Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Η συνήθης πρακτική...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Αντεπίθεση και πόλωση η στρατηγική Καραμανλή...
Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο Κώστας Καραμανλής την ατζέντα των ευρωεκλογών, μιλώντας στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στη Θεσσαλονίκη. Αναφερόμενος στο χθεσινοβραδινή, αιφνιδιαστική λήξη των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής, επέμεινε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί συνήθη πρακτική και ισχυρίστηκε ότι το έκανε για «να βαδίσει η χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους». Ανταπέδωσε τις κατηγορίες στο ΠΑΣΟΚ για «πολιτικό κυνισμό».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, ότι πάσχει από "βουλιμία για εξουσία" και "δυσφημεί τη χώρα". Του καταλόγισε ότι...

"θυσιάζει το εθνικό συμφέρον στο βωμό κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων", την ίδια όμως στιγμή, υποστήριξε ότι ο ίδιος επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα.

Ο Κ. Καραμανλής συνέδεσε την απόφασή του για τη λήξη των εργασιών της Βουλής με την ανάγκη να "κλείσει το βήμα" στη σκανδαλολογία και αρνήθηκε ότι στόχος ήταν η παραγραφή αδικημάτων και η συγκάλυψη ενδεχόμενων νέων αποκαλύψεων. Αντίθετα, επιχείρησε να "απενοχοποιήσει" την κυβέρνησή του.

"Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτε να κρύψει. Δεν έχει τίποτε να συγκαλύψει. Υπηρετεί με συνέπεια τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλει να βαδίσει η χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους. Επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα. Είναι αφοσιωμένη στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα του τόπου".

Παράλληλα, απέρριψε τα επιχειρήματα περί του αντιθέτου, επιμένοντας ότι η Βουλή σχεδόν πάντα διέκοπτε τις εργασίες της αντίστοιχο διάστημα πριν τις ευρωεκλογές, καθώς και ότι η η Β' Τακτική Σύνοδος ερεύνησε όλες τις υποθέσεις που της διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου "κατέφυγε στην καταστροφολογία, τη δυσφήμηση της χώρας, το λαϊκισμό, την ιδιοτέλεια, την ανευθυνότητα. Προσπάθησε να μεταφέρει το δημόσιο διάλογο στο γκρίζο της παραπολιτικής. Προσπάθησε να ποινικοποιήσει την πολιτική και να τρομοκρατήσει τη Δικαιοσύνη. Προσπάθησε, με ανεύθυνα πυροτεχνήματα, να διαγράψει το αμαρτωλό παρελθόν του κόμματός του. Δεν έχει να επιδείξει καμιά άλλη πρωτοβουλία. Δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του".

Προσωπική επίθεση και για την κρίση

Ο Κώστας Καραμανλής συνέχισε την προσωπική επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και δεν έχει σχέδιο εξόδου. "Όλα τα οράματά του αρχίζουν και τελειώνουν με τις ίδιες ανεύθυνες αντιλήψεις. Δεν διστάζει να θυσιάσει το εθνικό συμφέρον στο βωμό κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων. Δεν θέλει -δεν μπορεί- να συνεισφέρει στον αγώνα των Ελλήνων για την έξοδο από την κρίση", υποστήριξε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι "οι ευθύνες όλων, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, είναι τεράστιες. Η πρόκληση είναι κοινή. Απαιτείται ικανότητα ευελιξίας. Απαιτείται ετοιμότητα προσαρμογών. Απαιτείται εθνική αντίληψη, εθνική στρατηγική."

Στόχος η συσπείρωση

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εμπνευστή όπως είπε της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ και κήρυξε γενικό προσκλητήριο συστράτευσης για όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας:

"Από τον αγώνα αυτό, κανένας δεν πρέπει να λείψει. Όλοι παρόντες. Σε διαρκή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς. Σε ένα διαρκές άνοιγμα στην Κοινωνία. Μιλήστε για το έργο μας. Μιλήστε για τους στόχους μας. Με παρρησία. Με ειλικρίνεια. Τολμούμε τη σύγκριση σε όλους τους τομείς.

Ο Κ. Καραμανλής έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, διαβεβαιώνοντας ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή. «Αυτό έταξα σκοπό μου, όταν πρωτοξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη. Με αυτό το γνώμονα πάλευα και παλεύω. Με αυτό το γνώμονα θα συνεχίσω να παλεύω. Αποφασισμένος να σηκώσουμε ψηλά την Πατρίδα μας. Αποφασισμένος να σηκώσουμε πιο ψηλά τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, τη Θράκη. Αποφασισμένος να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.»

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι “η ιστορία δεν διαγράφεται”.
Από το www.enet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: