Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

«ΨΑΛΙΔΙ» ΚΑΤΑ 35% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Στο «τραπέζι» η εκ περιτροπής εργασία στο Δημόσιο


Στο «τραπέζι» η εκ περιτροπής εργασία στο Δημόσιο
Στο τραπέζι των νέων μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση έπεσε για άλλη μια φορά την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα της μείωσης του δημοσιονομικού κόστους των δημοσίων υπαλλήλων. Το σενάριο που συζητείται επικεντρώνεται πλέον στην εκ περιτροπής εργασία στον δημόσιο τομέα, με τους δημοσίους υπαλλήλους να εργάζονται το 1/3 του μήνα.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», αυτό που συζητείται πρωτίστως είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται τρεις εβδομάδες το μήνα και να λαμβάνουν μειωμένο μισθό κατά 35%.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια ηπιότερη μορφή εφεδρείας, αφού οι υπάλληλοι θα χάσουν μικρότερο ποσοστό από τον μισθό τους και δεν θα μείνουν κενά στη διοίκηση.

Ήδη, μάλιστα, γίνονται οι πρώτες προσπάθειες ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν υπάλληλοι που επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα τέτοιο καθεστώς.

Την ίδια ώρα, προχωρά και η αξιολόγηση των δομών του κράτους και μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσει και η διαδικασία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ. 

Read more...

Μετά την αποκάλυψη απο το Πρώτο Θέμα Εκτεθειμένη αφήνει την Σκοπούλη ο Α. Λυκουρέντζος

 


Θεαματικό πολιτικό άδειασμα στην Φωτεινή Σκοπούλη επεφύλασσε ο προϊστάμενός της Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς η κυβέρνηση συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για τις οικονομικές διασυνδέσεις του συζύγου της  υφυπουργού Υγείας με την φαρμακευτική εταιρία, που επιχείρησε να ευνοήσει με ενέργειές της.

Το θέμα έχει προσλάβει δραματικές διαστάσεις τόσο για την κυβέρνηση, που θέλει να πείσει ότι οι οδυνηρές θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο και δεν γίνονται βορά στη διαφθορά των πολιτικών, όσο και για την Δημοκρατική Αριστερά, η οποία πρότεινε την κυρία Σκοπούλη για υφυπουργό στο υπουργείο Υγείας.

Με μία ανακοίνωση καταπέλτη το ΚΕΕΛΠΝΟ, που εκφράζει την άποψη και τη γραμμή του εκάστοτε υπουργού Υγείας, ξεκαθαρίζει ότι η εντολή που είχε δώσει ο κ. Λυκουρέντζος στις 3 Αυγούστου για ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης του ιού του δυτικού Νείλου, δεν περιείχε καμία εντολή ή αναφορά για «απευθείας ανάθεση».

Η διευκρίνιση είναι καίριας σημασίας, καθώς η κυρία Σκοπούλη έστειλε έγγραφο στις 24 Αυγούστου προς το ΚΕΕΛΠΝΟ και επικαλούμενη την οδηγία του υπουργού, έδινε εντολή για «απευθείας ανάθεση» των μοριακών ελέγχων του αίματος. Σημειωτέον ότι η κυρία Σκοπούλη ζητούσε να διατεθούν 300.000 ευρώ για τους μοριακούς ελέγχους, όταν το υπουργείο Υγείας δια του υφυπουργού Μάριου Σαλμά είχε στο μεσοδιάστημα από τις 3 έως τις 2 Αυγούστου εξασφαλίσει δωρεάν 20.000 ελέγχους, καλύπτοντας τις ανάγκες της χώρας. Η διευκρίνιση από τον κ. Λυκουρέντζο δια της ανακοίνωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι κρίσιμης σημασίας και για ένα επιπλέον λόγο: Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων είχε στις 14 Ιουνίου κρίνει παράνομη την οποιαδήποτε διαδικασία απευθείας ανάθεσης έργου για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας!

Είναι προφανές δηλαδή ότι ο κ. Λυκουρέντζος δεν θέλει να χρεωθεί μία παράνομη ενέργεια της υφυπουργού του, όταν ο ίδιος άλλη εντολή έδωσε στις 3 Αυγούστου και με συγκεκριμένα δεδομένα και άλλα έπραξε στις 24 Αυγούστου η κυρία Σκοπούλη, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.   

Όπως διευκρινίζει επιπλέον το ΚΕΕΛΠΝΟ, το έργο δεν ανατέθηκε και φυσικά δεν καταβλήθηκε το παραμικρό ποσό, παρά την εντολή της κυρίας Σκοπούλη.

Ενδεικτικό του κακού κλίματος, που υπάρχει στην κυβέρνηση και την οδό Αριστοτέλους για την κυρία Σκοπούλη είναι το γεγονός ότι ούτε το Υπουργείο, ούτε το ΚΕΕΛΠΝΟ, που εποπτεύεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξέδωσαν την παραμικρή ανακοίνωση κάλυψης της υφυπουργού για τις αποκαλύψεις που κάνει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές ο σύζυγος της κυρίας Σκοπούλη, καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος έχει λάβει την τελευταία εξαετία από τη φαρμακευτική  εταιρία Roche χρηματοδότηση 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο. Πρόκειται για την ίδια στην οποία ζήτησε να ανατεθεί ο μοριακός έλεγχος του αίματος για τον ιό του δυτικού Νείλου η κυρία Σκοπούλη, με τις παράνομες και αμφιλεγόμενες ενέργειές της!!!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:


Αναφορικά με την προμήθεια αντιδραστηρίων μοριακού ελέγχου του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοινώνει:

1. Η εντολή του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, που διεβιβάσθη στο ΚΕΕΛΠΝΟ στις 3.8.2012 με το υπ’ αρ. πρωτ. Α.Π. 11. έγγραφο, αναφέρεται σε οικονομική υποστήριξη του ΕΚΕΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 300.000 Ευρώ, προκειμένου το ΕΚΕΑ να προβεί, ως καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο δειγμάτων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

2. Ουδεμία αναφορά γίνεται στο έγγραφο του κ. Υπουργού για απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο ανάδοχο από το ΚΕΕΛΠΝΟ και ουδέποτε επανήλθε το αίτημα οικονομικής ενισχύσεως του ΕΚΕΑ προς εκτέλεση.

3. Πέραν των ως άνω, το ΚΕΕΛΠΝΟ δηλώνει ότι δεν εκτέλεσε άλλη εντολή του Υπουργείου και ως εκ τούτου ουδέποτε προέβη σε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για την προμήθεια αντιδραστηρίων για το μοριακό έλεγχο δειγμάτων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου και ουδέποτε εκταμίευσε οιοδήποτε ποσό για το σκοπό αυτό. 

4. Είναι προφανές ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν την Δημόσια Υγεία, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της εξέλιξης του φαινομένου του ιού του Δυτικού Νείλου και αναλόγως παρεμβαίνει μέσα στα πλαίσια του σκοπού του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους συναρμόδιους φορείς .

Read more...

Νύχτα «σκούπας»


Συνεχίστηκαν και χθες πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου οι έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της επιχείρησης Ξένιος Δίας.
Αναλυτικά, προσήχθησαν 271 αλλοδαποί, συνελήφθησαν 10 λαθρομετανάστες, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.
Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:
•    Προσήχθησαν 15.789 αλλοδαποί.
•    Συνελήφθησαν 2.115 λαθρομετανάστες
•    Συνελήφθησαν 11 άτομα για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, καθώς και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.
•    Διενεργήθηκαν 193 έρευνες σε σπίτια
Από την Οικονομική Αστυνομία:
•    Ελέγχθηκαν 123 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
•    Βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις.
•    Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί.
•    Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές και
•    Εντοπίστηκαν 3 αποθήκες με περίπου 3 εκατομμύρια προϊόντα και είδη παρεμπορίου.

Επιπλέον ελέγχθηκαν 37 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 77 άτομα ενώ κινήθηκε η διαδικασία απέλασης για 34 από τα άτομα αυτά.
Προσήχθησαν 204 εκδιδόμενες γυναίκες σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV. 

Read more...

Αποφεύγονται οι οριζόντιες περικοπές – «Αγκάθι» τα δώρα...



Στην συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους μέσα στην εβδομάδα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα των 11.5 δισ. ευρώ.

Η φράση του Πρωθυπουργού στο... υπουργικό συμβούλιο που χαρακτήρισε «Ευαγγέλιο» την προγραμματική συμφωνία δείχνει πως πιθανότατα δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε επιχειρήσει να είναι κλιμακωτές οι περικοπές. Η περίπτωση των δώρων είναι διαφορετική λίγο αλλά αν αφήσουμε το ένα θα πρέπει να αυξήσουμε κάτι άλλο. Είναι μια ανελέητη εξίσωση. Έσοδα - δαπάνες θα πρέπει κάποια στιγμή να τα εξισώσουμε. Εάν δεν κόψουμε αυτό θα πρέπει από κάπου αλλού. Και όλα αυτά θέλουμε να είναι προσωρινά γι’ αυτό και η εντολή του πρωθυπουργού χθες στους υπουργούς του ήταν βρέστε τρόπο να αυξήσετε τα έσοδα. Οι δαπάνες δεν πάνε παρακάτω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου.

Σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταικούρας τονίζει πως στόχος είναι να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. «Δεν υπάρχει ήπια προσαρμογή, η προσπάθεια μας είναι τα μέτρα να είναι δίκαια». Παράλληλα σημειώνει ότι οι παρεμβάσεις στο Δημόσιο δεν θα περιοριστούν μόνον στα ειδικά μισθολόγια αλλά θα εστιάζουν στη λειτουργία του κράτους. Αναγνωρίζει πάντως ότι παραμένουν στην κυβέρνηση οι ανησυχίες για το σκέλος των εσόδων.

Θα ψηφίσουμε τα μέτρα μόνο αν ενταχθούν σε ένα συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης δηλώνει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι θέλει να επιτύχει το κυβερνητικό έργο «αλλά δεν το στηρίζει άκριτα». Σημείωνει πάντως πως η πολιτική σταθερότητα και η παραμονή της χώρας στο ευρω εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική του προτεραιότητα.

Καλεί τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που διατυπώνουν ενστάσεις στα μέτρα να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα παραμείνουν στο κόμμα καθώς δεν πρόκειται να τους διαγράψει, αν καταψηφίσουν .

Οι κρίσιμοι σταθμοί πριν από τα μέτρα

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαιτέρως κρίσιμες για την ανάκτηση της αξιοπιστίας που η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτο στόχο καθώς, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός οικονομικών θα έχουν πολύ σημαντικές επαφές.

• Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου Στουρνάρας – Σόιμπλε στο Βερολίνο

• Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου Σαμαράς – Ρομπάι

• Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου εγκαίνια ΔΕΘ

• Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου Στουρνάρας – Τρόικα

• Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου Σαμαράς – Τρόικα

• Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου Σαμαράς – Ντράγκι στην Φρανκφούρτη

• Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσχοβισί

• Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση Eurogroup στην Κύπρο

• Παρασκευή 19 Οκτωβρίου Σύνοδος Κορυφής Βρυξέλλες

Η έκθεση της Τρόικας, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη στα μέσα Σεπτέμβρη θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ελληνικό αίτημα για την επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος αλλά και την δόση των 31 δισ. ευρώ.

real.gr


Read more...

"Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο"

Ανέβασε τους τόνους στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο Ηρακλειώτης βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Με αφορμή τα νέα μέτρα που η κυβέρνηση προτείνει και ζητά να ψηφιστούν από τα κόμματα που την στηρίζουν , ο κ. Μιχελογιαννάκης εμφανίστηκε, σύμφωνα με τις ξεκάθαρα αντίθετος , επισημαίνοντας , μεταξύ άλλων ότι "νέα οριζόντια μέτρα δεν πρόκειται να υπερψηφίσει".

"Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να εισπράξει" , είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Μιχελογιαννάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ . "Κάθε φορά μετράμε έσοδα και έξοδα, αυτά δεν είναι μέτρα", υπογράμμισε ο ίδιος και αναρωτήθηκε "που είναι τα 2,7 δις ευρώ  που εισπράξαμε από τη φοροδιαφυγή, όπως προέβλεπε το μνημόνιο;. Ούτε αυτό το επάρατο μνημόνιο δεν εφαρμόσαμε".

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους, λέγοντας "Πρόεδρε πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Ότι εισπράττεται πάει στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής του χρέους, δεν μένει τίποτε στην Ελλάδα"

Ο κ. Μιχελογιαννάκης αφού επανέλαβε τις προτάσεις του για την εξεύρεση των 11,5 δις ευρώ που απαιτεί η τρόικα, τόνισε ότι ο λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες.

Η συζήτηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, με τον κ. Κουβέλη πάντως να δείχνει ότι δεν επιθυμεί να τραβήξει την κόντρα και απευθυνόμενος στον βουλευτή να λέει "Κάνε αυτό που νομίζεις σωστό".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ίδιος σκέφτεται να μη θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στου βουλευτές του.

Πηγή: Cretalive.gr

Read more...

ΝΕΟΣ «ΓΟΛΓΟΘΑΣ» ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Καταργούνται τα δωρεάν συγγράμματα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Καταργούνται τα δωρεάν συγγράμματα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
Με σοβαρά προβλήματα άρχισε η ακαδημαϊκή χρονιά αφού τα νέα μέτρα στην παιδεία αναμένεται να πυροδοτήσουν έντονες αντιδράσεις απο τους φοιτητές, οι οποίοι από το εαρινό εξάμηνο δεν θα παίρνουν πια δωρεάν τα συγγράμματα από τα ιδρύματα τους. Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, η συζήτηση για το σύστημα που θα αντικαταστήσει το έντυπο σύγγραμμα δεν έχει προχωρήσει. 

Η οικονομικη κρίση δυσκολεύει την επέκταση των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών, το ηλεκτρονικό σύγγραμμα δεν απαλλάσσεται από πνευματικά δικαιώματα, που επίσης κοστίζουν, και το υπουργείο Παιδείας κόβει ολόκληρη τη σχετική πίστωση, ύψους 34 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην ετήσια δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για δωρεάν πανεπιστημιακά συγγράμματα στους φοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Read more...

Ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης Η υφυπουργός αναθέτει, ο σύζυγος εισπράττει

 

Χορηγός του συζύγου της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, είναι τα τελευταία χρόνια η φαρμακευτική πολυεθνική Roche, η οποία του έχει διαθέσει τουλάχιστον 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο, ποσό υψηλό και πάντως πολλαπλάσιο από οποιαδήποτε χορηγία της εταιρείας σε άλλον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κυρία Σκοπούλη, πάλι, επιχειρεί τώρα να «χορηγήσει» τεράστια ποσά στη Roche για τον μοριακό έλεγχο του αίματος σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση και μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία αμφιλεγόμενη, όπως καταγγέλλει η μία εταιρεία που φέρεται δήθεν να συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, όπως υποστήριξε η υφυπουργός σε δημόσια δήλωσή της! Η στενή οικονομική σχέση του κ. Μουτσόπουλου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γιατί η σύζυγός του, που τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιμένει σε μια μη σύννομη διαδικασία, που τελικό σκοπό έχει την αναδιανομή των τεράστιων ποσών που δίνει κάθε χρόνο το κράτος για τον μοριακό έλεγχο του αίματος. Και μάλιστα γιατί να θέλει να «χαρίσει» ουσιαστικά στη Roche ένα αρχικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ για ελέγχους, όταν το υπουργείο Υγείας, διά του υφυπουργού κ. Μάριου Σαλμά, εξασφάλισε, με κάθε επισημότητα και τυμπανοκρουσία, την υπηρεσία αυτή εντελώς δωρεάν για τη φετινή περίοδο! 

Το «Θέμα» αποκαλύπτει σήμερα την παχυλή χορηγία από τη φαρμακευτική εταιρεία προς τον κ. Μουτσόπουλο, παρότι ο τελευταίος υπήρξε πρόεδρος του ΕΟΦ κατά το παρελθόν και κάθε λογικός άνθρωπος θα ήγειρε τουλάχιστον θέμα δεοντολογίας για τη σχέση αυτή. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η εταιρεία Roche χορηγεί τον κ. Μουτσόπουλο κάθε χρόνο από το 2006 με ένα σταθερά μεγάλο ποσό. Το 2006, λοιπόν, τον χορήγησε με 15.000 ευρώ, το 2007 με 60.000 ευρώ, το 2008 με 50.000 ευρώ, το 2009 με 140.000, ενώ για τις επόμενες δύο χρονιές τού έδωσε από 50.000 ευρώ για καθεμία.protothema.gr

Read more...

Αυξήθηκαν κατά 43% οι αμοιβές των υπαλλήλων της Βουλής...



Περίπου 1.700 εργαζόμενοι απασχολούνται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Πρόκειται για ένα «κράτος εν κράτει» στο κέντρο των Αθηνών που έχει πληθυσμό ίδιο με αυτόν της Κορώνης όπως καταμετρήθηκε κατά την... απογραφή του 2001.

Πρόκειται για 670 «τακτικούς» υπαλλήλους, 541 με σχέση ιδιωτικού δικαίου, κάτι λιγότερο από 100 μετακλητούς και 360 αστυνομικούς.

Και βέβαια όλα αυτά έχουν και συγκεκριμένο οικονομικό κόστος. Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, το 2005 οι αμοιβές για τους τακτικούς, τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τους υπαλλήλους «ειδικών κατηγοριών», μαζί με τις πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές πολιτικών υπαλλήλων, στρατιωτικών και οργάνων της ΕΛΑΣ στο Κοινοβούλιο, ανέρχονταν στο ποσό των 71.570.200 ευρώ.

Πέντε χρόνια αργότερα και αφού έγιναν κι άλλες προσλήψεις, το αντίστοιχο ποσό παρουσιάζει αύξηση σχεδόν 43% και αγγίζει πλέον τα 102,4 εκατ. ευρώ.
newsbeast.gr


Read more...

«ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ» ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ


«Μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές για ανάπηρους, τρίτεκνους και ανέργους


«Μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές για ανάπηρους, τρίτεκνους και ανέργους
Παρεμβάσεις στη φορολογία περιλαμβάνει εκτός των άλλων το πακέτο περικοπτών των 11,5 δισ. ευρώ, και το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνει τη μείωση «μείωση φορολογικών δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα», η οποία αναμένεται να αποδώσει 229 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία» πρόκειται να μειωθούν, ή να καταργηθούν οι απαλλαγές για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. 

Ποιες φοροαπαλλαγές μπαίνουν στο στόχαστρο 

1 Το πρόσθετο αφορολόγητο όριο εισοδήματος 2.000 ευρώ, για ανάπηρους, τυφλούς, νεφροπαθείς και λοιπούς πάσχοντες από βαριές ασθένειες, καθώς επίσης για θύματα πολέμου. 

2 Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος για τις συντάξεις των θυμάτων πολέμου, τα επιδόματα των τυφλών, τους μισθούς και τις συντάξεις των αναπήρων, τα επιδόματα και τις συντάξεις στις πολύτεκνες μητέρες. 

3 Η απαλλαγή του ΕΚΑΣ από τον φόρο εισοδήματος. 

4 Η απαλλαγή του επιδόματος ανεργίας από τον φόρο εισοδήματος. 5 Οι απαλλαγές των αναπήρων και των συνταξιούχων από τα τεκμήρια διαβίωσης. 

6 Η απαλλαγή των αναπήρων από τα τεκμήρια απόκτησης αυτοκινήτων. 

7 Το αυξημένο αφορολόγητο των 9.000 ευρώ για τους νέους κάτω των 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με χαμηλό εισόδημα. 

8 Οι απαλλαγές των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τη φορολογία δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών. 

9 Οι απαλλαγές των αναπήρων από τα τέλη κυκλοφορίας. 

10 Οι απαλλαγές των αναπήρων, των πολυτέκνων και των τριτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων. 

11 Το προσαυξημένο αφορολόγητο πρώτης κατοικίας για τους ανάπηρους, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους. 

12 Η απαλλαγή των επιβατικών αυτο- κινήτων των αναπήρων από τον φόρο πολυτελείας.

Παράλληλα, σαρωτικοί έλεγχοι με διασταυρώσεις στοιχείων έρχονται για 8.500.000 φορολογούμενους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το «Βήμα» οι φοροφυγάδες που συλλαμβάνονται θα πρέπει να πληρώνουν άμεσα μέρος των οφειλών. Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούνται στη φυλακή.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ενώ μόνο φέτος είναι εκατοντάδες οι συλλήψεις για φοροδιαφυγή και χρέη προς το Δημόσιο, τα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία του κράτους είναι ελάχιστα.

Έτσι, πλέον θα πρέπει πριν την εκδίκαση της υπόθεσης ο κάθε υπόχρεος να καταβάλει μέρος των οφειλών για να μείνει εκτός φυλακής.


Read more...

ΤΑ ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Το παρασκήνιο της συνάντησης Στουρνάρα - Σόιμπλε στο Βερολίνο


Το παρασκήνιο της συνάντησης Στουρνάρα - Σόιμπλε στο Βερολίνο
Τι θα συζητήσει ο Στουρνάρας με τον Σόιμπλε την Τρίτη στο Βερολίνο; Μα την εκταμίευση της επόμενης δόσης φυσικά και το αίτημα της Αθήνας για επιμήκυνση. Αυτά είναι τα προφανή και θα μπουν στη συζήτηση. Υπάρχουν όμως και άλλα. Σε όσους βρέθηκαν στην συνάντηση του Σαμαρά με τη Μέρκελ έκανε εντύπωση η επιμονή του Σόιμπλε για τις ελληνικές αναλύσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών γνωρίζει, πως αν ο λογαριασμός για την ύφεση δεν βγαίνει, το ΔΝΤ θα προβάλλει ενστάσεις βιωσιμότητας και θα αρνηθεί να καταβάλλει το μερίδιο του. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι Ολλανδοί (που έχουν εκλογές σε δυό βδομάδες), οι Φιλανδοί και άλλοι άσπονδοι φίλοι μας θα βρουν πάτημα για να κάνουν το ίδιο.   

Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο για να δείξει έργο, που δεν έχει. Χρειάζεται ανάκαμψη, ή μικρότερη ύφεση που όμως αργεί. Την επιμήκυνση, που θα ήταν μια λύση την απέκλεισε ο Σόιμπλε την ημέρα που βρέθηκε ο Σαμαράς στο Βερολίνο με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι στοιχίζει επιπλέον λεφτά. Ο Σόιμπλε διαπραγματεύτηκε φωναχτά και έβαλε τη γερμανική «κόκκινη γραμμή» στο τραπέζι: Όχι άλλα χρήματα για τους Έλληνες!   

Αν η Γερμανία δεν θέλει να ζήσει την περιπέτεια της «ανώμαλης ελληνικής εξόδου» που δεν φαίνεται να τη θέλει – οι λύσεις στο τραπέζι είναι δύο

Η μια είναι απλώς καθυστέρηση, μια ενδιάμεση χρηματοδότηση για μερικούς μήνες ώστε να πειστεί το ΔΝΤ ότι η βιωσιμότητα βγαίνει. Κανείς δεν ξέρει ωστόσο, πόσο αρνητικά μπορεί να είναι τα πράγματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε μερικούς μήνες.

Η δεύτερη είναι ένα νέο κούρεμα, αυτή τη φορά στο χρέος του λεγόμενου επίσημου τομέα (ΕΚΤ, κράτη μέλη), ώστε να βγουν τα νούμερα της βιωσιμότητας. Ωστόσο πολιτικά, αυτό είναι το ίδιο δύσκολο να περάσει στην κοινή γνώμη των δανειστών όσο και το νέο δάνειο. Και θα  είναι πολύ δύσκολο, να καμφθεί η ΕΚΤ.   

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες κάποιοι στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις: Όπως αυτή που πρότεινε ο Ολλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπεν Κνάπεν στον Στουρνάρα. Δηλαδή να ζητήσει η Ελλάδα ένα είδος «προκαταβολικής εκταμίευσης του συμφωνημένου ποσού του δανείου του Μνημονίου 2». Τι πλεονέκτημα έχει αυτό;

Ότι η Ελλάδα θα βρεθεί με όλα τα λεφτά που απομένουν στο χέρι, δηλαδή με περίπου 70 δισ, τα οποία φτάνουν για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου και να πάει η χώρα δύο χρόνια. 

Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με ένα ελαφρύ κούρεμα και επιμήκυνση των δανείων, η Ελλάδα πιθανόν να μπορέσει να τροποποιήσει το πρόγραμμα έτσι ώστε να έρθει σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μέσα σε αυτό το διάστημα και να μην χρειαστεί να απασχολήσει πάλι την Ευρώπη. Το πλεονέκτημα για τους Ευρωπαίους είναι ότι η εκταμίευση δεν χρειάζεται  έγκριση από τα κοινοβούλια. 

Τι δεν ξέρει και ανησυχεί η κυβέρνηση σε αυτό το σχέδιο. Ότι αυτό ενδεχομένως να είναι ένας εύσχημος τρόπος να ξεφορτωθούν το πρόβλημα, και να μην ασχοληθούν ξανά μαζί του, αν η Ελλάδα δεν τα καταφέρει. Για τους Γερμανούς πάντως και ειδικά για την κυβέρνηση Μέρκελ τοσχέδιο Κνάπεν έχει το πλεονέκτημα να βγάζει την Ελλάδα από το κάδρο τουλάχιστον ως το Νοέμβρη του 2013, δηλαδή ως τις γερμανικές εκλογές. 

Πιθανόν λοιπόν ο Στουρνάρας να ακούσει το Σόιμπλε, να του ξαναβάζει το σχέδιο Κνάπεν στο τραπέζι, ή κάποια παραλλαγή του. Τυχαία δεν ήρθε στην Αθήνα ο Ολλανδός και τυχαία δεν έκλεισε μια βδομάδα αργότερα το ραντεβού του Στουρνάρα στο Βερολίνο.  

Θέμης Δαγκλής

Read more...

Τι φοβάται ο Σαμαράς…



Δεν συζητούν για το αν θα υπάρξουν απώλειες, αλλά για το πόσες θα ναι αυτές…
Καταιγίδα αντιδράσεων στα κυβερνητικά μέτρα αναμένεται στη χώρα, με αποκορύφωμα τη 48ωρη απεργία που προετοιμάζεται τις ημέρες της ψήφισής τους στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η ... "Real News", ο πρωθυπουργός ανησυχεί ιδιαιτέρως για το ενδεχόμενο καταψήφισης των μέτρων από βουλευτές της - τρικομματικής - πλειοψηφίας, για τη συνοχή της κυβέρνησης από τη στάση Βενιζέλου και Κουβέλη, αλλά και για τυχόν «άδειασμα» των εταίρων για την επιμήκυνση στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, την Ιπποκράτους και την Αγίου Κωνσταντίνου δεν συζητούν καν αν θα υπάρξουν απώλειες στην ψηφοφορία για τα μέτρα, αλλά πόσες και από ποια κόμματα θα είναι οι απώλειες αυτές.

Το στοίχημα πάντως που τίθεται είναι μετά την ψηφοφορία, η κυβερνητική πλειοψηφία να είναι μεγαλύτερη των 170 βουλευτών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα προβλήματα αναμένονται μεγάλα.


Read more...

Απών από την εκδήλωση για τα 38 χρόνια του ΠΑΣΟΚ ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Μήνυμα για την επέτειο


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνας
Μήνυμα με την ευκαιρία της εκδήλωσης για την 38η επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν θα παραστεί στην εκδήλωση της Δευτέρας.

Στο μήνυμά του ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει:

«Τα αιτήματα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση παραμένουν επίκαιρα ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δίνουμε όλοι οι Έλληνες για να υπερβούμε την κρίση και να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

» Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος είναι ανάγκη, σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να συνδέσουμε εκ νέου τις διαχρονικές μας αξίες με την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

» Με την ευκαιρία της εκδήλωσης για την 38η επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, θα ήθελα να απευθύνω θερμό χαιρετισμό. Δυστυχώς όμως, όπως ενημέρωσα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου εκτός Αθηνών.»

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ. Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλο, αναμένεται ότι θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα με αναφορές στα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του Κινήματος σε συνδυασμό με τη σημερινή συγκυρία και πραγματικότητα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απεριόριστες αγορές ομόλογων προτείνει στην ΕΚΤ ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ

«Κανείς δεν φεύγει από το ευρώ»


O Mεξικανός επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία
O Mεξικανός επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Μπλεντ, Σλοβενία
Σε «ολομέτωπη επίθεση» για την καταπολέμηση της κρίσης καλεί την ΕΚΤ ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, υποστηρίζοντας πως η Τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε απεριόριστες αγορές ομολόγων «όσο νωρίτερα» και λέγοντας πως οι μηχανισμοί στήριξης της Ευρωζώνης (ο προσωρινός EFSF και ο μόνιμος ESM) δεν επαρκούν.

Μιλώντας στο Μπλεντ της Σλοβενίας την Κυριακή, ο Γκουρία υπογράμμισε την πεποίθησή του «πως κανείς δεν θα φύγει από το ευρώ, και ούτε και θα έπρεπε». Το κοινό νόμισμα δεν θα πρέπει να μπει σε κίνδυνο, σημείωσε.

«Η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει περισσότερα, ο EFSF και ο ESM δεν επαρκούν» υποστήριξε. Η ΕΚΤ, προσέθεσε, «θα έπρεπε να ξεκινήσει να αγοράζει απεριόριστα κρατικά ομόλογα, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».

H δέσμευση του Μάριο Ντράγκι πως η ΕΚΤ θα κάνει «το παν για τη σωτηρία του ευρώ» είχε ερμηνευτεί ως προαναγγελία νέας παρέμβασης στις αγορές ομολόγων υπέρ της Ισπανίας και της Ιταλίας -τα spread των ομολόγων των οποίων βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα.

Φρανκφούρτη εναντίον Φρανκφούρτης

Η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, από την οποία η ΕΚΤ είναι θεσμικά ανεξάρτητη, φαίνεται να στηρίζει ως επί το πλείστον κάτι τέτοιο (ενδεικτικά, ο Ολάντ είχε αναφέρει την Παρασκευή πως τα υψηλά spread θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν κάτι τέτοιο).

Ωστόσο, η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα παραμένει «επιφυλακτική» -ο Γενς Βάιντμαν, επικεφαλής της ΕΚΤ, φέρεται να απείλησε μέχρι και με παραίτηση.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει βάλει «στον πάγο» το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που είχε ξεκινήσει το Μάιο του 2010 με στόχο την αποκλιμάκωση της πίεσης στα κρατικά χρεόγραφα -αγοράζοντας, αρχικά, ελληνικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα και πέρυσι το καλοκαίρι ιταλικά και ισπανικά.

Το πρόγραμμα είχε προκαλέσει εξαρχής αντιδράσεις, λόγω του πληθωριστικού κινδύνου, κυρίως από τους αξιωματούχους της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας στο συμβούλιο της Τράπεζας. Η διαμάχη «Φρανκφούρτης εναντίον Φρανκφούρτης» μάλιστα έχει βγει τους τελευταίους μήνες από τους διαδρόμους της ΕΚΤ, με σαφώς αντίθετες δημόσιες τοποθετήσεις από τον Ντράγκι της ΕΚΤ και τον Βάιντμαν της Bundesbank.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο"

Τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ύπαρξη εμφανών ενδείξεων στην Ελλάδα, ότι η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, επισήμανε ο επικεφαλής του μελλοντικού Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του στο «Ευρωπαικό Φόρουμ Άλπμπαχ», του οποίου ολοκληρώθηκαν απόψε οι εργασίες, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες προσωπικότητες της πολιτικής, της οικονομίας και της επιστήμης από 50 χώρες.
Ο ίδιος θεωρεί πως η Ευρώπη βρίσκεται κοντά στην επίλυση της κρίσης, καθώς η ανταγωνιστικότητα ενισχύεται, βελτιώνεται ο συντονισμός της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών, ο ΕΜΣ θα αποτελέσει δίχτυ ασφάλειας και συζητούνται οι δυνατότητες για την επίτευξη ανάπτυξης, ενώ σημειώνεται πρόοδος στο ζήτημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπου, όπως ανέφερε, τα τεράστια ελλείμματα αποτελούν παρελθόν.
Κατά την άποψη του επικεφαλής του ΕΜΣ, αν η Ευρώπη συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πορεία, τότε το δημόσιο χρέος θα μπορεί να εξισορροπηθεί μέσα σε δύο χρόνια.
Στην ομιλία του στο «Φόρουμ», με τίτλο «Η μελλοντική εξέλιξη του εθνικού χρέους», ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επισήμανε πως οι περισσότερες από τις χώρες της Ευρωζώνης, που εφαρμόζουν προγράμματα εξυγίανσης, παρουσιάζουν σημαντική πρόοδο, σημειώνοντας πως η Ιρλανδία μπόρεσε να εκδώσει πενταετή ομόλογα στην κεφαλαιαγορά, η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη επιτυχημένη περίπτωση, ενώ η Ελλάδα είναι μια μοναδική περίπτωση.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Read more...

Τσίπρας:"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει"

Βέβαιος ότι η χώρα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ δηλώνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής".
Η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί στη χρεωκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση, τονίζει ο κ. Τσίπρας, ενώ επιμένει ότι στόχος του κομματός του παραμένει η ανατροπή των μνημονίων.
"Εδώ και δυόμισι χρόνια κάθε φορά που είναι να περάσουν μέτρα λιτότητας, όλο φεύγουμε από το ευρώ. Κρύβουν τη μνημονιακή εμμονή, πίσω από το κοινό νόμισμα. Το  πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, δεν έχει να κάνει με τους τεμπέληδες του Νότου, αλλά με την ίδια την αρχιτεκτονική του ευρώ. Αν αυτή δεν αλλάξει και ταυτόχρονα οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν την εθελόδουλη παράδοση στα εξοντωτικά μνημόνια, τότε δε θα κινδυνεύσει μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η ευρωζώνη με κατάρρευση", αναφέρει και προσθέτει: "Aυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποτραπεί η χρεωκοπία. Και για να αποτραπεί, πρέπει να αποτραπεί η εφαρμογή των νέων μέτρων. Η χώρα χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. H Ελλάδα δεν βρίσκεται εκεί που βρίσκεται εξ αιτίας των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας της, αλλά κυρίως εξ αιτίας της τρομακτικής ύφεσης που προκλήθηκε τα δυόμισι τελευταία χρόνια. Η λύση λοιπόν είναι να πετάξουμε από πάνω μας τα Μνημόνια και την τρόικα και να διαπραγματευτούμε σε ισότιμη βάση με τους εταίρους μας".

Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι οι αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας θα εξαντληθούν σύντομα και δηλώνει με βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ "θα κυβερνήσει τη χώρα ως ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς".
"Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς θα κυβερνήσει τον τόπο για να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού", αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Η χώρα χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, και ακριβώς αυτό το εναλλακτικό σχέδιο είναι που συσπειρώνει ολοένα και περισσότερες κοινωνικές δυνάμεις γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ", επισημαίνει σε άλλο σημείο ο κ. Τσίπρας.

Read more...

Θα ψηφίσουμε τα μέτρα μόνο αν ενταχθούν σε ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης, δηλώνει ο Φ. Κουβέλης

Κεντρική προτεραιότητα η παραμονή στο ευρώ


Η «πολιτική σταθερότητα» και «η παραμονή της χώρας στο ευρώ» εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική προτεραιότητα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ
Η «πολιτική σταθερότητα» και «η παραμονή της χώρας στο ευρώ» εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική προτεραιότητα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Θα ψηφίσουμε τα μέτρα μόνο αν ενταχθούν σε ένα συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης, δηλώνει ο pρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι θέλει να επιτύχει το κυβερνητικό έργο, «αλλά δεν το στηρίζει άκριτα».

Σημείωνει πάντως πως η πολιτική σταθερότητα και η παραμονή της χώρας στο ευρώ εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική του προτεραιότητα.

Ακόμα, καλεί τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που διατυπώνουν ενστάσεις στα μέτρα να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα παραμείνουν στο κόμμα, καθώς δεν πρόκειται να τους διαγράψει, αν τα καταψηφίσουν .
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΡΟΚ

Alanis Morissette: «Στην Ελλάδα έχω δει το πιο όμορφο φως στον κόσμο»


Alanis Morissette: «Στην Ελλάδα έχω δει το πιο όμορφο φως στον κόσμο»
Πάνε 17 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Καναδή με το ελληνικότατο όνομα Alanisτραγουδούσε στίχους οργής, εκδίκησης και ανεξέλεγκτου θυμού κυρίως προς τους… πρώην της αλλά και την «άτιμη κοινωνία». Σήμερα στα 38 της η Alanis Morissette είναι μια ευτυχισμένη μαμά, και τη Δευτέρα θα μας συστήσει το «Havoc and Bright Lights», την πιο… «νορμάλ» σύνθεση δίσκου που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία της νέας της δισκογραφικής δουλειάς, τοnewpost.gr αποφάσισε να γράψει για το πάλαι ποτέ οργισμένο είδωλο των 90's που έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατ. δίσκους παγκοσμίως, πουλώντας πόνο, πίκρα και θυμό στην ανήσυχη νεολαία της εποχής. 

Στα 21 της υπήρξε μια indie τύπισσα με μαλλί μέχρι τη μέση που χτυπιόταν και ούρλιαζε για ένα σωβινιστικό γουρούνι που την παράτησε στα κρύα του λουτρού για μια άλλη. Το You oughta Know, το πρώτο τραγούδι που ακούσαμε από εκείνη σίγουρα δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, ιδιαίτερα στο σημείο όπου αναρωτιόταν αν η αντίζηλη… «τον περιποιείται» μέσα σε σινεμά όπως αυτή. Από εκείνη τη στιγμή πάνω από 30.000.000 (φοιτητό-)κόσμου έπαθε… «Alaniτιδα», καθώς η Morissette έδινε τη μια sold-out συναυλία μετά την άλλη, σε 86 χώρες στον κόσμο επί δύο ολόκληρα χρόνια. 

Μέσα στα επόμενα δεκαεφτά χρόνια, η Alanis έβγαλε εφτά δίσκους, εκ των οποίων οι τέσσερις πέρασαν στα «ψιλά», έμαθε να παίζει 5 μουσικά όργανα, έγινε… ιερέας, νοσηλεύτηκε σεψυχιατρείο της Καλιφόρνια με συμπτώματα βαριάς κατάθλιψης, υποδύθηκε το Θεό στη «βλάσφημη» ταινία του Κέβιν Σμιθ Dogma, πρωταγωνίστησε στο θεατρικό έργο Αίδοιου Mονόλογοι, αρραβωνιάστηκε τον ηθοποιό Ryan Reynolds ο οποίος την παράτησε σύξυλη για την Scarlett Johanson, τσακώθηκε με τη μισή αμερικανική ροκ σκηνή με αφορμή τους βομβαρδισμούς της Σερβίας το 1999, κατέθεσε μήνυση στο πρώην αφεντικό της τη Madonna για υποκλοπή κερδών, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και άλλα τόσα Juno. 

Σήμερα στα 38 της, είναι απλώς μια ευτυχισμένη μαμά. Αλλά όταν μιλάς για την Alanis τα πράγματα δεν είναι και τόσο… απλά. Γιατί μπορεί να διάγει ήρεμο οικογενειακό βίο, όμως κατάφερε και πάλι να προκαλέσει συζητήσεις, όταν δήλωσε φανατική της θεωρίας της «σωματικής σύνδεσης» ανάμεσα στο μωρό και τη μητέρα του. Με άλλα λόγια, ο θηλασμός για την Alanis σταματά όποτε το θελήσει το ίδιο το μωρό. «Μπορεί να συμβεί και στα 6 του χρόνια, δεν με νοιάζει, αρκεί να μην υποστεί το τραυματικό στρες του βίαιου αποχωρισμού από μένα», δήλωσε προ μηνός στο Καναδικό περιοδικό Ottawa Citizen η Morissette αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό ολάκερη την ιατρική - και όχι μόνο - κοινότητα. 

Πολλοί έκαναν λόγο για μια προσπάθεια να στρέψει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, όμως η ίδια γνωρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσει τόσο όσο στα νιάτα της. «Τα χρόνια τουJagged Little Pill (σ.σ. του πρώτου της δίσκου) ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Όλη αυτή η φασαρία με οδηγούσε στην παράνοια. Είμαι πολύ χαρούμενη που δεν θα τη ξαναζήσω» είπε προσφάτως στο Rolling Stone. 

Σε μια συνέντευξη που αποκάλυψε πως σκοπός της ζωής της είναι να μπορεί να κινητοποιεί συνειδήσεις και να αφυπνίζει το κοινό της. «Για μένα ο ακτιβισμός δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση. Το να γκρινιάζεις για τα στραβά του κόσμου και αναδεικνύεις την ομορφιά της ζωής. Αυτό οφείλει να κάνει ένας καλλιτέχνης», συμπληρώνει. 

Όσο για την άλλη μεγάλη της αγάπη, τα ταξίδια, η Alanis Morissette ξεχωρίζει τρεις χώρες: Την Ολλανδία, την Ινδία και φυσικά τη γενέτειρα της, τον Καναδά. «Κάθε χώρα του κόσμου είναι υπέροχη» έχει δηλώσει σε παλαιότερη εκπομπή της Hellen, «γιατί η διαφορετικότητα των λαών είναι το αλάτι και το πιπέρι αυτού του κόσμου». 


Όσο για την Ελλάδα; Το είπε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο προ ημερών στο ΒΗΜagazino. Παραθέτουμε ακριβώς την πρώτη φράση από το τεύχος του περιοδικού: 


«Tον πιο ωραίο ήλιο, το πιο όμορφο φως στον κόσμο τα έχω δει στην Ελλάδα». Με αυτή τη δήλωση τελείωσε η κουβέντα μου με την Αλάνις Μορισέτ. Δεν της είχα αναφέρει τίποτε για τη χώρα μας. Τώρα που έχει πολλές δουλειές και ένα παιδί να προσέχει, μου έλεγε πόσο εκτιμά ακόμη και τη λίγη ώρα που μπορεί να χαρεί τον ήλιο, κοιτάζοντάς τον με μισόκλειστα μάτια, βυθισμένη στις σκέψεις της χωρίς να χρειάζεται να κάνει τίποτε. Και θυμήθηκε τον ελληνικό ήλιο, σαν λιγωμένη ακούστηκε…»



Άγγελος Ανδρέου

Read more...

394.000 ευρώ ξόδεψαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για προεκλογικές δημοσκοπήσεις...



Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο και το κόστος λειτουργίας του πολιτικού συστήματος περιλαμβάνουν οι ειδικές εκθέσεις εκλογικών εσόδων και δαπανών που υποχρεωτικά καταθέτουν τα πολιτικά κόμματα μετά την ... ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών.

Τα δυο μεγάλα κόμματα ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τις υπηρεσίες δημοσκοπικών εταιριών των οποίων τα ονόματα θα σας..


...πρότεινα να συγκρατήσετε σε συνάρτηση με τα κόμματα-εργοδότες τους.

Στην ειδική έκθεση των εκλογικών δαπανών περιλαμβάνονται οι παρακάτω εντολές πληρωμών στην εταιρία GPO η οποία συνεργάζεται σχεδόν αποκλειστικά με το Mega Channel και την εκπομπή "Ανατροπή" του Γιάννη Πρετεντέρη:

6/4/2012- G.P.O 6.000 ευρώ
3/5/2012- G.P.O 50.000 ευρώ
3/5/2012- G.P.O 6.000 ευρώ
4/5/2012- G.P.O 50.000 ευρώ
9/5/2012- G.P.O 8.000 ευρώ
14/6/2012- G.P.O 42.000 ευρώ

Συνολικά, το ΠΑΣΟΚ ξόδεψε 162.000 ευρώ για τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων.

Διαφορετικές φαίνεται ότι ήταν οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας η οποία συνεργάστηκε με τρεις διαφορετικές εταιρίες με την MRB να απορροφά τα μεγαλύτερα ποσά και με τις Alco και Rass να ακολουθούν.

-Alco 27.000 ευρώ
-MRB 183.000 ευρώ
-Rass 22.000 ευρώ

Συνολικά, η Νέα Δημοκρατία ξόδεψε 232.000 ευρώ για τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων.

Στη συνολική δαπάνη των 394.000 ευρώ, προσθέστε και τις αμοιβές των υπαλλήλων που συμμετείχαν σε δημοσκοπήσεις που έγιναν από τα τηλεφωνικά κέντρα των δυο κομμάτων και θα συνειδητοποιήσετε πόσα χρήματα ξοδεύουν για τις μετρήσεις της κοινής γνώμης τα πολιτικά κόμματα.

parapolitiki.com


Read more...

"Επειδή είστε κακοπληρωμένοι θα κόψουμε ...μόνο 5%"! Η άποψη του οικονομικού επιτελείου για τις ΕΔ!


Η αγωνία κορυφώνεται και τα σενάρια για τις περικοπές σε ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας πληθαίνουν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει πειστεί ότι οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας είναι οι πλέον κακοκπληρωμένοι,όμως θεωρεί ότι το μεγαλύτερο τμήμα της ετήσιας δαπάνης για τα ειδικά μισθολόγια πάνε σ΄ αυτούς και γι΄ αυτό θα υποστούν μειώσεις! Η λογική του παραλόγου στο μεγαλείο της!


Η μείωση προσδιορίζεται στο 5% και οι “οικονομικοί εγκέφαλοι” της κυβέρνησης φαίνεται να επιμένουν στον διαχωρισμό μάχιμων και μη μάχιμων ,αφήνοντας εκτός περικοπών κατηγορίες στρατιωτικών ,όπως οι πιλότοι, άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων κ.λ.π.
 

Όλα αυτά αφού κατόρθωσαν να μάθουν ότι ο μισθός ενός πρωτοδιοριζόμενου αστυνομικού είναι 700 ευρώ (μαζί με επιδόματα) του λιμενικού 795 και του Ανθυπολοχαγού 899 !!!
 

Κι αφού το κατάλαβαν επιμένουν στις περικοπές.
 

Με το 5% που θα επιβληθεί η περικοπή των αποδοχών των στρατιωτικών θα φθάσει στο 42% (!!!) τη τελευταία τριετία!  
  http://kranosgr.blogspot.gr

Read more...