Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η Γερμανία επαναφέρει την «τουρκική απειλή» για να αγοράσει όπλα ο... πελάτης Ελλάδα!

Η Γερμανία επαναφέρει την «τουρκική απειλή» για να αγοράσει όπλα ο... πελάτης Ελλάδα!
Η «τουρκική απειλή» φαίνεται πως αποτελεί το καλύτερο γερμανικό επιχείρημα απέναντι στη μείωση εξοπλισμών της Ελλάδας, όπως δείχνει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο σχολιάζει την πρόθεση της χώρας μας για περικοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις εξοπλιστικές δαπάνες.

Ο αρθρογράφος της εξετάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το παραδοσιακό κλίμα αντιπαλότητας, που καλλιεργείται μεταξύ των δυο πλευρών, b υπογραμμίζοντας ότι η περικοπή των 300 εκ. ευρώ μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα για τον περιορισμό των υπεράριθμων για τα ελληνικά δεδομένα ενόπλων δυνάμεων και υπογραμμίζει: «Ωστόσο μία τέτοιου είδους περικοπή θα πρέπει να συνδυαστεί και με μία θεμελιώδη αλλαγή της ελληνικής πολιτικής ασφαλείας σε σχέση κατ’ αρχήν με την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία, η οποία όμως εκλαμβάνεται ακόμη ως μόνιμη απειλή στην Ελλάδα».

Η FAZ συνεχίζει, τονίζοντας ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο «θα πρέπει να διευθετηθούν δυναμικά οι διαμάχες δεκαετιών ανάμεσα στη Αθήνα και την Άγκυρα για την Κύπρο και για το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Κατά συνέπεια δεν θα πρέπει η συνοριακή γραμμή μεταξύ των δύο χωρών να αντιμετωπίζεται πλέον αμοιβαία ως σύνορο προς μία εχθρικά διακείμενη χώρα».

«Η λανθάνουσα ελληνοτουρκική διαμάχη, που αναζωπυρώνεται κάθε τόσο μέσω εκατέρωθεν προκλήσεων και τρέφεται από μία έμμονη τουρκοφοβία στην Ελλάδα, αποδιοργάνωσε παραπάνω από μία φορά, από το 1964 μέχρι τη δεκαετία του ‘90, τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και αποδέσμευσε τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, στα οποία η Γερμανία συνέβαλε σημαντικά με χρήματα και όπλα, από τους στρατηγικούς στόχους του ΝΑΤΟ» αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό δημοσίευμα.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους καλύτερους «πελάτες» της Γερμανίας (όπως και της Γαλλίας) στο κομμάτι των εξοπλισμών. Tην περίοδο 2006-2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του σουηδικού ινστιτούτου SIPRI η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο μερίδιο παγκοσμίως στις εξαγωγές εξοπλισμών της Γερμανίας με ποσοστό 15%.

Είναι προφανές ότι η ύπαρξη της περιβόητης «τουρκικής απειλής» αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για τη διατήρηση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας σε υψηλό επίπεδο, παρά την κρίση. Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal είχε αναφέρει το περασμένο καλοκαίρι ότι Βερολίνο και Παρίσι είχαν υποχρεώσει την Ελλάδα να αγοράσει όπλα, για να εγκρίνουν το σχέδιο διάσωσής της.

Συμπέρασμα; Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να μην χάσει την καλύτερη πελάτισσά της. Και η διαρροή μέσω ΜΜΕ περί ύπαρξης της απειλής του «αιώνιου εχθρού» είναι ένα βήμα. Δεν έγινε ξαφνικά ευαίσθητη η γερμανική πλευρά για την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Β.Β.


Με πληροφορίες από Deutsche Welle
http://newpost.gr

Read more...

Ο Λευτέρης Οικονόμου διάδοχος του Παπουτσή;

Ο γγ του ΥΠΤΠ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου

Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και σημερινός γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου αναμένεται να διαδεχθεί το Χρήστο Παπουτσή στο Υπουργείο.

Ο κ। Οικονόμου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λούκα Παπαδήμο.
protothema.gr
Read more...

Απίστευτο κι όμως ... ελληνικό: "Έγραψε" 7.000 μέρες αναρρωτική!...



Μία απίστευτη "φάμπρικα" φαίνεται πως έχει στηθεί στο ΙΚΑ Ηρακλείου, ανοίγοντας "μαύρη τρύπα" στα ασφαλιστικά ταμεία. Μετά τα σκάνδαλα με τις ... μεταμεσονύκτιες αιμοκαθάρσεις, τις ... εξ αποστάσεως διαγνώσεις και τα "φακελάκια", κάποιοι βρήκαν ένα νέο τρόπο να ωφελούνται σε... βάρος των κρατικών ταμείων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, γιατροί "γράφουν" σωρηδόν αναρρωτικές άδειες, κυρίως σε οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι μπορούν με τον τρόπο αυτό και την αποζημίωση από το ΙΚΑ να πάρουν και την άδεια παραμονής τους να ανανεώσουν ως εργαζόμενοι, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να εργαστούν και να πάρουν "μαύρα" και τα χρήματα του ημερομισθίου τους!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι τεράστια καθώς από τη μία δίνονται χρήματα σε δήθεν ασθενείς κι από την άλλη στα ασφαλιστικά ταμεία δημιουργείται μία μεγάλη τρύπα, καθώς οι μέρες της αναρρωτικής άδειας εκλαμβάνονται ως μέρες εργάσιμες και πληρώνονται ως τέτοιες, προκειμένου οι οικονομικοί μετανάστες να επιτύχουν την άδεια παραμονής τους.

Χαρακτηριστικό της "κομπίνας" είναι ότι γιατρός στο Ηράκλειο μέσα σε ένα χρόνο έχει γράψει 7.000 μέρες αναρρωτικής άδειας! Την ίδια στιγμή, συγκεκριμένος ξενοδοχοϋπάλληλος, "βγήκε" σε αναρρωτική από την ημέρα λήξης της σύμβασής του με το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν ως την ημέρα που ξεκίνησε ξανά τη δουλειά! Αιτία; Μα φυσικά το ότι η αποζημίωση του ΙΚΑ αντιστοιχεί σε ποσό πολύ μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας.

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι στο ΙΚΑ Ηρακλείου και τον ΕΟΠΥΥ ερευνώνται τα πάντα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και εισαγγελική παρέμβαση, ενώ φυσικά ερωτήματα γεννώνται για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι σε αυτό το θέμα και τις "πρακτικές" εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο...

cretalive.gr



Read more...

Παρέμβαση Τόμσεν στην ΕΛΣΤΑΤ ζητούσε ο Γεωργίου!

Βόμβα Κουρουμπλή «καίει» τον εκλεκτό του Παπακωνσταντίνου


Επιστολή που αφήνει βαριά σκιά για τον ρόλο του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, εκλεκτο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις καταγγελίες για «φούσκωμα» του ελλείμματος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε την ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε ο κ. Γεωργίου στον επικεφαλής της τρόικα Πολ Τόμσεν, προκειμένου να του επισημάνει την άμεση ανάγκη αλλαγής του νόμου λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ.
Στην ουσία ο πρόεδρος της στατιστικής Αρχής ζητούσε με έμμεσο τρόπο την παρέμβαση του κ. Τόμσεν ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ όπως αυτές της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν καταγγείλει τόσο τον κ. Γεωργίου όσο και τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι τεχνηέντως «φούσκωσαν» το έλλειμμα προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο κ. Γεωργίου απευθύνεται στο «Dear Poul…», μεταξύ άλλων αναφέρει «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο» και καταλήγει με τον γνωστό τρόπο σε ανάλογες περιστάσεις «with my best regards, Andreas».

Πάντως, ο κ। Κουρουμπλής εξηγεί ότι η «επιστολή δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής, διορισμένος από τον πρόεδρο της Βουλής να ζητά λύσεις σε διάφορα θέματα από τον Τόμσεν» και συμπληρώνει ότι «ζητώ από τον κ. Πετσάλνικο να απαιτήσει την παραίτηση του κ. Γεωργίου»
.protothema.gr

Read more...

Ερώτηση του κ. Π.Κουρουμπλή για κατασπατάληση χρημάτων στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. ..



Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον κ. Υπουργό Υγείας σχετικά με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας Ερώτησης και ΑΚΕ:
«Κύριε Υπουργέ, είναι πλέον γνωστή η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ένα ...



από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας.
Αίσθηση ωστόσο προκαλούν στο πανελλήνιο, αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατασπατάληση χρημάτων στο Κοινωφελές Ίδρυμα. Μεγαλοστελέχη λάμβαναν υπέρογκους μισθούς επί σειρά ετών, τους οποίους και συνεχίζουν να λαμβάνουν μέχρι σήμερα εν μέσω κρίσης. Το γεγονός είναι τουλάχιστον προκλητικό όταν οι εργαζόμενοι - νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό - διεκδικούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων τριών μηνών. Την κατάσταση επιβεβαιώνει πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας (17/02/2012), στο οποίο αναφέρεται ότι “παρά τις διαρκείς προσπάθειες της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, οι προκλητικές μισθολογικές απολαβές των στελεχών του παραμένουν υψηλές”.
Η αδιαφάνεια συνεχίζει να βασιλεύει με την αδρά αμοιβή προσώπων που δεν προσφέρουν διακριτό έργο, ενώ περιρρέουσες πληροφορίες φέρουν το νοσοκομειακό ίδρυμα να αμείβει 135 υποτιθέμενους υπαλλήλους οι οποίοι ποτέ δεν προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.
...



Read more...

Χρ. Παπουτσής: Στόχος ένα μεγάλο, πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ...



Τους στόχους της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος περιέγραψε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
«Η δική μου υποψηφιότητα έχει... έναν στόχο και μόνο, το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί και θα παραμείνει ως ο βασικός πόλος του κεντρώου χώρου και της Αριστεράς στην Ελλάδα, κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι εθνική ανάγκη και υποχρέωση όλων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι μία υποψηφιότητα για την ενότητα του κινήματος και για ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς για τους άλλους πιθανούς υποψηφίους και ειδικότερα για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, δήλωσε ότι «δεν έχει κανένα αντίπαλο». «Ο κ. Βενιζέλος είναι φίλος, είναι συνεργάτης, είναι συνάδελφος, είμαστε σύντροφοι σε μια ολόκληρη διαδρομή», διευκρίνισε.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι δεν μετανιώνει που ψήφισε το μνημόνιο και υπενθύμισε ότι «στο πρώτο μνημόνιο ήμουνα σχεδόν ο μόνος ο οποίος έθεσε διαφορετικές προσεγγίσεις». «Και βεβαίως το είχα διαβάσει. Ήμουν ο μόνος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο έθεσα το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε αυτή την εξέλιξη, θεωρώντας ότι ήταν μία κίνηση η οποία θα λειτουργούσε τελικά εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και επέμενα τότε ότι θα έπρεπε η ίδια η Ε.Ε. να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, από την πρώτη στιγμή», συμπλήρωσε.

Εκανε τέλος «άνοιγμα» προς τους βουλευτές που διεγράφησαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «διαφοροποιήθηκαν, όχι για πολιτικούς, αλλά για πολύ συγκεκριμένους λόγους: πρώτα απ΄ όλα, για το ρόλο των κοινωνικών εταίρων στη διαδικασία της ευρωπαϊκής εξέλιξης και, δεύτερον, για τη σημασία που έχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Read more...

Kείμενο θέσεων της Α.Διαμαντοπούλου για τη διαχείριση της κρίσης και την Ελλάδα του 2020

«Η Ελλάδα που παράγει»


Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου (Φωτογραφία: Icon Photopress )


Αθήνα
Κείμενο θέσεων για τη διαχείριση της κρίσης και την Ελλάδα του 2020 παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με τίτλο: «Στο δρόμο για τη Δ’ Ελληνική Δημοκρατία-Η Ελλάδα που παράγει».

Όπως αναφέρεται, η παρέμβασή της συμβολίζει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, μετά τη δημοσιονομική κατάρρευση και την πολιτική κρίση, που θα ανοίξει δρόμους για τη δημιουργία μιας ισχυρής και δίκαιης Ελλάδας, με τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων του έθνους.

Mεταξύ άλλων, σημειώνει ότι το Μνημόνιο «δεν είναι γραμμένο σε γρανίτη». Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά ισοδύναμα, τονίζει ότι πρέπει να εξετάζονται συνεχώς κάτω από τη συνεχή μεταβολή των οικονομικών παραμέτρων.

«Είναι αναγκαίο να παρουσιάζεται στη Βουλή η προσδοκώμενη επίδραση –ο 'πολλαπλασιαστής'- στο ΑΕΠ, καθώς μειώνοντας τα κόστη συχνά μειώνονται και τα οφέλη μέσω της μειωμένης φορολογικής βάσης, της μειωμένης αγοραστικής κίνησης και των υψηλότερων ποσών προς στήριξη των ανέργων. Πρέπει να μελετήσουμε δαπάνη προς δαπάνη το ποιες δραστηριότητες μεγεθύνουν σημαντικά το ΑΕΠ, ποιες είναι υπαρξιακά αναγκαίες και ποιες είναι οι σχετικά περιττές. Πρέπει να εμβαθύνουμε αρκετά στην ποιότητά τους και να αρχίσουμε να ακολουθούμε επιλεκτικές και στοχευμένες παρεμβάσεις εξορθολογισμού των δαπανών. Κάθε μείωση δαπάνης και κάθε νέα πηγή εσόδου πρέπει να συνοδεύεται από τον πολλαπλασιαστή της στο ΑΕΠ. Κανείς δεν έχει πλέον τη δικαιολογία του αιφνιδιασμού και του επείγοντος. Τώρα πια γνωρίζουμε, άρα χρειάζεται σχέδιο–δράση–αποτέλεσμα.»

Σχετικά με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, η ίδια εκτιμά ότι θα πρέπει να έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά:

  • Να είναι σταθερή και ισχυρή
  • Εφόσον η ψήφος του λαού οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας, τότε τα κόμματα που την αποτελούν θα πρέπει να έχουν δεδομένο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, διάθεση να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους μας και μια αυτονόητη προσήλωση στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα
  • Στην προοπτική μιας προοδευτικής διακυβέρνησης η Αριστερά οφείλει να αναλάβει για πρώτη φορά τις ευθύνες της. Δεν προσβλέπω στα κόμματα τα οποία εκφράζουν το μπλοκ της δραχμής, όμως η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει καθαρά και πριν τις εκλογές να πει αν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση και υπό ποιές προϋποθέσεις, και να αγκαλιάσει τα 'δύσκολα ναι' αντί των 'εύκολων όχι'
  • Η κυβέρνηση πρέπει να βασίζεται σε μακρόπνοη συμφωνία προγραμματικού χαρακτήρα στην ενοποιητική βάση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της αναπτυξιακής προτεραιότητας
  • Η κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει να επιβάλει τον απολογισμό και έλεγχο των Υπουργών σε μηνιαία βάση από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, γιατί χρειαζόμαστε επιτέλους λογική δέσμευσης σε στόχους, παρακολούθηση και λογοδοσία στο φυσικό χώρο της Δημοκρατίας, που είναι το Κοινοβούλιο
Η κ. Διαμαντοπούλου τονίζει ακόμα την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και τη διαγραφή του χρέους, για τις τεράστιες δυσκολίες των επόμενων μηνών αλλά και για τα ουσιαστικά οφέλη των μεταρρυθμίσεων, πολλές των οποίων αποτελούν χρόνια αναγκαιότητα για να γίνει η Ελλάδα ευνομούμενη χώρα στην Ευρώπη.

Για την ίδια, οι άμεσες προτεραιότητες αυτής της περιόδου είναι η μείωση τιμών, η ρύθμιση ιδιωτικών δανείων και το νέο φορολογικό σύστημα.

Παράλληλα, εκτιμά ότι το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η αποδιάρθρωση της παραγωγικής της δυνατότητας: «Ο δημόσιος τομέας δεν είναι ο εθνικός αυτοσκοπός. Οι νέοι άνθρωποι και ο εξωστρεφής ιδιωτικός τομέας είναι οι δυνάμεις της νέας εποχής» τονίζει.

Προτείνει, μεταξύ άλλων:

  • Έξυπνη επιστροφή στην ύπαιθρο - στροφή στο τρίπτυχο «Γη, Γνώση, Τεχνολογία»
  • Μεγάλες επενδύσεις
  • Αλλαγή επενδυτικού οικοσυστήματος στην καινοτομία
  • Αξιοποίηση φυσικών πόρων
  • Βιώσιμη ανάπτυξη και κατασκευές
Όσο για τις πολιτικές κοινωνικής συνοχής προτείνει:

  • Το επίδομα ανεργίας να γίνει επίδομα εργασίας
  • Ασφαλιστικό με γνώμονα τη νέα γενιά
  • Δημιουργία «Κοινωνικής Τράπεζας»
  • Αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Τέλος για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που οδηγούν σε αυτό που η ίδια αποκαλεί Δ' Ελληνική Δημοκρατία περιλαμβάνονται:

  • Συνταγματική Μεταρρύθμιση
  • Επανεξέταση προνομίων και ευθυνών των βουλευτών
  • Διαύγεια στα κόμματα
  • Μετάβαση από τη συντεχνία στο συνδικαλισμό
  • Μείωση γραφειοκρατίας
  • «Γκιλοτίνα» στην πολυνομία
  • Χρονικούς και ποσοτικούς στόχους στη Δικαιοσύνη
  • Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Εκβιαστής ο Μυτιληναίος?


Εκβιάζουν οι μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ, ότι αν τους πιέσουν να πληρώσουν τα χρωστούμενα στη ΔΕΗ, θα κλείσουν τις επιχειρήσεις, και θα οδηγηθούν στην ανεργία πολλοί εργαζόμενοι.
Αυτά είπε στον ALPHA η Γιάννα Παπαδάκου αναφερόμενη στη χθεσινή "μεγάλη &
αποκλειστική" αποκάλυψή της για τον Όμιλο Μυτιληναίου, μόνο που ο Βερύκιος την... "εξουδετέρωσε" στην συνέχεια. Πως?
Είπε πως "αυτό το σκάνδαλο το έχει ο κόσμος τούμπανο, μέχρι και η Ε.Ε. που απαιτεί τώρα από το Ελληνικό κράτος επιστροφή (που δόθηκαν ως επιδοτήσεις) χρημάτων".
Κι αυτή είναι η αλήθεια (για το τούμπανο), και έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν το γύρo -μόνον- της μπλογκόσφαιρας.
Κάλιο αργά παρά ποτέ...



Read more...

Στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ θα μεταφέρεται το ανεξόφλητο «χαράτσι»

«Το ειδικό τέλος συνεισπράττεται»


Σύγχυση στα ταμεία της ΔΕΗ
Σύγχυση στα ταμεία της ΔΕΗ (Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Διευκρινιστική ανακοίνωση, με αιχμές «ορισμένων στελεχών της ΔΕΗ», εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά τη φαινόμενο που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες αριθμός πελατών που δεν ήθελαν να καταβάλλουν το ειδικό τέλος, να πληρώνουν μόνο για το ηλεκτρικό ρεύμα, δηλώνοντας ότι το τέλος ακινήτων επιθυμούν να αποσταλεί στο ΚΕΠΥΟ.

Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι δεν υπήρξε προσυνεννόηση με τη ΔΕΗ για αυτή την εξέλιξη και ότι η ΔΕΗ οφείλει να εισπράττει τόσο τον λογαριασμό για την κατανάλωση του ρεύματος όσο και το ειδικό τέλος.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ τονίζεται ότι όσοι δεν δικαιούνται απαλλαγής, ή έχουν υποβάλει αίτημα απαλλαγής και εκκρεμεί η απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, οφείλουν να πληρώνουν το λογαριασμό του ρεύματος και το ειδικό τέλος. Και δεν έχει νόημα να πράξουν διαφορετικά –όπως προστίθεται- διότι το ανεξόφλητο μέρος του λογαριασμού, δηλαδή το χαράτσι, θα «επιστρέψει» στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

«Όπως έχει ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, το ειδικό τέλος ακινήτων συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τη ΔΕΗ.

»Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, όλες οι κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ή εμπίπτουν σε ειδικές ρυθμίσεις πιστοποιούνται, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης είναι λογικό ένας καταναλωτής να ζητά έναν διακανονισμό της πληρωμής του με τη ΔΕΗ προκειμένου να μην καταβάλει κάτι που τελικώς δεν οφείλει να καταβάλει.

»Για τη συντριπτική, όμως, πλειονότητα των καταναλωτών που πρέπει να συγκαταβάλουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και το ειδικό τέλος ακινήτων δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος.

»Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

»Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι δεν έχει διακοπεί σε κανέναν πολίτη, άξιο προστασίας που έχει πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλος ακινήτων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό διασφαλίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, στις οποίες όποιος έχει δικαίωμα να υπαχθεί μπορεί να υπαχθεί με μια πάρα πολύ απλή διαδικασία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, οι έφοροι είναι σε αναμονή της νέας εγκυκλίου σύμφωνα με την οποία θα είναι αρμόδιοι να αποφασίσουν για τις περιπτώσεις εκείνες των καταναλωτών που ζητούν περισσότερες δόσεις ή ακόμα και μειωμένο τέλος ή απαλλαγή. Η καθυστέρηση ωστόσο επιτείνει το πρόβλημα για χιλιάδες καταναλωτές.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Mega, έγινε γνωστό από τη ΔΕΗ ότι όσοι από τους καταναλωτές εξόφλησαν τις υποχρεώσεις τους μέσω ΑΤΜ τραπεζών, θα πρέπει να υπολογίζουν ότι το ποσό καταβολής προοριζόταν για το ειδικό τέλος και όχι για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Για 100 χρόνια σε ιδιώτες τα φιλέτα του Δημοσίου

Διαγωνισμός – πιλότος για τα κρατικά ακίνητα


Περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους «επιστρατεύει» το Ταμείο Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, προκειμένου να προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές που θα διαθέσουν κεφάλαια για να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν εκτάσεις και ολόκληρες περιοχές της χώρας.

«Πιλότος» για τέτοιες παρεμβάσεις θεωρείται ο διαγωνισμός που προκηρύσσεται σήμερα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας, για την παραχώρηση ακινήτου στην Κασσιώπη της Κέρκυρας, από επενδυτή που θα αναλάβει την αξιοποίησή του για τα επόμενα 100 χρόνια.

Πρόκεται για μια έκταση εμβαδού 490 στρεμμάτων. Περισσότερο από το μισό αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα, με μια ακτογραμμή μήκους 700 μέτρων.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου, το ακίνητο είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας με χαμηλή μέχρι σήμερα αξιοποίηση. Με δεδομένο ότι στην περιοχή του ακινήτου βρίσκονται ιδιοκτησίες υψηλού προφίλ, όπως το κτήμα Rothschild, η δυνατότητα αξιοποίησής του και η απορρέουσα αξία θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις / υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής. Το Ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολύνει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ακινήτου.

Το ακίνητο βρίσκεται στη Χερσόνησο της Κασσιώπης, 38 χλμ. βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας, η οποία διαθέτει και διεθνή αερολιμένα. Κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί περισσότεροι από 700.000 ξένοι τουρίστες, στην πλειοψηφία τους Αγγλοι και ακολουθούν Γερμανοί και Ρώσοι.

Σειρά αναμένεται να πάρει για αξιοποίηση μέσα στο Μάρτιο και η έκταση Αφάντου στη Ρόδο, ενώ στην λίστα περιλαμβάνεται το Πρασονήσι και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, με τελικό στόχο την εξεύρεση 25 δισ. ευρώ που θα μειώσουν το χρέος.

Ήδη έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο και το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης- IBC, δεκάδες δημόσια κτήρια, η τοποθεσία στην Ξάνθη που φιλοξενούσε τη Φωνής της Αμερικής, αλλά και ακίνητα στην περιοχή του Αντιρρίου -δίπλα στην γέφυρα- και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν।
.protothema.gr
Read more...

Ο Βενιζέλος, ο Παπουτσής και το μέλλον της συγκυβέρνησης



Ο Βενιζέλος, ο Παπουτσής και το μέλλον της συγκυβέρνησης
Η διαμάχη ανάμεσα στο Βενιζέλο και τον Παπουτσή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποκτά πλέον και πολιτικό περιεχόμενο. Το αντικείμενο της αντιπαράθεσης που παίρνει πια και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αφορά στο αν θα υπάρξει συνέχεια της συγκυβέρνησης και μετά τις εκλογές.

Ο Χρήστος Παπουτσής εμφανίστηκε πάντως κατηγορηματικά αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις διαφορές από την ΝΔ: «Πιστεύω στην επιστροφή στις ιδεολογικές και πολιτικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ και αντιμάχομαι εκείνους που επιχειρούν το ξερίζωμα του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική ζωή του τόπου» δήλωσε στον Realfm, και πρόσθεσε δεικτικά: «Δεν μπορώ να διανοηθώ τους συναδέλφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή όλους τους υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πηγαίνουμε στον κόσμο και να ζητούμε την ψήφο του για να κάνουμε τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό». Η άρνηση του Παπουτσή να αποδεχτεί το μόρφωμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν ήταν τυχαία.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΑΝΤ1 είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συνέχειας της συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι «ο πολίτης θα αποφασίσει πως θέλει να κυβερνηθεί η χώρα». Μπορεί ο Βενιζέλος να μην θέλει να το παραδεχτεί δημόσια σε προεκλογική περίοδο, γιατί έτσι ξέρει ότι θα δυσαρεστήσει το σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό άλλωστε ενοχλήθηκε που το είπε ξεκάθαρα ο Λοβέρδος.

Όμως είναι αρκετά ρεαλιστής για να ξέρει, ότι η συνέχεια της συγκυβέρνησης, είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ρεαλιστική επιλογή για το ΠΑΣΟΚ και η μόνη πολιτική του διέξοδος, άλλωστε πολύ δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα υπό την ηγεσία του Βενιζέλου, να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Η αποδοχή της πρωθυπουργίας Σαμαρά σε περίπτωση συγκυβέρνησης άλλωστε επιτρέπει στον Ευάγγελο Βενιζέλο να διατηρεί την ελπίδα, ότι στη …μεθεπόμενη συγκυβέρνηση θα μπορούσε να είναι εκείνος Πρωθυπουργός, αν το ΠΑΣΟΚ ανακάμψει. Αν όμως επιμείνει, Πρωθυπουργός να είναι κάποιος τρίτος, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι την επόμενη φορά και η ΝΔ θα κάνει το ίδιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η παρεμβολή Παπουτσή σε αυτήν την υπόθεση δημιουργεί έναν ακόμα πονοκέφαλο για τον Βενιζέλο που γνωρίζει, ότι το ζήτημα που έθεσε ο αντίζηλος του ενεργοποιεί τα αντιδεξιά αντανακλαστικά της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό το λόγο, ο Βενιζέλος σκοπεύει από το βήμα της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, να μιλήσει για προοδευτική διακυβέρνηση και να απευθύνει πρόσκληση στον κ. Φ. Κουβέλη για συγκυβέρνηση, υπό την αίρεση βεβαίως ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζει άλλωστε να αυξήσει την πίεση στον κ. Κουβέλη και να τον φέρει σε δύσκολη θέση ανακόπτοντας και τις διαρροές προς το κόμμα του…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Καμμένος: Στο Δίστομο η ιδρυτική πράξη του νέου κόμματος!



Καμμένος: Στο Δίστομο η ιδρυτική πράξη του νέου κόμματος!
Αποκλειστική είδηση έδωσε σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1 και την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος έχει ήδη αποφασίσει η ιδρυτική πράξη του κόμματος του «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και οι βασικές αρχές θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο Δίστομο.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος η απόφασή του έχει συμβολική αξία και δείχνει προφανώς την σπουδαιότητα και την προτεραιότητα που δείχνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην αποπληρωμή των Γερμανικών δανείων.

Παράλληλα, το σχετικό κείμενο ενώ το σχετικό κείμενο αναμένεται να δοθεί εντός των επόμενων ημέρων και στο Διαδίκτυο αλλά και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε πως θα επισκεφθεί όσες περισσότερες περιοχές της χώρας ώστε να βρεθεί κοντά στους πολίτες και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει την οικονομική του λειτουργία στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος έχει εκφράσει και στο παρελθόν την άποψή του για τα θύματα του Διστόμου.

«Είμαστε στην Bουλή των Ελλήνων και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που δέχεται να ορίζει η γερμανίδα καγκελάριος στρατιωτικό διοικητή τον κ. Φούχτερ! Ο κ.Φούχτερ θα είναι ο κολλητός της κας Μέρκελ που θα ελέγχει την χώρα μου! Την πατρίδα μου!», είχε υποστηρίξει πριν λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής.


Και συνέχισε: «Εδώ υπάρχει ελληνική σημαία। Να πάτε στο Δίστομο και να πείτε στους κατοίκους του και στους απογόνους των σφαγιασθέντων ότι βάλαμε τον Γερμανό Φούχτερ ως υφυπουργό».
http://newpost.gr

Read more...

Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη Ντόρα, Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης, Αυγενάκης

Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη Ντόρα, Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης,  Αυγενάκης
Οι τελευταίες αποκαλύψεις για την παράλειψη του Ισίδωρου Κούβελου να δηλώσει στο (κοινό με τη Ντόρα Μπακογιάννη) «πόθεν έσχες» τον λογαριασμό όπου κατατέθηκε το περίφημο πλέον εκατομμύριο, επιταχύνουν εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι έξαλλος γιατί ενεπλάκη στην υπόθεση και θεωρεί ότι εκτέθηκε πιστεύοντας στις διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι διαφανή και απολύτως σύννομα. Ο βουλευτής Χανίων, ο οποίο συνόδευσε τη Ντόρα Μπακογιάννη στον Άρειο Πάγο και τον Ι. Τέντε, φέρει βαρέως την εμπλοκή του- εν αγνοία του- και σε συνομιλίες με φίλους και συναδέλφους του εντός Βουλής, ομολογεί ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποχωρήσει από τη ΔΗΣΥ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γιώργος Κοντογιάννης. Ο βουλευτής Ηλείας, αν και ακραιφνής Μητσοτακικός, πιστεύει ότι η υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ήταν η ταφόπλακα για το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, δεν επιθυμεί να εμπλακεί στη στήριξη της συγκεκριμένης παραβατικής ενέργειας και ζυγίζει το ενδεχόμενο αποχώρησης. Για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο κύβος φαίνεται ότι έχει ριφθεί απλό την ημέρα που πήρε την απόφαση να δηλώσει «παρών» στην ψήφιση του Μνημονίου. Για τον βουλευτή Ηρακλείου η πόρτα επιστροφής στη ΝΔ είναι ερμητικά κλειστή και λέγεται ότι σκέφτεται την προσχώρηση στον ΛΑΟΣ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου. Δύσκολο αλλά όχι αδύνατη θεωρείται και η επιστροφή του Γ. Κοντογιάννη στη ΝΔ, λόγω των βαριών εκφράσεων που χρησιμοποίησε κατά της ηγεσίας- χωρίς ωστόσο να ονοματίσει τον Αντώνη Σαμαρά, κατά την αποχώρησή του.

Αντιθέτως, ευκολότερη θεωρείται η επιστροφή του Χρ. Μαρκογιαννάκη, αν και αυτή συγκεντρώνει προβλήματα.

Αρ।Πα.
http://newpost.gr

Read more...

Ανοιχτά τα φαρμακεία Αθήνας - Πειραιά, παρά την απόφαση για πανελλαδικό «λουκέτο» Πέμπτη και Παρασκευή

Σε διαφορετική γραμμή


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά την Πέμπτη και την Παρασκευή (8-9 Μαρτίου), μετά την απόφαση των δύο Συλλόγων να διαφοροποιήσουν τη στάση τους από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, που κήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλη την χώρα.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν να σταματήσουν από την Πέμπτη την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των υπερχρεωμένων Ταμείων. Επί πιστώσει φάρμακα θα χορηγούνται μόνο στους ασφαλισμένους της ΕΥΔΑΠ, του ΕΔΟΕΑΠ και του ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγειάς Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας).

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, στη μείωση του ποσοστού κέρδους, καθώς και στα χρέη που έχουν τα Ταμεία προς τους φαρμακοποιούς.

Στη συνεδρίασή του την Δευτέρα το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας, καθώς και σειρά παράλληλων ενεργειών, όπως:

  • Να γίνει προσφυγή στην Κομισιόν για την υπόθεση των καθυστερήσεων πληρωμών και να διερευνηθεί η περίπτωση προσφυγών για το θέμα του ωραρίου.
  • Να γίνουν αγωγές για διαταγές πληρωμής.
  • Να ανατεθεί έρευνα σε εταιρία δημοσκοπήσεων για την αναγκαιότητα και συμμετοχή των φαρμακείων στην δημόσια υγεία.
  • Δημιουργία ραδιοφωνικών spot στην διάρκεια των κινητοποιήσεων και να τυπωθεί κείμενο ενημέρωσης για τι φέρνει ο νέος νόμος στην φαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να ζητηθεί κοινή σύσκεψη (Δρέττα – Δημόπουλος) και πολυεθνικών με τον ΠΦΣ και την ΟΣΦΕ για διεκδίκηση μέσης πίστωσης ανάλογης με τις ημερομηνίες πληρωμής ΕΟΠΥΥ.
  • Στις κινητοποιήσεις να δοθεί έμφαση στην ρευστότητα των φαρμακείων, τις ελλείψεις φαρμάκων, τους κινδύνους στη δημόσια υγεία λόγω υποβάθμισης ποιότητας της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Α.Λοβέρδος στον ΒΗΜΑ 99,5


«Είναι κάτω από το επίπεδο σοβαρότητας που απαιτεί ο καιρός να συζητάμε για το ωράριο των φαρμακοποιών που αυτονόητα έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια ελεύθερο και να αποσκοπεί στην ικανοποίηση πρώτα απ' όλα του πολίτη που πρέπει να εξυπηρετείται και δευτερευόντως σε εκείνη του ελεύθερου επαγγελματία φαρμακοποιού που θέλει να δουλεύει παραπάνω» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και σχολιάζοντας την κίνηση των φαρμακοποιών για διακοπή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη η επιλογή και η πρακτική που ακολουθούν.

«Το ΙΚΑ δεν χρωστάει. Πληρώνει με απόλυτη συνέπεια. Ο ΟΓΑ δεν χρωστάει, ο ΟΑΕΕ δεν χρωστάει, ο ΟΠΑΔ χρωστάει παλαιότερα ποσά και μέχρι τέλους Μαρτίου θα υπάρξει ρύθμιση. Είναι παράνομη και αντικοινωνική η στάση των φαρμακοποιών να μη δίνουν το φάρμακο στον ασφαλισμένο, θα πάρουμε κάθε μέτρο για να προστατέψουμε τους ασφαλισμένους» τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μπαρόζο: «Ποιο τρίτο πακέτο; Ακόμα δεν άρχισε το δεύτερο!»

«Άστοχο και πρόωρο»


Πρόωρη θεωρεί ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τη συζήτηση για την πιθανότητα ανάγκης τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα, την στιγμή που ακόμη δεν έχουν καν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη του δεύτερου πακέτου...

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση, στον απόηχο και των δηλώσεων του Αυστριακού καγκελάριου, Βέρνερ Φάινμαν, περί τρίτου πακέτου, ο Μπαρόζο απέρριψε τη συζήτηση ως πρόωρη.

«Πιστεύω πως είναι άστοχο να μιλάμε για ένα τρίτο πακέτο, όταν δεν έχουμε καν ξεκινήσει με το δεύτερο» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Παράλληλα, απέρριψε εκ νέου την πιθανότητα εξόδου χωρών - μελών από την ευρωζώνη.

Η Ευρώπη, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει πραγματοποιήσει πρόοδο στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, «η κατάσταση ωστόσο παραμένει ευαίσθητη»।
.protothema.gr

Read more...

«Ναι» σε συνεργασίες μετά τις εκλογές, λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ανοικτός σε διάλογο


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Υπέρ του διαλόγου με τη ΝΔ για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων μετά τις εκλογές τάσσεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, επιμένοντας ότι το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα και στη Δημοκρατική Αριστερά.

Ο Α.Λοβέρδος στον ΒΗΜΑ 99,5


Ειδικά για το θέμα της συνεργασίας, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι αυτό «θα το πουν οι δύο αρχηγοί μετά τις 18 του μηνός», δηλαδή μετά την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Υποστήριξε όμως ότι στην προεκλογική περίοδο πρέπει «να γίνει καθαρό στον κόσμο τι σκέφτονται τα κόμματα». «Η επιλογή η δικιά μας είναι κεντροαριστερή, αλλά μπρος στο συμφέρον της πατρίδας κάτι άλλο δεν μπορεί να βγει περισσότερο ισχυρό» επισήμανε, εμμένοντας στην πρότασή του για μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.

«Δεν υπάρχουν επιδοκιμασίας και αποδοκιμασίες, σε ό,τι αφορά την ανάγκη η χώρα να είναι σταθερή, που να γίνονται πιστευτές. Δεν υπάρχουν κόμματα υπεύθυνα και σοβαρά, τα οποία κατ'ουσίαν και μέσα στον πυρήνα της σκέψης τους να αποκλείουν να παράσχουν στη χώρα αυτό που χρειάζεται» τόνισε, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα και στη Δημοκρατική Αριστερά.

«Μία συζήτηση για συνεργασία με τον κ. Κουβέλη θα ήταν ευπρόσδεκτη, δόκιμη και πολύ λογική για την πολιτική μας φυσιογνωμία» είπε, σημειώνοντας όμως ότι «οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν κάποια υπόσταση στη Βουλή ή που υπόσχονται μεγαλύτερη υπόσταση, κατά την κρίση του κόσμου στις δημοσκοπήσεις, δεν έχουν το μυαλό τους σε αυτό που λέμε κοινή πορεία».

Αναφορικά με την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι κανείς δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν φαινόμενα διχασμού, όπως το 2007. «Η δυσκολία της πατρίδας δεν επιτρέπει τέτοιους διχασμούς πολυτελείας. Ο διχασμός του 2007 ήταν ένας άδικος διχασμός, προκλήθηκε από πολύ συγκεκριμένους και γνωστούς ανθρώπους και είναι ανεπίτρεπτος και απαράδεκτος για το 2012» σημείωσε.

Με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι «η επόμενη ημέρα των εκλογών θα βρει την παράταξη σε καλύτερη τροχιά».

«Κανείς δεν πρέπει να αποκλείει κανένα αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές» είπε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα. «Στηρίζω την αισιοδοξία μου στην συνειδητοποίηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών για το πού βρίσκεται η χώρα και τι ανθρώπους έχει ανάγκη» ανέφερε.

Τέλος, σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά που εμφανίζουν στις δημοσκοπήσεις τα κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι δεν θα επαληθευτούν στις εκλογές. «Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η αντιπαράθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο ήταν μία αντιπαράθεση στηριγμένη σε λάθος δίλημμα. Δεν υπάρχει το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο, υπάρχει το δίλημμα ποιος είναι διαθέσιμος να σηκώσει την πατρίδα στις πλάτες του και ποιος απευθύνει λόγο καταγγελίας, διαμαρτυρίας που μπορεί να είναι συμπαθητικός».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Φουλ επίθεση της ΝΔ στο «κατενάτσιο» του ΠΑΣΟΚ

Φουλ επίθεση της ΝΔ στο «κατενάτσιο» του ΠΑΣΟΚ
«Όταν δεν μπορείς να παίξεις μπάλα, προσπαθείς να καταστρέψεις το παιχνίδι του αντιπάλου». Με αυτήν την περιγραφική φράση ποδοσφαιρικού περιεχομένου, εξέχων στέλεχος του επιτελείου Σαμαρά αποτυπώνει στο Newpost.gr την εντεινόμενη φημολογία –με όλα της τα επεισόδια- των τελευταίων ημερών, αναφορικά με τα σενάρια συγκυβέρνησης της επόμενης ημέρας από τις εκλογές.


Επιπρόσθετα στην πολυγλωσσία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα –με τον Βενιζέλο να εμφανίζεται θετικός απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο και τον Παπουτσή να τοποθετείται κάθετα ενάντιος- ακόμη ένα περιστατικό ήλθε χθες ως νέο κομμάτι στο πολιτικό παζλ των τελευταίων 24ώρων που έχει ως κύριο στόχο την απομάκρυνση του ενδεχομένου αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «ακέφαλο» επί μία εβδομάδα, οι πληροφορίες περί την επιστροφή του Μ. Χρυσοχοΐδη στη θέση του υπουργού, άνοιξαν το δρόμο στις φήμες για τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη στο γνώριμό του υπουργείο Ανάπτυξης. «Όσα στελέχη είχε να διαθέσει η ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τα έχει διαθέσει» ήρθε άμεσα η αντίδραση της Συγγρού στις φημολογίες.

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης δήλωνε έκπληκτος απέναντι στα όσα ακούγονταν, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν έχω ιδέα, δεν ξέρω τι είναι όλ’ αυτά». Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του κ. Χατζηδάκη έπεφτε στο τραπέζι ως από τους πιθανούς προς υπουργοποίηση. Τα ίδια σενάρια αναπτύχθηκαν για τον ίδιο και για τον Α. Σπηλιωτόπουλο –κατά κάποιες πηγές και για τον Κυρ. Μητσοτάκη- όταν αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΝΔ στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ επανέρχονταν κατά καιρούς.

Από την Συγγρού αντιλαμβάνονται το σενάριο αυτό ως μία ακόμη προσπάθεια της Ιπποκράτους να ταράξει τα πολιτικά ύδατα και να επιδιώξει, την ύστατη ώρα, να διαμηνύσει προς το εκλογικό σώμα ότι «όλοι είμαστε ίδιοι». Σαφής, τελικός στόχος,
είναι η αποδυνάμωση της ΝΔ ώστε να καταστεί ανέφικτη η αυτοδυναμία.

Ένα σενάριο πάντως το οποίο, ακόμη και αν δεν υποστηρίζεται από τα δημοσκοπικά ευρήματα, παραμένει εφικτό για την ΝΔ. Εξ’ ου και οι κινήσεις από την πλευρά του Προέδρου του κόμματος και του επιτελείου του, να ρίξουν γέφυρες προς εκείνα τα στελεχιακά στρώματα που θα αποδείξουν εν τοις πράγμασι την αντίληψη της «πανστρατιάς».

Σε αυτή τη λογική, ο κ. Σαμαράς χθες συναντήθηκε με τη ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα. Συνάντηση με διπλό στόχο. Πρώτον, να διαμηνύσει εκ νέου την αντίθεσή του σε νέες μισθολογικές παρεμβάσεις και σε απολύσεις. Δεύτερον, να καλύψει, πολιτικά, το όποιο ρήγμα τυχόν έχει προκληθεί από την απομάκρυνση και διαγραφή τού μέχρι πρότινος Γραμ. Συνδικαλιστικού Γ. Μανώλη και την αντικατάστασή του από τον Φιλ. Ταυρή.

Αντιστοίχως, μετά από πολύ καιρό ψυχροπολεμικών σχέσεων, το κατώφλι της Συγγρού ξαναπέρασε χθες και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θ. Λυμπερόπουλος. Εξέλιξη που ήταν ζήτημα χρόνου να ολοκληρωθεί, καθώς ο Υπουργός Μεταφορών κ. Βορίδης ήδη δρομολογεί εντός της εβδομάδος νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, με όρους με τους οποίους συμφωνεί η τρόικα και ικανοποιείται ο επαγγελματικός κλάδος των ταξιτζήδων.

Πάνος Ρασσιάς
http://newpost.gr

Read more...

"Θα τη φτύσουμε όπου τη βρούμε στο δρόμο"...



Οργή για την Άννα...

Αυτοεξευτελίστηκε. Κρίμα. Αλλά ο καθένας αναλαμβάνει το κόστος των όσων λέει και κυρίως, των όσων πράττει.
Αγανακτισμένοι πασοκοι - και όχι μόνο - με ... email που μας στέλνουν, την περνούν γενεές δεκατέσσερις. Οι πιο ακραίοι λένε μάλιστα, "θα τη φτύσουμε όπου τη βρούμε στο δρόμο" (ψυχραιμία παιδιά).
Η Βαγενά δήλωσε χθες στο Ντερμπεντέρη πως δεν ήταν ποτέ ΠΑΣΟΚ.
"Μα δεν ήσασταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ", την ρώτησε εκείνος.
"Ήμουν. Αλλά δεν ήμουν ΠΑΣΟΚ" απάντησε εκεινη.
Δηλαδή κυρία Βαγενά - κι ας αφήσουμε στην άκρη την οργή των πασοκων- αδραξατε απλώς μια ευκαιρία για το βουλευτιλίκι? Και πως ειναι δυνατόν κάποιος να μπαίνει στα ψηφοδέλτια ενος κόμματος και να εκτίθεται ως υποψήφιος βουλευτής του χωρίς να το πιστεύει αυτό το κόμμα ?...



Read more...

IIF: «Πάνω από 1 τρισ. ευρώ το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας»

Προειδοποιεί το Ινστιτούτο σε επίσημο έγγραφό του


Για «σημαντικές και καταστροφικές» επιπτώσεις από μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία προειδοποιεί το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Σε επίσημο έγγραφό του, το οποίο έχει στην κατοχή του το διεθνές ειδησεογραφικό Reuters, το IIF επισημαίνει ότι μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα καθιστούσε κατά πάσα πιθανότητα απαραίτητη την εξωτερική στήριξη της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ θα οδηγούσε σε απώλειες άνω του ενός τρισ. ευρώ για την ευρωζώνη.

«Υπάρχουν μερικές πολύ σημαντικές και καταστροφικές συνέπειες, οι οποίες θα προέκυπταν από μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας» αναφέρεται στο έγγραφο του IIF.

Αν δεν υπάρξει συμμετοχή στο PSI, η ΕΚΤ είναι πιθανό να δεχτεί σημαντικές απώλειες, καθώς, σύμφωνα με το έγγραφο, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα ελληνικά ομόλογα υπολογίζεται σε 177 δισ। ευρώ.
protothema.gr

Read more...

Σε ήπια ύφεση, αλλά με σημάδια βελτίωσης, η Ευρωζώνη κατά την Κομισιόν

«Πεπεισμένος» ο Ρεν για αντιστροφή κλίματος


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Παρίσι
Η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται εν μέσω ήπιας ύφεσης αν και διαπιστώνονται σημάδια βελτίωσης, ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσων Όλι Ρεν.

Η Κομισιόν σημείωσε επίσης πως οι δράσεις της ΕΚΤ, ιδιαίτερα οι πρόσφατες «ενέσεις ρευστότητας», απέτρεψαν τον κίνδυνο πιστωτικής σύσφιξης και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με συνέχιση των αποφασιστικών συλλογικών δράσεων θα αντιστραφεί το κλίμα στην Ευρωζώνη.

«Ενώ η Ευρωζώνη είναι αυτή τη στιγμή σε ήπια ύφεση, υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης» ανέφερε ο Ρεν σε συνέδριο στο Παρίσι.

«Είμαι πεπεισμένος πως εξαιτίας των συλλογικών μας προσπαθειών και έαν συνεχίσουμε την αποφασιστική δράση που δείξαμε πρόσφατα, θα δούμε αντιστροφή του κλίματος στην ευρωπαϊκή οικονομία» τόνισε.

Ο Ρεν σημείωσε επίσης πως οι δράσεις της ΕΚΤ, ιδιαίτερα οι πρόσφατες «ενέσεις ρευστότητας», απέτρεψαν τον κίνδυνο πιστωτικής ασφυξίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Read more...

Συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου το μεσημέρι της Τρίτης

Συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου το μεσημέρι της Τρίτης
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου θα έχει αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.



Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14:00।
http://newpost.gr

Read more...

Υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων το 64,6% των πολιτών

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO


Υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων εν όψει των εκλογών τάσσεται το 64,6% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Το 32,4% των ερωτηθέντων απαντά όχι/μάλλον όχι και ένα 3% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.200 ατόμων από τις 16 έως 20 Φεβρουαρίου.

Στο ερώτημα σε ποιο πολιτικό χώρο θα ήθελαν να ανήκουν τα κόμματα αυτά, μικρό προβάδισμα έχει ο χώρος της ευρύτερης κεντροαριστεράς।
.protothema.gr

Read more...

Με «κόκκινη γραμμή» το σήμα του κόμματος του Πάνου Καμμένου

Και «τον γλάρο της Ελευθερίας»



Αθήνα
Το σήμα του κόμματός του, που έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο, δημοσίευσε στο Facebook ο Πάνος Καμμένος. «Οι σχεδιάστριες του σήματος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έθεσαν τους 'Ανεξάρτητους Έλληνες' ανάμεσα στο γλάρο της Ελευθερίας και την κόκκινη γραμμή που εμείς κρατάμε πάντα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...