Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ...


Όσοι έχουν κωδικούς του taxisnet μπορούν από σήμερα να δουν τα ένσημά τους από το 1994 και μετά online μέσω της εφαρμογής του συστήματος «Ατλας»...
Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή θα καλύπτει  τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ (ασφαλιστικός βίος έως το 1994) και του ΟΓΑ από το 1998 έως σήμερα.


Ο χρήστης πρέπει να μπει  στην ιστοσελίδα www.atlas.gov.gr και να συμπληρώσει  στα ειδικά πεδία το ΑΜΚΑ του και τους κωδικούς του taxisnet.

Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.

Βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Εργασίας, μέχρι το τέλος του 2015 εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των ωρών ασφάλισης όλων των ασφαλισμένων.

Ήδη, από την αρχή του 2014, μέσω του συστήματος «Ατλας» οι ατομικοί λογαριασμοί ασφάλισης κάθε εργαζόμενου  ασφαλισμένου ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, ανά μήνα.

Τα ασφαλιστικά Ταμεία αποστέλλουν ηλεκτρονικά στην εταιρεία πληροφορικής των Ταμείων, ΗΔΙΚΑ Α.Ε., όλα τα νέα στοιχεία του χρόνου ασφάλισης και των εισφορών που καταβάλλονται.

Ετσι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν ακόμη και από το σπίτι τους να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να βγάζουν σύνταξη με ένα κλικ, και να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παροχές από τα ασφαλιστικά Ταμεία.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4349.html

Read more...

Γιώργο, μη φεύγεις, μη...


 Περιμένω τον Γιώργο Παπανδρέου να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια μας. Οπου θέλει...
Ο "πάταξον μεν" Βαγγέλης, είπε πως θεωρεί αδιανόητο και εκτός πολιτικού ορίζοντα, να κάνει νέο κόμμα ο Παπανδρέου. "Τον περιμένω σε ένα... 
καθήκον αυτονόητο".
"Κι αν δεν ανταποκριθεί?", τον ρώτησε η Σία Κοσιώνη. Ο Βενιζέλος, της χαμογέλασε σατανικά κι απάντησε με σιγουριά, "θα ανταποκριθεί".
Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάται...

Read more...

Τουλάχιστον 10 οι νεκροί...




LIVE BINTEO...
Δέκα είναι οι νεκροί της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic, όπως έκαναν γνωστό, πριν λίγο, οι ιταλικές αρχές. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η...
εθνικότητα των θυμάτων.

Παράλληλα, η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε να θέσει υπό κατάσχεση το πλοίο στο οποίο αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, από την στιγμή που τρεις εισαγγελίες της περιοχής της Απουλίας (του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε) έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα αίτια και τις συνέπειες του ναυαγίου.


Να σημειωθεί ότι διασώθηκαν 433 από 478 επιβαίνοντες και πλήρωμα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα στο πλοίο και η ταυτοποίηση των διασωθέντων προκειμένου οι αρχές να εξακριβώσουν τι συμβαίνει με τους δεκάδες αγνοούμενους. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του λιμενικού σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό ο γενικός επιθεωρητής του λιμενικού μεταβαίνει στη Ρώμη, ενώ ειδικό κλιμάκιο ερευνά το εσωτερικό του πλοίου. Η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτα Πινότι είπε στη Rai ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 8. Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού σώματος. Όπως ανέφερε, εκτός από την ταυτότητα του ενός νεκρού που έχει ήδη ανακοινωθεί, περαιτέρω στοιχεία για τους υπόλοιπους επτά θανόντες δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Λίγο αργότερα ιταλικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η εφημερίδα La Stampa μετέδωσαν ότι οι νεκροί αυξήθηκαν σε 10. Την ίδια στιγμή η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι εκτός από τους 7 νεκρούς εντόπισε ακόμη 2 σορούς αγνοούμενων

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι 427 άνθρωποι —μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος— έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην ξηρά ή σε άλλα παραπλέοντα σκάφη. Ο κατάλογος των επιβαινόντων περιλάμβανε 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 επιβάτες, όμως ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο αριθμός αυτός πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη.

Σε κάθε περίπτωση «είναι πολύ πρόωρο» να μιλάμε για αγνοούμενους, επέμεινε ο υπουργός. Εξήγησε μάλιστα ότι ορισμένοι από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβαινόντων. «Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι είπε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζεται αν και η επιχείρηση για την εκκένωση του πλοίου έχει ολοκληρωθεί.


Το Αρχηγείο του λιμενικού είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διασταύρωσης των στοιχείων των διασωθέντων και της λίστας των επιβατών του Ε/Γ-Ο/Γ «Norman Atlantic», που έχει δοθεί από την εταιρεία στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την οριστική διακρίβωση του αριθμού πιθανόν αγνοουμένων.


Παράλληλα, για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του Ε/Γ-Ο/Γ «Norman Atlantic» σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο επιπλέον Γραμμές Ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 213 137 1042 και 213 137 1036.


Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται, τόσο εντός του πλοίου όσο και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.


Στην Ηγουμενίτσα 69 διασωθέντες


Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έδεσε λίγο πριν τις 8:00 το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και μεταφέρει 69 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic. Στην Ηγουμενίτσα θα κατέβουν οι 46, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προορισμό την Πάτρα. Πρόκειται για 35 Έλληνες, 4 Γάλλους και 7 Τούρκους.


Επίσης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα αποβιβαστούν και επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού, το οποίο αμέσως μετά θα αποπλεύσει για την Πάτρα.


Οι διασωθέντες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπου θα εξεταστούν από επιτροπή υγειονομικού, ενώ αν κριθεί αναγκαίο να μεταφερθεί κάποιος σε νοσοκομείο, σε ετοιμότητα βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.


Την ίδια στιγμή διασωθέντες μεταφέρονται με C-130 από το Μπάρι στην Ελευσίνα, όπου τους περιμένουν οι οικογένειες τους. Το αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας ξεκίνησε με 43 διασωθέντες στις 20:29 από το Μπάρι και αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα στις 22:00.

Παράλληλα, βελτιώνεται η υγεία των τριών διασωθέντων που μεταφέρθηκαν το πρωί με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου θα παραμείνουν μέχρι αύριο για προληπτικούς λόγους.

Δείτε το βίντεο της ιταλικής ακτοφυλακής



Δειτε ΕΔΩ LIVE εικόνα από το RAI...

πηγη real.gr

Read more...

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...


...μετά τις πρόωρες εκλογές...

Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και ενδεχομένως πριν τις 15 του μηνός εκτιμάται ότι θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή που θα...
προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Π.Δ για τη διάλυση της παρούσας Βουλής
θα θυροκολληθεί αύριο το απόγευμα ενώ θα προβλέπει ότι η συγκρότηση σε Σώμα της νέας Βουλής θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου, δηλαδή δέκα μέρες μετά τις εκλογές, όπως προβλέπει άλλωστε το Σύνταγμα.

Ακολούθως, η Βουλή θα προχωρήσει στην εκλογή Προεδρείου και από
τη στιγμή που θα κατατεθούν οι προτάσεις των κομμάτων για τον υποψήφιο ή τους υποψηφίους, πρέπει να μεσολαβήσουν πέντε ημέρες για να οριστεί η ημερομηνία για την πρώτη ψηφοφορία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία απαιτείται πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία των 3/5, τότε στη δεύτερη ψηφοφορία χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών. Αν και πάλι δεν εκλεγεί Πρόεδρος τότε στην τρίτη ψηφοφορία η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας με σχετική πλειοψηφία που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 120, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ. 

Σημειώνεται ότι μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας δεν μπορεί να αλλάξει υποψήφιος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί
αυτοδυναμία από το πρώτο κόμμα, τότε παράλληλα με την Προεδρική εκλογή
μπορεί να τρέξουν οι διαδικασίες (διευρευνητικές εκλογές) για τον σχηματισμό
κυβέρνησης...
topontiki.gr

Read more...

Στις 25 Φεβρουαρίου η δίκη Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο...


papakonstantinou1Έρρικα Βαλλιάνου


Στις 25 Φεβρουαρίου 2015 θα δικαστεί, στο Ειδικό Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για...
τη λίστα Λαγκάρντ.

Την ημερομηνία τής δίκης προσδιόρισε ο πρόεδρος τού Ειδικού Δικαστηρίου, Αρεοπαγίτης Νικόλαος Πάσσος...
crimenet.gr

Read more...

8 νεκροί - 38 αγνοούμενοι...


Ο απολογισμός της τραγωδίας...


Στη λίστα των θυμάτων προσετέθη πριν από λίγο ένας ακόμη νεκρός,ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Republicα 38 είναι αγνοούμενοι.
Από τις...

ιταλικές αρχές έγινε γνωστό ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την ανεύρεση επιζώντων...

Read more...

Τσίπρας: Τέλος στα παραμύθια του τρόμου...


Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας (ΦΩΤΟ)...
«Θα αρχίσει από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης - Να διασφαλιστεί ότι 
ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς...
αντιδημοκρατικούς χειρισμούς & παρατράγουδα»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Cine Κεραμεικός (έξω από την οποία ο δρόμος ήταν εξίσου γεμάτος από κόσμο), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το σύνθημα της νίκης στις επερχόμενες εκλογές και δεσμεύτηκε ότι με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει από την πρώτη κιόλας μέρα η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία και στην κοινωνία. 


Αναφερόμενος στις εξελίξεις, τόνισε ότι το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής είναι μια πρώτη νίκη των βουλευτών που αντιστάθηκαν στο φόβο, και στο ψέμα, «μια πρώτη νίκη του λαού μας που παίρνει την πατρίδα από το χέρι για να τη βγάλει από το καθεστώς της ταπείνωσης». Και επανέλαβε το δίλημμα της 25ης Γενάρη: Ο λαός θα επιλέξει ή το δρόμο των μνημονίων ή το δρόμο της κοινωνικής σωτηρίας. «Ας γίνει σαφές προς όλους, μέσα κι έξω από τη χώρα: Στον ελληνικό λαό ανήκει η απόφαση. Και αυτό το κλειδί καλούνται να ξαναπάρουν στα χέρια τους. Με τον πιο ομαλό και δημοκρατικό τρόπο.Τις εκλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 


Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Α. Σαμαρά, τον πρωθυπουργό που «αγνόησε και υποβάθμισε τη Βουλή όσο κανείς άλλος στην ιστορία της». «Ο πρωθυπουργός του αυταρχισμού και της κοινωνικής κατεδάφισης», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, «είναι ο τελευταίος που έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για συναίνεση». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η πιο πλατιά συναίνεση θα συντελεστεί για την υλοποίηση του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα είναι η πλατιά συναίνεση για την αληθινή διαπραγμάτευση. Που θα γίνει για πρώτη φορά σε ουσιαστική βάση με τους εταίρους μας στην Ευρώπη. Θα είναι η πλατιά συναίνεση στο δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης και της ανόρθωσης της πατρίδας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 



Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην αναμενόμενη εκστατεία φόβου τονίζοντας ότι δεν θα καταφέρουν να τρομάξουν το λαό όπως έκαναν το 2012. «Γιατί αυτά με τα οποία το 2012, απείλησαν τον λαό ότι θα συνέβαιναν αν εκλέγονταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός τα υπέστη». Όπως σημείωσε, «τώρα είναι η ώρα να αποκατασταθεί στον τόπο η δικαιοσύνη αλλά και η αλήθεια». Οι μεγάλες αλήθειες, όπως τις κατέγραψε ο Αλ. Τσίπρας, που θα πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός είναι οι εξής:

Γιατί αλήθεια ο κος Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που το 2009 δημόσια καταφέρονταν εναντίον του ΔΝΤ, είχε ήδη κλείσει μυστικά, όπως αποδείχτηκε, συμφωνία με το ΔΝΤ πριν ακόμη από τις εκλογές;
Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές μίλαγε για Τιτανικό και αρνούνταν τα δανεικά των αγορών;
Γιατί αλήθεια η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο μάτι του κυκλώνα;
Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια, ο κος Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα, τη περιβόητη νύχτα των Κανών, μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε μνημονιακότερο των μνημονιακών;
Ποιες δεσμεύσεις έδωσε στη κα Μέρκελ, στο κο Μπαρόζο, στο κο Γιούγκερ;
Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Βενιζέλος ταξίδεψε στις Κάνες αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και επέστρεψε αντιπρόεδρος του Σαμαρά;
Είναι, επίσης, ώρα να μάθουμε: γιατί αλήθεια το 2012, ο τότε υπουργός οικονομικών, ο κος Στουρνάρας ενώ είχε τη στήριξη Λαγκάρντ να θέσει θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους στο Εurogroup, το κάρφωσε στον κο Σόιμπλε, για να του πεί το απαξιωτικό “forget it Giannis”;
Είναι η ώρα να μάθουμε, γιατί αλήθεια δυόμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά λεηλατεί στη φορολογία τη μεσαία τάξη, ενώ βάζει στα συρτάρια της λίστες της φοροδιαφυγής, τη λίστα Λαγκάρντ και αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλοφοροφυγάδες;
«Αυτές τις αλήθειες ζητά να μάθει ο ελληνικός λαός που λεηλατήθηκε, που έχασε τη περηφάνια και την αξιοπρέπειά του για να παραμείνει στις καρέκλες της εξουσίας ένα διεφθαρμένο, γερασμένο και διαπλεκόμενο καθεστώς εξουσίας» διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 


(κατάμεστη η αίθουσα. «Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, αγώνας, ρήξη, ανατροπή», το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα)


Ο Αλ. Τσίπρας «θυμήθηκε» τις δεκαοχτώ δεσμεύσεις Σαμαρά στις εκλογές του 2012, δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και υπενθύμισε ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες έχουν έτοιμο το νέο μνημόνιο, με όλα τα μέτρα που γλαφυρά περιγράφει το γνωστό e-mail Χαρδούβελη. Όπως είπε: Μιλούν για την ανάπτυξη που έρχεται. Ενώ έχουν έτοιμη την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα φάρμακα, στα νησιά. Μιλούν για σταθερότητα, ενώ έχουν έτοιμη την πλήρη διάλυση του εργασιακού καθεστώτος στον ιδιωτικό τομέα. Μιλούν για ομαλότητα ενώ έχουν έτοιμη την απελευθέρωση των απολύσεων».

Αναφέρθηκε στα προπαγανδισιηκά ψεύδη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η περικοπή της χρηματοδότησης, η τιμωρία που «θα μας επιβάλουν η Μέρκελ και οι αγορές», το «νεκρό εδώ και πολύ καιρό Grexit». «Έχουν δίκιο να είναι φοβισμένοι κι αυτοί και όσα συμφέρονται κρύβονται πίσω τους από τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και υπογράμμισε σχετικά τρία πράγματα: 

«Πρώτον, το 2014 δεν είναι 2012 Οι συστημικές τράπεζες έχουν περάσει τα crash tests. Η τραπεζική ενοποίηση έχει προχωρήσει. Και οι 4 συστημικές τράπεζες είναι τμήμα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Η ισορροπία του τραπεζικού συστήματος είναι επομένως ένα ζήτημα που αφορά τους πάντες. 

Και επιπλέον, αυτές τις ημέρες συζητείται το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ενεργητικού της ΕΚΤ στο ύψος του 1τρισ ευρώ με σκοπό την έμμεση, μέσω των τραπεζών, αγορά κρατικών ομολόγων το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο. Σήμερα και σε αντίθεση με το 2012, χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία έχουν κατοχυρώσει να μην εφαρμόζουν μονομερώς τους κανόνες λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας. Οι πολιτικές λιτότητας δέχονται χτυπήματα ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία. Το πολιτικό έδαφος λοιπόν είναι πιο ευνοϊκό για μια χώρα που θέλει να αξιοποιήσει τις διαπραγματευτικές της δυνατότητες. Και οι σημερινές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων δείχνουν ότι οι εταίροι μας είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την νέα ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Τελεία και παύλα στα παραμύθια του τρόμου». 


Με την επόμενη κυβέρνηση, διεμήνυσε, η χώρα «θα απελευθερωθεί από τα κάθε λογής δεσμά η δικαιοσύνη για να αναλάβει με ευθύνη και ευθύτητα όλες τις υποθέσεις των σκοτεινών διαδρομών του χρήματος και εκείνων που πλούτισαν και πλουτίζουν παράνομα σε βάρος του ελληνικού λαού. Θα κοπούν τα δεσμά που έχει επιβάλει στην εργατική τάξη το νέο, μεσαιωνικής έμπνευσης, εργασιακό καθεστώς. Θα καταργηθεί συστηματικά και ολοκληρωτικά το καθεστώς των μνημονίων. Θα ανοίξει ο δρόμος σε μια δημοκρατία που δεν τελειώνει με το εκλογικό δικαίωμα, αλλά απλώνεται σε όλους τους τομείς και τα πεδία δράσης της κοινωνίας. Θα αρχίσει από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία και στην κοινωνία».

Όπως ανέφερε, στην προσπάθεια για την αναγέννηση της κοινωνίας είναι καλοδεχούμενοι όσοι συνειδητοποιούν την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία, «όσοι αποδέχονται το πρόγραμμα που εκφωνήσαμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη δέσμευσή μας για ουσιαστική και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για τη βιωσιμότητα του χρέους και την επόμενη μέρα». Όπως τόνισε, είναι «καλοδεχούμενοι να μοιραστούν ευθύνη, καλοδεχούμενοι να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν τη κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας. Όχι, όμως, για να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σαν αυτές που προσφέρουν ο κος Σαμαράς ή ο κος Θεοδωράκης. Καλοδεχούμενοι, λοιπόν, όσοι θέλουν να συμβάλουν με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στη κρίση του λαού, σε ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής».

Τέλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να διασφαλίσει ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα και προειδοποίησε να μην διανοηθούν να «πάρουν μαζί τους ούτε ένα δημόσιο έγγραφο», να μην «πειράξουν τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα». «Γιατί», επισήμανε, «αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι». 


Κλείνοντας, μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, τόνισε: «Η κυβέρνηση σωτηρίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι το βραβείο της μάχης που έχουμε μπροστά μας. Με την καρδιά, αλλά και με το μυαλό, συντρόφισσες και σύντροφοι, αυτή την μάχη θα την κερδίσουμε».left.gr

Read more...

«Πάταξον μεν, άκουσον δε» Βενιζέλος: Ύστατη έκκληση για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ μετά το «168»


Βενιζέλος: Ύστατη έκκληση για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ μετά το «168»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Η χώρα οδηγείται σε εκλογές και η οικονομία σε αστάθεια με τη σύμπλευση των ετερόκλητων δυνάμεων της Αντιπολίτευσης, αλλά και της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της τρίτης ψηφοφορίας.

«Ο λαός κρατά την τύχη στα χέρια του» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι «είμαστε ένα βήμα πριν από την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι παρόντες και μετεκλογικά ως εγγυητής της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος, συμπληρώνοντας ότι αυτό το ρόλο δεν μπορεί να τον παίξει μετεκλογικά κανένα άλλο κόμμα, ούτε από την Αντιπολίτευση, αλλά ούτε και νέα κόμματα -«σε ρόλο νέας ΔΗΜΑΡ»- τόνισε με αποδέκτη τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Πάταξον μεν, άκουσον δε» σημείωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος «ακόμα και σε αυτούς που μας μισούν, που μας χρεώνουν τα πάντα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ : ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ
Την βεβαιότητά του ότι το δίδυμοΒενιζέλου-Σαμαρά μας τελείωσε οριστικά σήμερα, εξέφρασε πριν από λίγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Εμφανώς ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, εκτίμησε...
επίσης ότι μας τελείωσαν τα Μνημόνια και ευχήθηκε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να αλλάξει η πολιτική κατάσταση της χώρας με τους εκβιασμούς που έστηναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4051.html

Read more...

Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι πια παρελθόν...


Ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από την βουλή, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε να εχει αίσιο τέλος αυτή η περιπέτεια στην Αδριατική, ειπε, πως, "σήμερα ειναι μια ιστορική μερα. Οι βουλευτές απέδειξαν πως...
η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Εναρμονίστηκαν με την λαϊκή βούληση.
Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι παρελθον. Σε λίγο και τα μνημόνια"...

Read more...

Εκλογές Κυριακή, 25 Ιανουαρίου...


 "Ζητώ αύριο την διάλυση της βουλής", είπε ο Σαμαράς, σ' ένα παραληρηματικό, διχαστικό  λόγο...
ΣΥΡΙΖΑ, ή περιπέτεια, είπε ο Σαμαράς, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως, συναθροίζεται με την Χρυση Αυγή.
"Αυριο, πάω...
στον Προεδρο της Δημοκρατίας και ζητώ την διάλυση της βουλης. Εκλογες στις 25 Ιανουαρίου. Δεν εχουμε καιρό για χάσιμο."
Στη συνέχεια με το γνωστο υφος και διχαστικό του λόγο , είπε, πως, όσοι ψήφισαν σήμερα "παρών" φέρουν ακέραια την ευθύνη για ότι θα συμβεί. Και κάλεσε τον λαό να κάνει ότι δεν έκανε σήμερα η βουλή .
Να ψηφίσει δηλαδή Νέα Δημοκρατία, για να σωθούμε. 
Πάει καλά!...

Read more...

Πέντε οι νεκροί...


5 οι νεκροί του Norman Atlantic - ΤΩΡΑ
Ελεγε αλήθεια ο τούρκος επιβάτης...
 Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγη ώρα η μαρτυρία ενός Τούρκου επιβάτη, που μίλαγε για τέσσερις επιπλέον νεκρούς. Είδε τα...
πτώματα, οπως είπε,  δυο ανδρών και δύο γυναικών στη θάλασσα. 
Πριν από λίγο, ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλιας , επιβεβαίωσε την πληροφορία για πέντε νεκρούς...

Read more...

"Σαμαρά θα πας φυλακή", φώναζαν οι Χρυσαυγίτες...


Ο Δημήτρης Τάκης έδωσε στο MEGA το κλίμα που επικράτησε στην αίθουσα της βουλής, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. 
"Φώναζαν τελειώσατε. Ηρθε η ώρας σας. Ο Σαμαράς θα πάει φυλακή". 
"Πως αντέδρασαν οι άλλοι βουλευτές σε.. 
αυτή την αθλιότητα" ρώτησε η παρουσιαστρια Λινα Δρούγκα, και ο δημοσιογραφος απαντησε, "με ψυχραιμία. Διαφορετικά θα πεφτε ξύλο"...

Read more...

Eπεσαν!...


168 "Σταύρος Δημας" - 132 "Παρών"
Ηττα του τραγικού διδυμου, Σαμαρά - Βενιζέλου...
Προκηρύσσονται εκλογές. Εχασαν πανηγυρικά. Δεν πήραν ουτε μία ψηφο παραπάνω. Διαλύεται η βουλή και...
πάμε ολοταχώς για εκλογές...

Read more...

''ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ'' ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...


...ΟΛΑ ''ΜΥΡΙΖΟΥΝ'' ΕΚΛΟΓΕΣ...
Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αύριο το μεσημέρι, ...
στη Βουλή, θα συνεδριάσει (14.00), το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4179.html

Read more...

Διαφωνία και στον αριθμό των διασωθέντων…


Μετά τη διαφωνία για το που θα ρυμουλκηθεί το Norman Atlantic, οι ελληνικές και οι ιταλικές Αρχές διαφωνούν και για τον αριθμό των διασωθέντων. Σύμφωνα με τον ιταλικό πολεμικό ναυτικό οι διασωθέντες είναι…
195.

Από την πλευρά των ελληνικών Αρχών το νούμερο είναι πολύ πιο χαμηλά και συγκεκριμένα στο 176.

Όπως και να ‘χει όμως, το σημαντικότερο αυτήν την ώρα, είναι να απομακρυνθούν από το πλοίο όλοι όσοι έχουν εγκλωβιστεί σ’ αυτό.

Και οι καιρικές συνθήκες αυτή τη στιγμή τουλάχιστον με τους ανέμους να έχουν πέσει στα 4 μποφόρ, ευνοούν αυτήν την προσπάθεια…

Read more...

Στις 12:00 η ονομαστική Τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Στις 12:00 θα διεξαχθεί η τρίτη και καθοριστική ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Αν και όλα τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για κάλπες στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα.
 Αθήνα

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιογια τις 14:00, δηλαδή αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, με τη συνέντευξή του το Σάββατο, έθεσε για μια τελευταία φορά τα διλήμματα μπροστά στα οποία βρίσκονται οι βουλευτές και η χώρα, κάνοντας λόγο για «θανάσιμους κινδύνους» σε περίπτωση που στηθούν πρόωρες εκλογές, για να τονίσει ότι η ευθύνη βαρύνει όσους δεν ψηφίσουν Πρόεδρο.

Σε αυτό το κλίμα, τα βλέμματα στρέφονται στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών που στις προηγούμενες δύο ψηφοφορίες έχουν δηλώσει «παρών», καθώς και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.

Δεδομένου ότι στη δεύτερη ψηφοφορία ο Σταύρος Δήμας συγκέντρωσε τις ψήφους 168 βουλευτών, αναζητούνται ακόμη 12 ψήφοι.

Πάντως, επισήμως, τόσο οι ΑΝΕΛ (12 βουλευτές), όσο και η ΔΗΜΑΡ (9 βουλευτές) επιμένουν ότι οι βουλευτές τους θα δηλώσουν «παρών».

Έτσι, ουσιαστικά, όλα θα κριθούν τις τελευταίες ώρες, καθώς από πλευράς κυβέρνησης εντείνονται οι πιέσεις και τα τηλέφωνα έχουν «πάρει φωτιά».

Στην κυβέρνηση θεωρείται δύσκολος αλλά ίσως όχι ανέφικτος ο στόχος των 180 ψήφων, καθώς εκτιμάται ότι τρεις ή τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές μπορεί να αλλάξουν στάση, ενώ ευελπιστούν ότι δεν αποκλείεται το ίδιο να πράξουν και κάποιοι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ ή της ΔΗΜΑΡ που δεν συμφωνούν με την πορεία που χαράσσουν οι ηγεσίες των κομμάτων εν όψει εκλογών.

Για παράδειγμα, σημειώνουν ότι τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση, ενώ αρκετοί αναμένουν να «μεταφραστεί» σε ανάλογη ψήφο η ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ που ανακοινώθηκε λίγο πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσπάθεια εντείνεται προς την πλευρά των ανεξάρτητων βουλευτών κ.κ. Καπερνάρου, Ανδρουλάκη, Τατσόπουλου, Πολύδωρα (με λιγότερες πιθανότητες καθώς φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους ΑΝΕΛ να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας), καθώς και προς την πλευρά του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θ.Ψύρρα και της βουλευτή των ΑΝΕΛ Μ.Κόλλια.

Επιπλέον, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το «μαύρο» σενάριο που διακινήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα περί ψήφου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπέρ του Σταύρου Δήμα συσπείρωσε το δημοκρατικό τόξο, καθώς η απόρριψη μιας τέτοιας προοπτικής (της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ψήφους των χρυσαυγιτών) ήταν συνολική.

Εκτιμούν, δηλαδή, ότι το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να «παίξει» με μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε πολλούς να σκεφτούν δύο φορές το τι πρέπει να πράξουν τη Δευτέρα.

Το βέβαιο είναι ότι οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές κινήσεις θα συνεχιστούν έως και την τελευταία στιγμή πριν από τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας, που θα κρίνει εάν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή εάν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.


Η.Κ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Υπερφορτωμένο με 200 νταλίκες το μοιραίο πλοίο...


Νεότερος απολογισμός: 195 διασωθέντες, 282 παραμένουν στο πλοίο... 

Νέες πληροφορίες για το τι προηγήθηκε στο πλοίο Norman Atlantic πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά έρχονται στην δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα λοιπόν με μαρτυρίες επιβαινόντων οδηγών οι...
οποίοι έχουν διασωθεί το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο με 200 τουλάχιστον βυτιοφόρα των 32 τόνων έκαστο που μετέφεραν ελληνικά ελαιόλαδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα βαρέα οχήματα μόλις χωρούσαν στο πλοίο και κατά μία εκδοχή υπήρξαν διαμαρτυρίες προς τους ιδιοκτήτες των μεταφορικών εταιριών ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα κατά τη διαδρομή, επειδή οι κυματισμοί πιθανώς να προκαλούσαν μετατοπίσεις και τα βυτιοφόρα να ακουμπούσαν στην οροφή του γκαράζ του πλοίου.
Το εύφλεκτο φορτίο εξηγεί και την γρήγορη επέκταση της πυρκαγιάς και πολύ περισσότερο την αποτυχία της κατάσβεσης από μελή του πληρώματος. 

Και ενώ νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα, η δραματική προσπάθεια διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 195 άνθρωποι, ενώ 282 παραμένουν ακόμη στο πλοίο...

Read more...

Ευχαριστούμε τις ιταλικές Αρχές…


Σ’ αυτήν την τραγωδία, ο Βαρβιτσιώτης έδειξε πόσο μικρός και ασήμαντος είναι, για τη θέση που κατέχει…

Σαστισμένος, αμήχανος, με φανερή έλλειψη αυτοπεποίθησης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βγήκε να μας πει, πως το κουμάντο κάνουν οι ιταλικές Αρχές τις οποίες και ευχαριστεί.

Επανέλαβε τα στατιστικά στοιχεία (1 νεκρός, 165 διασωθέντες, 312 σε κίνδυνο), που ήδη ξέρουμε, χωρίς καμιά πληροφορία ζωτικής σημασίας, για το τι πρόκειται να γίνει.

Δεν ήξερε ούτε προς…
τα που (Μπρίντιζι ή Δυρράχιο) θα ρυμουλκηθεί το πλοίο. Απέφυγε βεβαίως να μιλήσει για τις ευθύνες του υπουργείου του, σχετικά με τους ελέγχους που κάνουν στα πλοία για να αποτραπούν τέτοιες τραγωδίες και μας πληροφόρησε πως αν χρειαστεί θα γίνει μαζική εκκένωση του πλοίου. Φυσικά από τους Ιταλούς…

Read more...

Έλληνας ο νεκρός...


Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Έλληνας είναι ο νεκρός επιβάτης του «Νorman Αtlantic». 
Είχε παγιδευθεί στη γλίστρα του πλοίου την στιγμή που μαζί με την γυναίκα του (η οποία διασώθηκε) , προσπάθησαν...
να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο σκάφος....



Read more...

Άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ ... στις Σκουριές (φωτο)...


Άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ για ακόμη μία φορά στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν άλογη χρήση δακρυγόνων και έκλεισαν...
τις οδούς διαφυγής στους διαδηλωτές οι οποίοι στο τέλος τους απώθησαν.

Γυναίκα τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ και βρίσκεται τώρα στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου.








από IOSIFSK
Χρήστος Καραστέργιος

Read more...

Σε εξέλιξη η επιχείριση διάσωσης Νεκρός έλληνας επιβάτης του «Norman Atlantic»


 

Πειραιάς
Ένας έλληνας επιβάτης είναι νεκρός, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δραματική επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων από το φλεγόμενο οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic.

Πρόκειται για τον Γιώργο Δούλη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας βρέθηκε στη γλίστρα του πλοίου μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα, κατά την επιχείρηση εκκένωσης.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ η γυναίκα βρισκόταν επί ώρες εγκλωβισμένη στη γλίστρα.

Η γυναίκα διασώθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή και μεταφέρθηκε στο Πρίντεζι, μαζί με τη σορό του άνδρα της.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...