Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: "Η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία και λαϊκισμό"

"Απόλυτη ανάγκη η επαναδιαπραγμάτευση"



 



Ως «απόλυτη ανάγκη» χαρακτήρισε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, μιλώντας στη Βουλή κατά τη δεύτερη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι απαιτείται μεταξύ άλλων περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους και επαναγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπροσθέτως, άσκησε σκληρή κριτική στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «δημαγωγό», που «καιροφυλακτεί να αποτύχει η κυβέρνηση και η χώρα».

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας «απαίτησε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και ταυτόχρονα είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να εφαρμόσει την πολιτική της» και εξήγησε ότι «την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις όποτε θέλεις για λόγους κομματικής τακτικής, η εθνική ευθύνη σε κυνηγάει από μόνη της».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά η Ευρώπη είναι ένα ανοιχτό πεδίο διαπραγμάτευσης, διαδκασία που δεν σταματά ποτέ. Χρειαζόμαστε την πολιτική υποστήριξη των υπολοίπων κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης, για να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση εκείνων των μέτρων που επιτείνουν την ύφεση».protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: