Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩ-ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013 Financial Times: Ο κίνδυνος του «Grexit» μετατρέπεται σε αισιοδοξία για «Crexit»!



Financial-Times-o-kindynos-toy-Grexit-metatrepetai-se-aisiodoksia-gia-Crexit 
Για αισιόδοξα μηνύματα των αγορών για το 2013 κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times δεν αποκλείεται οι φόβοι για το περίφημο «Grexit» να μετατραπεί στο... λυτρωτικό «Crexit» (Crisis Exit- Έξοδος από την κρίση).

Οι αγορές αισιοδοξούν για έξοδο από την οικονομική ύφεση το τρέχον έτος, με τους παγκόσμιους οικονομικούς δείκτες να καταμαρτυρούν κάτο τέτοιο, ενώ τα σενάρια για διάσπαση της ευρωζώνης πλέον είναι λιγότερο πιθανά σε σχέση με λίγους μήνες πριν.

Παρ' όλα αυτά δεν αποκλείεται τελείως ο κίνδυνος αυτός και οι δραματικές επιπτώσεις που θα είχε για την παγκόσμια οικονομία. 

Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει και από το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αγοράσει τα ομόλογα των χρεωμένων χωρών. Υπάρχει ακόμα και ένας παράγοντας-κλειδί, που δεν είναι άλλος από την αλλαγή στο πολιτικό κλίμα, αφού υπάρχει αποφασιστικότητα στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

«Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος για τη ζώνη του ευρώ, ένα μικρό κομμάτι προς ένα καλύτερο μέλλον έχει ήδη διανυθεί. Δίνοντας σήματα για παγκόσμια ανάκαμψη, αυτός ο χρόνος, το 2013 μπορεί να δώσει ενθαρρυντικές ενδείξεις, τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές. Οι αγορές δεν είναι μόνο ικανοποιημένες, αλλά τρέχουν για μία στροφή προς το καλύτερο, έπειτα από χρόνια αναταραχής» καταλήγει το δημοσίευμα.
http://newpost.gr/

Read more...

Ενώ επιχειρήσεις και εργαζόμενοι επιμένουν στη θέση τους «ποτέ την Κυριακή» Ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές

Να καταθέσει νόμο για να επιτρέπεται το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου προτίθεται η κυβέρνηση, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.
 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε τις απόψεις των φορέων για το άνοιγμα τις Κυριακές.
 
Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση «στην προσπάθεια να καταπολεμήσει λουκέτα και ανεργία, κατέθεσε πρόταση για πιο σύγχρονη λειτουργία αγοράς, στο πλαίσιο του νέου αγορανομικού κώδικα που ετοιμάζεται». Το νομοσχέδιο προωθείται άμεσα και όπως είπε ο κ.Σκορδάς «συζητήσαμε με τους φορείς, θα συζητήσουμε με τα κόμματα και μετά θα έρθει ο νομος στη Βουλή».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμπλεκόμενα μέρη πρότειναν μια συμβιβαστική λύση να ισχύσει μια δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής του μέτρου, πιθανώς έως τον Οκτώβριο, η οποία όμως απορρίφθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης. Στην κυβέρνηση επικαλούνται στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν πως όπου εφαρμόστηκε το μέτρο υπήρξε αύξηση της απασχόλησης κατά 1,5-4% και πτώση τιμών. Σε τέτοια περίπτωση, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 8.000-20.000 νέες θέσεις εργασίας στο λιανεμπόριο.
 
"Ποτέ την Κυριακή"
 
Από πλευράς του πάντως ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων κ. Ασημακόπουλος έκανε λόγο για καταστροφικό μέτρο.
 
«Οι επιπτώσεις από το Μνημόνιο είναι συχνά μικρότερες από τις λάθος πολιτικές της κυβέρνησης, που δεν επιβάλλονται καν από το μνημόνιο. Το 2013, το πρώτο λάθος έγινε με το νέο φορολογικό που θα εξαρθρώσει την μεσαία παραγωγική τάξη. Το δεύτερο λάθος γίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, που ετοιμάζεται να προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές όλο το χρόνο».
 
Σύμφωνα με τους εμπόρους οι τυχόν «αστερίσκοι» ή «δικλείδες ασφαλείας» που θα τεθούν δεν έχουν καμία σημασία, καθώς θα καταπέσουν στα διοικητικά δικαστήρια. «Δεν είναι δυνατόν μαγαζί 250 τμ στην Πανεπιστημίου να επιτρέπεται να μένει ανοιχτό και ένα πχ 100 τμ σε χώρο τύπου Mall να μένει κλειστό» σημείωσε ο κ.Ασημακόπουλος. «Ας ελπίσουμε να υπάρχουν δεύτερες θετικές σκέψεις» κατέληξε, αν και ξεκαθάρισε πως ο διάλογος τελείωσε.
 
Αντίθετοι δηλώνουν όμως και οι εργαζόμενοι. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ.Βασιλόπουλος που μετείχε στη σύσκεψη τόνισε ότι όλες οι ενώσεις εργοδοτών και εργαζομένων συμφωνούν ότι αν το μέτρο εφαρμοστεί «θα φέρει μόνο καταστροφή , θα φέρει κλείσιμο επιχειρήσεων και συσσώρευση σε 4-5 πολυεθνικές εμπορίου».
 
Προϊδέασε για κινητοποιήσεις και εκστρατεία ενημέρωση «για να εμποδίσουμε αυτό το έγκλημα» και υπενθύμισε πως «και το 1992 η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε νομοθετήσει το άνοιγμα τις Κυριακές, αλλά το μέτρο καταργήθηκε στην πράξη και το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ μιας μικρής μερίδας πολυεθνικών, αφού ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται απέναντι».
protothema.gr

Read more...

Διώτης: " Αντέγραψα και έσβησα το στικ"



Ο Ιωάννης Διώτης υποστήριξε ότι ούτε αυτό το αρχείο υπάρχει πλέον, αφού ο ίδιος έδωσε εντολή να διαγραφεί, αφού πρώτα έκανε το δικό του αντίγραφο, ώστε να μην διαρρεύσει.
Δείτε το βίντεο από τον Alpha


enikos.gr

Read more...

Συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ




Read more...

Η κυβερνητική πρόταση για τις κάλπες



Το πρώτο σενάριο προτιμά η κυβέρνηση, αναφορικά με τις κάλπες που θα στηθούν στη συζήτηση της Βουλής για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ».
Η  πρόταση της κυβέρνησης, σύμφωνα με το MEGA, είναι να στηθούν τρεις κάλπες, με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα. Δηλαδή, μία κάλπη για την πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, μία για τον ΣΥΡΙΖΑ και μία κάλπη για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης σε κάθε κάλπη να αντιστοιχεί ένα ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα αναφέρεται το πρόσωπο ή τα πρόσωπα τα οποία η επιτροπή θα κληθεί να διερευνήσει αλλά και οι κατηγορίες. Επίσης, σύμφωνα με το MEGA, θα υπάρχει η δυνατότητα οι βουλευτές σε κάθε πρόσωπο και σε κάθε κατηγορία να σημειώνουν «ναι», «όχι», «παρών» ή «λευκό».



Read more...

Χατζηοσμάν:Toν προκαλώ να φέρει στοιχεία



Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αχμέτ Χατζηοσμάν μετά την προκλητική δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ο οποίος τον χαρακτήρισε "πράκτορα των Τούρκων".

"Προκαλώ τον συνάδελφο να καταθέσει στοιχεία στη βουλή που να αποδεικνύουν ότι είμαι πράκτορας, όπως με κατηγόρησε. Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Όχι λόγια, στοιχεία. Και σας ζητώ να ανακαλέσετε", απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

enikos.gr

Read more...

Πρόσκληση για ομόφωνη αντίδραση Το θέμα της βίας κυρίαρχο στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων


Ο κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης βγαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου
Ο κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης βγαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Η αντίδραση απέναντι στα αυξανόμενα φαινόμενα βίας, κυριάρχησε στη σύσκεψη που είχαν την Τρίτη οι κυβερνητικοί εταίροι, στον απόηχο και της ένοπλης επίθεσης έξω από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με όσα είπαν εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το θέμα, ενώ υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης προς όλες τις «δυνάμεις του συνταγματικού τόξου» προκειμένου να «οχυρωθεί» η κοινωνία απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να σηκώσουν ένα οχυρό προστασίας σε όσους επιτίθενται στη Δημοκρατία» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης. Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι απέναντι στα φαινόμενα βίας «πρέπει να υπάρξει ομόθυμη και απόλυτη αντίδραση της κοινωνίας».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε πέραν της γνωστής βίας, και τη ρατσιστική βία, απέναντι στην οποία τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση έχουν απόλυτη ταύτιση. Και απευθύνουν ανοιχτή πρόκληση σε όλες τις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτού του είδους τη βία, μέτωπο από το οποίο, όπως προκύπτει από τη δήλωση, αποκλείεται, για προφανείς λόγους, η Χρυσή Αυγή.

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι δεν έγινε συζήτηση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι το πόσες θα κάλπες θα στηθούν στην ψηφοφορία της Πέμπτης «είναι αποκλειστική αρμοδιότητας της Διάσκεψης των Προέδρων και της Ολομέλειας της Βουλής».

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ότι πρόκειται για μία «ωμή πολιτική σκευωρία, η οποία είχε ορισμένους συνεργάτες». «Την Πέμπτη θα πούμε πολλά περισσότερα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ότι «τα γεγονότα έχουν μιλήσει» και επανέλαβε χαρακτηριστικά ότι «ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει περισσότερο και τον νοικοκύρη».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συζήτηση και για το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, λέγοντας ότι από την πλευρά του έθεσε το ζήτημα και ζήτησε η όποια τελική ρύθμιση να μη θίγει τα συμφέροντα των εκεί εργαζομένων. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που συμμετείχε νωρίτερα στη σύσκεψη, δήλωσε για το θέμα του ΤΤ ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα.

Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κρίση και μέτρα για να ανακοπεί η ανεργία.

Για το θέμα των κρουσμάτων βίας, με αποκορύφωμα την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, δηλώσεις έκανε νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος συμμετείχε για λίγο στη σύσκεψη. «Η ανομία, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, δεν θα γίνει ανεκτή» ήταν το μήνυμα του κ. Δένδια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα αύξησης των κονδυλίων για τη Δημόσια Τάξη, ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν κουβέντιασαν μαζί του αυτό το θέμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ξεκίνησε η σύσκεψη, στο τραπέζι τρομοκρατία, λίστα Λαγκάρντ και Τ.Τ...




Ο έντονος προβληματισμός για την αναβίωση της τρομοκρατίας με τα συνεχή χτυπήματα των τελευταίων ημερών αναμένεται να κυριαρχήσει στη σημερινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Το τελευταίο...
χτύπημα κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας σε συνδυασμό με τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και τις επιμέρους επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων και στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, δημιουργούν αμηχανία και βαρύ κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου και οι κύριοι Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης καλούνται να χαράξουν συγκεκριμένη γραμμή αντιμετώπισης τη έξαρσης των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Παράλληλα, αναμένεται να γίνει πλήρης επισκόπηση της υπόθεσης που αφορά στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Μείζον θέμα για το οποίο πρέπει να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση είναι αφενός ο αριθμός των καλπών -τρεις ή τέσσερις- που θα στηθούν την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Η διάσκεψη των προέδρων δεν θα λάβει καμία απόφαση από τη στιγμή που τα κόμματα διαφωνούν και θα παραπέμψει το θέμα στην Ολομέλεια, όπου θα λυθεί με ψηφοφορία.

Παράλληλα, αναμένεται να γίνει και μια πρώτη συζήτηση για τα πρόσωπα που θα οριστούν από τα κόμματα ως μέλη της προανακριτικής επιτροπής.

Κατά τα λοιπά, οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συζητήσουν για θέματα αποκρατικοποιήσεων με αιχμή του δόρατος το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Από την πλευρά του κ. Βενιζέλου αναμένεται να τεθούν θέματα όπως ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου και η υλοποίηση των πρωθυπουργικών δεσμεύσεων ώστε να γίνονται δεκτές από τα υπουργεία επιμέρους προτάσεις των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης

Ενα ακόμη ζήτημα που αφορά στην υπόθεση είναι οι απόψεις περί παραγραφής, που όμως δεν αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία της υπόθεσης..
 http://www.tokarfi.gr


Read more...

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 44% Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ...


Στο 36% έχει φθάσει η αδήλωτη εργασία και σε ορισμένες περιοχές της χώρας το 44%, ενώ το 42% των ανασφάλιστων εργαζομένων είναι αλλοδαποί χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως προκύπτει... 
από τα στοιχεία των ελέγχων για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της «μαύρης» εργασίας, που πραγματοποίησαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σε όλη τη χώρα, τα κλιμάκια των επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α), του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ ΕΤΑΜ),.
Στο πόρισμα της Ε.ΥΠ.Ε.Α των ελεγκτών που έχει κοινοποιηθεί ήδη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, κατά την περίοδο από 01/01 έως 31/12/12 ελέγχθηκαν συνολικά 19.083 επιχειρήσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι 1.038 επιχειρήσεις αν και απασχολούσαν προσωπικό δεν τηρούσαν Μητρώο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (αναπόγραφες - ποσοστό 5,4%) ούτε είχαν ενημερώσει άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες για το απασχολούμενο προσωπικό τους (Επιθεώρηση Εργασίας - ΟΑΕΔ).
Στους επιτόπιους ελέγχους καταχωρήθηκαν 60.796 εργαζόμενοι από τους οποίους 22.006 (ποσοστό 36%) ήταν ανασφάλιστοι (9.345 αλλοδαποί - 12.661 ημεδαποί).
Διαπιστώθηκαν 9.191 παραβάσεις σε βάρος αντίστοιχου αριθμού επιχειρήσεων και συντάχθηκαν πρόστιμα 11.882.500 ευρώ.
Από τους καταγεγραμμένους ανασφάλιστους από την Ε.ΥΠ.Ε.Α. σε ποσοστό 42% είναι αλλοδαποί που διαφεύγουν οποιασδήποτε επίσημης καταγραφής δικαιολογώντας τη δυσαναλογία μεταξύ αδειών εργασίας και αιτήσεων νομιμοποίησης του μεγάλου αριθμού μεταναστών που εξακολουθούν να διαμένουν και να εργάζονται παράνομα στη χώρα.
Στον απολογισμό του προηγούμενου έτους του 2011 της ίδιας υπηρεσίας του ΙΚΑ το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας έφθανε το 30% και των ανασφάλιστων αλλοδαπών στο 40%.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των ελέγχων της Ε.ΥΠ.Ε.Α, οι κλάδοι που απασχολούν το μεγαλύτερο ποσοστό ανασφάλιστου προσωπικού είναι οι τουριστικές εποχιακές επιχειρήσεις, ο κλάδος επισιτισμού και διασκέδασης, οι υπηρεσίες καθαριότητας και security, φύλαξης παιδιών και ηλικιωμένων, εταιρίες υπεργολαβιών, εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, ιδιωτικές σχολές - φροντιστήρια και οικοδομή όπου η εισφοροδιαφυγή παράλληλα με το συνεχή επιτόπιο έλεγχο απαιτεί και τη δημιουργία κατάλληλου νομικού πλαισίου.

Read more...

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ...




Από σήμερα Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο κι από το πρωί της Τετάρτης (16-1-2013) στη Θράκη και βαθμιαία στο Ανατολικό Αιγαίο.
Xιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα...
oρεινά της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Οι Νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και πρόσκαιρα την Τετάρτη στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Παρά την εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (17-1-2013) οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στις περιοχές της παραπάνω παραγράφου θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή 18-1-2013.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας όλες τις υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων...


Read more...

Επιχορήγηση 7 εκατ. ευρώ για τη σχολική θέρμανση...




Την έκτακτη επιχορήγηση με το ποσό των 7 εκατ. ευρώ δήμων ορεινών περιοχών ή περιοχών όπου παρουσιάζονται έντονα καιρικά φαινόμενα και έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης αποφάσισε ο ...
αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες θέρμανσης σχολικών μονάδων των περιοχών αυτών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών το ποσό θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη της δαπάνης θέρμανσης των σχολικών μονάδων με βάση την κατανομή που θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών...
 


Read more...

Πτώχευση και επίσημα για την «Εικόνα & Ηχος»...



Οριστικό «λουκέτο» και με τη «βούλα» για την αλυσίδα ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών «Εικόνα & Ήχος Α.Ε.».
Περίπου ένα έτος μετά το «κατέβασμα των ρολών» στα καταστήματα της άλλοτε εισηγμένης εταιρείας λόγω...
έλλειψης ρευστού, αδυναμίας ομαλής τροφοδοσίας τους με εμπορεύματα, αλλά και επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του απλήρωτου προσωπικού της, το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα των εργαζομένων για ενεργοποίηση διαδικασίας πτώχευσης της αλυσίδας.

«Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του περασμένου Δεκεμβρίου και αναμένεται να καθαρογραφεί την τρέχουσα εβδομάδα», εξήγησε, στην «Η», ο δικηγόρος των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα ότι εντός των ημερών οριστικοποιείται και το πρόσωπο που θα αναλάβει τον ρόλο του συνδίκου για να «τρέξει» τα διαδικαστικά της πτώχευσης.

Οι εργαζόμενοι της υπό πτώχευση επιχείρησης -οι 45 εν ενεργεία κι οι 22 απολυμένοι από τον περασμένο Σεπτέμβρη- διεκδικούν οφειλόμενα σχεδόν 500 χιλ. ευρώ, που προκύπτουν από δεδουλευμένα 4-5 μηνών, ανάλογα την περίπτωση, καθώς και από τα χρήματα που τους αντιστοιχούν από εννέα μήνες επίσχεσης εργασίας. Απαιτήσεις έχουν, επίσης, το ελληνικό δημόσιο, περίπου 100 χιλ. ευρώ, και τα ασφαλιστικά ταμεία, περίπου 150 χιλ. ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος χρεών που ήταν ρυθμισμένα.

Πιστωτές

Με τα δεδομένα, πάντως, που ισχύουν στην περιουσιακή κατάσταση της «Εικόνα & Ηχος», είναι εξαιρετικά δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους οι απαιτήσεις των πιστωτών, οι οποίοι έχουν να προσβλέπουν κυρίως στα ακίνητα (δύο καταστήματα και τα υπόγειά τους) της πρώην εισηγμένης επιχείρησης στην περιοχή της Τούμπας της Θεσσαλονίκης. «Πριν από την κρίση, τα συγκεκριμένα ακίνητα θα μπορούσαν με μεγάλη άνεση να υπερκαλύψουν τις απαιτήσεις των πιστωτών, όμως με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην τοπική και την ελληνική κτηματαγορά είναι αδύνατο», ανέφερε ο νομικός των εργαζομένων κ. Βασίλης Καλταρτζής.

Περιορισμένες, εξάλλου, είναι οι προσδοκίες κι από την εκποίηση εμπορευμάτων της αλυσίδας, αφού κατά πληροφορίες τραπεζικό ίδρυμα που είχε συνάψει σχέση sale & lease back για τρία ακίνητα (μία αποθήκη και δύο καταστήματα) της «Εικόνα & Ήχος» στη Θεσσαλονίκη, αρχικά της έκανε έξωση και κατόπιν φέρεται να κράτησε στην κυριότητά της τα εμπορεύματα με σκοπό να τα εκποιήσει. Εξωση είχε συντελεστεί, επίσης, από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και στα καταστήματα που λειτουργούσε η αλυσίδα σε Λάρισα και Νέα Μάκρη, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις όποιες επιδιώξεις των πιστωτών.
Ημερησία (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ)


Read more...

Ο Παπακωνσταντίνου είχε ενημερώσει τον Διωτη...




...για το περιεχόμενο της λίστας...
«Εγώ θέλω να ξέρω γιατί με κατηγορούν», ήταν η δήλωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , στην Κάτια Μακρή (REAL FM), μετά το υπόμνημα που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι... δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που αποδεικνύει ότι η αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ» έγινε επί των ημερών του, ενώ επισήμανε  ότι είχε ενημερώσει τον Ιωάννη Διώτη για το περιεχόμενο της λίστας που του παρέδωσε, ενώ ο κ. Διώτης υποστήριξε στο υπόμνημά του ότι δεν γνώριζε, όπως και κανείς τότε πλην του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι το επίμαχο υλικό ήταν η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ»....


Read more...

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε γραφείο του Σ.Κεδίκογλου...



 athens.indymedia.org
ΟΙ ΧΑΜΕΛΕΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ.

Δεν μπορούμε πλέον να κρυφτούμε. Ο πολιτικός τιτάνας Σίμος Κεδίκογλου μας έχει ξεμπροστιάσει. Ήρθε λοιπόν η...ώρα των μεγάλων ομολογιών.

Ναι, είναι αλήθεια... Κάθε πρωί παραλαμβάνουμε από την Κουμουνδούρου μπιτόνια βενζίνη που μας τα στέλνει ο σύντροφος Τσάβεζ (γκαζάκια μας έχει υποσχεθεί ο Αλέξης όταν βγάλει φυσικό αέριο ο σύντροφος Χριστόφιας).

Ναι, είναι αλήθεια... Στο τυπογραφείο της Αυγής τυπώνουμε κρυφά τα επαναστατικά μας μανιφέστα.

Ναι, είναι αλήθεια... Συναντιόμαστε με τον Αλέξη στη Μεσολογγίου να μας πει ποιούς στόχους να χτυπήσουμε.

Ναι, είναι αλήθεια... Ιδεολογικός μας ινστρούχτορας είναι ο σύντροφος Σκουρλέτης.

Ναι, είναι αλήθεια... Ο σύντροφος Λαφαζάνης είναι υπεύθυνος επιμελητείας (κουκούλες, ρόπαλα, σφυριά).

Αφού αυτή είναι η αλήθεια του εντεταλμένου κυβερνητικού Γκέμπελς, ας του κάνουμε τη χάρη και ας την υιοθετήσουμε. Οι παπαρολογίες δεσμεύουν μόνο όσους τις πιστεύουν (ούτε καν όσους τις λένε).

Επειδή όμως αυτός ο ξεφτίλας τύπος δεν διστάζει (εννοείται) να πει ψέμματα για την οικογένεια του αδερφού του την οποία υποτίθεται ότι επιχειρήσαμε να κάψουμε, ας διαψεύσει οτιδήποτε από τα παρακάτω:

Το πολυόροφο και μεγάλης έκτασης αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα νεοκλασικής οικείας και σύγχρονης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μαντζάκου και Μπενάκη είναι ιδιοκτησία της οικογένειάς του. Σε κάποια από τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων που κατοικούνται μένουν συγγενικά του πρόσωπα ενώ τα περισσότερα νοικιάζονται. Άρα η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αδερφού του αλλα στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Αντικειμενικός μας στόχος (και αφού σπάσαμε την γυάλινη είσοδο της πολυκατοικίας) ήταν το γραφείο το οποίο χρησιμοποιεί και επισκέπτεται τακτικά ο Σίμος Κεδίκογλου και το οποίο βρίσκεται δεξιά όπως μπαίνεις στην είσοδο στο ισόγειο του κτιρίου. Η θωρακισμένη του πόρτα μας απέτρεψε απ'το να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Χύσαμε λοιπόν και πυροδοτήσαμε ποσότητα βενζίνης στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί υπήρχε μόνο η πόρτα του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου και μια δεύτερη θωρακισμένη πόρτα η οποία οδηγεί σε ένα δεύτερο προθάλαμο στον οποίο υπάρχει το ασανσέρ για τους επάνω ορόφους.

Από την επίθεση αυτή δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνεύσει κανείς. Το μόνο που κινδύνευσε λοιπόν ήταν το χεσμένο βρακάκι του Σίμου Κεδίκογλου που κατάλαβε ότι δε βρίσκεται στο απόρθητο κάστρο του απυρόβλητου (όπως φανταζόταν) αλλά ότι για τους επαναστάτες έχει πρόσωπο και διεύθυνση.

Να επισημάνουμε τέλος οτι η ενέργειά μας αυτή έγινε για να δείξουμε ότι οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι δεν είναι για τα δόντια τους. Ότι ο πόλεμος έχει δύο όψεις και ότι διεξάγεται παντού. Εκεί και τότε που λιγότερο θα το περιμένουν...

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Read more...

Τα ελληνικά δικαστήρια καθορίζουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας...



Το θέμα της εκχώρησης ή μη δημόσιας περιουσίας και παραχώρησης ή μη εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις βρέθηκε στο... επίκεντρο της συζήτησης του κυρωτικού νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά τόνισαν σε όλους του τόνους πως σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Ελλάδας προς τις δανειακές της υποχρεώσεις, όπως αυτές περιγράφονται στην νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-ευρωζώνης, δεν τίθεται ζήτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, καθώς ακόμα και με το αγγλικό δίκαιο, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου μπορούν μόνον να καθορίσουν το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα, ενώ το τι θα εκποιηθεί για την αποπληρωμή, το καθορίζουν τα ελληνικά δικαστήρια.

Όπως ξεκαθαρίσθηκε η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί παντός στοιχείου, καθώς τα ελληνικά Δικαστήρια θα κρίνουν το τι θα κατασχεθεί από την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και όχι τον εθνικό πλούτο.

Όπως χαρακτηριστικά τονίσθηκε στη Βουλή οι δανειστές δεν μπορούν να έρθουν και να κατασχέσουν την Ακρόπολη, αλλά θα μπορούσαν να αναλάβουν την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, αν αυτή έχει περιέλθει σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ελεγχόμενο από το Δημόσιο, το οποίο θα μεταβιβασθεί σε αυτούς μετά από απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου. Πράγμα βέβαια αρκετά απίθανο...

Υπενθυμίζεται πως στο κεφάλαιο 4 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 240.2012 το οποίο αναφέρεται στο εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία της τροποποιημένης δανειακής σύμβασης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) σημειώνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Καθώς η διάταξη αυτή, που ψηφίσθηκε χθες από την Βουλή, προκάλεσε ερωτήματα για το εάν αφορά στο σύνολο της δημόσιας περιουσίας και ουσιαστικά συνιστά παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας θα πρέπει να διευκρινισθεί πως το ίδιο το διεθνές δίκαιο θέτει ισχυρούς περιορισμούς που ξεπερνούν τη δανεική σύμβαση της Ελλάδας με τον EFSF.

Αυτό προκύπτει άλλωστε και από την διευκρίνιση ότι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατάσχεση) θα ισχύουν στο μέτρο που δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο. Καθώς μάλιστα το Σύνταγμα (αναγκαστικός νόμος) δεν αφήνει πολλά περιθώρια (άρθρα 17 και 18) για παρανοήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, το ζήτημα της κατάσχεσης της εθνικής περιουσίας είναι μάλλον φιλολογικό.

Η δανειακή σύμβαση διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο. Το αγγλικό δίκαιο δεν αναγνωρίζει στο Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα της ετεροδικίας. Σε περίπτωση μη τήρησης των υπεσχημένων από την Ελλάδα αυτό θα είχε ως συνέπεια την έκδοση δικαστικών αποφάσεων στο εξωτερικό εις βάρος της χώρας.

Για παράδειγμα θα μπορούσε μέσω της αναγκαστικής εκτέλεσης να κατασχεθούν ακίνητα ανήκοντα στην λεγόμενη ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου καθώς να γίνει κατάσχεση εις χείρας τρίτου χρηματικών απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου (φόροι, τέλη, δασμοί, έσοδα από αποκρατικοποιήσεις).

Ωστόσο, για τις δημόσιες εκτάσεις, τον ορυκτό πλούτο, την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ, δεν τίθεται ζήτημα κατάσχεσης. Ακόμη, γίνεται δεκτό από τη διεθνή νομολογία ότι στα θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης το Δίκαιο που ισχύει, είναι το Δίκαιο της χώρας στην οποία κινείται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, άρα το Ελληνικό Δίκαιο.

Η δικαιοδοσία λοιπόν ανήκει στα ελληνικά Δικαστήρια και οι κανόνες εκτέλεσης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι παρόμοιοι με αυτούς που το Σύνταγμά προβλέπει για κάθε Έλληνα ή ξένο ιδιώτη, που εγείρει αξιώσεις κατά του ελληνικού Δημοσίου και μπορεί να εκτελέσει μια απόφαση που εκδίδεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην ουσία κανένα ελληνικό Δικαστήριο δεν θα λάμβανε απόφαση αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του ελληνικού Περιουσίου, όπως δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε περιπτώσεις πτωχευμένων χωρών (όπως η Αργεντινή).


Read more...

Ομολογία Διώτη: Αντέγραψα το στικάκι...




Η Γαλάτεια το κάνε...
Ο Διώτης ανατρέπει την πρώτη του κατάθεση. Παραδέχεται πως αντεγραψε το στικάκι και συμβούλεψε μάλιστα τον Βενιζέλο να... το δώσει στο Σαμαρά.
Δεν ηξερε από ηλεκτρονικά ιχνη και τα τοιαύτα (ημαρτον Κύριε!) και επειδή το θεωρούσε νομικά μη αξιοποιήσιμο, η αντιγραφη έγινε από την συνεργάτιδα του Γαλάτεια.
Θα μας τρελανουν οι άνθρωποι...


Read more...

Δηλώσεις Στουρνάρα Με «τέλος πλεύσης» θα αντικατασταθεί ο φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής


(φωτ.αρχείου)
(φωτ.αρχείου)   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Τη θέσπιση ειδικού τέλους θα αφορά τον πλου και την παραμονή στη χώρα μας όλων των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, θα προβλέπει διάταξη που πρόκειται να φέρουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ναυτιλίας, σε αντικατάσταση του φόρου πολυτελείας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς διέψευσε ότι υπάρχει διαφωνία σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και επιβεβαίωσε τη θέσπιση του «τέλους πλεύσης».

«Ναι, αντικαταστήσαμε το φόρο πολυτελείας. Θα αντικατασταθεί με Τέλος Πλεύσης» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνιζε ότι πρόκειται «για ένα τέλος πλεύσης που σήμερα δεν πληρώνει κανείς, καθώς δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, το οποίο παράλληλα θα αποτελεί και ένα τίμημα για τη στάθμευση των σκαφών αυτών σε μη ιδιωτικές μαρίνες που σήμερα είναι δωρεάν».

«Δεν απέδιδε ο φόρος πολυτελείας»

Το τέλος πλεύσης, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «θεσπίζεται ταυτόχρονα με την κατάργηση του φόρου πολυτελείας και του ειδικού φόρου, οι οποίοι όμως δεν εισπράχθηκαν ποτέ, με σκοπό την ενοποίηση των φορολογικών ρυθμίσεων και την κατάργηση αλυσιτελών διατάξεων, οι οποίες δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα αλλά αντιθέτως προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στα δημόσια έσοδα».
«Με το Τέλος Πλεύσης και Παραμονής εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί ρεύμα επανόδου των σκαφών στα ελληνικά ύδατα και τις ελληνικές μαρίνες, θα τονωθεί η οικονομία των νησιών και των παράκτιων περιοχών και θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας καθώς θα παύσει να υφίσταται η αβεβαιότητα ως προς τη φορολογική αντιμετώπιση των σκαφών αναψυχής.
»Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του ισχύοντος φόρου πολυτελείας προκάλεσε την απώλεια θέσεων εργασίας, απώλεια είσπραξης ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος σε όλους τους κλάδους επαγγελμάτων και επιτηδευματιών, οι οποίοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο κλάδο (π.χ. parking φύλαξης σκαφών, πληρώματα, μηχανικοί, συντηρητές, επισκευαστές, εταιρίες πώλησης εξοπλισμού και ανταλλακτικών κτλ), ενώ ταμειακά ο φόρος πολυτελείας απέδωσε ελάχιστα σε ετήσια βάση.
»Επιπλέον, ο φόρος αυτός απεδείχθη καταστροφικός και για τις ελληνικές εταιρίες εισαγωγής και εμπορίας μικρών ή μεγάλων σκαφών αναψυχής, με την ταυτόχρονη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, καθώς ο κύκλος εργασίας τους κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε» ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.
Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών
Ο κ. Στουρνάρας, κατά δήλωσή του, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου, «για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, για την επόμενη δόση και μιλήσαμε πολύ περιληπτικά για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε και επίσης, για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Άνοιξη».
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν υπήρξε συζήτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, «εξάλλου, δεν έχουμε καταλήξει για το ΤΤ ακόμα» όπως είπε, ενώ δεν μπήκε στη συζήτηση για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ μετά και το υπόμνημα Διώτη, ούτε για το εάν υπάρχει θέμα αύξησης των κονδυλίων για τη Δημόσια Τάξη. «Τώρα έχει πάει μέσα ο κ. Δένδιας. Δεν είναι θέμα αυτό που το έχουν κουβεντιάσει μαζί μου» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση Παπούλια - Μανιτάκη Δραστική μείωση οργανικών μονάδων με τα νέα οργανογράμματα στα υπουργεία


Ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αντώνης Μανιτάκης κατά τη συνάντησή τους
Ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αντώνης Μανιτάκης κατά τη συνάντησή τους   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα και τα πρώτα αποτελέσματα αξιολόγησης ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνης Μανιτάκης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Αντώνης Μανιτάκης παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια τα οργανογράμματα του υπουργείου του και του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως αυτά είναι σήμερα και όπως μετασχηματίζονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Στα δύο παραπάνω υπουργεία έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις δομών, στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης. Σύντομα αναμένεται να εγκριθούν οι εκθέσεις και για τα υπόλοιπα υπουργεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οργανικές μονάδες του υπουργείου μειώνονται από 219 σε 75 (-66%), οι γενικές διευθύνσεις από 6 μειώνονται σε 3 και οι διευθύνσεις από 21 σε 9.

Αντίστοιχες περίπου μειώσεις των δομών πραγματοποιούνται και στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Μανιτάκης, για μελέτες που έκαναν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αμοιβή και πέραν του ωραρίου τους.

«Η Δημόσια Διοίκηση έχει πολύ αξιόλογα στελέχη, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και η κυβέρνηση θα το πράξει» τόνισε ο Αντώνης Μανιτάκης.

Προσέθεσε ότι «η μεταρρύθμιση προχωράει με αποφασιστικότητα, επιμονή, εμμονή και
αταλάντευτα για επίτευξη του στόχου της».

«Για ηράκλειο έργο, που καθυστέρησε να ξεκινήσει» έκανε λόγο ο Κάρολος Παπούλιας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων, κάτι που δεν δέχομαι για τους Έλληνες».

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης τόνισε ότι το 2013 θα είναι το έτος αξιολόγησης του προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετά την αστυνομική επιχείρηση Επέστρεψαν οι καταληψίες στη «Λέλας Καραγιάννη» - Ελεύθεροι οι προσαχθέντες


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επέστρεψαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα οι καταληψίες στο κτήριο της «Λέλας Καραγιάννη» το απόγευμα της Τρίτης μετά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση.

Εν τω μεταξύ, ελεύθερα αφέθηκαν τα 16 άτομα που προσήχθησαν νωρίτερα μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην συμβολή των οδών Λ.Καραγιάννη και Δροσοπούλου.

8 φωτογραφίες


Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι κατά την πρωινή επιχείρηση των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. δεν εντοπίστηκαν εντός του κτηρίου αντικείμενα που παραπέμπουν σε ενδεχόμενες βίαιες πράξεις, όπως λοστοί και αντιασφυξιογόνες μάσκες, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση της κατάληψης στη «Βίλα Αμαλίας».

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο στη διασταύρωση των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου, στην Κυψέλη, που τελεί υπό κατάληψη εδώ και 25 χρόνια, διήρκεσε περίπου 4 ώρες.

Η επέμβαση των αστυνομικών (ανάμεσα τους ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ) ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ πάνω από τη περιοχή πετούσε διαρκώς το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των αστυνομικών ορισμένοι από τους καταληψίες ανέβηκαν στη ταράτσα φωνάζοντας συνθήματα και άλλοι παρέμειναν στο εσωτερικό.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, αφού πρώτα άνοιξαν την πόρτα εισόδου χρησιμοποιώντας τροχό. Στη συνέχεια προχώρησαν σε 16 προσαγωγές αντρών και γυναικών που οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...