Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τουσκ: Oχι στην παράταση...



Πριν από λίγο ο Τουσκ απέρριψε και το δευτερο αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης, για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος.
Δεν...
υφίσταται τέτοιο θέμα, λεει. Αυριο λήγει το πρόγραμμα. 
Μετά την λήξη του, η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει οικονομική βοήθεια...

Read more...

«Η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στο ΔΝΤ»...


Λευκός Οίκος: «Η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στο ΔΝΤ»
O Λευκός Οίκος προειδοποιεί...
Για το ελληνικό ζήτημα, μεταξύ άλλων,μίλησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ο οποίος είπε ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό και άμεσο κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως...
η αμερικανική έκθεση στην ελληνική οικονομία είναι μικρή. Την ίδια ώρα και σχετικά με την πληροφορία για την μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ, ο Έρνεστ δήλωσε: «Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο Λευκός Οίκος καλεί την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και συμπλήρωσε ότι οι πλευρές που διαπραγματεύονται για το χρέος της Ελλάδας πρέπει να αναπτύξουν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει ένα βιώσιμο πλάνο χρέους χωρίς να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Την ίδια στιγμή, ο Έρνεστ επέστησε την προσοχή για τις «έντονες δηλώσεις» από τους Έλληνες επικεφαλής και άλλες χώρες της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, ενώ είπε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σχετικά με το δημοψήφισμα, σχολίασε μόνο ότι πρόκειται για δημοκρατική διαδικασία που θα αποφασιστεί από τους Έλληνες, αλλά επισήμανε πως είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της Ευρώπης να παραμείνουν στενά συνδεδεμένες, ισχυρές και λειτουργικές οι χώρες.

Read more...

Τσίπρας: Ναι στο debate...


Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για debate  με τους πολιτικούς αρχηγούς. 
Επίσης... 
δέχεται να επανέλθει στην διαπραγμάτευση, αλλά χωρίς εκβιασμούς. 
Οσον αφορά το τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά, το Μαξίμου το αποδίδει στο Γερούν Ντάισελμπλουμ... 

Read more...

«Οι ζωές ανήκουν σ' εμάς, όχι στους δανειστές» ...



LIVE BINTEO από το Σύνταγμα...
Η μαζικότερη διαδήλωση των τελευταίων ημερών βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος.
«Η...
τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», ένα από τα συνθήματα.

Προσέρχεται συνεχώς κόσμος.
H ίδια εικόνα και στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη.
Παρεμβάσεις από την Ευρώπη για «ναι» στο δημοψήφισμα.


πηγη efsyn.gr

Read more...

Reuters: Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ...


Ελληνας αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει αύριο το ΔΝΤΤο Reuters μεταδίδει πως η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση ύψους 1,6 δισ. ευρώ αύριο Τρίτη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το πρακτορείο επικαλείται...
δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου...
thepaper.gr

Read more...

Συγκέντρωση υπέρ του "όχι" στο Σύνταγμα...


Κόσμος έχει ήδη αρχίζει να μαζεύεται στο Σύνταγμα για τη συγκέντρωση υπέρ του "όχι" στο δημοψήφισμα. Το γραφείο του Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε...
κάλεσμα στο οποίο ανέφερε τα εξής:

«Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη λέμε "Όχι" στη λιτότητα. Λέμε "Όχι" στα τελεσίγραφα των δανειστών. Λέμε "Όχι" στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα υπερηφάνειας, ελπίδας και αξιοπρέπειας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Κάλεσμα στην πλατεία Συντάγματος για σήμερα έχει απευθύνει και η πρωτοβουλία «Η απάντηση σε τελεσίγραφα είναι μία: "Όχι"» με πρόσκλησή της στο Facebook...
enikos.gr

Read more...

Η Αργεντινή εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα...


Η Αργεντινή εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην ΕλλάδαΗ Αργεντινή, η οποία κήρυξε στάση πληρωμών το 2001, εξέφρασε σήμερα την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να «λεηλατηθεί» από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

«Η Αργεντινή το έχει ήδη ζήσει και...
εμείς το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ότι εκείνοι υπολογίζουν ότι θα γίνει το ίδιο με την Ελλάδα προτού αρχίσουν να την λεηλατούν, όπως έχουν κάνει το ίδιο σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αργεντινής, Ανίμπαλ Φερνάντες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ελληνική κρίση «προκλήθηκε από το πρόγραμμα προσαρμογής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» κατήγγειλε ο Φερνάντες που διακρίνει «τη σκιά των ταμείων-όρνεων (σ.σ. αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε προβληματικές εταιρείες), ειδικά του κερδοσκοπικού κεφαλαίου Elliott, το οποίο από τον Δεκέμβριο του 2013 αγοράζει ελληνικά ομόλογα με την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα "σκοντάψει" ή θα παραδοθεί προκειμένου να την ρημάξουν, όπως ακριβώς έκαναν με κάθε μία από τις χώρες που βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Έλληνας ομόλογός του Αλέξης Τσίπρας «βρήκε μία κατάσταση πολύ περίπλοκη, πρακτικά αδιέξοδη»...

Read more...

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα συμμετέχει στο δημοψήφισμα...


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
...με δική του πρόταση
-Eπιστολή του γ.γ του Κόμματος προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση...
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι το ΚΚΕ θα...
συμμετέχει στο δημοψήφισμα με δική του πρόταση, καλώντας τον λαό να ψηφίσει στην κάλπη «Όχι στην πρόταση των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ - Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης - Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία».

Προσθέτει ότι ως εκ τούτου λόγω των γνωστών ιδεολογικών και πολιτικών απόψεών του, όπως εκφράζονται και στην παραπάνω ρητά διατυπωμένη θέση του, δεν μπορεί να συμμετέχει σε καμία από τις αντίστοιχες «Επιτροπές Υποστήριξης».

Ο κ. Κουτσούμπας καλεί τον κ. Βούτση να μεριμνήσει για την τη διάθεση και τον καθορισμό του απαιτούμενου χρόνου στα ΜΜΕ καθώς και των απαιτούμενων χώρων υπαίθριας προβολής, για την παρουσίαση και προβολή των θέσεων και της δραστηριότητάς του ΚΚΕ.

Ακολουθεί η επιστολή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εσωτερικών:

Η δήλωση

Του Δημητρίου Κουτσούμπα του Αποστόλου, Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Κ.Ε.)

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 10 του Ν. 4023/2011, στο δημόσιο διάλογο επί του ερωτήματος που τίθεται για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 05-07-2015, συμμετέχουν και τα πολιτικά κόμματα, τα οποία εντάσσονται σε μια από τις αντίστοιχες «Επιτροπές Στήριξης» (του: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΟΧΙ και του ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ).

Όπως είναι γνωστό, το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Κ.Ε.) δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο δημοψήφισμα με τη δική του πρόταση, καλώντας το λαό να ψηφίσει στην κάλπη «Όχι στην πρόταση των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ - Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης - Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία». Ως εκ τούτου, λόγω των γνωστών ιδεολογικών και πολιτικών απόψεών του, όπως εκφράζονται και στην παραπάνω ρητά διατυπωμένη θέση του, δεν μπορεί να συμμετέχει σε καμία από τις αντίστοιχες «Επιτροπές Υποστήριξης».

Επομένως, με βάση τα παραπάνω, ως συμμετέχοντες στο δημοψήφισμα της 05-07-2015 με τις αυτοτελείς απόψεις μας, σας καλούμε να μεριμνήσετε για τη διάθεση και τον καθορισμό του απαιτούμενου χρόνου στα ΜΜΕ καθώς και των απαιτούμενων χώρων υπαίθριας προβολής, για την παρουσίαση και προβολή των θέσεων και της δραστηριότητάς μας, όπως άλλωστε προβλέπεται από τα άρθρα 5, 9 παρ. 1, 5 και 21 του Ν. 4023/2011...
newsbeast.gr

Read more...

Ρέντσι: Η επιλογή είναι ευρώ ή δραχμή...



"Το ελληνικό 
δημοψήφισμα
 δεν είναι ντέρμπι Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Τσίπρα, αλλά...

ευρώ κατά δραχμής. Αυτή είναι η επιλογή", σύμφωνα με σχόλιο του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter...

thepressproject.gr


Read more...

Η ΕΚΤ απέρριψε αίτημα της ΤτΕ...


ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΥΡΩ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΤ ΕΕ... για αύξηση του ELA κατά 6 δισ. ευρώ...
Αίτημα προς την ΕΚΤ για αύξηση του ELA κατά 6 δισ. ευρώ φέρεται να απέστειλε την Κυριακή  η ελληνική κυβέρνηση, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να το απορρίπτει, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο...
πηγή με γνώση του ζητήματος, σημειώνει ωστόσο πως η ΕΚΤ αναμένεται να κρατήσει ανοιχτή τη γραμμή στήριξης μέχρι και το δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου.

Η Τράπεζα της Ελλάδας ζήτησε, την Κυριακή, την παροχή επιπλέον 6 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις αναμενόμενες εκροές καταθέσεων.

«Το αίτημα της ΤτΕ ήταν για 6 δισ. ευρώ από τον ELA», δήλωσε η πηγή. «Το αίτημα που υποβλήθηκε προς την ΕΚΤ έφερε την υπογραφή του διοικητή της ΤτΕ (δηλαδή του Γιάννη Στουρνάρα)».

«Μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα και την κατάρρευση των συνομιλιών, κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό», εξήγησε η ίδια πηγή.

Ας σημειωθεί, ότι η ΕΚΤ αποφάσισε να παγώσει τον ELA την Κυριακή, κάτι που οδήγησε στη λήψη της απόφασης για το κλείσιμο των τραπεζών τη Δευτέρα και την επιβολή capital controls...
newsbeast.gr

Read more...

Μαξίμου: Aνοιχτή στην επανάληψη διαπραγματεύσεων η ελληνική κυβέρνηση...


ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥΚαμία πρόταση δεν της έχει υποβληθεί, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές...
Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις και στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων ωστόσο καμία πρόταση δεν...
της έχει υποβληθεί , αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ, τονίζουν ότι η προσπάθεια επίρριψης των ευθυνών στην ελληνική κυβέρνηση δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν ιδιαίτερα στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που ζήτησε περισσότερη ειλικρίνεια, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται εντατικά για το δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει συνέντευξη απόψε στις 10μμ στην ΕΡΤ και να απαντήσει στα θέματα που έχουν θέσει ξένοι ηγέτες , να αποσαφηνίσει τις ελληνικές θέσεις και να αναφερθεί σε όλα τα θέματα των τελευταίων 24ωρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, κάτι που χθες θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο. Η κυβέρνηση θα ήταν θετική σε μια Σύνοδο προκειμένου να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα σχετικά με τις προτάσεις που έγιναν και τις θέσεις κάθε πλευράς, ωστόσο , οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον δεν είναι στην ατζέντα του προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Παράλληλα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, δεκάδες στελέχη του οργανωτικού τομέα και του τομέα επικοινωνίας ετοιμάζονται πυρετωδώς με ολοήμερες συσκέψεις, για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Από την Πέμπτη το σύνολο του στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ , βουλευτές και υπουργοί, αναμένεται να κινητοποιηθούν υπέρ του όχι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προβλέπεται να μιλήσει την Παρασκευή σε συγκέντρωση στην Αθήνα...
newsbeast.gr

Read more...

Μέχρι και o Πίτερ Σπίγκελ απηύδησε...


Λέει ψέματα ο Γιούνκερ...
Μέχρι και ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, γνωστός για τη στήριξή του στις θέσεις των δανειστών, απηύδησε με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισίον, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι στην...
πρόταση των δανειστών δεν περιλαμβάνονται περικοπές σε συντάξεις. Όμως και άλλοι αναλυτές στο Twitter σχολιάζουν αρνητικά τους ισχυρισμούς του προέδρου της Κομισιόν.

«Δεν υπάρχουν περικοπές στο πακέτο. Συγγνώμη, αυτό δεν είναι αλήθεια», έγραψε, ενώ σε άλλο μήνυμά του αναφέρεται στην περικοπή του ΕΚΑΣ, λέγοντας πως δεν το αναγνωρίζουν  ως σύνταξη. 

O Guardian γράφει πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου υπήρχαν οι δημοσιογράφοι έμειναν έκπληκτοι σε διάφορα σημεία της τοποθέτησης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ειδικότερα στο σημείο περί μη περικοπής συντάξεων στην πρόταση των θεσμών.

Ενδεικτικό είναι και το μήνυμα του Bruno Waterfield, δημοσιογράφου των Times του Λονδίνου, ο οποίος γράφει σε μήνυμά του πως «ο Γιούνκερ λέει μεγάλα ψέματα». «Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει την αλήθεια, είπε ο Γιούνκερ. Ο άνθρωπος που μόλις ισχυρίστηκε ότι η ευρωζώνη δεν θέλει περικοπή συντάξεων», αναφέρει σε άλλο μήνυμά του...
Ενδεικτικά ορισμένα σχόλια:




















tvxs.gr

Read more...

Καταστροφή βλέπει ο Σαμαράς...



Αντιμέτωπη με την προοπτική αληθινής καταστροφής η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά. Σε πέντε μήνες μας έφεραν ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 
Προειδοποίησε ότι...
θα χάσουμε το 50% του ΑΕΠ, ότι η ανεργία θα διπλασιαστεί και την επόμενη Τρίτη που θα ανοίξουν οι τράπεζες -αν ανοίξουν, όπως επεσήμανε- θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων.

πηγη thepressproject.gr

Read more...

Συνέντευξη Τσίπρα απόψε στην ΕΡΤ...


Συνέντευξη Τσίπρα απόψε στις 10:00 στην ΕΡΤ - ΤΩΡΑ Συνέντευξη στην ΕΡΤ θα παραχωρήσει απόψε στις 22:00 ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για...
τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις...

 

Read more...

Μεγάλο πρόβλημα και στην πληρωμή ενοικίων από τα capital controls...



Μεγάλο πρόβλημα στην πληρωμή ενοικίων δημιουργεί η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.
Καθώς είμαστε στο τέλος του μήνα, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές δεν μπορούν να...
πραγματοποιήσουν τις πληρωμές και τις εισπράξεις ενοικίων, καθώς με το όριο των 60 ευρώ δημιουργούνται προφανή πρακτικά προβλήματα.

Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μέσω web banking ωστόσο δεν έχουν πρόσβαση όλοι στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

πηγη newmoney.gr

Read more...

Αυτό κυκλοφορεί ως το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος...


ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΛΠΗ
Δείτε την φωτογραφία...
Έτοιμο φαίνεται πως είναι το ψηφοδέλτιο για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Οι επιλογές του «Ναι» και του «Όχι» βρίσκονται στο ίδιο ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Το «Όχι» στην πρόταση των δανειστών προκρίνεται και...
θα βρίσκεται αριστερά, ενώ το «Ναι» θα βρίσκεται από κάτω.
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

newsbeast.gr

Read more...

Ανοίγουν 850 καταστήματα τραπεζών...


Αναλήψεις χρηματων από ΑΤΜ...για να εξυπηρετηθούν συνταξιούχοι (χωρίς κάρτες ανάληψης)...
Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα ανοίξουν τα υποκαταστήματα των τραπεζών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι...
συνταξιούχοι οι οποίοι δε διαθέτουν κάρτες ανάληψης. 

Θα λειτουργήσουν: 

250 καταστήματα της Εθνικής
250 καταστήματα της Πειραιώς
250 κατάστημα της Alpha
150 καταστήματα της Eurobank
Οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πάρουν σωρευτικά χρήματα. (Δηλ. αν τα καταστήματα ανοίξουν την Πέμπτη θα μπορούν να λάβουν 4Χ60 ευρώ, 240 ευρώ)...
efsyn.gr

Read more...

Στον τόπο διαμονής Πώς θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα


Πώς θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Έτσι, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές οι ετεροδημότες ψήφιζαν σε προκαθορισμένα εκλογικά τμήματα, ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια, όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (π.χ. οι Θεσσαλονικείς που ζουν στην Αθήνα ψήφιζαν στη Νέα Σμύρνη), την Κυριακή θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών. Οι τελευταίοι απλά θα πρέπει να μάθουν για το νέο εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίσουν.
Δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους έχουν οι ετεροδημότες που έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση έως την 30η Απριλίου 2015, καθώς το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί µε βάση τους εκλογικούς καταλόγους της β' αναθεώρησης 2015, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί έως εκείνη την ημερομηνία.
Οι 18άρηδες
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες, εκ των οποίων 55.206 άνδρες και 53.165 γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος είναι 9.855.029, εκ των οποίων 4.772.029 άνδρες και 5.082.965 γυναίκες.
Άρα, δεδομένου ότι με βάση το νόμο 4023/2011, το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα είναι δεσμευτικό, όταν στην ψηφοφορία λάβει μέρος τουλάχιστον το 40% όσων έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, τότε την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες τουλάχιστον 3.942.012 ψηφοφόροι. 
Όπως και στις 25 Ιανουαρίου
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει ότι για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές της 25.1.2015 και με συντετμημένες προθεσμίες.
Λόγω του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου, οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε την Κυριακή όλα να είναι στη θέση τους και ειδικότερα οι εκλογικοί σάκοι με τα περίπου 12 εκατομμύρια ψηφοδέλτια. Ο υπουργός Νίκος Βούτσης με έγγραφό του προς τις περιφέρειες, που φέρει την ένδειξη του εξαιρετικά επείγοντος, ζητεί να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ειδών που θα χρειαστούν οι εφορευτικές επιτροπές (σφραγίδες, στυλό διαρκείας, λουκέτα για τις κάλπες κ.λπ.).
Με άλλο έγγραφό του, ο υπουργός Εσωτερικών ζητεί από τους αρμόδιους φορείς (προέδρους Πρωτοδικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμους) να μεριμνήσουν ώστε να μην ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τα άτομα για τα οποία έχει ανακληθεί η απόφαση καθορισμού της ιθαγένειάς τους.
Τη μηχανογραφική επεξεργασία του αποτελέσματος θα αναλάβει η Singular Logic, όπως συνέβη με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές, δημοτικές, ευρωεκλογές) από το 1981 και μετά. Η διαφορά είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία θα αλλάξει το απαραίτητο λογισμικό για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του δημοψηφίσματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νοβότνι: Αν η Ελλάδα δεν καταβάλλει αύριο τη δόση στο ΔΝΤ, τότε...


 Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
 Η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητο το επίπεδο του ELA μέχρι την Τετάρτη ...
 Aκόμη κι εάν δεν καταβάλει η Ελλάδα τη δόση στο ΔΝΤ αύριο, αυτό...
δεν σημαίνει ότι θα βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας, τόνισε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης, Εβαλντ Νοβότνι.
Πρόσθεσε δε, πως η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητο το επίπεδο του ELA μέχρι την Τετάρτη οπότε θα συνεδριάσει και πάλι.

Read more...

Φρουροί σε τράπεζες, σουπερμάρκετ και δημόσια κτίρια από την ΕΛ.ΑΣ.


assets_LARGE_t_420_54526965 (1)
Εντολή για επιτήρηση τραπεζών, σουπερμάρκετ, δημόσιων κτηρίων και εκλογικών κέντρων έδωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Παράλληλα, επεκτείνεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς σε μόνιμη βάση, ενώ εφαρμόζεται σχέδιο για μεγαλύτερη προστασία πολιτών και οργανισμών.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσφέρει μάλιστα νέα τηλεφωνική γραμμή για «την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας από επιτήδειους».
Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε τηλεδιάσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, με όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της Αστυνομίας, αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Έγιναν μάλιστα υποδείξεις να μην εκφράζονται πολιτικές απόψεις από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να μην υπάρξουν προκλήσεις.
Στο πλαίσιο της επέκτασης του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, το υπουργείο θέτει στην υπηρεσία του κοινού τον αριθμό κλήσης 11188 για «την ενημέρωση των πολιτών, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας τους από επιτήδειους ή κυκλώματα που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους».
Σημειώνεται ότι με διαταγή που εστάλη από τις 17 Ιουνίου από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προς τις αστυνομικές υπηρεσίες, έχουν αυξηθεί τα μέτρα φρούρησης από δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΥΠΕΤ, της ομάδας ΔΕΛΤΑ και γενικώς της Άμεσης Δράσης, στην Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε υπουργεία και οργανισμούς, καθώς και σε πρεσβείες, (κυρίως στην γερμανική), ενώ έχουν δοθεί εντολές η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι εμφανής, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα τακτική, κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων και να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων.
Επιπλέον, υπάρχει από προχθές στενή επιτήρηση, κυρίως από την Ομάδα ΔΙΑΣ, στα ΑΤΜ τραπεζών και στα σούπερ μάρκετ, καθώς και όπου συνωστίζονται πολίτες για οικονομικές συναλλαγές.
Από τη Δευτέρα, ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, θα εφαρμόζεται:
Σε οκτώ Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής (Καλλιθέας, Πατησίων, Παγκρατίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Νίκαιας και Δημοτικού Θεάτρου)
Σε τέσσερα Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας – Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων)
Σε 24 Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα: (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Α΄ Ηρακλείου, Β΄ Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, ‘Αργος, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).
Γίνεται γνωστό ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αιχμές Σακελλαρίδη κατά Γιούνκερ: Απαραίτητο στοιχείο της διαπραγμάτευσης η ειλικρίνεια...


Σακελλαρίδης για Γιούνκερ: Απαραίτητο στοιχείο της διαπραγμάτευσης η ειλικρίνεια
Παπαδημούλης: Ο πρόεδρος της Κομισιόν «αναλαμβάνει αρχιστράτηγος του ναι» και   επιδιώκει ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα...
Λιγη ώρα μετά τη συνέντευξη Τυπου του Ζαν Κλοντ, ήρθε η απάντηση από την Ελληνική πλευρά. 
Απαραίτητο στοιχείο ως ένδειξη καλής πίστης και αξιοπιστίας σε μία διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Το...
σχόλιό του για την ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έκανε μέσω Twitter και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Ο κύριος Παπαδημούλης δηλωσε πως ο πρόεδρος της Κομισιόν «αναλαμβάνει αρχιστράτηγος του ναι» και πως επιδιώκει ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα.


«Απαντάμε: Όχι, μένουμε Ευρώπη με αξιοπρέπεια», έγραψε ο κύριος Παπαδημούλης....



Read more...

Κλειστά από αύριο τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα...


Κλειστά από αύριο τα δικαστήρια σε όλη τη χώραΕν όψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά από αύριο 30 Ιουνίου έως τις...
8 Ιουλίου, ενώ το ίδιο διάστημα αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.



Εξαιρούνται της αναστολής οι δίκες στα Ανοιχτά Ορκωτά Δικαστήρια και Μεικτά Ορκωτά Εφετεία, εφόσον έχουν προσδιοριστεί οι δικάσιμοι και σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Read more...

Κύριε Γιούνκερ, τι θα σημαίνει αν οι Ελληνες ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα?...


Την ερώτηση την δέχτηκε λίγο πριν αποχωρήσει από την συνέντευξη Τυπου, που μόλις ολοκληρώθηκε. 
Ο Γιούνκερ απάντησε αμέσως. Αν οι Ελληνες ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, αυτό θα σημαίνει, πως η Ελλάδα...
λέει Οχι στην Ευρώπη...

Read more...

Παρέμβαση Γιούνκερ: Καλώ τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει "Ναι"...


 Βρισκόμαστε στο παρά 1' μιας συμφωνίας...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Θέλω να πω στους Ελληνες "που τους αγαπώ πολύ",πως, δεν πρόκειται ποτέ να τους αφήσουμε να χαθούνε. Αλλά, ούτε να αφήσουν κι αυτοί τους Ευρωπαίους. Από την δική μας πλευρά, η πόρτα (της Ευρώπης) είναι πάντα ανοιχτή. 

Τους καλώ να ψηφίσουν "Ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όποια κι αν...
είναι η ερώτηση, είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Και «συμβούλευσε» τον Ελληνικό λαό, "να μην αυτοκτονήσουν επειδή φοβούνται να πεθάνουν".
Πρόσθεσε δε, πως, "ειμαστε στο παρά 1' να βρούμε λύση".
 Νωρίτερα, δήλωσε, πως, «δεν θέλαμε και ούτε και τώρα θέλουμε την Ελλάδα να παίζει στη δεύτερη εθνική. Είμαστε 28 κράτη μέλη που μπόρεσαν να συγχωνεύουν 19 εθνικά νομίσματα σε ένα ενιαίο και ευελπιστώ ότι θα παραμείνουν 19 νομίσματα».
"Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη. Η ευρωπαϊκή συνείδηση επλήγη θανάσιμα… εγωισμοί, τακτικιστικά παιχνίδια, πήραν την πρωτοκαθεδρία μετά από όλες τις προσπάθειες και από την Επιτροπή και των υπόλοιπων θεσμών", σημείωσε και δήλωσε πως αισθάνεται προδομένος «γιατί δεν ελήφθησαν οι προσπάθειες ούτε οι δικές μου ούτε των άλλων».

«Πολύς θόρυβος, πολλή αναταραχή σε βάρος αυτών που δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν νυχθημερόν. Οι διαφωνίες πήραν το πάνω χέρι σε αυτή μας την προσπάθεια, ξεκινώντας από τους ίδιους τους έλληνες», συμπλήρωσε.


«Γίνεται λόγο για τελεσίγραφο, για ένα είδους εκβιασμού. Ποιος λειτούργησε έτσι; Από πού προέρχονται οι εκβιασμοί, οι προσβολές;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως την Παρασκευή μετά από μήνες ατελείωτων συζητήσεων είχαμε φτάσει, προσπαθούσαμε να βρούμε μια συμφωνία. Η προσπάθεια κόπηκε μονόπλευρα από ένα διάγγελμα, απροειδοποίητα και χωρίς να λέγεται όλη η αλήθεια.


«Πρέπει οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να δουν με μεγαλύτερη καθαρότητα τι διακυβεύεται», συνέχισε για να προσθέσει: «Έκανα τα πάντα, προσπάθησα, δεν αξίζουμε όλες αυτές τις επικρίσεις ούτε εγώ ούτε ο Ντάισελμπλουμ που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες».
Αναρτήθηκε από 

Read more...