Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η τεχνική προετοιμασία για το PSI, πώς θα γίνει η ανταλλαγή

Στην τελική ευθεία το «κούρεμα»


Όλη η διαδικασία ανταλλαγής που θα κρατήσει για περίπου δύο εβδομάδες θα εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο
Όλη η διαδικασία ανταλλαγής που θα κρατήσει για περίπου δύο εβδομάδες θα εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) και τις επόμενες ημέρες οι κάτοχοι των ελληνικών τίτλων θα κληθούν με ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο τρόπο να μετάσχουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», τις επόμενες ημέρες θα λάβει χώρα ένα πρωτοφανές εγχείρημα παγκόσμιας καθώς μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων και με την έγκριση χιλιάδων επενδυτών θα ανταλλαγούν περισσότερα από 100 ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας 206 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τεχνική προετοιμασία για το PSI έχει ήδη ολοκληρωθεί από την κοινοπραξία Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ και Bondholder Communication Group, η οποία έχει δημιουργήσει την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (Auction Platform) για την ανταλλαγή των ομολόγων και έχει εντοπίσει τους θεματοφύλακες και τους ενδιάμεσους κάτοχους τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να τρέξει από τους διαδικτυακούς τόπους του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και της Τράπεζας της Ελλάδας την ίδια ημέρα που το Ελληνικό Δημόσιο θα απευθύνει τη δημόσια προσφορά για το PSI.

Η πλατφόρμα αυτή θα αναγράφει την ταυτότητα (International Securities Identification Number -ISIN) των ομολόγων που θα ανταλλαγούν και το ISIN των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν. Θα κάνει αναφορά στο ποσό του ομολόγου που ανταλλάσσεται και στο ποσό των μετρητών (Cash) και του χρεογράφου (Securities) που θα λάβει ως αντάλλαγμα ο επενδυτής.

Όλη η διαδικασία ανταλλαγής που θα κρατήσει για περίπου δύο εβδομάδες θα εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο και το Ελληνικό Δημόσιο θα ξέρει (ανά ομόλογο) σε ημερήσια βάση πόσοι επενδυτές αποδέχθηκαν την ανταλλαγή και που συμμετοχή είναι αυξημένη ή μειωμένη.

Η Γενική Συνέλευση

Το πλέον σημαντικό είναι ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αποτελέσει τον χώρο όπου με μεγάλη ασφάλεια και εχεμύθεια θα διεξαχθούν οι Γενικές Συνελεύσεις των ομολογιούχων.

Πιο συγκεκριμένα ανά ISIN (ταυτότητα) ομολόγου θα γίνεται ξεχωριστή Γενική Συνέλευση με τους κατόχους των τίτλων να ψηφίζουν το εάν αποδέχονται την ανταλλαγή των ομολόγων και τους όρους της ή όχι. Δηλαδή παράλληλα με την ανταλλαγή θα εξελίσσονται και δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις των ομολογιούχων.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται μέσω των 8.000 θεματοφυλάκων των ομολογιούχων που θα συλλέγουν τις εντολές και θα τις περνούν στο σύστημα.

Το θετικό είναι ότι ο κάθε κάτοχος χρεογράφου δεν θα γνωρίζει τίποτα για τις προθέσεις ψήφου οποιοδήποτε άλλου επενδυτή που διαθέτει ομόλογο με το ίδιο ISIN (ταυτότητα). Έτσι, η διαδικασία θα αποτρέψει το σαμποτάρισμα του PSI και την κερδοσκοπία

Στο πλαίσιο αυτών των Γενικών Συνελεύσεων η πλατφόρμα αναμένεται να κάνει αναφορά και στις ρήτρες συλλογικής δράσης (Collective Action Clauses - CACs) δηλαδή στην υποχρέωση της μειοψηφίας να ανταλλάξει τα ομόλογα με τους όρους που θα αποδεχθεί η πλειοψηφία.

Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, σήμερα δεν υπάρχει συγκέντρωση πάνω από 50% σε κανένα ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή δεν υφίσταται μεμονωμένος επενδυτής που να κατέχει πλειοψηφικό πακέτο (π.χ. Τα 501 εκατ. ευρώ σε ομόλογο αξίας 1 δισ. ευρώ).

Πάντως, όπου δεν συγκεντρωθεί η απαιτούμενη συμμετοχή των 2/3 ή 3/4 η ανταλλαγή θα γίνει βάσει της απαρτίας των υφιστάμενων ομολογιούχων, κάτι που σημαίνει ότι τα 3/4 των συμμετεχόντων δηλαδή το 38% των κατόχων του ομολόγου θα αποφασίσει για τους υπολοίπους.

Στην πλατφόρμα ανταλλαγής ομολόγων θα βρίσκονται μόνο τα ομόλογα (ISIN) που θα ορίσει προς ανταλλαγή το Ελληνικό Δημόσιο.

Έτσι, εάν η πολιτική απόφαση είναι να εξαιρεθούν από την ανταλλαγή οι τίτλοι που κατέχουν οι ιδιώτες αποταμιευτές ή οποιοδήποτε άλλος, οι ταυτότητες των συγκεκριμένων ομολόγων δεν θα περιλαμβάνονται στο σύστημα.

Το ποια ομόλογα θα υπαχθούν ή θα εξαιρεθούν του κουρέματος θα περιγράφεται αναλυτικά στη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση για το PSI.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Πανεργατικό συλλαλητήριο διοργανώνουν την Κυριακή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Να μη βάλουμε στο γύψο τη Δημοκρατία»

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Πανεργατικό συλλαλητήριο για το πρωί της Κυριακής (10:30) στο Σύνταγμα αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, «για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου παλλαϊκού κινήματος αντίστοιχου με εκείνο του «1-1-4».

«Εδώ και δυο χρόνια» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, «με την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και τώρα με τη ψήφιση του δεύτερου, οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, αντιμετωπίζουν την υπέρτατη πρόκληση. Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις καταργούν το εργατικό δίκαιο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας το δίκαιο των κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ το Σύνταγμα παραβιάζεται».

«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει τραυματισθεί ανεπανόρθωτα, είναι ανάπηρη και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να τη βάλει στο γύψο» είπε ο κ.Παναγόπουλος και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνες «για να διασωθούν οι θεσμοί και τα εργασιακά δικαιώματα».

Για «σκληρές απεργιακές και κάθε λογής κινητοποιήσεις» έκανε λόγο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θόδωρος Κούτρας και τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς θα πρέπει να αγωνισθούν για να αποτρέψουν την de facto εφαρμογή των νέων μέτρων από τους εργοδότες».

«Σήμερα καταργούνται οι συμβάσεις και οι εργατικοί νόμοι» είπε ο Θάνος Βασιλόπουλος, της Αυτόνομης Παρέμβασης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ και ζήτησε από τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά ώστε «να μην περάσει η νέα λαίλαπα» όπως τη χαρακτήρισε.

Στο επόμενο διάστημα η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Κινητοποίηση στους χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 4 το μεσημέρι.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διεκδικεί 14 χιλ. ευρώ ...




Σάλος έχει ξεσπάσει στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης με τις φήμες που κυκλοφορούν ότι η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, διεκδίκησε και θα πάρει αναδρομικά έξοδα κίνησης, ύψους 13.930,71 ευρώ, από το... ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πρώην Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΑΚΥ), για τα έτη 2006 - 2008 που εργαζόταν στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου...

Η ιστορία έχει ως εξής. Η Ελένη Τσιαούση, πριν εκλεχθεί βουλευτής το 2009, εργαζόταν στο ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως κοινωνική λειτουργός. Την περίοδο όμως 2006 - 2008 η κ. Τσιαούση ήταν Αντινομάρχης Έβρου και τότε η προηγούμενη δημοτική αρχή έκρινε πως δεν έπρεπε να την πληρώνει, αφού ως αντινομάρχης αμειβόταν με αντιμισθία. Έτσι η κ. Τσιαούση προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπόθεση κατέληξε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το οποίο αποφάνθηκε ότι κακώς δεν πληρωνόταν από το ΚΕΠΑΚΥ.

Έτσι το Δ.Σ. του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης πήρε απόφαση για πληρωμή των παρακρατηθέντων της βουλευτού.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πληρωνόταν από τον προηγούμενο Δήμαρχο που ήταν του ΠΑΣΟΚ, και θα πληρωθεί τώρα από τον Δήμαρχο που είναι της Ν.Δ., ο οποίος φαίνεται ότι δείχνει ιδιαίτερα συμπάθεια στην κ. Τσιαούση για την οποία λέει τα καλύτερα λόγια, όπως για παράδειγμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο κ. Λαμπάκης έπλεξε το εγκώμιο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η μυστικότητα που επικρατεί για το θέμα από την πλευρά της δημοτικής αρχής, όπως και για ποιο λόγο ενώ η κ. Τσιαούση μιλάει για μισθούς που δεν της καταβαλλόταν η απόφαση αναφέρει έξοδα κίνησης.

Η ουσία όμως είναι ότι για μια ακόμη φορά μια πολιτικός προκαλεί την κοινή γνώμη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, ενώ ψηφίζει στη Βουλή τα μνημόνια και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, η ίδια δεν είναι διατεθειμένη να χαρίσει ούτε ευρώ και διεκδικεί από τον Δήμο, και κατ’ επέκταση από τους δημότες, αναδρομικά για να τα προσθέσει στις ήδη υψηλές αποδοχές της.

Και το χειρότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά θα αφαιρεθούν από τον προϋπολογισμό του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ που προσφέρει κοινωνικές παροχές, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Κοινωνικού Ιατρείου και άλλων δράσεων, στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες πολίτες του διευρυμένου Δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι αυτοί θα πληρώσουν στην πράξη την "ευαισθητοποιημένη" βουλευτίνα… Ντροπή!




















ΠΗΓΗ: http://alexpolisonline.blogspot.com



Read more...

Διατηρεί την πρωτιά από 19% έως 24% η ΝΔ - Βυθίζεται στο 8,2% το ΠΑΣΟΚ









Διατηρεί την πρωτιά από 19% έως 24%  η ΝΔ - Βυθίζεται στο 8,2% το ΠΑΣΟΚ
Τρεις δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύονται αύριο στον κυρικάτικό Τύπο αποκαλύπτουν τη μεγάλη πτώση στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων που έφερε το νέο Μνημόνιο.


ALCO

Εννέα κόμματα μπαίνουν στην επόμενη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα». Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24% έναντι 11,5% που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά. Στην τρίτη θέση και με ποσοστό 11% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει το 3%.

Βάσει των τελικών εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα των εκλογών, η ΝΔ θα συγκέντρωνε 129-133 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 44- 47, η ΔΗΜΑΡ 32- 34, το ΚΚΕ 29- 32, ο ΣΥΡΙΖΑ 23- 25, ο ΛΑΟΣ 16- 19, οι Οικολόγοι Πράσινοι 9- 10, ενώ μεταξύ 0 και 9 εκτιμάται πως είναι οι έδρες γαι τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Χρυσή Αυγή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 20% δηλώνει πως θα στήριζε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ το 63% χαρακτηρίζει λάθος τη διαγραφή των βουλευτών που είπαν "όχι" στη νέα δανειακή σύμβαση.


MARC

Οκτακομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της MARC με τη ΝΔ να διατηρει σημαντικό προβάδισμα και το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα μετά τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24%, η ΔΗΜΑΡ 15,2%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 11,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,7%, ο ΛΑΟΣ 6,9%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι 3,3%, η Δημοκρατικη Συμμαχία 3,2%, η Χρυσή Αυγή 2,8% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 1,7%.

Με βάση λοιπόν την κεντρική τιμή της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ θα είχε 117 έδρες στη Βουλή, η ΔΗΜΑΡ 43, το ΠΑΣΟΚ 39, το ΚΚΕ 34, ο ΣΥΡΙΖΑ 30, ο ΛΑΟΣ 19 και από 9 έδρες οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 62,9% των πολιτών θα ήθελε μετά τις εκλογές να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 51,5% ζητά οι εκλογές να γίνουν οπωσδήποτε τον Απρίλιο.

Με τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου να εκφράζει οργή και απογοήτευση για την ψήφιση του νέου δανειακού προγράμματος στη Βουλή, πάνω από το 60% εκτιμά ως λάθος την κίνηση των πολιτικών αρχηγών να διαγράψουν τους βουλευτές που είπαν "όχι" στα νέα μέτρα την περασμένη Κυριακή.


MRB

Πτωτική πορεία ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB.

Έτσι, η ΝΔ συγκεντρώνει το 19% και το ΠΑΣΟΚ το 8,2%, ενώ και τα δύο κόμματα μαζί στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνουν ένα 39,4%.

Παράλληλα, το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό ευνοούν τώρα τη δημιουργία νέων κομμάτων, ενώ το 95,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας।
http://newpost.gr

Read more...

Η μείωση των συντάξεων δεν μπορούσε να αποφευχθεί, είπε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό

«Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου»


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με την φράση «η μείωση των συντάξεων δεν μπορούσε να αποφευχθεί» ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς, κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, να εγκρίνουν το μέτρο που -μαζί με άλλα- κλείνει την «τρύπα» των 325 εκατ. ευρ, προϋπόθεση που έχει θέσει η τρόικα για την ολοκλήρωση του PSI και τη σύναψη του νέου δανειακού προγράμματος.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι η επίπτωση από τη μείωση είναι ηπιότερη από ό,τι έχει εμφανιστεί και έφερε ως παράδειγμα κάποιον που παίρνει σύνταξη 1.500 ευρώ. «Η σύνταξή του μειώνεται κατά 12% για το ποσόν πάνω από τα 1.300 ευρώ, μειώνεται, δηλαδή, κατά 24 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός.

Τρία είναι τα θέματα, για τα οποία συνεδρίασε για περίπου πέντε ώρες το Υπουργικό Συμβούλιο: οι περικοπές σε όλες τις κύριες συντάξεις κατά 12% για το ποσό άνω των 1.300 ευρώ, η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθώς και το πρόγραμμα «Ήλιος».

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να έχουν πάγιο και όχι προσωρινό χαρακτήρα, δηλαδή να επηρεάζουν με μόνιμο τρόπο τις δαπάνες.

«Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου»

Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε και στο θέμα του επιτρόπου τονίζοντας ότι «αυτό δεν συζητείται». «Προβλέπονται ήδη και λειτουργούν μόνιμοι μηχανισμοί παρακολούθησης εφαρμογής του προγράμματος, οι οποίοι θα ενισχυθούν. Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση για την υλοποίηση του νέου προγράμματος και εν όψει της σύναψης της δανειακής σύμβασης, είπε ότι τα όρια είναι πολύ πιεστικά και όλα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επιμένει προκλητικά ο Σόιμπλε: «Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα»









Επιμένει προκλητικά ο Σόιμπλε: «Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα»
Επιμένει προκλητικά και αυταρχικά ο Βολφγκανγκ Σοίμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας «Stuttgarter Nachrichten» εξαπέλυσε τα συνηθισμένα πυρά κατά της Ελλάδας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερεθεί και στο νέο αγαπημένο του παιχνίδι, την Ιταλία.



«Η Ιταλία ετοιμάζεται υπό την ηγεσία του Μάριο Μόντι να πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη», δήλωσε και συνέχισε, « αντιθέτως, η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό».

Επέκρινε επίσης τη συμπεριφορά των ελλήνων πολιτικών σε σχέση με το δεύτερο πακέτο βοήθειας άνω των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο οι υπουργοί οικονομικών του Eurogroup αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως.

«Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα» είπε. Παραμένουν ανοιχτά ακόμη ορισμένα θέματα, τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν.

Ο Σόιμπλε ανακοίνωσε ότι θα γίνεται αυστηρός έλεγχος για την εκπλήρωση των όρων της ΕΕ. Ο ίδιος προειδοποίησε για την ανάγκη άμεσων ιδιωτικοποιήσεων. «Η συμμετοχή του κράτους στην ελληνική οικονομία είναι υπερβολικά υψηλή» είπε. Γι’ αυτό και η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός εξέφρασε ωστόσο την κατανόησή του για τις διαμαρτυρίες του λαού κατά των αυστηρών περικοπών: Φυσικά και υποφέρει ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα, παραδέχθηκε.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Οι χρηματαγορές πρακτικά προσβλέπουν μόνο στη Γερμανία, είπε. Προειδοποίησε δε εκείνους που ανεβάζουν τους τόνους στην παρούσα συζήτηση, λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είχε ασκήσει κριτική για την πατερναλιστική στάση της Γερμανίας. «Εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, εκδηλώνονται αντιδράσεις για τις δημόσιες επιπλήξεις γερμανών πολιτικών. Τα μέσα ενημέρωσης μάλιστα κάνουν συγκρίσεις με τη μεγαλομανία του καθεστώτος των Ναζί. Πρέπει να μάθει κανείς να ζει όμως με τέτοιες εχθρότητες», παρατήρησε ο Σόιμπλε.

Πηγή: Βήμα
http://newpost.gr

Read more...

Ο ειδικός λογαριασμός δείχνει εσωτερική χρεοκοπία για την Ελλάδα



Σημείο – κλειδί για την τελική συμφωνία σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας στο Eurogroup είναι το ζήτημα της σύστασης του "ειδικού λογαριασμού".

Σε αυτόν θα δεσμεύονται τα κεφάλαια του νέου πακέτου στήριξης προς... την Ελλάδα, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι γερμανικής εμπνεύσεως και φαίνεται ότι δεν έχει αποσυρθεί παρά τις αντιδράσεις στην Ελλάδα .

Όπως αναφέρει η "Ημερησία" του Σαββάτου, η δημιουργία του λογαριασμού και η αποδοχή του από την Ελλάδα, είναι το κλειδί για να εγκρίνει το Eurogroup της Δευτέρας τη συμφωνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με την αποδοχή του "ειδικού λογαριασμού", η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών και θα πρέπει να λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα, καθώς θα υποχρεωθεί να καλύπτει μόνη της τα ελλείμματά της.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται κομβικής σημασίας η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, στην οποία αναφέρεται συνεχώς το Υπουργείο Οικονομικών,

Με τον "ειδικό λογαριασμό", οι πιστωτές θα είναι απόλυτα ασφαλείς. Η ΕΕ θα επιβάλει να εκταμιεύονται κατά προτεραιότητα, τα χρήματα που θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή των εξωτερικών χρεώσεων της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι το δημόσιο θα διοχετεύει άμεσα σε αυτόν τα έσοδά του.

Έτσι, η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να πετυχαίνει τους στόχους που έχουν τεθεί για να μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, καθώς δεν θα έχει τη δυνατότητα εκταμίευσης χωρίς την έγκριση της τρόικας.
newsbomb.gr



Read more...

"Είναι ντροπή για τον Γεωργιάδη"...



Επίθεση κατά του 'Αδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο Γιάννης Μανώλης μέσω του Real fm. Το πρώην στέλεχος της ΝΔ είπε: "Είναι ντροπή για τον 'Αδωνι Γεωργιάδη που καθύβριζε τον Σαμαρά, σήμερα να... εμφανίζεται ως υπέρμαχός του".



Read more...

Ένας «γάτος» των φορολογικών και ένας πρωταθλητής του kick boxing στη Βουλή









Ένας «γάτος» των φορολογικών και ένας πρωταθλητής του kick boxing στη Βουλή
Δύο βουλευτές, που προέρχονται από δύο πολύ διαφορετικούς χώρους, ο Χρήστος Καλαποθαράκος και ο Μανούσος Ντουκάκης, θα γεμίσουν τα δύο άδεια έδρανα του ΛΑΟΣ που άφησε η αποχώρηση του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη, αντίστοιχα.

Ο Χρήστος Καλαποθαράκος ανέλαβε ενεργό δράση στα Οργανωτικά Τμήματα του ΛΑΟΣ το 2002, ενώ διετέλεσε Περιφερειάρχης Οργανωτικής Γραμματείας Νότιας Πελοποννήσου και μετέπειτα του Υπολοίπου Αττικής. Το 2006 εξελέγη πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού Λαϊκός Νομαρχιακός Συναγερμός (ΛΑ.Ν.Σ.) και διετέλεσε επικεφαλής του Συνδυασμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007, συμμετείχε στις Εθνικές εκλογές της Περιφέρειας Αττικής. Το 2009 ήταν και πάλι στο ψηφοδέλτιο Περιφέρειας Αττικής όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από τον Μάκη Βορίδη. Το 2010 εξελέγη παράλληλα δημοτικός δύμβουλος στον δήμο Πεντέλης.

Το 2000 η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος έπειτα από τη δολοφονία του αδελφού του Θέμη Καλαποθαράκου, ο οποίος φερόταν να ήταν μπλεγμένος σε υποθέσεις της νύχτας. Μαφία των δυτικών προαστίων εκδικήθηκε τον Καλαποθαράκο για τον θάνατο του πρώην συνεργάτη του Θεμιστοκλή Παπαμάλη, ο οποίος δολοφονήθηκε νωρίτερα την ίδια χρονιά και ήταν ο μεγαλύτερος έλληνας βομβιστής των δεκαετιών '80-'90. Εκτός από τον πολιτικό στίβο, ο Χρήστος Καλαποθαράκος διακρίθηκε και στον αθλητισμό, αφού ήταν πρωταθλητής Ελλάδος στο Kick Boxing και στο Tang Soo Do. Σε περίπτωση που αρνηθεί την έδρα ο κ. Καλαποθαράκος τον ακολουθεί η κυρία Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου.

Ο οικονομολόγος και φοροτεχνικός Μανούσος Ντουκάκης, ο οποίος πολιτεύεται στη Β' Αθηνών τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά με τους αριθμούς αφού εξειδικεύεται στα φορολογικά ζητήματα. Είναι αντιπρόεδρος και συνιδρυτής της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ), Γραμματέας Οικονομικών Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.) της Βουλής , όπως αντιπρόεδρος και συνιδρυτής στον «Συνήγορο του φορολογουμένου». Μεταξύ άλλων είναι εκλεγμένος στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας πάνω από μία 20ετία, όπως και μέλος της E.F.E. (Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοροτεχνικών Ευρώπης). Είναι διορισμένος πραγματογνώμονας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ έχει συμμετάσχει στην επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αντιμετώπιση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενεργείας.

Υποψήφιος βουλευτής ήταν για πρώτη φορά το 2009 ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επίσης με τον ΛΑΟΣ. Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, τον πρότεινε για την ανάληψη της προεδρίας της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.».

Συμμετέχει στα κοινά της Παγκρήτιας Ένωσης, με την καταγωγή του να είναι από το Βασιλόπουλο Χανίων. Σε περίπτωση που αρνηθεί ο κ. Ντουκάκης τον ακολουθεί ο γνωστός τραγουδιστής, Γιώργος Γερολυμάτος.

Β।Β.
http://newpost.gr

Read more...

“Είμαστε όλοι Έλληνες!”

Παγκόσμια ημέρα συμπαράστασης στην Ελλάδα


Ημέρα με χρώμα Ελλάδας η σημερινή σε όλη την Ευρώπη καθώς χιλιάδες πολίτες της γηραιάς ηπείρου με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» πραγματοποιούν μία γιγαντιαία κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.

Το πανευρωπαϊκό κάλεσμα απευθύνεται στους πολίτες της Δυτικής Ευρώπης με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη.

Στο Λονδίνο η κινητοποίηση προωθείται από τις ενώσεις των Occupy London και ταυτόχρονα καταβάλλεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο ακαδημαϊκός κόσμος του Λονδίνου, μέσω φοιτητικών συλλόγων και να συνειδητοποιηθεί ότι όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αφορούν άμεσα όλους τους Ευρωπαίους.

Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται: «Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να καταγγείλει την πολιτική λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ), σε συνεργασία με τη μη εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση, επιβάλλουν στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης. Η κινητοποίηση είναι διεθνής, εφόσον διεθνείς είναι και οι πρακτικές των χρηματιστηριακών αγορών και οι τακτικές εφαρμογής των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών μέτρων που υιοθετούν σε σύμπραξη με τις εκάστοτε κυβερνήσεις».

Τα κοινωνικά δίκτυα με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» επισημαίνουν ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται στις ανακοινώσεις.

Με συνθήματα "όχι στην Ευρώπη των αρπακτικών του καπιταλισμού, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης ", οργανώνεται σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι, διαδήλωση -διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 15.00 ώρα Ελλάδας στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για "δικτακτορία των χρηματιστηριακών αγορών " και τη θέληση για " δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών" ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της "Union Syndicales de Solidarite" ( Eνωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ).

Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των "Αγανακτισμένων", καθώς και η "Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων".

Συμμετέχει επίσης και το " Μέτωπο της Αριστεράς " που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, ενόψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν Πιέρ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».

Συγκεκριμένα, στον διαδικτυακό τόπο ''jesuisgrec.blogspot.com'' χιλιάδες Ευρωπαίοι υπογράφουν καθημερινά το κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Στο ίδιο site έχει αναρτηθεί και μία αφίσα που επικαλείται την αυθεντία του Ντελακρουά. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον πίνακα του γνωστού ζωγράφου «Η Ελευθερία οδηγεί τον λαό», στον οποίο πλέον αναγράφεται το μήνυμα: «Αλληλεγγύη με την Ελλάδα».
.protothema.gr
Read more...

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους Έλληνες έξω από τη γαλλική πρεσβεία

Γάλλοι στο πλευρό των Ελλήνων

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Μέλη του Συλλόγου Γάλλων Εξωτερικού συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στο κέντρο της Αθήνας για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες.

Σημειώνεται ότι ανάλογη διαμαρτυρία έγινε από Γερμανούς, την Παρασκευή, έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας, επίσης στο Κέντρο.

Μάλιστα η Αστυνομία -μετά από εντολή της πρεσβείας- προχώρησε σε προσαγωγές.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Η αλήθεια για την Ελλάδα: Το post που σαρώνει στο διαδίκτυο! ...




Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια ενός Έλληνα κάνει το γύρο των social media και του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Φιλοξενείται μάλιστα και στο 9gang μια από τις δημοφιλέστερες σελίδες παγκοσμίως.

Ο ... Δημήτρης από την Ελλάδα, όπως συστήνεται στον κόσμο, ετοίμασε στα αγγλικά μια εκτενέστατη δημοσίευση γύρω από τους μύθους και την πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Θίγοντας έτσι σημαντικά ζητήματα, από την αστυνομική βία και τα οικονομικά μέτρα, την αλήθεια για τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία, τις διάφορες μελέτες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς γύρω από την Ελλάδα, ''επιτίθεται'' και καταρρίπτει την όποια ανθελληνική προπαγάνδα, που διαιωνίζει στερεότυπα όπως ''οι Έλληνες είναι τεμπέληδες'', ''οι Έλληνες ξοδεύουν τα χρήματα απο τα δάνεια σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τα έργα'', ή ότι ''η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα''...

Με αρκετές φωτογραφίες, εμπεριστατωμένα στοιχεία και πολ΄'υ σωστά αγγλικά, το δημοσίευμα που κάνει το γύρο ξένων ιστότοπων, τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται τη συμπάθεια του κόσμου και όχι το μίσος.

Το δημοσίευμα εξηγεί τα όσα τα ξένα μέσα συχνά δεν λένε, όπως τη σημερινή κατάσταση και τις καθημερινές δυσκολίες στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας με εικόνες την αλήθεια.

Πρόκειται για μια από τις πιο αξιόλογες προσπάθειες που έχουν γίνει και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ακόμα περισσότερες κοινοποιήσεις.

Δείτε το:
mediagate.gr



Read more...

Ιταλοί δήμαρχοι προσφέρουν το μισθό τους στους Έλληνες!

Να τα βλέπουν οι δικοί μας!


Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ.

Το έκανε γνωστό ο ίδιος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα.
Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια.
Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο.

Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό.

Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική.

Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της.
Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται.

Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε.

Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού.

Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης».

Πριν από λίγο, αποφάσισε να προβεί στην ίδια ακριβώς κίνηση και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.

«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ। ο Μοσκατιέλο.
protothema.gr

Read more...

«Είμαστε όλοι Έλληνες» φωνάζουν Ευρωπαίοι πολίτες το Σάββατο

Διεθνής ημέρα κινητοποίησης


«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!» τονίζεται σε ανακοίνωση
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!» τονίζεται σε ανακοίνωση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν το Σάββατο στις 14:00 τοπική ώρα.

Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται.

Στον μπλογκ http://jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».

Στο Facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: «We are all Greeks». Πάνω από δέκα σελίδες στο Facebook είναι αφιερωμένες στο ίδιο θέμα, με επίκεντρο -η κάθε μία- μία πόλη της Γαλλίας όπου οργανώνεται η κινητοποίηση.

Μερικές από αυτές τις σελίδες μπορείτε να βρείτε εδώ: Paris, Grenoble, Lyon, Marseille, Nantes, Nice, Toulouse.

Αντίστοιχες σελίδες (κυρίως στο Facebook, αλλά όχι μόνο) υπάρχουν αφιερωμένες σε άλλες χώρες, όπως: Γερμανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σουηδία.

Ένα πιο πλήρη κατάλογο με τις σχετικές σελίδες μπορείτε να δείτε εδώ. Όσον αφορά το twitter, οι σχετικές αναφορές μπορούν να βρεθούν με το #18fgr, ενώ σποραδικές αναφορές βρίσκονται και με το #greece αλλά και με το #occupy και #ows.

Δείτε βίντεο από κινητοποιήσεις στο εξωτερικό υπέρ της Ελλάδος: Μάλαγα (Ισπανία), κινητοποίηση Βέλγων εργατών, στο Παρίσι, στο Βερολίνο ακόμα και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Μισθοί υπέρ της Ελλάδας

Εντωμεταξύ, δύο Ιταλοί δήμαρχοι, ο Μάρκο Γκάλντι της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από το Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας και ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο της Μπαρονίσι αποφάσισαν χωριστά να προσφέρουν το μισθό τους (1.100 και 780 ευρώ αντίστοιχα) για τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτόν τον μήνα. Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της».

«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», έγραψε ο κ. Μοσκατιέλο.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Τη Δευτέρα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα

Συνεδριάζει το Σάββατο το υπουργικό συμβούλιο



Την Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - γίγας που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση και τη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους, καθώς η τελευταία πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης -την ίδια ημέρα- στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Την ίδια ώρα, όπως αποφασίστηκε το Σάββατο θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, σε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται ότι "υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, θα συνεδριάσει αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στις 14:00 το Υπουργικό Συμβούλιο".

Στην ημερίσια διάταξη περιλαμβάνονται ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, οι προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος και η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011, με εισηγητή τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

H προσπάθεια εστιάζεται στο να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης .Οι εφαρμοστικοί νόμοι αρχικά, όπως είχε διαρρεύσει, θα κατετίθοντο στην Βουλή μετά από δεκαπέντε μέρες από την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ. Εντούτοις οι πιέσεις από τις χώρες της ζώνης του Ευρώ και συγκεκριμένα από την ομάδα των χωρών με πιστοληπτική αξιολόγηση 3Α για περισσότερες εγγυήσεις – ακόμα και πολιτικές – επέδρασαν στην απόφαση του οικονομικού επιτελείου.

Δείτε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ σχετικά με το ποια μέτρα αναμένεται να περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο καθώς και εδώ τις τελευταίες πληροφορίες για την περικοπή των συντάξεων.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι ο εφαρμοστικός νόμος θα ακολουθήσει την διαδικασία του «κατεπείγοντος», δηλαδή το Σάββατο θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Κυριακή η το, αργότερο, μέχρι τη Δευτέρα το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Το δεύτερο σενάριο θέλει το νομοσχέδιο να έρχεται ως «πράξη νομοθετικού περιεχομένου». Αυτό σημαίνει ότι είναι άμεσα εφαρμόσιμο, χωρίς να ψηφιστεί από την Ολομέλεια (η κυβέρνηση υποχρεούται να το φέρει προς κύρωση από την ολομέλεια εντός 40 ημερών).

Τέλος, ορισμένοι αναφέρουν ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα πάει στο Eurogroup μόνο με την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση , την Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στην βελγική πρωτεύουσα και θα παρουσιάσει στους ευρωπαίους συναδέλφους τους εφαρμοστικούς νόμους.

Επιπλέον μετά τις πιέσεις από τις χώρες που διατηρούν τα 3Α στην Ευρώπη και τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ήρθε σήμερα μια δήλωση υποστήριξης της Ελλάδας από τον Γάλλο πρωθυπουργό κ. Φρανσουά Φιγιόν, κάτι που επιβεβαιώνει την αίσθηση που υπάρχει σε κυβερνητικά στελέχη πως τις τελευταίες ημέρες παράλληλα με το μπλοκ των «δύσπιστων» εταίρων, αναπτύσσεται μπλοκ «υποστηρικτών» της χώρας μας, εν όψει του Eurogroup .

Ο κ. Φρανσουά Φιγιόν μιλώντας σήμερα Παρασκευή στο ραδιόφωνο RTL είπε: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην υπάρξει χρεωκοπία στην Ελλάδα, που θα είναι δραματική για τους Έλληνες και δραματική για τους Ευρωπαίους». Συμπλήρωσε, δε, ο Γάλλος πρωθυπουργός ότι μετά την ψήφιση από την ελληνική Βουλή του Μνημονίου ΙΙ «οι Ευρωπαίοι πρέπει να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτή είναι η θέση που υπερασπίζεται η Γαλλία».

Ήδη από χτες επικρατεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για συμφωνία στο Eurogroup σχετικά με τη διαδικασία του κουρέματος και του PSI (διαβάστε εδώ σχετικά) , ενώ ανάλογη είναι η αίσθηση που προκύπτει από τις τελευταίες επαφές του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με την καγκελάριο Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μόντι και άλλους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης।
protothema.gr

Read more...

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το Σάββατο εν όψει του Eurogroup

Ταχείες διαδικασίες με το βλέμμα στις Βρυξέλλες


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, συγκαλείται για το Σάββατο το μεσημέρι υπό την προεδρία του Λ.Παπαδήμου.

Στο τραπέζι του Υπουργικού θα τεθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης και του PSI, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος του νέου Μνημονίου με τα επώδυνα μέτρα με περικοπές σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια.

Η σύγκληση του Υπουργικού, που έχει προγραμματιστεί για τις 14:00 στη Βουλή, γίνεται ενώ ήδη την Κυριακή το Euroworking group (EWG) ξεκινά την προετοιμασία του κρίσιμου συμβουλίου των υπουργών της Ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση επισπεύδει επίσης το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης του Ελληνικού και του προγράμματος «Ήλιος». Το σχετικό νομοσχέδιο, με τις ρυθμίσεις για αυτά τα δύο θέμα, θα παρουσιάσει στην κυβέρνηση το Σάββατο ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα του Eurogroup, όπως φάνηκε και μετά την τηλεδιάσκεψη του Λ.Παπαδήμου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

«Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και οι τρεις συμμετέχοντες προσδοκούν ότι το Eurogroup τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του θα καταλήξει σε αποφάσεις για την Ελλάδα» ανέφερε σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...