Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Οξύτατη επίθεση Βενιζέλου κατά Τσίπρα για «υπονόμευση, δημαγωγία, λαϊκισμό»

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή


Για καιροσκοπισμό κατηγορεί ο Ευ.Βενιζέλος τον Αλέξη Τσίπρα
Για καιροσκοπισμό κατηγορεί ο Ευ.Βενιζέλος τον Αλέξη Τσίπρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ανέβηκε το πολιτικό «θερμόμετρο» στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με οξύτατη επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά του Αλέξη Τσίπρα. Διαμηνύοντας ότι η «χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, λαϊκισμό και απλούστευση», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι «καιροφυλακτεί περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας» και τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτη στάση να δηλώνει επίσημα από το βήμα της Βουλής ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης και θα αμφισβητήσει τη συνέχεια της χώρας καταστρατηγώντας την ψήφο των Ελλήνων.

Aνεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για καιροσκοπισμό και συλλογική υπονόμευση -θεσμική, κοινωνική, εθνική και αναπτυξιακή.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η συζήτηση στη Βουλή αφορά την εθνική στρατηγική για το μέλλον της χώρας, ιδίως υπό τις σημερινές συνθήκες εθνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, και δεν επιτρέπεται να είναι μία κλασικού χαρακτήρα συζήτηση προς επιβεβαίωση των ρόλων κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης.

«Δεν μπορούμε υπό τις σημερινές συνθήκες, και μετά από 3,5 μήνες προεκλογικής περιόδου και αναστολής της κανονικής λειτουργίας του κράτους, να εμφανιζόμαστε εδώ και να επιδιώκουμε απλώς και μόνο την αναπαραγωγή στο Κοινοβούλιο των προεκλογικών απλουστεύσεων» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας σε υψηλούς τόνισε ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, λαϊκισμό και απλούστευση».

Υπογράμμισε ότι η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων αποτελεί ευκαιρία διαμόρφωσης της αναγκαίας εθνικής συναίνεσης, και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι «την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις μόνο εάν θέλεις και όποτε θέλεις για λόγους κομματικής τακτικής, η ευθύνη σε κυνηγά από μόνη της και δεν μπορεί κανείς να διαλέγει τον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης, που όχι απλώσεις ασκεί κριτική, αλλά καιροφυλακτεί περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας, που θα είναι ένα ακόμη δράμα για τον πιο αδύναμο Έλληνα πολίτη».

«Ακόμη χειρότερο να δηλώνει επίσημα από αυτό το βήμα ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης και θα αμφισβητήσει τη συνέχεια της χώρας -γιατί αυτό είναι υπονόμευση όχι μόνο θεσμική, αλλά και κοινωνική, εθνική και αναπτυξιακή. Μία ανεπίτρεπτη στάση κατώτερη των περιστάσεων και δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή ο λαός στις 17 Ιουνίου».

«Ο ελληνικός λαός τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών και υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ» είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη ΝΔ στην κυβέρνηση λόγω εθνικού καθήκοντος και δεν ταυτίζεται αξιακά και πολιτικά μαζί της.
Δήλωσε ότι το προηγούμενο διάστημα το κόμμα του σήκωσε μόνο του «το σταυρό της ευθύνης» και έκανε λόγο για πολιτικό κόστος. «Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί τώρα έρχονται και άλλοι Κυρηναίοι να σηκώσουν το σταυρό» είπε.
Πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντική μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, όχι μόνο για τα κόμματα της κυβέρνησης, αλλά και για αυτά της αντιπολίτευσης.

«Ο ελληνικός λαός θέλει ενότητα, συνεργασία, συναίνεση, υπευθυνότητα» είπε και πρόσθεσε ότι η βάση της συνεργασίας και της εθνικής στρατηγικής είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση όρων της δανειακής σύμβασης.
«Είναι εξαιρετικά φιλόδοξο να διεκδικείς δημοσιονομική προσαρμογή σε μικρό χρονικό διάστημα. Είπα στην τρόικα να ξεκινήσουν όλα από ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχθεί κανένα μέτρο που να επιτείνει την ύφεση και είπε: «Όχι στη μείωση μισθών και συντάξεων».

«Ο κύριος Τσίπρας θέλει μορατόριουμ. Εντυπωσιάζομαι από τον συντηρητισμό. Εγώ θέλω μείωση του δημοσίου χρέους και όχι μορατόριουμ» τόνισε.

«Όταν συζητάς με την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα πρέπει να τους πεις τι θα κανεις. Πρέπει η χώρα να είναι αξιόπιστη» είπε και συμπλήρωσε ότι αυτή η συζήτηση θα πρέπει να γίνεται «όχι για να ικανοποιήσουμε κάποιον εταίρο η δανειστή, αλλά για να προστατεύσουμε τη χώρα» από την κρίση.
«Δεν υποτασσόμαστε στη βούληση κάποιων ξένων» δήλωσε.
«Το μέλλον του τόπου είναι υπόθεση που μας αφορά όλους. Δεν εξασφαλίζεται με απειλές του τύπου "μην προχωρήσετε τίποτα, μην κάνετε τίποτα, μην ιδιωτικοποιήσετε τίποτα γιατί θα λογοδοτήσετε και θα χάσουν οι επενδυτές τα λεφτά". Αυτό προσελκύει μόνο αετονύχηδες» είπε, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί μια «μικροκομματική και φτηνή υπονόμευση μιας εθνικής προσπάθειας», υπονόμευση της οικονομίας σε βάρος ανέργων και εργαζομένων.
«Οι κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες» είπε.
«Τώρα πρέπει να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Κάθε κόμμα να συνεισφέρει ότι μπορεί. Αυτό, όμως, θέλει και έναν τρόπο φέρεσθαι», όταν μιλάει κανείς με ξένους ηγέτες, σε ξένα μέσα ενημέρωσης.
«Υπονομεύουμε την αξιοπιστία της χώρας όταν στέλνουμε εσφαλμένα μηνύματα στο εξωτερικό για εσωτερική κατανάλωση» πρόσθεσε.
«Χρειάζεται ελπίδα, όχι ψευδαίσθηση για μια ευκολία που δεν υπάρχει. Αυτό αποτελεί έγκλημα σε βάρος του τόπου και της νέας γενιάς» δήλωσε.
«Δεν μπορείς να χτίζεις παλάτια στην άμμο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «όπως έχει πει ο Μπόρχες χτίζεις στην άμμο και χτίζοντας και ξαναχτίζοντας κάνεις την άμμο πέτρα».

«Υπό αυτές τις προϋποθέσεις συμμετέχουμε στον κυβερνητικό μηχανισμό» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κάντο, όπως ο Κάτων...



Άρχισε τα λατινικά του, ο Μιχαλολιάκος στη Βουλή...

Ο Κάτων (ρήτωρ την εποχή που η Καρχηδόνα ήταν απειλή για την Αρχαία Ρώμη) άρχιζε και τέλειωνε την κάθε ομιλία του, με τη φράση, "πρέπει να καταστραφεί η Καρχηδόνα" .
Έτσι και ο Μιχαλολιάκος. Θύμισε τη φράση του Κάτωνος και...

την επανέλαβε, βάζοντας στη θέση της "Καρχηδόνας" , τη λέξη "μνημόνιο" .
Μόλις τέλειωσε την ομιλία του, οι βουλευτές του, σε στυλ Πραιτωριανών, σηκώθηκαν όρθιοι και τον ακολούθησαν έξω από την αίθουσα.
Και τη στιγμή που έβγαιναν οι Χρυσαυγίτες, έμπαιναν μέσα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ...


Read more...

"Εγέρθητι" οι βουλευτές της Χ.Α.



Την ώρα που ανέβαινε στο βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραματέας της Χρυσής Αυγής σηκώθηκαν όρθιοι όλοι οι βουλευτές του κόμματος.

Read more...

Η συγκυβέρνηση έγινε για να παραγραφούν τα σκάνδαλα, καταγγέλλει ο Π.Καμμένος

«Σχέδιο κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας»


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος   (Φωτογραφία:  ICON )


Αθήνα
Για «στημένο παιχνίδι» που παίζεται εις βάρος του λαού  έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής.

«Πρόκειται για ένα παιχνίδι που εκτελεί συγκεκριμένο σχέδιο εξαθλίωσης του λαού, κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας, παράδοσης του κράτους» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, την σημερινή κυβέρνηση ως την «τέταρτη κυβέρνηση Σημίτη». «Καλούμαστε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην τέταρτη κυβέρνηση Σημίτη» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση έγινε για να σβήσουν όλα τα σκάνδαλα και να μην τιμωρηθεί κανείς. «Παραγράφονται πολλά αδικήματα, αλλά όχι το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας» τόνισε.

«Τρεις χιλιάδες έλληνες αυτοκτόνησαν και τους χτυπούν την πόρτα οι νταβατζήδες των τραπεζών και είναι οι ίδιοι νταβατζήδες που τους άνοιξε την πόρτα ο κ. Παπανδρέου», είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Η τρόϊκα είναι συνδυασμός μπαταχτζήδων και αυτοί είναι άραγε που θα ελέγξουν τις συμβάσεις της Siemens;», αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε την ενημέρωση της Βουλής για τη σύμβαση που φέρεται να έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με τον EFSF, εκτιμώντας ότι εκτός από τις υπογραφές Σαμαρά και Βενιζέλου δεν υπάρχει τίποτε που να δεσμεύει τη χώρα. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, πώς καταβάλλονται οι τόκοι του δανείου αν δεν έχει υπάρξει σύμβαση.

Ο κ.Καμμένος ζήτησε άμεση κατάργηση του μνημονίου και προέβλεψε ότι έρχεται το Μνημόνιο 3 γι΄αυτό και όπως τόνισε το κόμμα του καταψηφίζει την συγκυβέρνηση.

«Η ομιλία του πρωθυπουργού χθες είχε ίδιες επτά αναφορές με αυτές του κ. Παπαδήμου. Αναρωτιέμαι αν είναι το ίδιο πρόσωπο που τις έγραψε» είπε ακόμη ο κ. Καμμένος και επικαλέστηκε τις προβλέψεις για αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής.

Χαρακτήρισε στημένες τις αποκρατικοποιήσεις για να σταματήσει να υπάρχει βιομηχανία και να ευνοηθούν οι ανταγωνιστές στο εξωτερικό. Αναρωτήθηκε, επίσης, σε ποιον θα δοθεί ο ΟΠΑΠ και υποστήριξε ότι το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας είναι όσα υπαγορεύει το χρηματιστηριακό κεφάλαιο.

Ο Πάνος Καμμένος, δήλωσε ακόμα ότι τη Δευτέρα, το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του «νόμου Ραγκούση», ενώ παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το PSI.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά εξαπάτησε προεκλογικά τους Έλληνες πολίτες, Καμία δέσμευση και κανένα μέτρο από αυτά που είχε εξαγγείλει δεν υπάρχει στις προγραμματικές του δηλώσεις. Δεν έλεγε αλήθεια όταν προεκλογικά υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση. Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου τελείωσε. Δεν υπάρχει. Αποσύρθηκε και αυτή η προεκλογική δέσμευση όπως αποσύρθηκαν και όλες οι άλλες.
»Πιστεύετε ότι με ψεύτικα διλήμματα θα υφαρπάξετε την ψήφο του ελληνικού λαού. Αυτή η πολιτική σας όμως δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από ένα πατριωτικό κίνημα. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υπάρχει η αντιπρόταση, καταργώντας τα μνημόνια και διώχνοντας τους εξουσιαστές της χώρας. Εμείς καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις που οδηγούν στην εξαθλίωση τους Έλληνες πολίτες. Καταψηφίζουμε αυτή την κυβέρνηση» κατέληξε ο κ.Καμμένος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Η τρόικα καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας»

Ο Σεργκέι Στάνισεφ στο «Θέμα»



 



Την ανάγκη ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού μνημονίου επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκεί Στάνισεφ εξηγώντας ότι με «δεδομένη την δέσμευση που βλέπουμε από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ,η Ευρώπη πρέπει να δώσει στους Έλληνες ελπίδα».  Ο κ. Στάνισεφ κατά την επίσκεψή του στην χώρα μας για να συμμετάσχει στην εθνική διάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» και περιέγραψε τις νέες ευνοϊκές ισορροπίες που έφερε στην Ευρώπη η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ. Επιπροσθέτως, άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική των «Μερκοζί» αλλά και στην τακτική της τρόικα που «συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να είναι προτεκτοράτο της και οδηγεί στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού  και στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας»

-Η πολιτική του Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να απέχει από αυτή των «Μερκοζί». Σε πρώτη φάση κατάφερε να «φρενάρει» το σκληρό δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας και να πιέσει για ανάπτυξη. Παρά ταύτα οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη επιτρέπουν μια αλλαγή πορείας ώστε από την πολιτική λιτότητας να ακολουθηθεί μια πολιτική ανάπτυξης;

Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες κυβερνήσεις να προσπαθούν να μειώσουν τα ελλείμματά τους. Παρά ταύτα βλέπουμε τις οικονομίες τους να βυθίζονται όλο και περισσότερο στην ύφεση και την κρίση. Συνεπώς η πολιτική που ακολουθήθηκε δεν ήταν σωστή. Για εμένα η νίκη του Φρανσουά Ολάντ είναι ιδιαιτέρως σημαντική γιατί σηματοδοτεί την αρχή αλλαγής ρεύματος ή τάσης στην Ε.Ε. και αυτό ήταν κάτι που μπορέσαμε να παρατηρήσουμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Ευρωπαίκού Συμβουλίου. Ουσιαστικά φαίνεται να ξεκινά περίοδος ουσιαστικών αλλαγών.

-Εκτιμάτε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ισχύσει για όλες τις χώρες; Υπάρχει χώρος και για την Ελλάδα;

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει χώρος για την Ελλάδα σε αυτό το πεδίο. Θεωρώ πάνω από όλα ότι πρέπει να υπάρχει μία κοινή προσέγγιση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Κοινή προσέγγιση έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ενοποίηση των Τραπεζών στο μέλλον και οι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες δυσκολίες. Τα προβλήματα των τραπεζών δηλαδή να επιλύονται με ένα κοινό τρόπο.

-Παρά ταύτα, ηγεσίες χωρών όπως της Ολλανδίας και της Φιλανδίας αμφισβητούν την συγκεκριμένη απόφαση (του Ε.Σ.). Πως χαρακτηρίζετε την στάση τους;

Σε κάθε χώρα υπάρχει και η εσωτερική πολιτική που επηρεάζει την συμπεριφορά των κυβερνήσεων. Ακούστε, και πρέπει να είμαι ξεκάθαρος, οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 3 χρόνια από τις συντηρητικές κυβερνήσεις στην ΕΕ δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε επανάκτηση  της εμπιστοσύνης και δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την ανεργία. Μιλάμε πλέον για 25 εκατομμύρια ευρωπαίων ανέργων. Συνεπώς δεν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ και κάθε χώρα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι χωρίς αλληλεγγύη και συνολικές λύσεις χωρίς δηλαδή κοινή προσέγγιση στα κοινά προβλήματα και τα απαραίτητα δημοσιονομικά εργαλεία δεν θα μπορέσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας.

-Όλο και περισσότεροι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Γιόζεφ Άκερμαν, υποστηρίζουν ότι για το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται πιο γενναία περικοπή του δημόσιου χρέους ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο. Συμφωνείτε με την συγκεκριμένη άποψη;

Πιστεύω ακράδαντα ότι πολλές δυνατότητες για να μειωθεί - αμβλυνθεί η κρίση στην Ελλάδα, να μειωθεί δηλαδή το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας, χάθηκαν τα τελευταία 3-4 χρόνια γιατί συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν πολύ αργά και ήταν πολύ μικρές- λίγες για το μέγεθος των προβλημάτων. Χωρίς θαρραλέες αποφάσεις σε ευρύτερο επίπεδο, χωρίς πραγματικές λύσεις για το δημόσιο χρέος χωρίς ισορροπημένη ρύθμιση της αγοράς θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Μην ξεχνάμε ότι κυκλοφορούν καιροσκόποι. Χωρίς πραγματικές επενδύσεις ανταγωνιστική οικονομία με πράσινες επενδύσεις δεν θα βρεθεί η λύση ποτέ. Γι αυτό κατά την πρόσφατη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, υιοθετήσαμε μια διακήρυξη, στην σύνταξη της οποίας ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διαδραμάτισε μείζονα ρόλο. Η διακήρυξη αυτή εκφράζει το όραμα της σοσιαλιστικής οικογένειας για την ανάπτυξη με οικονομικά και. Το μήνυμά μας πρέπει να είναι σαφές να δείξουμε στους ευρωπαίους ότι υπάρχει εναλλακτική αξιόπιστη λύση. Είναι σαφές, το απέδειξε η ίδια η ζωή, οι πολιτικές αμιγούς λιτότητας είναι λάθος γιατί δεν προκαλούν μόνο πόνο στους πολίτες αλλά δεν οδηγούν και την Ευρώπη εκτός κρίσης. Οι ευρωπαίοι συντηρητικοί δεν διαθέτουν ούτε το κουράγιο ούτε και την αλληλεγγύη για να επιλυθούν τα προβλήματα και το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Πριν από 3 χρόνια είχαμε την Ελλάδα σήμερα έχουμε την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία την Ιταλία ποια χώρα άραγε θα ακολουθήσει;

-Πέραν από τους αριθμούς η αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος από την Ευρώπη επέφερε δυσβάσταχτο βάρος στους πολίτες. Στις πρόσφατες εκλογές οι Έλληνες καταδίκασαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ η οποία εν πολλοίς ήταν η πολιτική της Ε.Ε.

Θα ξεκινήσω με την ελληνική πλευρά. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  βρέθηκε αντιμέτωπη με μια μη βιώσιμη κληρονομιά. Ήταν αναγκασμένη να προχωρήσει σε περικοπές. Να ξέρετε ότι η Ε.Ε και οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές σέβονται ιδιαιτέρως το ΠΑΣΟΚ για το θάρρος να προχωρήσει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Παρόλα αυτά δεν συμμερίζομαι την αντιμετώπιση της Ελλάδας από την τρόικα ως προτεκτοράτο. Αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως προτεκτοράτο και αγνοεί τους δημοκρατικούς εσωτερικούς μηχανισμούς. Η Ελλάδα δεν είναι μια τριτοκοσμική χώρα είναι μέλος της ΕΕ. Δεν μπορούμε μονίμως να επιβάλλουμε περικοπές χωρίς να δίνουμε τα εργαλεία που θα οδηγήσουν σε μια οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Διοτι χωρίς ανάπτυξη τα ελλείμματα είναι αδύνατο να μειωθούν. Η τρόικα επιβάλλοντας συνεχώς οδηγεί στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού  στην Ελλάδα και στον κατακερματισμό  και αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας. Πιστεύω ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, τρόικα και ΕΣ θα πρέπει να δείξουν  μεγαλύτερη ευελιξία δεδομένης και της δέσμευσης που βλέπουμε από πλευρά της  Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και θα ρέπει επίσης να δώσει στην Ελλάδα ελπίδα.

-Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης ή τελικά η καλύτερη λύση θα ήταν η καταγγελία του Μνημονίου όπως προεκλογικά υποστήριζε το ΣΥΡΙΖΑ;

 Δεν πιστεύω ότι θα ήταν λύση η καταγγελία του Μνημονίου. Θα πρέπει  να εμπλακείτε σε σοβαρό διάλογο. Πρέπει να υπάρξουν πολύ σοβαρές δεσμεύσεις από πλευράς Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις και από την άλλη όμως θα πρέπει η Ευρώπη να εκφράσει κατανόηση και να δώσει την εγγύηση ότι θα υπάρξει βοήθεια για ανάκαμψη. Με συνεχείς περικοπές αυξάνει η ύφεση. Περικόπτουμε συνεχώς ώσπου κάποια στιγμή θα φτάσουμε στα έγκατα της γης.

-Πως χαρακτηρίζετε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ το οποίο μετά από μια μεγάλη ήττα  επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί. Με ποιο τρόπο μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών;

Μόνο όσοι δεν είναι στατικοί έχουν μέλλον. Το ΕΣΚ διανύει περίοδο αναγέννησης και ανασυγκρότησης που ξεκίνησε 2010. Πιστεύω ότι κάνουν λάθος όσοι υποτιμούν το ΠΑΣΟΚ διότι το είναι κόμμα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία και είχε σημαντικότατη συμβολή στην ανάπτυξη και διατήρηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση εως σήμερα. Παρατηρώ το κόμμα που περνά περίοδο δυσκολιών, παρόλα αυτά βλέπω ότι έχει σθένος να ανασυγκροτηθεί να προσεγγίσει τους πολίτες και να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι εύκολο να συμπεριφέρεται κανείς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι όλα είναι λάθος στην διαπραγμάτευση αλλά που θα βρεθούν τα χρήματα για την επίλυση των προβλημάτων; Το ΠΑΣΟΚ είναι παράταξη με σθένος και σοφία για να μεταμορφωθεί και εμείς θα συνδράμουμε στην προσπάθεια των φίλων και συντρόφων Ελλήνων.

Read more...

Τόσο νέος, αλλά -δυστυχώς- και τόσο παλιός...



Δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την παγίδα του παλαιοκομματικού ξύλινου λόγου...

Ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας με το γαρύφαλλο στο πέτο, ο αγωνιστής Γλέζος και ο Κουρουμπλής (όλοι με παρελθόν ΠΑΣΟΚ), που σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν τον Τσίπρα, δώσαν το ... στίγμα του τι ακριβώς πρόκειται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος δε ο Τσίπρας, έχοντας στα χέρια του την χρυσή ευκαιρία να μιλήσει για πρώτη φορά σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την άφησε να γλιστρήσει από τα χέρια του....
Αυτοί που τον περίμενα επαναστατικό, απογοητεύτηκαν.
Δεν άκουσαν τίποτα το νέο, το ριζοσπαστικό
Δεν είδαν την ρήξη με το παρελθόν. Η δε γλώσσα που χρησιμοποίησε ήταν η γνωστή ξύλινη γλώσσα του παλαιοκομματισμού.
Δεν γοήτευσε.
Απογοήτευσε ...


Read more...

Παράταση τριών ετών ζήτησε ο Βενιζέλος από την τρόικα



Μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων με τα στελέχη της τρόικας είχε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του κόμματος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη να συμφωνηθεί το γενικό πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο ζήτησε να ολοκληρωθεί σε...
τρία χρόνια, όπως επίσης και ένα νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής.

Επιπλέον, έθεσε το ζήτημα της αναθεώρησης της σύμβασης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που αυτή προβλέπει και πρωτίστως το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία έτη.

Τόνισε την ανάγκη να επανεκτιμηθούν σε ρεαλιστική βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα και ιδίως η ύφεση για το 2012 που θα είναι μεγαλύτερη της προϋπολογισθείσας.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να κινηθεί όλη η συζήτηση στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που προβλέπουν ρητά τη φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή και ένα νέο πιο δυναμικό ρόλο για την ΕΚΤ και το EFSF/ESM.

Επίσης έγινε αναλυτική συζήτηση για την επιτάχυνση των ρυθμών στις διαθρωτικές αλλαγές και στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και στην ανάγκη να υποστηριχθεί η Ελλάδα από την Επιτροπή και από τα κράτη-μέλη στη συγκρότηση του απολύτως αναγκαίου αναπτυξιακού αλλά και του κοινωνικού πακέτου.

Οι επαφές θα συνεχιστούν μετά από περίπου 15 ημέρες, οπότε και αναμένεται να επιστρέψει το κλιμάκιο στην Αθήνα...
NEA.


Read more...

Μetron Analysis: Στο 57% η αποδοχή της νέας κυβέρνησης, στο 55% το «ναι» στον Σαμαρά


Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗ



Μetron Analysis: Στο 57% η αποδοχή της νέας κυβέρνησης, στο 55% το «ναι» στον Σαμαρά
Αρκετά υψηλό εμφανίζεται το ποσοστό αποδοχής της νέας κυβέρνησης και της ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Επενδυτής». Ωστόσο, οι πολίτες παραμένουν απαισιόδοξοι.

Το 57% των πολιτών έχει θετική γνώμη για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης (με το 36% να έχει αρνητική), ενώ θετική εκτίμηση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά εκφράζει το 55% των πολιτών, έναντι 39% που έχει αρνητική. Πρώτος πάντως σε δημοτικότητα, από τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Σχετικά την κατεύθυνση της χώρας, το 30% εκτιμά ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση, με το ποσοστό να έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την προεκλογική περίοδο, ενώ 58%  συγκεντρώνουν οι αρνητικές απαντήσεις.

Στο θέμα διάρκειας της κυβέρνησης συνεργασίας, οι ερωτηθέντες είναι διχασμένοι. Το 48% των πολιτών εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές, έναντι του 46% που εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι βιώσιμη για διάστημα 1-2 ετών.

Για τη διαχείριση της κρίσης, οι απόψεις είναι μοιρασμένες αφού το 48% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημονίου και το ίδιο ακριβώς ποσοστό τάσσεται υπέρ της άποψης για «τήρηση και μελλοντική βελτίωσή» του.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (66% θετική γνώμη, 30% αρνητική) και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς (52% θετική γνώμη, 48% αρνητική), με τις απόψεις για τον Αλέξη Τσίπρα να είναι μοιρασμένες.

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές από θετικές γνώμες: Πάνος Καμμένος (53% αρνητική άποψη, 44% θετική) Ευάγγελος Βενιζέλος (65% αρνητική, 34% θετική), Νίκος Μιχαλολιάκος (74% αρνητική, 20% θετική) και Αλέκα Παπαρήγα (80% αρνητική άποψη, 19% θετική).

Η αισιοδοξία για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας βελτιώθηκε μεν μετεκλογικά (55%), ωστόσο το 40% της κοινής γνώμης εξακολουθεί να τη θεωρεί αναπόφευκτη.

Απαισιοδοξία αποτυπώνται για το μέλλον της ευρωζώνης, παρά τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Το 39% εκτιμά ότι η νομισματική ένωση θα διαλυθεί, έναντι του 56% που θεωρεί ότι θα αντέξει την κρίση χρέους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4 Ιουλίου.

Read more...

Μικρή αδιαθεσία της Αλέκας Παπαρήγα, αποχώρησε από τη Βουλή

Την Κυριακή η ομιλία


Κατόπιν σύστασης του γιατρού η Αλέκα Παπαρήγα αποχώρησε από το Κοινοβούλιο (φωτογραφία αρχείου)
Κατόπιν σύστασης του γιατρού η Αλέκα Παπαρήγα αποχώρησε από το Κοινοβούλιο (φωτογραφία αρχείου)   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Μικρή αδιαθεσία ένιωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που την ανάγκασε, μετά την επίσκεψη της στο ιατρείο της Βουλής και τη σύσταση του γιατρού ότι χρειάζεται ξεκούραση, να αποχωρήσει από τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει ενώπιον του Κοινοβουλίου την Κυριακή.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ευ. Βενιζέλος: "Η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία και λαϊκισμό"

"Απόλυτη ανάγκη η επαναδιαπραγμάτευση"



 



Ως «απόλυτη ανάγκη» χαρακτήρισε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, μιλώντας στη Βουλή κατά τη δεύτερη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι απαιτείται μεταξύ άλλων περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους και επαναγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπροσθέτως, άσκησε σκληρή κριτική στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «δημαγωγό», που «καιροφυλακτεί να αποτύχει η κυβέρνηση και η χώρα».

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας «απαίτησε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και ταυτόχρονα είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να εφαρμόσει την πολιτική της» και εξήγησε ότι «την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις όποτε θέλεις για λόγους κομματικής τακτικής, η εθνική ευθύνη σε κυνηγάει από μόνη της».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά η Ευρώπη είναι ένα ανοιχτό πεδίο διαπραγμάτευσης, διαδκασία που δεν σταματά ποτέ. Χρειαζόμαστε την πολιτική υποστήριξη των υπολοίπων κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης, για να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση εκείνων των μέτρων που επιτείνουν την ύφεση».protothema.gr

Read more...

Αλέξης Τσίπρας: «Κρύψατε τις προθέσεις σας και παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ



Αλέξης Τσίπρας: «Κρύψατε τις προθέσεις σας και παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπυργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, που διεξάγεται τώρα στη Βουλή, στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

O αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε «δυσκολεύτηκα να καταλάβω αν άκουγα προγραμματικές δηλώσεις νεοσυσταθείσας κυβέρνησης ή αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων».

«Κρύψατε τις πραγματικές σας προθέσεις και παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό. Η επαναδιαπραγμάτευση μας τελείωσε το βράδυ της 17ης Ιουλίου. Όποιος πίστεψε σε αυτή, την πάτησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάνατε σημαία σας την πιο ακραία κινδυνολογία. Δεν αντιδράσατε στις προκλήσεις από το εξωτερικό. Τώρα δεν είστε αντιμέτωποι με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τη δυστυχία που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα έχει την ίδια τύχη με τις προηγούμενες, καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού εξαντλούνται, χαρακτηρίζοντας τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ως «συνέχεια της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου».

«Ο πιο βέβαιος δρόμος ο δρόμος για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι αυτός που ακολουθείτε κ. πρωθυπουργέ, αυτός της μη διαπραγμάτευσης, της επιτάχυνσης του μνημονίου και της ευρωπαϊκής απομόνωσης» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε επίσης: «Η κυβέρνησή σας δεν είναι κυβέρνηση εθνικού σκοπού, αλλά ειδικού σκοπού: Την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την εκχώρησή του στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Μιλώντας για την τρόικα, χαρακτηρίζοντας τους εκπροσώπους «περισπούδαστους κυρίους», είπε ότι δεν έχουν ιδέα ακόμα και για το μέσο μισθό στην Ελλάδα.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις δήλωσε ότι δεν μπορούν να βγάλουν μια χώρα από την οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι «δεν είναι όρος σωτηρίας της οικονομίας αλλά όρος της λεηλασίας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ΔΗΜΑΡ, ρωτώντας με νόημα αν οι βουλευτές της συμφωνούν με τη «σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της».

«Δεν ετοιμαζόμαστε για να κάνουμε αντιπολίτευση, ετοιμαζόμαστε για να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας όταν θα λήξει αυτη η σύντομη θητεία της μνημονιακής κυβέρνησης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά υπήρχαν σημαντικές παραλείψεις όπως το «φιάσκο» της Συνόδου Κορυφής της 29ης Ιουνίου. Καμία αναφορά δεν έγινε ακόμα για τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, αλλά και για την μετενέργεια, για το αφορολόγητο, για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, απηύθηνε αυστηρή προειδοποίηση προς τη τρικομματική κυβέρνηση για την αξιοποίηση της δήμόσιας περιουσίας τονίζοντας ότι θα λογοδοτήσουν όσοι τολμήσουν να την ξεπουλήσουν. «Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μην αναγνωρίσει συμφωνίες που θα εκποιήσουν την δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής» είπε χαρακτηριστικά.http://newpost.gr

Read more...

Σαμαράς: "Επαναδιαπραγμάτευση" λέμε την καταπολέμηση της ύφεσης...



Ξεχνώντας τα όσα εντυπωσιακά υποσχόταν από το προεκλογικό μπαλκόνι, ο πρωθυπουργός -πια- Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, ήταν σαφής:

Ενώ ως τώρα, με την... ανεξέλεγκτη ύφεση οι ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος αυξάνονται, όπως δυστυχώς, τόσες φορές προειδοποίησα… Εμείς πρώτοι θέλουμε να σταματήσει αυτό... Εμείς πρώτοι θέλουμε να αρχίσουμε να...



...βγαίνουμε από το τέλμα. Αυτό είναι το αντικείμενο της «επαναδιαπραγμάτευσης».


Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τους στόχους! Πρέπει να αλλάξουν όσα εμποδίζουν να επιτύχουμε τους στόχους μας: Θέλουμε την καταπολέμηση της ύφεσης! Το λέμε «επαναδιαπραγμάτευση», για να υπογραμμίσουμε ότι θέλουμε να έλθουμε σε συνεννόηση, σε συμφωνία, με τους εταίρους μας. Απορρίπτουμε τις μονομερείς ενέργειες! Ζητάμε «τροποποιήσεις» του προγράμματος, ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα που επιτείνουν την ύφεση, ακριβώς για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους του.

Σχόλιο: Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη του καιρού μας. Ο δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει...
parapolitiki.gr


Read more...

«Δεν ήταν αβασάνιστη η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση» λέει ο Φ.Κουβέλης

«Η ΔΗΜΑΡ δύναμη επαναδιαπραγμάτευσης»


Ο Φώτης Κουβέλης
Ο Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Αυτή η κυβέρνηση αποτελεί δυνατότητα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, για να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου και να ξεφύγει από τη δίνη της κρίσης» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη Βουλή.

Τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει «στο ακέραιο τις ευθύνες που της αναλογούν από τη στήριξη της κυβερνητικής συνεργασίας» και επισήμανε ότι η συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα δεν ήταν αβασάνιστη επιλογή.

«Είχαμε συνείδηση της ανάγκης μιας ευρύτατης συμπαράταξης» είπε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα «ρεαλιστικό και προοδευτικό πλαίσιο διακυβέρνησης» και ότι οι στόχοι είναι φιλόδοξοι, αλλά εφικτοί.

«Στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο θέσαμε στόχους τετραετίας. Κάποιοι θα προωθηθούν άμεσα σε διαπραγμάτευση και άλλοι σε δεύτερη φάση» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις, τη σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

«Αποτελούν όλοι κυβερνητική δέσμευση» είπε.

«Στο πλαίσιο της κοινωνικής στήριξης της κυβέρνησης είμαστε το κόμμα που καθίσταται αποφασιστική και αδέσμευτη δύναμη για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αυξάνουμε τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας» τόνισε και είπε ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα είναι συνεχής και σκληρή.

«Η απαλλαγή από το βάρος του Μνημονίου δεν σημαίνει επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Ο λαός κάνει θυσίες που πρέπει να πιάσουν τόπο» επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
«Η σκληρή πραγματικότητα διαλύει μύθους για εύκολες λύσεις που υπάρχουν και που λένε ότι δεν τις αξιοποιήσαμε» δήλωσε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Aφήσουν την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να φθαρεί...



... από τα προβλήματα της κυβέρνησης και να δώσουν τη μάχη αργότερα..."...
«Το θέατρο των επιχειρήσεων εξακολουθεί να είναι η κυβέρνηση. Αργότερα θα έρθει η… μάχη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ». Σε αυτή τη φράση επιχείρησε να συμπυκνώσει τις εξελίξεις στη χθεσινή εθνική συνδιάσκεψη στέλεχος του κινήματος, με κυβερνητική θητεία από... την Κεντρική Μακεδονία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμά το ίδιο στέλεχος, αναδείχτηκε κυρίαρχος, καθώς «υπήρχαν κάποιοι που κάτι ήθελαν να πουν και δεν το είπαν. Υπήρξαν φωνές και κινήσεις, οι οποίες δεν εκφράστηκαν και οι οποίες σε αυτή τη φάση πήραν απάντηση από τον πρόεδρο».

Κι αυτή είναι η εικόνα που αποκόμισαν και άλλα στελέχη, τα οποία δεν ήθελαν να μιλήσουν επωνύμως σε αυτή τη φάση, με ξεκάθαρη τοποθέτηση όμως υπέρ του προέδρου. «Το νόημα είναι ότι η όποια σύγκρουση μετατέθηκε γι’ αργότερα. Οι αντίθετες φωνές δε φιμώθηκαν, ούτε σίγησαν εξαιτίας των όσων είπε ο πρόεδρος, αλλά έκαναν μια μάλλον συνειδητή επιλογή να αφήσουν την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να φθαρεί από τα προβλήματα της κυβέρνησης και να δώσουν τη μάχη αργότερα, όταν θα τους ευνοούν περισσότερο οι συνθήκες. Σήμερα, φαίνεται πως κερδισμένη είναι η ηγετική ομάδα, σε μια μάχη που δε δόθηκε ποτέ… Μάλιστα, διαφάνηκε μια τάση απαξίωσης από τα πρωτοκλασάτα στελέχη που δε συντάσσονται με τον κ. Βενιζέλο, που απλώς τον άκουσαν και αποχώρησαν χωρίς να πουν τίποτα. Είναι λίγο απαξιωτικό…», σημείωναν στελέχη που δεν ανήκουν στο περιβάλλον Βενιζέλου.

πηγη voria.gr


Read more...

Αποχώρησαν από τη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ

Την ώρα που κλήθηκε στο βήμα ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής



 
 



Οι βουλευτέςων κομμάτων αποχώρησαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου την στιγμή που κλήθηκε στο βήμα ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη αφού από χθες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες που ήθελαν την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να προβαίνει στην συγκεκριμένη πράξη.

Την ίδια ώρα, και ενώ ο  Νίκος Μιχαλολιάκος ανέβαινε στο βήμα σηκώθηκαν όρθιοι οι βουλευτές του κόμματός του.

Σαν απάντηση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου τη στιγμή που κλήθηκε στο βήμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Read more...