Παρατήρηση, β) επίπληξη, γ) ωριαία απομάκρυνση εκ του διδασκομένου μαθήματος, δ) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 3 ημερών, ε) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 5 ημερών και στ) αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: