Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ένας «γάτος» των φορολογικών και ένας πρωταθλητής του kick boxing στη Βουλή









Ένας «γάτος» των φορολογικών και ένας πρωταθλητής του kick boxing στη Βουλή
Δύο βουλευτές, που προέρχονται από δύο πολύ διαφορετικούς χώρους, ο Χρήστος Καλαποθαράκος και ο Μανούσος Ντουκάκης, θα γεμίσουν τα δύο άδεια έδρανα του ΛΑΟΣ που άφησε η αποχώρηση του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη, αντίστοιχα.

Ο Χρήστος Καλαποθαράκος ανέλαβε ενεργό δράση στα Οργανωτικά Τμήματα του ΛΑΟΣ το 2002, ενώ διετέλεσε Περιφερειάρχης Οργανωτικής Γραμματείας Νότιας Πελοποννήσου και μετέπειτα του Υπολοίπου Αττικής. Το 2006 εξελέγη πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού Λαϊκός Νομαρχιακός Συναγερμός (ΛΑ.Ν.Σ.) και διετέλεσε επικεφαλής του Συνδυασμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007, συμμετείχε στις Εθνικές εκλογές της Περιφέρειας Αττικής. Το 2009 ήταν και πάλι στο ψηφοδέλτιο Περιφέρειας Αττικής όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από τον Μάκη Βορίδη. Το 2010 εξελέγη παράλληλα δημοτικός δύμβουλος στον δήμο Πεντέλης.

Το 2000 η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος έπειτα από τη δολοφονία του αδελφού του Θέμη Καλαποθαράκου, ο οποίος φερόταν να ήταν μπλεγμένος σε υποθέσεις της νύχτας. Μαφία των δυτικών προαστίων εκδικήθηκε τον Καλαποθαράκο για τον θάνατο του πρώην συνεργάτη του Θεμιστοκλή Παπαμάλη, ο οποίος δολοφονήθηκε νωρίτερα την ίδια χρονιά και ήταν ο μεγαλύτερος έλληνας βομβιστής των δεκαετιών '80-'90. Εκτός από τον πολιτικό στίβο, ο Χρήστος Καλαποθαράκος διακρίθηκε και στον αθλητισμό, αφού ήταν πρωταθλητής Ελλάδος στο Kick Boxing και στο Tang Soo Do. Σε περίπτωση που αρνηθεί την έδρα ο κ. Καλαποθαράκος τον ακολουθεί η κυρία Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου.

Ο οικονομολόγος και φοροτεχνικός Μανούσος Ντουκάκης, ο οποίος πολιτεύεται στη Β' Αθηνών τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά με τους αριθμούς αφού εξειδικεύεται στα φορολογικά ζητήματα. Είναι αντιπρόεδρος και συνιδρυτής της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ), Γραμματέας Οικονομικών Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.) της Βουλής , όπως αντιπρόεδρος και συνιδρυτής στον «Συνήγορο του φορολογουμένου». Μεταξύ άλλων είναι εκλεγμένος στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας πάνω από μία 20ετία, όπως και μέλος της E.F.E. (Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοροτεχνικών Ευρώπης). Είναι διορισμένος πραγματογνώμονας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ έχει συμμετάσχει στην επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αντιμετώπιση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενεργείας.

Υποψήφιος βουλευτής ήταν για πρώτη φορά το 2009 ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επίσης με τον ΛΑΟΣ. Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, τον πρότεινε για την ανάληψη της προεδρίας της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.».

Συμμετέχει στα κοινά της Παγκρήτιας Ένωσης, με την καταγωγή του να είναι από το Βασιλόπουλο Χανίων. Σε περίπτωση που αρνηθεί ο κ. Ντουκάκης τον ακολουθεί ο γνωστός τραγουδιστής, Γιώργος Γερολυμάτος.

Β।Β.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: