Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πρόσκληση για ομόφωνη αντίδραση Το θέμα της βίας κυρίαρχο στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων


Ο κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης βγαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου
Ο κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης βγαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Η αντίδραση απέναντι στα αυξανόμενα φαινόμενα βίας, κυριάρχησε στη σύσκεψη που είχαν την Τρίτη οι κυβερνητικοί εταίροι, στον απόηχο και της ένοπλης επίθεσης έξω από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με όσα είπαν εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το θέμα, ενώ υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης προς όλες τις «δυνάμεις του συνταγματικού τόξου» προκειμένου να «οχυρωθεί» η κοινωνία απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να σηκώσουν ένα οχυρό προστασίας σε όσους επιτίθενται στη Δημοκρατία» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης. Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι απέναντι στα φαινόμενα βίας «πρέπει να υπάρξει ομόθυμη και απόλυτη αντίδραση της κοινωνίας».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε πέραν της γνωστής βίας, και τη ρατσιστική βία, απέναντι στην οποία τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση έχουν απόλυτη ταύτιση. Και απευθύνουν ανοιχτή πρόκληση σε όλες τις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτού του είδους τη βία, μέτωπο από το οποίο, όπως προκύπτει από τη δήλωση, αποκλείεται, για προφανείς λόγους, η Χρυσή Αυγή.

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι δεν έγινε συζήτηση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι το πόσες θα κάλπες θα στηθούν στην ψηφοφορία της Πέμπτης «είναι αποκλειστική αρμοδιότητας της Διάσκεψης των Προέδρων και της Ολομέλειας της Βουλής».

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ότι πρόκειται για μία «ωμή πολιτική σκευωρία, η οποία είχε ορισμένους συνεργάτες». «Την Πέμπτη θα πούμε πολλά περισσότερα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ότι «τα γεγονότα έχουν μιλήσει» και επανέλαβε χαρακτηριστικά ότι «ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει περισσότερο και τον νοικοκύρη».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συζήτηση και για το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, λέγοντας ότι από την πλευρά του έθεσε το ζήτημα και ζήτησε η όποια τελική ρύθμιση να μη θίγει τα συμφέροντα των εκεί εργαζομένων. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που συμμετείχε νωρίτερα στη σύσκεψη, δήλωσε για το θέμα του ΤΤ ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα.

Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κρίση και μέτρα για να ανακοπεί η ανεργία.

Για το θέμα των κρουσμάτων βίας, με αποκορύφωμα την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, δηλώσεις έκανε νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος συμμετείχε για λίγο στη σύσκεψη. «Η ανομία, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, δεν θα γίνει ανεκτή» ήταν το μήνυμα του κ. Δένδια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα αύξησης των κονδυλίων για τη Δημόσια Τάξη, ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν κουβέντιασαν μαζί του αυτό το θέμα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: