Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

«Καμία επικοινωνία έως τώρα» Η Μέρκελ δηλώνει διαθέσιμη για συνομιλίες με τον Τσίπρα, αν το επιθυμεί


Το μπαλάκι στην Ελλάδα πέταξε για άλλη μια φορά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για εξεύρεση λύσης και έξοδο από την κρίση.
merkel
Η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), σύμφωνα με συμμετέχοντες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι είναι διαθέσιμη για συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Οι αποφάσεις για την Ελλάδα μπορούν να ληφθούν μόνο σε ημερήσια βάση λόγω της αβεβαιότητας της κατάστασης, σημείωσε ακόμη η κ. Μέρκελ.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος για κατάσταση συναγερμού, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, αφού «η ελληνική οικονομία αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό κομμάτι της οικονομίας της ευρωζώνης».
Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ θα έχουν συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξετάσουν την ελληνική κρίση. Η συνάντηση προγραμματίστηκε για τις 14:30 τοπική ώρα, (15:30 ώρα Ελλάδας).
Στη συνέχεια θα ενημερώσουν από κοινού τους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: