Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ...

http://pressmme.blogspot.com
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...

Ένα περιστατικό το οποίο απέκρυψε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαδραματίστηκε σήμερα στις 7.30 το πρωί.
Άγνωστοι που μάλλον ήταν μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, έβαλαν φωτιά σε φορτηγό με καύσιμα μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης "Κανελλόπουλος" που βρίσκεται στον Σκαραμαγκά. Η φωτιά επεκτάθηκε σε διπλανό κτίριο αλλά ευτυχώς μετά από μια ώρα την έθεσαν υπό έλεγχο. Οι καπνοί από την φωτιά ήταν ορατοί στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Σκαραμαγκά. Το περιστατικό θεωρείται πολύ σοβαρό, ωστόσο το απέκρυψαν μέχρι τώρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα ενημερώνεται πρώτα η Αντιτρομοκρατική και η ΕΛ.ΑΣ. Σήμερα όμως προσπάθησαν να το κρύψουν και από τα ΜΜΕ. Ενημερώθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και επί τόπου έσπευσε σήμερα το πρωί, μισή ώρα μετά την πρώτη σπίθα, ο ΔΝΕ Ναύαρχος Παπαγιάννιδης. Είναι προφανές ότι όλα έγιναν με την εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς θέλει να προστατέψει τον αρχηγό ΓΕΝ Γ. Καραμαλίκη, τον οποίο προορίζουν για υποψήφιο βουλευτή με τη Ν.Δ. στην Αχαία! Θα μας εξηγήσει κανείς εκεί στο ΥΕΘΑ, γιατί δεν εξέδωσαν ανακοίνωση και γιατί δεν ενημέρωσαν τα ΜΜΕ;



Read more...

Απο τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

http://troktiko.blogspot.com


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ














Read more...

ΠΕΝΤΕ ΓΚΑΛΟΠ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!

http://pressmme.blogspot.com/
Αυτές είναι οι στατιστικές διαφορές στις δημοσκοπήσεις που δημοσίευσαν σήμερα πέντε Κυριακάτικες εφημερίδες. Εξαιρετικά τα συνοπτικά γραφήματα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.



Read more...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

http://pressmme.blogspot.com

ΛΑΒΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ...

Ισορροπημένο το πρωτοσέλιδο και τα ρεπορτάζ και στον Τύπο της Κυριακής. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στις απόρρητες μετρήσεις που έχει το Μέγαρο Μαξίμου κλείνει και άλλο η ψαλίδα.
Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Α. Παυλίδη ο οποίος ισχυρίζεται ότι "και στο ψηφοδέλτιο θα είναι και πρώτος θα εκλεγεί"! Ο Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει επίσης ότι ο Τ. Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα για τα





ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΚΑΛΟΠ...

Με αρκετή δόση δημοσιογραφικής και πολιτικής ειρωνείας αντιμετωπίζει το Έθνος της Κυριακής το θεσμικό πραξικόπημα με το κλείσιμο της Βουλής.
Η εφημερίδα δημοσιεύει δημοσκόπηση με εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές με 4,2% (36,6% - 32,4%). Σε άλλα ερωτήματα το 81,9% των ερωτηθέντων "δηλώνει δυσαρεστημένο από τα μέτρα και τους φόρους της κυβέρνησης" και το 76,2% "ζητά από το ΠΑΣΟΚ να αποσαφηνίσει την οικονομική π
ολιτική του".

5,5% ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ

Ουδέτερη προσέγγιση, ως συνήθως από την Καθημερινής της Κυριακής.
Η εφημερίδα ασκεί δριμύτατη κριτική για κλείσιμο της Βουλής και χαρακτηρίζει τα κόμματα "ομήρους" σκανδάλων. Παράλληλα δημοσιεύει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue σύμφωνα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4,5% της Ν.Δ. (28%-23,5%). Στην πρόθεση ψήφου, όμως για τις Εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ διευρύνει το προβάδισμά του με 5,5% (40,5%-35%).

ΠΑΡΟΝ ΧΩΡΙΣ... ΜΕΛΛΟΝ!

To Παρόν πρέπει να είναι η μοναδική Ελληνική εφημερίδα, η οποία επιχειρηματολογεί επί του κλεισίματος της Βουλής! Ακόμα και οι εφημερίδες που στηρίζουν τη Ν.Δ. απέφυγαν να σχολιάσουν το θέμα επειδή δεν έβρισκαν επιχειρήματα και για να μην εκτεθούν. Προσέξτε τον τίτλο κάτω από το λογότυπο : "Τι ήθελε να αποτρέψει ο Καραμανλής με το κλείσιμο της Βουλής;"! Βασικός τίτλος φυσικά, τι άλλο; Βερελής με εσωκομματικές πινελιές για το ΠΑΣΟΚ.
Read more...

Μια νέα κατεύθυνση για την Ευρώπη!



Read more...

4η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ




Read more...

Τι λέει το Σύνταγμα για την παραγραφή των σκανδάλων...


...και τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση αν δεν επεδίωκε το κουκούλωμα!
.

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
. .
Το άρθρο 86 του Συντάγματος (διαβάστε το εδώ) είναι αυτό από το οποίο προκύπτει ότι με τη λήξη των εργασιών της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής παραγράφονται τα όποια σκάνδαλα που έγιναν μέχρι τις εκλογές του 2007.
Η παράγραφος 1 του άρθρου ορίζει ότι:
"Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει".
Και στην παράγραφο 3 αναφέρεται:
"Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος".
Η πρώτη τακτική σύνοδος (δηλαδή οι εργασίες της Ολομέλειας), μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 έληξε πέρυσι το καλοκαίρι και η δεύτερη ξεκίνησε το φθινόπωρο.
Τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, αν δεν την ενδιέφερε το θέμα της παραγραφής; Να διακόψει, απλά, τις εργασίες και να επανέλθει η Ολομέλεια μετά τις ευρωεκλογές, είτε μέχρι τα τέλη Ιουνίου είτε αργότερα, ανάλογα με τις εκκρεμότητες που θα υπήρχαν.
Να πώς καταρρέει ο κυβερνητικός μύθος ότι το κλείσιμο της Βουλής έγινε δήθεν για τις ευρωεκλογές...



Read more...

Η συνήθης πρακτική...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Αντεπίθεση και πόλωση η στρατηγική Καραμανλή...
Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο Κώστας Καραμανλής την ατζέντα των ευρωεκλογών, μιλώντας στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στη Θεσσαλονίκη. Αναφερόμενος στο χθεσινοβραδινή, αιφνιδιαστική λήξη των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής, επέμεινε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί συνήθη πρακτική και ισχυρίστηκε ότι το έκανε για «να βαδίσει η χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους». Ανταπέδωσε τις κατηγορίες στο ΠΑΣΟΚ για «πολιτικό κυνισμό».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, ότι πάσχει από "βουλιμία για εξουσία" και "δυσφημεί τη χώρα". Του καταλόγισε ότι...

"θυσιάζει το εθνικό συμφέρον στο βωμό κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων", την ίδια όμως στιγμή, υποστήριξε ότι ο ίδιος επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα.

Ο Κ. Καραμανλής συνέδεσε την απόφασή του για τη λήξη των εργασιών της Βουλής με την ανάγκη να "κλείσει το βήμα" στη σκανδαλολογία και αρνήθηκε ότι στόχος ήταν η παραγραφή αδικημάτων και η συγκάλυψη ενδεχόμενων νέων αποκαλύψεων. Αντίθετα, επιχείρησε να "απενοχοποιήσει" την κυβέρνησή του.

"Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτε να κρύψει. Δεν έχει τίποτε να συγκαλύψει. Υπηρετεί με συνέπεια τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλει να βαδίσει η χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους. Επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα. Είναι αφοσιωμένη στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα του τόπου".

Παράλληλα, απέρριψε τα επιχειρήματα περί του αντιθέτου, επιμένοντας ότι η Βουλή σχεδόν πάντα διέκοπτε τις εργασίες της αντίστοιχο διάστημα πριν τις ευρωεκλογές, καθώς και ότι η η Β' Τακτική Σύνοδος ερεύνησε όλες τις υποθέσεις που της διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου "κατέφυγε στην καταστροφολογία, τη δυσφήμηση της χώρας, το λαϊκισμό, την ιδιοτέλεια, την ανευθυνότητα. Προσπάθησε να μεταφέρει το δημόσιο διάλογο στο γκρίζο της παραπολιτικής. Προσπάθησε να ποινικοποιήσει την πολιτική και να τρομοκρατήσει τη Δικαιοσύνη. Προσπάθησε, με ανεύθυνα πυροτεχνήματα, να διαγράψει το αμαρτωλό παρελθόν του κόμματός του. Δεν έχει να επιδείξει καμιά άλλη πρωτοβουλία. Δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του".

Προσωπική επίθεση και για την κρίση

Ο Κώστας Καραμανλής συνέχισε την προσωπική επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και δεν έχει σχέδιο εξόδου. "Όλα τα οράματά του αρχίζουν και τελειώνουν με τις ίδιες ανεύθυνες αντιλήψεις. Δεν διστάζει να θυσιάσει το εθνικό συμφέρον στο βωμό κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων. Δεν θέλει -δεν μπορεί- να συνεισφέρει στον αγώνα των Ελλήνων για την έξοδο από την κρίση", υποστήριξε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι "οι ευθύνες όλων, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, είναι τεράστιες. Η πρόκληση είναι κοινή. Απαιτείται ικανότητα ευελιξίας. Απαιτείται ετοιμότητα προσαρμογών. Απαιτείται εθνική αντίληψη, εθνική στρατηγική."

Στόχος η συσπείρωση

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εμπνευστή όπως είπε της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ και κήρυξε γενικό προσκλητήριο συστράτευσης για όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας:

"Από τον αγώνα αυτό, κανένας δεν πρέπει να λείψει. Όλοι παρόντες. Σε διαρκή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς. Σε ένα διαρκές άνοιγμα στην Κοινωνία. Μιλήστε για το έργο μας. Μιλήστε για τους στόχους μας. Με παρρησία. Με ειλικρίνεια. Τολμούμε τη σύγκριση σε όλους τους τομείς.

Ο Κ. Καραμανλής έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, διαβεβαιώνοντας ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή. «Αυτό έταξα σκοπό μου, όταν πρωτοξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη. Με αυτό το γνώμονα πάλευα και παλεύω. Με αυτό το γνώμονα θα συνεχίσω να παλεύω. Αποφασισμένος να σηκώσουμε ψηλά την Πατρίδα μας. Αποφασισμένος να σηκώσουμε πιο ψηλά τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, τη Θράκη. Αποφασισμένος να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.»

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι “η ιστορία δεν διαγράφεται”.
Από το www.enet.gr




Read more...

Μπουγάδα...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Την έβαλε λοιπόν τη μπουγάδα του ο Καραμανλής, έκλεισε και το πορτάκι του πλυντηρίου (aka βουλή) και θα παραδώσει στην κοινωνία άσπιλους και αμόλυντους (και κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερους) τους κυβερνητικούς που ενέχονται σε μύρια όσα σκάνδαλα. Δια της μεθόδου της παραγραφής βεβαίως βεβαίως.
Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί έκπληξη ή αιφνίδια η παύση των εργασιών της βουλής (πόσο μάλλον η συνεπαγόμενη παραγραφή των σκανδάλων: αυτή κι αν ήταν απολύτως αναμενόμενη!) δεδομένου ότι "κορυφαίοι" υπουργοί πρόσφατα περιφέρονταν στα δελτία, διατυμπανίζοντας ότι ούτε τα ...
δομημένα, ούτε η Ζιμενς, ούτε η Γερμανός, ούτε το Βατοπέδι, ούτε τα γεράματα του Παυλίδη, ούτε κανένα από τα πενηνταφεύγα σκάνδαλα που καταγράφηκαν από το Μάρτη που άρχισε το πάρτυ, είναι στην πραγματικότητα σκάνδαλο (βλ. και προηγούμενη ανάρτηση "η χώρα της Μαρμότας")!

Ούτε αποτελεί δα και καμιά έκπληξη ότι η κυβέρνηση-έκτρωμα στην ανάγκη της καταφεύγει και στην εκτροπή. Πάντοτε φυσικά με το δεν-τρέχει-μία χαμόγελο του Προκόπη, της Ντόρας και των άλλων παιδιών της colgate. Αχ αυτά τα απαστράπτοντα χαμόγελα, οι αστραφτερές μασέλες, τόσο λαμπερές που "σβήνουν" ακόμα και το "άπλετο φως" που ρίχνει η κυβέρνηση παραγράφοντας τα υπό διερεύνηση σκάνδαλα.
Από το anything-but-nd.blogspot




Read more...

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

http://ideodoxeio.blogspot.com
Αναρτήθηκε από Νομικάριος on


Οριστικά παραγράφονται όλα τα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας μετά την χθεσινή κοινοβουλευτική εκτροπή που προκάλεσε ο Καραμανλής! Η Βουλή έκλεισε σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, μόνο και μόνο για να μην έρθει στην Βουλή το σκάδαλο της "Γερμανός" και για να αποτρέψει τον Μανώλη από την ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Αλογοσκούφη!


Λίγη ώρα πριν από την πρωτοφανή και θρασύτατη πράξη του Καραμανλή, ο ίδιος, σε συζήτηση για την ... Παιδεία, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο του ... Χρηματιστηρίου με επιχειρήματα καφενείου!

Η κυβέρνηση των αθλίων μας έχει οδηγήσει πολλές φορές σε ...απόγνωση αλλά τους τελευταίους μήνες, το θράσος τους, η αλαζονεία τους και η περιφρόνηση τους προς τους θεσμούς της δημοκρατίας, αποκαλύπτει το αποτρόπαιο πρόσωπο της δεξιάς! Οι φασίστες δεν νιώθουν άνετα μέσα στο κοινοβούλιο...



Read more...

Γ.Α.Π ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

http://citypress-gr.blogspot.com/


Πυρά κατά της κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την απόφαση να κλείσει τη Βουλή εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίες κάλεσε τον Κ. Καραμανλή να προκηρύξει άμεσα εθνικές εκλογές για τις 7 Ιουνίου.

Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση του ότι η απόφαση να κλείσει η Βουλή συνιστά «θεσμική εκτροπή», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λειτουργεί ενάντια στους θεσμούς και κάθε έλεγχο, αφού το φως της διαφάνειας την τρομοκρατεί, περιφρονώντας το αίσθημα δικαίου και υπονομεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς σε μια κρίσιμη καμπή.

«Αφού η κυβέρνηση δεν τολμά να κρατά ανοιχτό τον ναό της δημοκρατίας, καλώ τον Κ. Καραμανλή να προχωρήσει στο αυτονόητο βήμα, να προκηρύξεις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουνίου μαζί με τον ευρωεκλογές».

Αναφερόμενος στη σκανδαλολογία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για στάση ανεύθυνη, που αναπαράγει το παρασκήνιο, τη φημολογία, τη σύγχυση γύρω από τη διαφθορά. «Σκάνδαλα θα προκύπτουν σε κάθε κοινωνία. Το ερώτημα είναι αν λειτουργούν οι θεσμοί, αν υπάρχει βούληση να μην υπάρχει ατιμωρησία και ανομία.
Η παρεμπόδιση της δικαιοσύνης αναπαράγει κλίμα νοσηρό και βλάπτει τη δημοκρατία. Αντί της απόδοσης ευθυνών, επέλεξαν τη σιωπή, το σκοτάδι της αδιαφάνειας», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ: «Παραγράφοντας τώρα τις ευθύνες των υπουργών τους, βλέπουμε προσπάθεια επιλεκτικής σκανδαλολογίας με σκοπό να στοχοποιηθεί η μεγάλη παράταξη της δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ. Εμείς έχουμε ήδη απαντήσει. Η παράταξή μας δεν θα φοβηθεί ποτέ τη δικαιοσύνη, το φως, τη διαφάνεια. Εμείς ζητάμε διαφάνεια παντού, φως παντού και θα πάρουμε ως κυβέρνηση μέτρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του ο λαός».

Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές: «Μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία, τον τόπο, την Ευρώπη. Είμαστε σε κρίσιμη μάχη με δύο στόχους, νίκη στις ευρωεκλογές, νίκη και αυτοδυναμία στις εθνικές όποτε κι αν γίνουν. Τον Ιούνιο κάνουμε μια νέα αρχή γιατί η Ευρώπη που έχουμε δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, όπως και η Ελλάδα που έχουμε, δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η λύση για μας είναι λύση δημοκρατίας. Να μπούμε όλοι στην κρίση του λαού, για να βγει η χώρα από την κρίση της διακυβέρνησης της ΝΔ».





Read more...

ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ


Ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.Πριν από λίγο στο βήμα βρισκόταν ο Λ. Ζαγορίτης και τώρα μιλάει ο Κ. Καραμανλής. Οι μαυρογυαλούροι της ΕΡΤ συνεχίζουν την βρώμικη προπαγάνδα τους. Κάθε τρία λεπτά κάνουν πλάνα στον Γιάννη Ανδριανό. Τι κατάντια είναι αυτή με τα χρήματα των φορολογουμένων; Δεν ντρέπονται καθόλου;



Read more...

ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...

http://pressmme.blogspot.com
Από την σημερινή Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. Προσέξτε το ύφος και των τριών. Απαξιωτικό και μπλαζέ το ύφος του Αβραμόπουλου για τον Καραμανλή. Στοργικό και προσεκτικό το ύφος του Βαγγέλα. Χαλαρό και ελαφρώς πονηρό της Φάνης Πετραλιά. Ένα πλάνο χίλιες λέξεις.



Read more...

«Επτωχεύσαμεν κύριοι»

http://www.antinews.gr/


Αλλού είναι οι σοβαρές ειδήσεις:

Μεταπολιτευτικό οικονομικό κραχ στο Ελληνικό Δημόσιο, που για πρώτη φορά εμφανίζει αρνητικό ρυθμό εσόδων 0,16% και μαύρη τρύπα 1,5 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έχοντας αποκρύψει κατά μακρόν την πορεία των εσόδων και των δαπανών του προϋπολογισμού, αναγκάστηκε χθες να τα δώσει στη δημοσιότητα και ουσιαστικά να παραδεχτεί την αποτυχία του. Αδυνατεί να μαζέψει έσοδα, αλλά και να περιορίσει τις δαπάνες.

Ούτε οι ρυθμίσεις της περαίωσης και των ληξιπρόθεσμων αλλά ούτε και οι εισπράξεις από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων φαίνεται να λύνουν το πρόβλημα της κυβέρνησης, καθώς στην οδό Νίκης δεν πετυχαίνουν να ελέγξουν την οικονομία. Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν 0,16% και περιορίστηκαν στα 11.014 εκατ. ευρώ, ήτοι 18 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα 11.032 εκατ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2008, με ετήσιο στόχο 13,2%. Και όσο τα έσοδα μειώνονται τόσο αυξάνουν οι δαπάνες! Το σύνολο των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού αυξάνει με ρυθμό 24,9% στα 15.464 εκατ. ευρώ από 12.381 εκατ. πέρσι (οι πρωτογενείς αυξήθηκαν 19,09% στα 13.021 από 10.934 εκατ.), πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο 9,1%.

Το αποτέλεσμα αυτών είναι ότι το οικονομικό επιτελείο μετράει ήδη μαύρη τρύπα 1,5 δισ. ευρώ, έλλειμμα τακτικού προϋπολογισμού 4,45 δισ. ευρώ και κρατικού 6,95 δισ. ευρώ




Read more...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Το Έθνος ακολουθεί σήμερα διαφορετική φιλοσοφία. Δεν δίνει εσωκομματική διάσταση στην παραίτηση Βερελή, αλλά ευρύτερα πολιτικά. Πιο ρεαλιστική η προσέγγισή του. Η εφημερίδα δεν πρόλαβε την είδηση για το ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής







ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΤΑ ΠΥΡΑ...

To πιο σκληρό πρωτοσέλιδο για το ΠΑΣΟΚ έχουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ. Είναι προφανές και από τις εσωτερικές σελίδες που φιλοξενείται το ρεπορτάζ ότι ο ΔΟΛ δίνει εσωκομματική διάσταση στην παραίτηση Βερελή. ΤΑ ΝΕΑ ήταν η μόνη εφημερίδα που πρόλαβαν να αλλάξουν την πρώτη σελίδα στην δεύτερη έκδοσή τους και να έχουν μικρό ρεπορτάζ και για κλείσιμο της Βουλής.


Read more...

Σήμερα σουβλίζεται η πολιτική ομαλότητα στη χώρα...

http://press-gr.blogspot.com

Θα δώσει εξηγήσεις ο Καρ. Παπούλιας...

...από τη Λαμία, για τη θεσμική εκτροπή
με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής;
Ας μην ξεχνά στα "Διάκεια" ότι και σήμερα
σουβλίζεται η πολιτική ομαλότητα στη χώρα
..
Από τον Οδυσσέα Σκλάβο
.
Στη Λαμία πηγαίνει σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να παραστεί στα “Διάκεια 2009”, εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, τον Δήμο Λαμιέων, Υπάτης και Γοργοποτάμου.
Η παρουσία του εκεί αποκτά όμως πρόσθετο ενδιαφέρον ύστερα από την υπογραφή που έθεσε στο Προεδρικό Διατάγμα το οποίο αιφνιδιαστικά προώθησε η κυβέρνηση για την λήξη των εργασιών αυτής της Συνόδου της Βουλής.
Γι' αυτό και πολλοί ήδη περιμένουν με ενδιαφέρον αν και τι θα πει ο κ. Παπούλιας για την εξέλιξη αυτή την οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως θεσμική εκτροπή. Δεν πρέπει να πει;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρίσταται στα "Διάκεια" αλλά ας έχει υπόψη του ότι και σήμερα σουβλίζεται η πολιτική ομαλότητα στη χώρα...




Read more...

ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

Κανένα σκάνδαλο και παρανομία δεν παραγράφεται...

"Η Βουλή έκλεισε αιφνιδιαστικά αλλά η δημοκρατία παραμένει!"
.
Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο
.
Ως Υπουργός δεν διώκεται τώρα μέσω της διαδικασίας της βουλής, αλλά ως πολίτης διώκεται μόλις χάσει την βουλευτική ασυλία και χωρίς καν να ερωτηθεί η βουλή αφού δεν θα είναι πια μέλος της!!
Διακόπηκαν αιφνιδιαστικά οι εργασίες της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη παραγράφονται όλες οι υποθέσεις τις οποίες η αντιπολίτευση ζητούσε να έρθουν στη Βουλή και αφορούσαν στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης.
Από την κυβέρνηση προβλήθηκε επισήμως το επιχείρημα των ευρωεκλογών. Στα κόμματα όμως επικρατεί αναστάτωση, καθώς δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.
Χαρακτηριστικό του αιφνιδιαστικού χαρακτήρα της κίνησης είναι ότι...
είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, ενώ τίποτα δεν ειπώθηκε το πρωί, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Επειδή κατά κόρον λέγεται ότι διαγράφονται και τα σκάνδαλα επισημαίνουμε ότι αυτό είναι ένα νομικό λάθος!!
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την αρμοδιότητά της για άσκηση δίωξης κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος». Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του όταν ο διωκόμενος «υπουργός χάσει την βουλευτική ασυλία» έστω και μετά από δέκα χρόνια!!
Δεν παραγράφεται τίποτα!!!
Οποιαδήποτε στιγμή, μόλις οποιοσδήποτε βουλευτής ή υπουργός χάσει την βουλευτική ασυλία ένας έντιμος εισαγγελέας μπορεί να τον συλλάβει και να τον δικάσει (οποιονδήποτε πολιτικό υπουργό βουλευτή κλπ...) με τον νόμο περί παράνομου ανήθικου και ταχύτατου πλουτισμού!!
Σας λένε ψέματα οι δήθεν νομικοί ότι όλα παραγράφονται!!
Ακόμα και αν παραγράφονται τα αδικήματα του Υπουργού κ.Χ δεν παραγράφονται τα ίδια αδικήματα του ίδιου κ. Χ που τα έκανε με την ιδιότητα του Υπουργού, αλλά δεν απώλεσε την ιδιότητα του πολίτη!! Κανένας νόμος δεν προστατεύει τα αδικήματα, απλά προστατεύει τους κοινοβουλευτικούς προσωρινά και όσο έχουν την κοινοβουλευτική ασυλία να μην σύρονται χωρίς την έγκριση της βουλής σε διαρκείς δίκες.
Ως υπουργός δεν διώκεται τώρα μέσω της διαδικασίας της βουλής, αλλά ως πολίτης διώκεται μόλις χάσει την βουλευτική ασυλία και χωρίς καν να ερωτηθεί η βουλή αφού δεν θα είναι πια μέλος της!! Ελπίζουμε να καταλαβαίνετε την διάκριση μεταξύ των αδικημάτων του ίδιου ατόμου που είναι υπουργός, αλλά είναι και πολίτης ταυτόχρονα!!!...
Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!! Η αλλαγή έρχεται !!! Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!! Σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη φυσάει ο ούριος άνεμος της «αλλαγής». Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"
Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος




Read more...

Νάτην! Είχε κυκλοφορήσει και η Ημερήσια Διατάξη για την ερχόμενη εβδομάδα... .

http://press-gr.blogspot.com
...πριν από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής!
.
Είτε υπήρξε αιφνιδιασμός όλων από την πλευρά της κυβέρνησης είτε σχέδιο παραπλάνησης, το θέμα είναι η Βουλή μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής ετοιμαζόταν κανονικά για τις εργασίες της επόμενης εβδομάδας. Γι' αυτό και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της και η ημερήσια διάταξη που βλέπετε στην εικόνα (μπορείτε να την δείτε ολόκληρη και εδώ) που προβλέπει ότι την Δευτέρα θα ξεκινούσε η συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και...
του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Λειτουργική Τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις» με εισηγητές τους Κωνσταντίνο Μπαντουβά και Ιωάννη Δριβελέγκα και τη σημείωση ότι η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της 7.5.2009, τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε 2 συνεδριάσεις.
Όπως επίσης, ο κ. Καραμανλής δεν είπε τίποτε για τις προθέσεις του ούτε κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα θέματα της νεολαίας, που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα!
Τα τηλεφωνήματα προς τους αρχηγούς των κομμάτων για τη λήξη των εργασιών της Συνόδου άρχισαν να γίνονται γύρω στις 9 η ώρα το βράδυ από τον κ. Σιούφα.



Read more...

ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ...

http://pressmme.blogspot.com





Read more...

Ο Κωστάκης Σφουγγαράκης σκέπασε τα σκατά! Γερμανός, Βατοπέδι, Siemens… Όμως, η βρώμα δεν καθαρίζει με σφουγγαράκι…

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/


Read more...

Ακύρωσε τον εαυτό του ο Παπούλιας-δεν έπρεπε να δεχθεί το κλείσιμο της Βουλής...

http://kourdistoportocali.blogspot.com/


Τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να προτείνει τον Κάρολο Παπούλια, για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όφειλε να παραιτηθεί καταγγέλωντας την κυβέρνηση Καραμανλή. Ενος πρωθυπουργού που απαίτησε με θράσος, να συνυπογράψει o Πρόεδρος, την άθλια μεθόδευση, το κλείσιμο της Βουλής. Κρίμα Κάρολε Παπούλια..
Read more...

Τεράστια Κοινοβουλευτική εκτροπή απόψε στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Γράφει ο ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Τεράστια Κοινοβουλευτική εκτροπή απόψε στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Με μια <αχαρακτήριστη> ενέργεια ο Καραμανλής σχεδόν πραξικοπηματικά - ενέργεια που μας γυρίζει πίσω σε άλλες εποχές- και χωρίς να υπάρχει καμιά ειδοποίηση ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα κοινοβουλευτικού ελέγχου της επόμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της βουλής το κλείσιμο της.
Στόχος όπως γίνεται αντιληπτό είναι η παραγραφή όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν στην βουλή και στην Δικαιοσύνη.
Καμαρώστε τον άνδρα που κυβερνά αυτό τον τόπο.
Θαυμάστε το σεμνά και ταπεινά ,και την διαφάνεια που είχε κάνει σημαία του.
Εύγε!!! κύριε Καραμανλή.
Στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές που όλα δείχνουν ότι θα γίνουν σύντομα, βρείτε ένα άλλο σύνθημα για να εξαπατήσετε άλλη μια φορά τον Ελληνικό Λαό.
Απλά μην ξεχνάτε ότι δεν έχουν περάσει ακόμα τα <δέκα> χρόνια -όπως ένας Άλλος πρωθυπουργός της παράταξης σας -είχε πει και ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά.



Read more...

Θεσμική εκτροπή

http://citypress-gr.blogspot.com/


Πρωτοφανή και προκλητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τη λήξη της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής, υποστηρίζοντας πως οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007. Σημείωσε ακόμη ότι πρόκειται για «μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό» κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση της συγκάλυψης»

Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση ότι «αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξε την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης».

Καταλήγει δε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός».



Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης έκανε λόγο για «πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου», η οποία «συνιστά θεσμική εκτροπή».

Ο κ. Κουβέλης καταλόγισε «τεράστια πολιτική ευθύνη» στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται. Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα».



O Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στο κλείσιμο των εργασιών της Βουλής, δήλωσε:

«Μετά τον Παυλίδη, τη SIEMENS και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάνα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικηματων των τελευταίων πέντε ετών. Δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα».




Read more...