Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΙ Πελοποννήσου: Συνέχεια χθες με ορκωμοσία για τη ΣΤΕΓ, τέλος σήμερα με αυτή της Λογοθεραπείας

Μια ακόμα ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε χθες στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, αυτή τη φορά για τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής και συγκεκριμένα για τα Τμήματα Τεχνολόγων  Γεωπόνων (πρώην Φ.Π και ΒΙΟΘΕΚΑ) και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Συνολικά το πτυχίο τους έλαβαν χθες 34 φοιτητές, ενώ οι ορκωμοσίες για το Δεκέμβριο ολοκληρώνονται με τη σημερινή στο Τμήμα Λογοθεραπείας.

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Αμάραντου Αθηνά-Μαρία
Βαρδάκου Αγγελική
Γεωργάκη Ευαγγελία
Γκάσι Γκισέλντα
Κεβόπουλος Δημήτριος-Παναγιώτης
Κοσκορέλλου Γρηγορία
Κοτσιλά Πηνελόπη
Κουπέ Μαμίτσα
Μάρκου Αικατερίνη-Μαρία
Μιχαηλίδη Μαρία
Μιχούλη Περσεφόνη
Μόρτη Σοφία
Μπουζίκα Θεοδώρα
Μπρεζεράκου   Άννα-Μαρία-Μαγδαλένια
Ντεμόλλι  Βίλμα
Πάλλη      Ιωάννα
Τζώρα Αθηνά
Τρυφωνοπούλου Μαρία-Δήμητρα
Τσετσενέκος Μαρίνος-Παναγιώτης

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
Ζουπάνου Αικατερίνη
Καραθανάσης Δημήτριος
Καραμάνος Ανδρέας
Κονδύλης Συμεών
Κούκι Εστερίνα
Μπατζής Δημήτριος
Ντάσκας Ευάγγελος
Παναγιωτόπουλος Κυριάκος
Παπαδέας Αναστάσιος
Παπαδόπουλος Πέτρος
Σκούλιος  Κωνσταντίνος
Στρατήγης Βασίλειος
Τράκας Ιωάννης-Στυλιανός
Φακούδης Δημήτριος
Φιλοπούλου Ελένη-Γεωργία

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
http://www.tharrosnews.gr/

Read more...

Σημαντικά βήματα τους πρώτους μήνες ΤΑΙΠΕΔ: Αρχές του 2016 οι εξελίξεις για Αστερα, Ελληνικό, ΔΕΣΦΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ


ΤΑΙΠΕΔ: Αρχές του 2016 οι εξελίξεις για Αστερα, Ελληνικό, ΔΕΣΦΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Το νέο σχέδιο για τον Αστέρα «πατάει» πάνω στην απόφαση του ΣτΕ, είπε ο κ. Πιτσιόρλας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ταχείες εξελίξεις στα μέτωπα του Αστέρα Βουλιαγμένης, του Ελληνικού, του ΔΕΣΦΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της πρώην Rosco, επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς εντός των πρώτων μηνών του 2016 ή και νωρίτερα εκτιμάται ότι θα έχουν δρομολογηθεί σημαντικά βήματα σε όλα τα επίπεδα, όπως προέκυψε από δηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη, του προέδρου του Ταμείου, Στέργιου Πιτσιόρλα.
Αναλυτικότερα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική συμφωνία για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ώστε αμέσως μετά να υποβληθεί το νέο σχέδιο για την αξιοποίησή του.
«Στον Αστέρα είχαμε μια παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου απέρριψε, ορθώς κατά την άποψή μου, το σχέδιο, διότι προέβλεπε μια παρέμβαση πάρα πολύ μεγάλη [...] που άλλαζε εντελώς τον χαρακτήρα της περιοχής. Εμείς διαπραγματευτήκαμε με τους επενδυτές κι αποδέχτηκαν με το ίδιο τίμημα μια λύση πολύ κοντά σε αυτό που θέτει το ΣτΕ. [...] Το νέο σχέδιο, επειδή είναι κοντά στην απόφαση του ΣτΕ, δεν θα έχει προβλήματα, πατάει πάνω σε αυτή» είπε ο κ. Πιτσιόρλας.
Σχετικά με το Ελληνικό, «μια τεράστια επένδυση ύψους 6 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια», ο κ. Πιτσιόρλας διατύπωσε την εκτίμηση ότι εντός των πρώτων μηνών του 2016 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τελικής διαπραγμάτευσης και συνεννόησης με τους επενδυτές για βελτιώσεις πάνω στο σχέδιο, ώστε να μπορέσει η επένδυση να μπει σε φάση αδειοδότησης και να ξεκινήσει η υλοποίησή της. Στη διαπραγμάτευση σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι δήμοι και η περιφέρεια.
Σε σχέση με την ΔΕΣΦΑ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υπενθύμισε ότι αυτή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δύο μεγάλων σχημάτων, ενός ιταλικού με μια μεγάλη εταιρεία, τη Snam και ενός βελγικού-ισπανικού (στο οποίο συμμετέχει η Flaxis), που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με την αζέρικη Socar.
«Και τα δύο σχήματα διενεργούν έλεγχο στα στοιχεία της ΔΕΣΦΑ και πιστεύω ότι κι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο για να υποβάλλουν προσφορές και να γίνει τελικά η ολοκλήρωση του σχήματος που θα πάρει την εταιρεία. Αν αυτό ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι συνδέεται και με την ιστορία του Διαδριατικού Αγωγού (TAP), θα είναι ένα τεράστιο βήμα για τα θέματα φυσικού αερίου» υπογράμμισε.
O Φεβρουάριος φαίνεται ότι είναι ο μήνας-«κλειδί» και για την υπόθεση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε.).
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πιτσιόρλας και στο Νέο Ταμείο, στο οποίο θα υπαχθεί το ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με το ΤΧΣ, τις ΔΕΚΟ και τα ακίνητα του δημοσίου. Όπως είπε, το νέο ταμείο θα συγκροτηθεί και θα αρχίσει να λειτουργεί εντός των πρώτων μηνών του 2016.
Σε σχέση, τέλος, με την Εγνατία Οδό, επισήμανε ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα των άμεσων αποκρατικοποιήσεων, αλλά στο ευρύτερο του ΤΑΙΠΕΔ. «Είναι από τα θέματα που θα ακολουθήσουν το πρώτο κύμα. Μιλάμε για την παραχώρηση του δρόμου και όχι της εταιρείας», διευκρίνισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στη Βουλή δικογραφία για τυχόν ευθύνες του Γ. Παπανδρέου...



... σχετικά με «αμαρτωλή» ΜΚΟ...
Μια ακόμη… αμαρτωλή ιστορία χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) κατά τα έτη 2001 -2002, ερευνήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές και από την έρευνα προέκυψε η..
διάπραξη αξιόποινων πράξεων που προκάλεσαν ζημία στο ελληνικό δημόσιο.
Ήδη, ασκήθηκαν  ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τεσσάρων, το διάστημα εκείνο, στελεχών της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας  του υπουργείου Εξωτερικών ενώ η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών της τότε ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών (υπουργό και υφυπουργό) με υπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά στη χρηματοδότηση της ΜΚΟ «East West Institute»  με έδρα τις ΗΠΑ μέσω Σερβίας. Η υπόθεση ερευνήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς και μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων πρώην στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών για απιστία στην υπηρεσία από κοινού,  άπαξ και κατ' εξακολούθηση, με την επιβαρυντική περίσταση της νομοθεσίας περί καταχραστών Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, οι διώξεις στρέφονται σε βάρος του τότε Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών, του τότε Διευθυντή Β5 Διευθύνσεως Αναπτυξιακής Πολιτικής, του τότε Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ΥΔΑΣ και του τότε Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Όπως προέκυψε από την έρευνα από τις αξιόποινες αυτές πράξεις η ζημία που προξενήθηκε σε βάρος του Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Αφορμή για την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας αποτέλεσε έγγραφο της ΥΔΑΣ, η οποία διενεργεί ελέγχους σχετικά με χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν.

Το έγγραφο αυτό διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Διαφθοράς τον Σεπτέμβριο του 2015 και αμέσως δόθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με χρηματοδότηση που έλαβε παρανόμως η  ΜΚΟ με την επωνυμία «East West Institute»- με έδρα στις ΗΠΑ -από υποκατάστημα στη Σερβία, κατά τα έτη 2001 και 2002


Σε τρεις δόσεις


Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι η επίμαχη χρηματοδότηση, ανερχόταν στο συνολικό ποσό των 900 χιλ. δολαρίων ΗΠΑ και προορίζονταν να εκταμιευθεί σε τρεις ετήσιες δόσεις, κατά τα έτη 2001, 2002 και 2003.

Τελικά, εκταμιεύθηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση ανέρχονταν στο ποσό των 109 χιλιάδων δολαρίων και η δεύτερη στο ποσό των 500 χιλιάρων δολαρίων. Το 2003  επιχειρήθηκε να δοθεί στον ΜΚΟ και το υπόλοιπο των «υπεσχημένων», δηλαδή 300 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ, ωστόσο η σχετική υπουργική απόφαση τελικώς δεν υπογράφηκε, παρά τη σχετική εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων.

Η παράδοση των χρηματικών ποσών, μετά την έκδοση δύο χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής, έγινε σε μετρητά,  μέσω της Ελληνικής Διπλωματικής Αρχής στη Σερβία, η οποία ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις πληρωμές, αγνοώντας ουσιαστικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση.


Τι προέκυψε


Πιο αναλυτικά, από την έρευνα της εισαγγελίας Διαφθοράς προέκυψε ότι:

-Στην ΜΚΟ, που αποτελεί μη κρατική οντότητα δόθηκε παρανόμως χρηματοδότηση από τις πιστώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, που προορίζονται  για την κάλυψη δαπανών βοήθειας προς ξένες χώρες δηλαδή προς αλλοδαπές κρατικές οντότητες λόγω θεομηνιών, πολεμικών, πολιτικών και άλλων γεγονότων, για τη χρηματοδότηση δήθεν δράσεων στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιανατολική Ευρώπη.

- Η χρηματοδότηση δόθηκε χωρίς να ερωτηθούν ή να εισηγηθούν  ούτε η Πρεσβεία Βελιγραδίου αλλά ούτε και οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΕΞ.

- Τα χρήματα καταβλήθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει αξιολογηθεί η σχεδιαζόμενη δράση και χωρίς να έχει σχηματισθεί πλήρης φάκελος  από τον οποίο να προκύπτει η επάρκεια του προγράμματος και το εθνικό συμφέρον το οποίο επιδιώκεται να ικανοποιηθεί  ή οι ευνοϊκές συνέπειες στον πληθυσμό και την οικονομία της περιοχής.

- Τα χρήματα της χρηματοδότησης εξυπηρέτησαν τις δαπάνες συντήρησης του γραφείου του ΜΚΟ στο Βελιγράδι, την μισθοδοσία,  την μετακίνηση και τη συμμετοχή του  προσωπικού του σε συνέδρια και ομάδες εργασίας και κατά συνέπεια η διάθεσή τους δεν εξυπηρέτησε κανένα εθνικό συμφέρον.

- Η χρηματοδότηση έγινε μέσω έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής, χωρίς να υπάρχει καμία επείγουσα ή ανυπέρβλητη ανάγκη άμεσης παροχής βοήθειας η οποία να δικαιολογεί την έκδοσή τους.

- Δεν ορίστηκε ποτέ αρμόδια επιτροπή για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του «προγράμματος», με αποτέλεσμα αυτό να μην παρακολουθηθεί.

-Η χρηματοδότηση δόθηκε σε αλλοδαπή ΜΚΟ, την οποία αγνοούσαν οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ.

Πλέον, τη σκυτάλη της έρευνας έχει παραλάβει ανακριτής, ο οποίος αφού μελετήσει τη δικογραφία θα καλέσει σε απολογία τους τέσσερις κατηγορούμενους.

protothema.gr

Read more...

Αυτοματοποιημένες διαδικασίες Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων για οφειλές άνω των 70.000


Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων για οφειλές άνω των 70.000
Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο  
Αθήνα
Αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της ΓΓΔΕ για τις κατασχέσεις των τραπεζικών καταθέσεων όσων χρωστούν μεγάλα ποσά στην Εφορία, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά με αυτοματοποιημένες και συνοπτικές διαδικασίες τις κατασχέσεις καταθέσεων για οφειλές φόρων άνω των 70.000 ευρώ.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε τρία βήματα:
  • Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ δημιουργεί ηλεκτρονική λίστα στην οποία αποτυπώνονται όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες (εκτός ρύθμισης) οφειλές άνω των 70.000 ευρώ και την αποστέλλει μαζικά σε όλες τις τράπεζες.
  • Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή πράξης διοικητικού οργάνου.
  • Οι τράπεζες, κάνουν μια διασταύρωση με τα στοιχεία των πελατών τους και μέσα σε δύο ημέρες επιστρέφουν τη λίστα στη ΔΗΛΕΔ έχοντας δεσμεύσει ήδη τα ποσά των καταθέσεων (εξαιρουμένων ακατάσχετων λογαριασμών και με βάση τους περιορισμούς που ισχύουν) των πελατών τους. Το μέτρο της δέσμευσης παρέχει το δικαίωμα στη Φορολογική Διοίκηση να ικανοποιεί κατά προτεραιότητα έναντι μεταγενέστερων της δέσμευσης αποκτηθέντων δικαιωμάτων τρίτων, τις απαιτήσεις της από τις δεσμευθείσες χρηματικές απαιτήσεις, με επίσπευση των προβλεπόμενων διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης.
Η δέσμευση δεν εφαρμόζεται:
  • για χρηματικά ποσά που εμπίπτουν στα ακατάσχετα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  • για ποσά που καταβάλλονται με χρέωση των τηρούμενων, από τον οφειλέτη, λογαριασμών σε αντίστοιχη πίστωση λογαριασμών του Δημοσίου για την εκπλήρωση φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεών του προς αυτό
  • για ποσά που προορίζονται για την έκδοση τραπεζικών επιταγών σε διαταγή Ελληνικού Δημοσίου.
Η ΔΗΛΕΔ «ανεβάζει» την ίδια μέρα, τα στοιχεία των φορολογουμένων οι οποίοι έχουν ταυτόχρονα μεγάλες οφειλές και καταθέσεις με βάση τις απαντήσεις των τραπεζών, στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα taxis στο οποίο έχουν πρόσβαση τα τμήματα δικαστικού κάθε μηχανισμού της ΓΓΔΕ με αρμοδιότητα είσπραξης (ΔΟΥ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΚΕΜΕΕΠ κλπ) ώστε η δέσμευση να μετουσιωθεί σε κατάσχεση.
Ο νόμος ορίζει περιθώριο πέντε ημερών για να ολοκληρωθεί –με ηλεκτρονικό κατασχετήριο- η διαδικασία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Παντού ολοήμερα τα Δημοτικά»...


Νίκος Φίλης

Ενιαίο τύπο ολοήμερου προετοιμάζει για όλα τα Δημοτικά το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του σχολείου που σχεδιάζει για την επόμενη χρονιά, αποσαφήνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με...

  δήλωσή του στην «Εφ.Συν.». 
Η δήλωσε έρχεται μετά τις ανακοινώσεις που έκανε χθες, από το βήμα της Βουλής για την ύπαρξη ενός τύπου σχολείου.

Οπως ανέφερε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου (Ενωση Κεντρώων), η πολυτυπία του Δημοτικού, όχι μόνο εμποδίζει τον προγραμματισμό του υπουργείου, αλλά δημιουργεί και πρόβλημα συνταγματικής ισότητας.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Ενα πρόβλημα που μας εμποδίζει να είμαστε στους προγραμματισμούς μας συνεπείς είναι η πολυτυπία του Δημοτικού σχολείου. Σήμερα λειτουργούν τριών ειδών Δημοτικά σχολεία: το κλασικό, που τελειώνει στις 12 το μεσημέρι, το ανοικτό, το οποίο τελειώνει στις 2 το μεσημέρι, και το ολοήμερο, που τελειώνει στις 4 το μεσημέρι. Είναι προφανές ότι εδώ δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα συνταγματικής ισότητας. Δεν μπορεί να υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες μάθησης και ζωής στο σχολειό. Ομως, υπάρχουν και ουσιαστικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκα στην αρχή.

efsyn.gr

Read more...

Ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός Τσίπρας: Ήταν ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα


Τσίπρας: Ήταν ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός μιλά στους δημοσιογράφους   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες
Θετικός για τις ελληνικές θέσεις ο απολογισμός που έκανε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής. «Καταφέραμε να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες, να υπερασπιστούμε τόσο το δίκιο της χώρας όσο και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής» υπογράμμισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας έκανε και έναν απολογισμό της χρονιάς που τελειώνει για την ΕΕ, λέγοντας ότι ήταν μια χρονιά κρίσεων και αναταράξεων.

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, νομίζω ότι βάλαμε κι εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή κατεύθυνσης.

» Ελπίζω και εύχομαι αυτό το μπόλι να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά, τα επόμενα χρόνια. Αλλά ιδιαίτερα ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι χρονιά των μεγάλων ανατροπών και αλλαγών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες.»

Κλείνοντας ευχήθηκε στους δημοσιογράφους καλές γιορτές.

Προτού ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ. Η καγκελάριος ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για την πρόοδο των εργασιών στα κέντρα φιλοξενίας, τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως για να ξεπεραστεί η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση πρέπει να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία ή επανεγκατάστασης από την Ελλάδα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μόνο έτσι θα υπάρχει ένας νόμιμος και ασφαλής δίαυλος μεταφοράς των προσφύγων προς τον προορισμό τους, όπως επεσήμανε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...