Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Πανεπιστήμιο Μακεδονία Δημοσκόπηση της τελευταίας στιγμής: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%


Σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 2,5% από τη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονία για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
kalpi large
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 31% ενώ η ΝΔ έπεται με 28,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, το Ποτάμι με 4,5% ενώ οριακά εισέρχονται στη Βουλή Λαική Ενότητα και Ένωση Κεντρώων με 3% αμφότερες. Εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%. Η αποχή φτάνει το 9%, ενώ το άκυρο/λευκό το 2,5%.
Όσον αφορά τις μετακινήσεις εκλογέων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι 63%, με εκροές κυρίως προς ΝΔ με 12% και προς ΔΞ/ΔΑ (αναποφάσιστους) με 10%, 6% προς τη ΛΑΕ και 3% προς το ΚΚΕ. Η ΝΔ καταγράφει με διαφορά τη μεγαλύτερη συσπείρωση στα κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου, με 86%, με εκροές 7% προς αναποφάσιστους, 4% προς ΣΥΡΙΖΑ και 1% προς Το Ποτάμι. Στη ΧΑ η συσπείρωση ανέρχεται σε 82%, με τις εκροές προς τη ΝΔ να είναι 8% και προς τον ΣΥΡΙΖΑ 4%.
Το Ποτάμι παρουσιάζει τη δεύτερη χαμηλότερη συσπείρωση (45%) μετά τους ΑΝΕΛ, με 22% προς τη ΝΔ, 15% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 13% αναποφάσιστους. Το ΚΚΕ καταγράφει συσπείρωση 69% με εκροές 17% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 11% αναποφάσιστους. Λίγες ώρες πριν τις εκλογές ΑΝΕΛ παρουσιάζουν συσπείρωση μόλις 42% με εκροές 21% προς τη ΝΔ, 17% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 8% προς τη ΧΑ, και 4 ποσοστιαίες μονάδες οι αναποφάσιστοι. Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ επιτυγχάνει συσπείρωση 69% με εκροές κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ με 14%, μετά τη ΝΔ με 10% και 5% αναποφάσιστους.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Η αγκαλιά του Τσίπρα με τον Ιγκλέσιας και το "Bella Ciao" - ΒΙΝΤΕΟ

Η αγκαλιά του Τσίπρα με τον Ιγκλέσιας και το  Bella Ciao - ΒΙΝΤΕΟ
Τον επικεφαλής των Rodemos Πάμπλο Ιγκλεσιας, κάλεσε στην εξέδρα αμέσως μετά την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξης Τσιπρας, με τον οποίο είχε έναν ένθερμο εναγκαλισμό.
Ο Αλέξης Τσίπρας, παράλληλα, κάλεσε στην εξέδρα τον  Πιέρ Λοράν, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, τον Γκρέγκορ Γκίζι, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke και τη Σκά Κέλερ από τους Ευρωπαίους Πράσινους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που βρίσκονταν όλοι μαζί από τα μεγάφωνα της πλατείας Συντάγματος ακουγόταν το τραγούδι Bella Ciao, το οποίο πριν δύο ημέρες τραγουδούσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την Ομόνοια.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ
    

Διαβάστε επίσης:

Read more...

«Καμία ψήφος χαμένη» Τσίπρας: Την Κυριακή παίρνουμε την τρίτη και οριστική εντολή


Ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική του ομιλία   (Φωτογραφία:  Reuters )

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ <br><br> ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ:Andrea Bonetti  - Φωτογραφία 1
12 φωτογραφίες
Αθήνα
Την Κυριακή ξεμπερδεύουμε με το παλιό και με τα σχέδια της παρένθεσης των συντηρητικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της προεκλογικής περιόδου.

Την Κυριακή «παίρνουμε την τρίτη και οριστική εντολή να συνεχίσουμε για μια ολόκληρη τετραετία την προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Αναφερόμενος δε στο «μεγαλειώδες» μέγεθος της συγκέντρωσης είπε ότι θυμίζει αυτές της μεταπολίτευσης και ότι όποιος αμφέβαλε για τον νικητή της Κυριακής σήμερα το βράδυ πρέπει πλέον να είναι σίγουρος.

Ο πόθος του λαού για δίκιο και αξιοπρέπεια δεν μπορεί και δεν θα γίνει παρένθεση, τόνισε, προσθέτοντας ότι συνεχίζουμε τον αγώνα. «Κάποιοι νόμιζαν ότι εύκολα θα ξεμπέρδευαν με εμάς, με εσάς, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαψεύστηκαν. Και τώρα όσοι ποντάρουν ότι δεν θα έχουμε πλειοψηφία θα διαψευστούν εκ νέου» γιατί «λογαριάζουν και σχεδιάζουν χωρίς να υπολογίζουν εσάς, τη λαϊκή βούληση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πάρει εντολή σχηματισμού σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο» ώστε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα αυτού του εξαμήνου και να δώσουμε τον αγώνα για νέες κατακτήσεις.

Επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές της Κυριακής έχουν επίσης ένα δημοψηφισματικό χαρακτήρα, τόνισε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε τον αγώνα αξιοπρέπειας. Το δίλημμα, συνέχισε, είναι εάν θα απελευθερώσουμε τη χώρα ή όχι, από το παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ του Β.Μεϊμαράκη πιο παλιό από το παλιό.

Σε ένα μικρό απολογισμό του επταμήνου διακυβέρνησης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δώσαμε σκληρό αγώνα μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, εκβιασμών και απειλών, για να σταματήσουμε τη μονοκαλλιέργεια της λιτότητας, τον οικονομικό και κοινωνικό παραλογισμό που επέβαλαν τα ντόπια και ξένα συμφέροντα στον ελληνικό λαό.

Υπογραμμίζοντας ότι για το διάστημα αυτό η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος τόνισε ότι «η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ η ίδια μετά από αυτό το εξάμηνο διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ευρώπη χωρίζεται από τη μία πλευρά στις δυνάμεις της προόδου και από την άλλη στις δυνάμεις της συντήρησης. «Τα στρατόπεδα έχουν συγκροτηθεί, οι αναμετρήσεις θα είναι πολλές και διαρκείς» τόνισε.

«Το αποτέλεσμα στις δικές μας εκλογές θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Φανταστείτε πόσο σημαντικό θα είναι αν στο εξής ο έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες δεν θα είναι μόνος έναντι πολλών, αλλά θα έχει μαζί του και τον Πάμπλο από την Ισπανία και τον Τζέρυ Άνταμς από την Ιρλανδία, έναν προοδευτικό πρωθυπουργό στη Πορτογαλία» δήλωσε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε ότι η μάχη είναι εξίσου σημαντική. Τι θα συναντήσουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, διερωτήθηκε. «Μία Ευρώπη που τείνει το χέρι της αλληλεγγύης, ή μία Ευρώπη της καταστολής». «Δε μπορεί παρά να αγωνιστούμε για να διασώσουμε την Ευρώπη από τις ιδεολογίες του μίσους και της καταστροφής» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «από χέρι οπλισμένο με τη πολιτική καθοδήγηση και πολιτική ευθύνη της Χρυσής Αυγής». «Σήμερα όλοι καταγγέλλουν τη δράση της Χρυσής Αυγής. Δεν αρκεί όμως αυτό. Χρειάζεται να μάχεσαι και την ιδεολογία του φασισμού» είπε.

Επανερχόμενος στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε τη συμφωνία που έφερε ο ίδιος και ρώτησε: «Ποιος θα μπορούσε να φέρει μία καλύτερη συμφωνία; Ο κ. Μεϊμαράκης ή ο κ. Σαμαράς;»

«Θα μπορούσαν να φέρουν καλύτερη συμφωνία όσοι μας εγκαλούσαν ότι δεν υπογράφουμε οτιδήποτε οι δανειστές μας, μας ζητήσουν; Αυτοί που δεν ήθελαν να τους κλέψει η τρόικα τη δόξα; Αυτοί που προπαγάνδιζαν τον Ιούλη το ΝΑΙ σε μια πολύ χειρότερη συμφωνία» είπε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι παρά τις δυσκολίες και «με τη θηλιά στο λαιμό» η κυβέρνησή του έδωσε δείγματα γραφής: Με το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, με το νόμο για τις 100 δόσεις, με την αποποινικοποίηση των οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ, με το νόμο για την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών του Υπουργείου οικονομικών και των 2500 εκπαιδευτικών κ.λπ.

«Ποιον θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός για να διαπραγματευτεί υπέρ των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας; Ποιος θα διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα; Ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Σαμαράς που μετέτρεψαν τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα σε ημιαπασχολούμενους και ημιάνεργους; Αυτοί που κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, και θέσπισαν τη πολιτική επιστράτευση και τις μαζικές απολύσεις;» δήλωσε.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του λαού, μπορεί να προστατεύσει και να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι στους δανειστές; Γιατί οι ομοτράπεζοι του κυρίου Χριστοφοράκου, οι δωρολήπτες της Siemens, οι τρόφιμοι της λίστας Λαγκάρντ και οι αυτουργοί της μεγάλης φοροδιαφυγής δεν μπορούν και δε θέλουν να δώσουν καμία μάχη για να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα» είπε.

«Σήμερα μας εμπιστευθήκατε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για να μην τελεσφορήσει ούτε το σχέδιο της παρένθεσης αλλά ούτε και αυτό της ενσωμάτωσης. Για να μην χρειαστούμε τα δεκανίκια του παλιού πολιτικού συστήματος. Γι αυτό μέχρι την Κυριακή να μην πάει καμία ψήφος χαμένη» τόνισε.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, απηύθυνε μήνυμα συσπείρωσης γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, μήνυμα κατά της αποχής και κατέληξε λέγοντας ότι «το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα της Κυριακής κρίθηκε σήμερα, σε αυτήν εδώ την πλατεία (…) Κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα οι λογαριασμοί του λαού μας με το χθες».

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, στον ελληνικό λαό, εν όψει των εκλογών της Κυριακής, έστειλαν με χαιρετισμούς τους από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, ο Πιέρ Λοράν (Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας), ο Γκρέγκορ Γκίζι (πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke), ο Πάμπλο Ιγκλέσιας (επικεφαλής των Ποδέμος) και η Σκά Κέλερ (Ευρωπαίοι Πράσινοι).
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Πάμπλο Ιγκλέσιας: Λιοντάρι ο Τσίπρας…


Δείτε live την ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ...

Λίγο πριν ανέβει στην εξέδρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, του έπλεξε το εγκώμιο.

Ο…
πρώην πρωθυπουργός, κατά τον Πάμπλο είναι ένα λιοντάρι που μάχεται μόνο του, για το καλό της πατρίδας του και οι Podemos δεν θα μπορούσαν παρά να τον στηρίξουν και να είναι μαζί του… 

Δείτε εδώ ζωντανά

Read more...

Καμμένος: 6 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ…


Λίγο πριν από την ομοβροντία των δημοσκόπων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ είπε: Και τώρα θα σας πω κάτι, που ενδεχομένως, θα σας φανεί παράξενο. Ο…
ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά 6 μονάδες κι όλη την προηγούμενη βδομάδα οι δημοσκόποι το έκρυβαν.

Πραγματικά οι περισσότεροι δεν πίστεψαν τον Καμμένο, μέχρι που λίγη ώρα αργότερα παρακολούθησαν τα δελτία των 8…

Read more...

Ο Κουβέλης καλεί τους φίλους της ΔΗΜΑΡ...


να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ!..

Κάλεσμα στα στελέχη και τους φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης.

«Kαλούμε όλα τα..
μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στη σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση, στηρίζοντας τον. Οφείλουμε όλοι να συνταχθούμε στον αγώνα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Κουβέλης...

Read more...

Μαύρα τα μαντάτα…


για την Σερενάτα (την «υπηρεσιακή» γάτα της ΝΔ)… 

Πίκρα και ηττοπάθεια. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, επηρεασμένος απ’ αυτό που είχε παρακολουθήσει στο Σύνταγμα, όπου παραληρούσε ο κόσμος και ο Τσίπρας στο μπαλκόνι κούναγε τα χέρια σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, έδειξε να έχει πεσμένη ψυχολογία.

Ήταν…
δύσθυμος και βαρύς. Μακράν του γνωστού Βαγγέλη, με το χιούμορ, την πλακίτσα και τις χαριτωμενιές.

Αλλά και επί της ουσίας, επανέλαβε τα γνωστά: H ΝΔ διδάχτηκε από τα λάθη της, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα καταστραφήκαμε και λοιπά και λοιπά…

Read more...

Και ο Μαρατζίδης δίνει 2,5 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ…


Μέχρι χθες, ο Νίκος Μαρατζίδης, του πανεπιστημίου Μακεδονίας έδινε την απόλυτη ισοπαλία και ένα μικρό προβάδισμα της ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά, σήμερα, είδε κι αυτός το φως το αληθινό. 

«Ψήφισε» και…
αυτός, όπως και οι υπόλοιποι δημοσκόποι… ΣΥΡΙΖΑ. Δυο ώρες νωρίτερα, στο ίδιο κανάλι (εκπομπή του Μπογδάνου), οι δημοσκοπήσεις υποτίθεται ότι έδειχναν ντέρμπι και τη ΝΔ να προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ!

Αδέρφια, έλεος!..

Read more...

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα
Παρακολουθήστε απευθείας την oμιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος.

enikos.gr

Read more...

Η γενική πρόβα στο υπουργείο Εσωτερικών Όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής


Με τη γενική πρόβα των ηλεκτρονικών συστημάτων ολοκληρώθηκε  στο υπουργείο Εσωτερικών η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.
prova
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης επισκέφθηκε γραφεία του υπουργείου και συνομίλησε με υπαλλήλους, οι οποίοι τη νύχτα των εκλογών θα είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις περιφέρειες και θα συλλέγουν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα.
Μάλιστα, μια υπάλληλος, παρουσία του υπουργού, έκανε και εικονική λήψη αποτελέσματος.
Για τις ανάγκες των εκλογών το υπουργείο θα επιστρατεύσει 180 υπαλλήλους του για τη λήψη, συγκέντρωση και καταχώρηση των αποτελεσμάτων.
Ο υπουργός μετέβη στο κέντρο ηλεκτρονικής λήψης αποτελεσμάτων, όπου οκτώ Περιφέρειες θα αποστέλλουν τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά, γεγονός που θα επιταχύνει αρκετά την όλη διαδικασία, σε σχέση με το τηλέφωνο. Οι Περιφέρειες αυτές είναι οι Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου.
Ακολούθως, ο κ. Μανιτάκης επισκέφθηκε την αίθουσα λήψης των αποτελεσμάτων της Singular Logic, η οποία αναλαμβάνει για 31η φορά από το 1981 τη συλλογή, καταχώρηση και παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Εκεί, ο υπουργός ενημερώθηκε για την πιλοτική εφαρμογή στη Β΄ Πειραιώς του συστήματος SRT+, που αφορά στην αποστολή του αποτελέσματος από τα εκλογικά κέντρα μέσω τάμπλετ, το οποίο θα εφοδιαστούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Προγραμματίζεται, μάλιστα, στο μέλλον η επέκταση του συστήματος αυτού και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες ώστε σταδιακά να αντικαταστήσει πλήρως το σύστημα SRT, δηλαδή τη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου. Σημειώνεται ότι το παλιότερο σύστημα SRT αυτή την Κυριακή θα εφαρμοστεί σε περίπου 4.800 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 19.455.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι από την προσομοίωση διαπιστώθηκε ότι όλα είναι άρτια οργανωμένα, καθώς και για το ότι το υπουργείο θέτει σε εφαρμογή τεχνολογικές καινοτομίες για τη γρήγορη και ασφαλή λήψη των αποτελεσμάτων.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, ο οποίος συνόδευε τον υπουργό, τόνισε ότι η εμπειρία της Singular Logic και η τεχνογνωσία των υπαλλήλων του υπουργείου «μας κάνει να λέμε με σιγουριά ότι την Κυριακή όλα θα πάνε καλά».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

GPO: 2,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ…


Οι δημοσκόποι ξαφνικά ανεβάζουν την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, για να μην γίνουν ρεζίλι την Κυριακή…

Ξαφνικά, η GPO, εκεί που έδινε μπροστά τη ΝΔ και ο οριακά την διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων, δυο μέρες πριν από τις εκλογές εκπλήσσει τους τηλεθεατές του MEGA παρουσιάζοντας για πρώτη φορά προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 2,5 μονάδες.

Στην ερώτηση «ποιος…
ως πρωθυπουργός θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα της χώρας», ο Τσίπρας επίσης προηγείται περίπου 4 μονάδες του Μειμαράκη.

Στην μέτρηση αυτή, ο Τσίπρας κερδίζει τον Μειμαράκη και στην ερώτηση «ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν πιο πειστικός στο debate»… 


Read more...

Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας...


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΥΓΗ. Σύμφωνα με το ...
εύρημα της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % για τη Νέα Δημοκρατία
Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%.
Οι Ανελ και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή καθώς λαμβάνουν από 2,5%.
Με βάση το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue η εκτίμηση των εκλογικών εδρών στη νέα βουλή έχει ως εξής:
-ΣΥΡΙΖΑ139 έδρες
-Νέα Δημοκρατία 79 έδρες
-Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) 22 έδρες
-Χρυσή Αυγή 19 έδρες
-ΚΚΕ 18 έδρες
-Ποτάμι 12 έδρες
και η ΛΑΕ 9 έδρες.


Read more...

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα
Δείτε απευθείας την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  στην Πάτρα.


enikos.gr

Read more...

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στο ΣΕΦ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στο ΣΕΦ
Παρακολουθήστε απευθείας την κεντρική προεκλογική ομιλία του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στην κεντρική στο ΣΕΦ.


enikos.gr

Read more...

Tα... γυρνάει ο Βαγγέλης για την Χριστοδουλοπούλου...


Μεϊμαράκης: Όποιος πειράξει την Τασία θα έχει να κάνει μαζί μου - Media
Όποιος την πειράξει θα έχει να κάνει μαζί μου, λέει τώρα...
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ και σε συνομιλία με δημοσιογράφους, όταν τον ρώτησαν σχετικά με δήλωση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι έχει στοχοποιηθεί από τον ίδιο, απάντησε:

"Μου είναι...
συμπαθέστατη. Όποιος την πειράξει θα έχει να κάνει μαζί μου".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε εκφράσει την ενόχληση της για την αναφορά του κ.Μεϊμαράκη στο πρόσωπο της στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Ομόνοια. "Θα ήθελα να σχολιάσω την χθεσινή απρέπεια του κ. Μεϊμαράκη στη συγκέντρωση της Ομόνοιας να ασχοληθεί πάλι με το πρόσωπό μου με το γνωστό η 'κυρία Τασία' και οι 'μετανάστες λιάζονται" σημείωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

"Ξεπερνώντας όλη την ιστορία του προσφυγικού και μη καταθέτοντας καμία πρόταση, θεωρώ ότι είναι μια ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική διότι το ναστοχοποιείς πολιτικά έναν άνθρωπο είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Τον καθιστώ υπεύθυνο αν μου συμβεί οτιδήποτε. Μια τρίχα από τα μαλλιά μου..." τόνισε. 

"Το κυρά Τασία που είπε ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι απλώς αγενές. Είναι η οικειότητα της απαξίωσης" δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

topontiki.gr

Read more...

Το μήνυμα του Πιερ Λοράν...


 ΠΙΕΡ ΛΟΡΑΝ
...λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα...
«Ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της λιτότητας, απογύμνωσε την ευρωπαϊκή ηγεσία και έφερε στο φως την πραγματική της φύση... Ο ερχομός μου στην Αθήνα έχει το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι...
δεν είναι μόνος... Ενωμένες οι δυνάμεις της Αριστεράς θα κερδίσουμε σε βάθος χρόνου στον αγώνα κατά της λιτότητας».

Τη δήλωση αυτή έκανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγη ώρα πριν πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα, ο Πιερ Λοράν, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς και γενικός γραμματέας του Γαλλικού Κομουνιστικού Κόμματος. Θα παραστεί, μαζί με άλλες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

«Όλοι μαζί, θέλουμε να πούμε σήμερα, ότι η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και για τους ευρωπαϊκούς λαούς» δήλωσε ο Πιερ Λοράν και εξήγησε:

«Μια τέτοια νίκη, θα ενθαρρύνει όλους αυτούς που θέλουν να εμποδίσουν τους λαούς να βγουν από τη λιτότητα. Επιθυμούμε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεχίσει, παρά τις δυσκολίες, τη μάχη κατά της λιτότητας. Η παρουσία μου στην Αθήνα, είναι επίσης ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνος και ότι σε όλη την Ευρώπη εργαζόμαστε για τη διεύρυνση του μετώπου των δυνάμεων κατά της λιτότητας. Στην Καταλονία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, παντού συνεχίζουμε να οικοδομούμε δυνάμεις που στοχεύουν στην υποστήριξη του ελληνικού λαού για τη συνέχιση του αγώνα του, ώστε να βγει προοδευτικά από τις πολιτικές λιτότητας που του επιβάλλουν».

Στο ερώτημα τι θα είχε να πει στους αναποφάσιστους και κυρίως σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της υπογραφής του τρίτου μνημονίου, ο Πιερ Λοράν απάντησε:

«Τους λέω ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του δημοψηφίσματος, προκάλεσαν τεράστιες ελπίδες σε όλη την Ευρώπη. Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και οδυνηρή στιγμή, ο αγώνας όμως πρέπει να συνεχισθεί στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι η παρουσία μας θα είναι μια ένδειξη κινητοποίησης και ελπίδας για όλους αυτούς που βιώνουν στιγμές αμφιβολίας και τους καταλαβαίνω. Παραμένουμε στο πλευρό του ελληνικού λαού, θα συνεχίσουμε τον αγώνα».

Σχετικά με τις διαιρέσεις και διασπάσεις που βιώνει τελευταία η Αριστερά, ανέφερε: «Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που οι νεοφιλελεύθεροι ηγέτες επέβαλαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο, προκάλεσαν παντού συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, πράγμα φυσιολογικό. Πιστεύω όμως ότι δεν θα πρέπει να μετατρέψουμε αυτές τις συζητήσεις, ή τις διαφωνίες, σε ρήγματα και διασπάσεις. Για τη συνέχιση του αγώνα, έχουμε ανάγκη την ενότητα των αριστερών δυνάμεων που αγωνίζονται κατά της λιτότητας, και αυτό μέσα από τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία τους. Στην Γαλλία προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις με κοινές λίστες για τις περιφερειακές εκλογές (Δεκέμβριο 2015)».

«Μόνο με συνεχή προσπάθεια για την διατήρηση της ενότητας των δυνάμεων κατά της λιτότητας, έχουμε ελπίδα να κερδίσουμε σε βάθος χρόνου» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Αριστεράς και πρόσθεσε πως « αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη της 25ης Ιανουαρίου, απογύμνωσε την ευρωπαϊκή ηγεσία και έφερε στο φως την πραγματική της φύση. Παράλληλα έδωσε θάρρος στους ευρωπαϊκούς λαούς για την απελευθέρωσή τους από τις χρηματοπιστωτικές αγορές».

«Ο αγώνας του ελληνικού λαού και του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε σημαντικό ρόλο για μας στην Ευρώπη, γιατί μας βοήθησε να διευρύνουμε το μέτωπο του αγώνα. Γι' αυτό και μεταβαίνω σήμερα στην Αθήνα» κατέληξε ο Πιερ Λοράν.

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ για Φωτίου: Οι θύλακες της διαπλοκής βρήκαν άλλο στόχο...


Σε ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα που θέλουν την υποψήφια βουλευτή Θεανώ Φωτίου να εισέπραξε το εφάπαξ της την περίοδο των capital controls προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι...
θύλακες της διαπλοκής βρήκαν άλλο στόχο και ότι όλο αυτό προκαλείται από ''πανικό για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ''.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Οι θύλακες της διαπλοκής, με μπροστάρη τον πρωταθλητή του κιτρινισμού ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ βρήκαν άλλο στόχο: τη Θεανώ Φωτίου, την τέως αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η κατηγορία; Μετά από σχεδόν 3 χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε, υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή. Πληροφορούμε δε τον συντάκτη του "αποκαλυπτικού άρθρου" ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους.

Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls. Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου, των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο.

Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου, δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων, αυτός είναι ο στόχος. Απομένουν 48 ώρες μέχρι τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την επόμενη λάσπη...

Read more...

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα...



Θα ακολουθήσει αντιφασιστική πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου...


Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά και στο Κερατσίνι, στο σημείο που έπεσε νεκρός ο νεαρός μουσικός, ήδη... έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται εκατοντάδες άτομα προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί.
«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» τόνισε νωρίτερα σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος. «Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παρά την προσπάθεια να εξαπατήσουν την κοινωνία δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο, η δράση τους συνεχίζεται σπέρνοντας το μίσος απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες» προσθέτει.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της περιοχής και σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες άτομα.
Διακριτική είναι μέχρι στιγμής η παρουσία της αστυνομίας....
newsbeast.gr 
paulosfissas2paulosfissas3

Read more...