Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Φουλ επίθεση της ΝΔ στο «κατενάτσιο» του ΠΑΣΟΚ

Φουλ επίθεση της ΝΔ στο «κατενάτσιο» του ΠΑΣΟΚ
«Όταν δεν μπορείς να παίξεις μπάλα, προσπαθείς να καταστρέψεις το παιχνίδι του αντιπάλου». Με αυτήν την περιγραφική φράση ποδοσφαιρικού περιεχομένου, εξέχων στέλεχος του επιτελείου Σαμαρά αποτυπώνει στο Newpost.gr την εντεινόμενη φημολογία –με όλα της τα επεισόδια- των τελευταίων ημερών, αναφορικά με τα σενάρια συγκυβέρνησης της επόμενης ημέρας από τις εκλογές.


Επιπρόσθετα στην πολυγλωσσία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα –με τον Βενιζέλο να εμφανίζεται θετικός απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο και τον Παπουτσή να τοποθετείται κάθετα ενάντιος- ακόμη ένα περιστατικό ήλθε χθες ως νέο κομμάτι στο πολιτικό παζλ των τελευταίων 24ώρων που έχει ως κύριο στόχο την απομάκρυνση του ενδεχομένου αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «ακέφαλο» επί μία εβδομάδα, οι πληροφορίες περί την επιστροφή του Μ. Χρυσοχοΐδη στη θέση του υπουργού, άνοιξαν το δρόμο στις φήμες για τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη στο γνώριμό του υπουργείο Ανάπτυξης. «Όσα στελέχη είχε να διαθέσει η ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τα έχει διαθέσει» ήρθε άμεσα η αντίδραση της Συγγρού στις φημολογίες.

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης δήλωνε έκπληκτος απέναντι στα όσα ακούγονταν, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν έχω ιδέα, δεν ξέρω τι είναι όλ’ αυτά». Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του κ. Χατζηδάκη έπεφτε στο τραπέζι ως από τους πιθανούς προς υπουργοποίηση. Τα ίδια σενάρια αναπτύχθηκαν για τον ίδιο και για τον Α. Σπηλιωτόπουλο –κατά κάποιες πηγές και για τον Κυρ. Μητσοτάκη- όταν αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΝΔ στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ επανέρχονταν κατά καιρούς.

Από την Συγγρού αντιλαμβάνονται το σενάριο αυτό ως μία ακόμη προσπάθεια της Ιπποκράτους να ταράξει τα πολιτικά ύδατα και να επιδιώξει, την ύστατη ώρα, να διαμηνύσει προς το εκλογικό σώμα ότι «όλοι είμαστε ίδιοι». Σαφής, τελικός στόχος,
είναι η αποδυνάμωση της ΝΔ ώστε να καταστεί ανέφικτη η αυτοδυναμία.

Ένα σενάριο πάντως το οποίο, ακόμη και αν δεν υποστηρίζεται από τα δημοσκοπικά ευρήματα, παραμένει εφικτό για την ΝΔ. Εξ’ ου και οι κινήσεις από την πλευρά του Προέδρου του κόμματος και του επιτελείου του, να ρίξουν γέφυρες προς εκείνα τα στελεχιακά στρώματα που θα αποδείξουν εν τοις πράγμασι την αντίληψη της «πανστρατιάς».

Σε αυτή τη λογική, ο κ. Σαμαράς χθες συναντήθηκε με τη ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα. Συνάντηση με διπλό στόχο. Πρώτον, να διαμηνύσει εκ νέου την αντίθεσή του σε νέες μισθολογικές παρεμβάσεις και σε απολύσεις. Δεύτερον, να καλύψει, πολιτικά, το όποιο ρήγμα τυχόν έχει προκληθεί από την απομάκρυνση και διαγραφή τού μέχρι πρότινος Γραμ. Συνδικαλιστικού Γ. Μανώλη και την αντικατάστασή του από τον Φιλ. Ταυρή.

Αντιστοίχως, μετά από πολύ καιρό ψυχροπολεμικών σχέσεων, το κατώφλι της Συγγρού ξαναπέρασε χθες και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θ. Λυμπερόπουλος. Εξέλιξη που ήταν ζήτημα χρόνου να ολοκληρωθεί, καθώς ο Υπουργός Μεταφορών κ. Βορίδης ήδη δρομολογεί εντός της εβδομάδος νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, με όρους με τους οποίους συμφωνεί η τρόικα και ικανοποιείται ο επαγγελματικός κλάδος των ταξιτζήδων.

Πάνος Ρασσιάς
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: