Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Θεσμική εκτροπή

http://citypress-gr.blogspot.com/


Πρωτοφανή και προκλητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τη λήξη της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής, υποστηρίζοντας πως οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007. Σημείωσε ακόμη ότι πρόκειται για «μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό» κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση της συγκάλυψης»

Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση ότι «αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξε την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης».

Καταλήγει δε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός».



Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης έκανε λόγο για «πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου», η οποία «συνιστά θεσμική εκτροπή».

Ο κ. Κουβέλης καταλόγισε «τεράστια πολιτική ευθύνη» στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται. Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα».



O Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στο κλείσιμο των εργασιών της Βουλής, δήλωσε:

«Μετά τον Παυλίδη, τη SIEMENS και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάνα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικηματων των τελευταίων πέντε ετών. Δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: