Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο Σκέψεις παράτασης της έκτακτης εισφοράς για τους μισθούς των ενστόλων



Σκέψεις παράτασης της έκτακτης εισφοράς για τους μισθούς των ενστόλων
Στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση των ένστολων κατά των περικοπών   (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνα
Σχέδια παράτασης της έκτακτης εισφοράς έως το 2016 καλλιεργούνται στην κυβέρνηση προκειμένου να μην ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό από την αναπροσαρμογή των μισθών των ενστόλων και ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, διαμορφώνεται πλέον ο κίνδυνος, εκεί που καλλιεργούνταν κλίμα σταδιακής μείωσης των φόρων και ακύρωσης μέτρων του Μνημονίου, να κληθεί το υπουργείο να βρει περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ήδη, ο προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί με περίπου 170 εκατ. ευρώ από την επιστροφή των μισθών των δικαστικών στα επίπεδα του 2012. Για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για τους ένστολους απαιτούνται περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Πάντως, για την ώρα δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο, αλλά η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση είναι μεγάλη, δεδομένου ότι φτάνει στην Ελλάδα το κλιμάκιο της τρόικας για τον έλεγχο.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρώτο ερώτημα που θα θέσουν στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την άφιξή τους στην οδό Νίκης είναι πώς θα καλύψει η κυβέρνηση το κενό που δημιουργείται. 
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Αναμένεται έλλειμμα 720 εκατ. το 2014 Στα 7,4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απλήρωτες εισφορές προς τον ΟΑΕΕ


Στα 7,4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απλήρωτες εισφορές προς τον ΟΑΕΕ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
Στα 7,4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απλήρωτες εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) καθώς ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δεν καταβάλλει τις εισφορές του. Την ίδια στιγμή το έλλειμμα του ΟΑΕΕ αναμένεται να φτάσει το 2014 τα 720 εκατ. ευρώ, από 640 εκατ. ευρώ το 2013.
 
Στον ΟΑΕΕ σε σύνολο 750.000 ασφαλισμένων στις 31/12/2013 οι 370.000 ενεργοί ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν εισφορές με οφειλές κοντά στα 5,9 δισ. ευρώ.
Από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν περίπου 196.000 ασφαλισμένοι διέκοψαν την ασφάλισή τους στον ΟΑΕΕ αφήνοντας οφειλές 1,5 δισ. ευρώ.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, στη ρύθμιση Νέα Αρχή έχουν υπαχθεί μέχρι τώρα μόνο 25.771 ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ για την πάγια ρύθμιση έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 23.642.
Έτσι, το υπουργείο Εργασίας προωθεί νέα βελτιωμένη ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα προβλέπει κεφαλαιοποίηση των οφειλών που δημιουργήθηκαν εντός του 2013, ώστε να μπορούν χιλιάδες οφειλέτες να ενταχθούν στη ρύθμιση της Νέας Αρχής των 36 δόσεων.
Παράλληλα θα δίνεται το δικαίωμα σε όσους χρωστούν στα Ταμεία, οι εισφορές του 2013 να υπαχθούν στη ρύθμιση της Νέας Αρχής, χωρίς να χρειάζεται να κινδυνεύσουν με ένδικα μέσα ή κατασχέσεις.
Όσοι κάνουν χρήση αυτής της διάταξης δεν θα χρειαστεί να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, ήτοι θα καταβάλλουν μικρότερο αντίτιμο σε μηνιαία βάση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τέτοιες κινήσεις, δείχνουν τις -πραγματικές- προθέσεις του Βενιζέλου...



Τα πράματα δεν είναι τόσο απλά και αθώα, λένε τις τελευταίες ώρες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με  αφορμή τη...
διαδικτυακή καμπάνια της "Ελιάς".
«Αν το τίμημα να μεγαλώσει η Ελιά είναι να μικρύνει και άλλο το ΠΑΣΟΚ να λείπει το βύσσινο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη το πάνε ακόμη πιο μακρυά, λέγοντας ότι τέτοιου είδους κινήσεις, δείχνουν τις προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ,  «την εξαφάνιση του με λίγα λόγια»...
 
πηγη parapolitika.gr

Read more...