Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Πατέρας Φύσσα: Είχαν σχέδιο να σκοτώσουν το παιδί μου...


ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Διακόπηκε η δίκη της Χ.Α. ...
Με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για το θέμα της παράστασης πολιτικής αγωγής που αφορά στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για το σύνολο των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σε μια..
αποστροφή του λόγου του ο συνήγορος υπεράσπισης Β. Καπερνάρος ανέφερε πως «στα νομικά δεν υπάρχει ο όρος δολοφονία υπάρχει η ανθρωποκτονία». «Σχέδιο είχαν» αντέδρασε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα ενώ ένας φίλος του αδικοχαμένου μουσικού συμπλήρωσε: «Σας θίξαμε».

Β. Καπερνάρος: Οι συγγενείς έχουν απόλυτο δικαίωμα. Έχετε απόλυτο δίκιο, σας συμμερίζομαι... Πρόκειται για υποχρέωση νομική, επαγγελματική.

Οι συνήγοροι επανέλαβαν στις δευτερολογίες τους πως δεν δικαιολογείται παράσταση πολιτικής αγωγής και για να στηρίξουν το επιχείρημα τους επικαλέστηκαν σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας χαρακτήρισε τη δίωξη σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών «πολιτική και μεθοδευμένη». Όπως υπογράμμισε οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παρέλειψαν «καταχρηστικά» να αναφερθούν στην μειοψηφία που σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα και στον εισηγητή Ν. Σαλάτα ο οποίος είχε την άποψη πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς οικονομικό όφελος. Μάλιστα, ο κ. Μιχαλόλιας αναφέρθηκε και σε προσφυγή του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Κ. Παπαδάκη, για τούρκο πελάτη του στην οποία επικαλείται - για να τον υπερασπιστεί - την άποψη Σαλάτα περί εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο διέκοψε.

newsbeast,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: