Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η γενική πρόβα στο υπουργείο Εσωτερικών Όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής


Με τη γενική πρόβα των ηλεκτρονικών συστημάτων ολοκληρώθηκε  στο υπουργείο Εσωτερικών η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.
prova
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης επισκέφθηκε γραφεία του υπουργείου και συνομίλησε με υπαλλήλους, οι οποίοι τη νύχτα των εκλογών θα είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις περιφέρειες και θα συλλέγουν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα.
Μάλιστα, μια υπάλληλος, παρουσία του υπουργού, έκανε και εικονική λήψη αποτελέσματος.
Για τις ανάγκες των εκλογών το υπουργείο θα επιστρατεύσει 180 υπαλλήλους του για τη λήψη, συγκέντρωση και καταχώρηση των αποτελεσμάτων.
Ο υπουργός μετέβη στο κέντρο ηλεκτρονικής λήψης αποτελεσμάτων, όπου οκτώ Περιφέρειες θα αποστέλλουν τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά, γεγονός που θα επιταχύνει αρκετά την όλη διαδικασία, σε σχέση με το τηλέφωνο. Οι Περιφέρειες αυτές είναι οι Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου.
Ακολούθως, ο κ. Μανιτάκης επισκέφθηκε την αίθουσα λήψης των αποτελεσμάτων της Singular Logic, η οποία αναλαμβάνει για 31η φορά από το 1981 τη συλλογή, καταχώρηση και παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Εκεί, ο υπουργός ενημερώθηκε για την πιλοτική εφαρμογή στη Β΄ Πειραιώς του συστήματος SRT+, που αφορά στην αποστολή του αποτελέσματος από τα εκλογικά κέντρα μέσω τάμπλετ, το οποίο θα εφοδιαστούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Προγραμματίζεται, μάλιστα, στο μέλλον η επέκταση του συστήματος αυτού και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες ώστε σταδιακά να αντικαταστήσει πλήρως το σύστημα SRT, δηλαδή τη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου. Σημειώνεται ότι το παλιότερο σύστημα SRT αυτή την Κυριακή θα εφαρμοστεί σε περίπου 4.800 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 19.455.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι από την προσομοίωση διαπιστώθηκε ότι όλα είναι άρτια οργανωμένα, καθώς και για το ότι το υπουργείο θέτει σε εφαρμογή τεχνολογικές καινοτομίες για τη γρήγορη και ασφαλή λήψη των αποτελεσμάτων.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, ο οποίος συνόδευε τον υπουργό, τόνισε ότι η εμπειρία της Singular Logic και η τεχνογνωσία των υπαλλήλων του υπουργείου «μας κάνει να λέμε με σιγουριά ότι την Κυριακή όλα θα πάνε καλά».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: