Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Παπούλια - Μανιτάκη Δραστική μείωση οργανικών μονάδων με τα νέα οργανογράμματα στα υπουργεία


Ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αντώνης Μανιτάκης κατά τη συνάντησή τους
Ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αντώνης Μανιτάκης κατά τη συνάντησή τους   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα και τα πρώτα αποτελέσματα αξιολόγησης ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνης Μανιτάκης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Αντώνης Μανιτάκης παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια τα οργανογράμματα του υπουργείου του και του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως αυτά είναι σήμερα και όπως μετασχηματίζονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Στα δύο παραπάνω υπουργεία έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις δομών, στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης. Σύντομα αναμένεται να εγκριθούν οι εκθέσεις και για τα υπόλοιπα υπουργεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οργανικές μονάδες του υπουργείου μειώνονται από 219 σε 75 (-66%), οι γενικές διευθύνσεις από 6 μειώνονται σε 3 και οι διευθύνσεις από 21 σε 9.

Αντίστοιχες περίπου μειώσεις των δομών πραγματοποιούνται και στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Μανιτάκης, για μελέτες που έκαναν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αμοιβή και πέραν του ωραρίου τους.

«Η Δημόσια Διοίκηση έχει πολύ αξιόλογα στελέχη, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και η κυβέρνηση θα το πράξει» τόνισε ο Αντώνης Μανιτάκης.

Προσέθεσε ότι «η μεταρρύθμιση προχωράει με αποφασιστικότητα, επιμονή, εμμονή και
αταλάντευτα για επίτευξη του στόχου της».

«Για ηράκλειο έργο, που καθυστέρησε να ξεκινήσει» έκανε λόγο ο Κάρολος Παπούλιας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων, κάτι που δεν δέχομαι για τους Έλληνες».

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης τόνισε ότι το 2013 θα είναι το έτος αξιολόγησης του προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: