Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Γ.Α.Π ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

http://citypress-gr.blogspot.com/


Πυρά κατά της κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την απόφαση να κλείσει τη Βουλή εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίες κάλεσε τον Κ. Καραμανλή να προκηρύξει άμεσα εθνικές εκλογές για τις 7 Ιουνίου.

Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση του ότι η απόφαση να κλείσει η Βουλή συνιστά «θεσμική εκτροπή», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λειτουργεί ενάντια στους θεσμούς και κάθε έλεγχο, αφού το φως της διαφάνειας την τρομοκρατεί, περιφρονώντας το αίσθημα δικαίου και υπονομεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς σε μια κρίσιμη καμπή.

«Αφού η κυβέρνηση δεν τολμά να κρατά ανοιχτό τον ναό της δημοκρατίας, καλώ τον Κ. Καραμανλή να προχωρήσει στο αυτονόητο βήμα, να προκηρύξεις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουνίου μαζί με τον ευρωεκλογές».

Αναφερόμενος στη σκανδαλολογία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για στάση ανεύθυνη, που αναπαράγει το παρασκήνιο, τη φημολογία, τη σύγχυση γύρω από τη διαφθορά. «Σκάνδαλα θα προκύπτουν σε κάθε κοινωνία. Το ερώτημα είναι αν λειτουργούν οι θεσμοί, αν υπάρχει βούληση να μην υπάρχει ατιμωρησία και ανομία.
Η παρεμπόδιση της δικαιοσύνης αναπαράγει κλίμα νοσηρό και βλάπτει τη δημοκρατία. Αντί της απόδοσης ευθυνών, επέλεξαν τη σιωπή, το σκοτάδι της αδιαφάνειας», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ: «Παραγράφοντας τώρα τις ευθύνες των υπουργών τους, βλέπουμε προσπάθεια επιλεκτικής σκανδαλολογίας με σκοπό να στοχοποιηθεί η μεγάλη παράταξη της δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ. Εμείς έχουμε ήδη απαντήσει. Η παράταξή μας δεν θα φοβηθεί ποτέ τη δικαιοσύνη, το φως, τη διαφάνεια. Εμείς ζητάμε διαφάνεια παντού, φως παντού και θα πάρουμε ως κυβέρνηση μέτρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του ο λαός».

Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές: «Μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία, τον τόπο, την Ευρώπη. Είμαστε σε κρίσιμη μάχη με δύο στόχους, νίκη στις ευρωεκλογές, νίκη και αυτοδυναμία στις εθνικές όποτε κι αν γίνουν. Τον Ιούνιο κάνουμε μια νέα αρχή γιατί η Ευρώπη που έχουμε δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, όπως και η Ελλάδα που έχουμε, δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η λύση για μας είναι λύση δημοκρατίας. Να μπούμε όλοι στην κρίση του λαού, για να βγει η χώρα από την κρίση της διακυβέρνησης της ΝΔ».




Δεν υπάρχουν σχόλια: