Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: «Κρύψατε τις προθέσεις σας και παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ



Αλέξης Τσίπρας: «Κρύψατε τις προθέσεις σας και παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπυργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, που διεξάγεται τώρα στη Βουλή, στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

O αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε «δυσκολεύτηκα να καταλάβω αν άκουγα προγραμματικές δηλώσεις νεοσυσταθείσας κυβέρνησης ή αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων».

«Κρύψατε τις πραγματικές σας προθέσεις και παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό. Η επαναδιαπραγμάτευση μας τελείωσε το βράδυ της 17ης Ιουλίου. Όποιος πίστεψε σε αυτή, την πάτησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάνατε σημαία σας την πιο ακραία κινδυνολογία. Δεν αντιδράσατε στις προκλήσεις από το εξωτερικό. Τώρα δεν είστε αντιμέτωποι με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τη δυστυχία που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα έχει την ίδια τύχη με τις προηγούμενες, καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού εξαντλούνται, χαρακτηρίζοντας τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ως «συνέχεια της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου».

«Ο πιο βέβαιος δρόμος ο δρόμος για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι αυτός που ακολουθείτε κ. πρωθυπουργέ, αυτός της μη διαπραγμάτευσης, της επιτάχυνσης του μνημονίου και της ευρωπαϊκής απομόνωσης» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε επίσης: «Η κυβέρνησή σας δεν είναι κυβέρνηση εθνικού σκοπού, αλλά ειδικού σκοπού: Την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την εκχώρησή του στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Μιλώντας για την τρόικα, χαρακτηρίζοντας τους εκπροσώπους «περισπούδαστους κυρίους», είπε ότι δεν έχουν ιδέα ακόμα και για το μέσο μισθό στην Ελλάδα.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις δήλωσε ότι δεν μπορούν να βγάλουν μια χώρα από την οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι «δεν είναι όρος σωτηρίας της οικονομίας αλλά όρος της λεηλασίας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ΔΗΜΑΡ, ρωτώντας με νόημα αν οι βουλευτές της συμφωνούν με τη «σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της».

«Δεν ετοιμαζόμαστε για να κάνουμε αντιπολίτευση, ετοιμαζόμαστε για να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας όταν θα λήξει αυτη η σύντομη θητεία της μνημονιακής κυβέρνησης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά υπήρχαν σημαντικές παραλείψεις όπως το «φιάσκο» της Συνόδου Κορυφής της 29ης Ιουνίου. Καμία αναφορά δεν έγινε ακόμα για τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, αλλά και για την μετενέργεια, για το αφορολόγητο, για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, απηύθηνε αυστηρή προειδοποίηση προς τη τρικομματική κυβέρνηση για την αξιοποίηση της δήμόσιας περιουσίας τονίζοντας ότι θα λογοδοτήσουν όσοι τολμήσουν να την ξεπουλήσουν. «Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μην αναγνωρίσει συμφωνίες που θα εκποιήσουν την δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής» είπε χαρακτηριστικά.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: