Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τώρα, τους βάζεις πλαφόν ή δεν τους βάζεις;

Οι τιμές έξω πέφτουν, εδώ ανεβαίνουν!


http://img.protothema.gr
Σαφώς ο γράφων είναι υπέρ της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς, αλλά το έργο που έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές στην Ελλάδα το ξαναβλέπουμε αυτές τις ημέρες με τις τιμές των καυσίμων.

Χάλασαν τον κόσμο για την άρση του πλαφόν οι βενζινοπώλες την προηγούμενη εβδομάδα και την πέτυχαν. Και από την ημέρα που το πλαφόν άρθηκε, η μέση τιμή της αμόλυβδης ανεβαίνει καθημερινά στην χώρα μας, ενώ οι διεθνείς τιμές αποκλιμακώνονται, αφού και το αργό έχει υποχωρήσει και το ευρώ έναντι του δολαρίου έχει ενισχυθεί!

Να μιλήσουμε με αριθμούς, που λένε πάντα την αλήθεια. Την προπερασμένη Κυριακή, όταν και αποφασίστηκε το πλαφόν, η μέση τιμή της αμόλυβδης σε όλη την χώρα ήταν 1,504 ευρώ το λίτρο.

Προσέξτε, το στοιχείο δεν είναι θεωρητικό, αλλά βασίζεται στις τιμές που δηλώνουν οι ίδιοι οι πρατηριούχοι (περίπου 3.500 βενζινάδικα) στο Παρατηρητήριο Τιμών, ήτοι στο www.fuelprices.gr.

Επιβάλλεται, λοιπόν, το πλαφόν και η μέση τιμή στα πρατήρια υποχωρεί στα 1,497 ευρώ το λίτρο, πάντα για την αμόλυβδη, την περασμένη Πέμπτη.

Το πλαφόν, ωστόσο, υπό τις πιέσεις των βενζινοπωλών, έχει ανακληθεί την Τετάρτη αν και η αρχική διάρκεια ισχύος του ήταν είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι μία εβδομάδα.

Και ως …δια μαγείας, από την Πέμπτη η τιμή της αμόλυβδης αρχίζει και ανεβαίνει! Μια ημέρα μετά την άρση του πλαφόν, σταδιακά το λίτρο πηγαίνει από τα 1,497 ευρώ στα 1,515 ευρώ χτες!

Το ως “δια μαγείας” που χρησιμοποιήσαμε που κολλάει; Μα στο ότι εδώ και 10 ημέρες οι τιμές των καυσίμων διεθνώς υποχωρούν!

Στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, το πετρέλαιο είχε φτάσει έως και τα 77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το ευρώ είχε υποχωρήσει κάτω και από τα 1,27 δολάρια. Και χτες, το πετρέλαιο ήταν στα 73,7 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το ευρώ είχε ξεπεράσει τα 1,31 δολάρια!

Η πτώση είναι συνεχής όλο αυτό το διάστημα και είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τιμές της αμόλυβδης ακολούθησαν την ίδια τάση, υποχωρώντας πάνω από 10 ευρώ ανά χιλιόλιτρο!

Για την ακρίβεια, από τα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων, η τιμή πώλησης στο συγκεκριμένο διάστημα υποχώρησε από τα 1.127 ευρώ στα 1.116 ευρώ ανά χιλιόλιτρο!

Η δε Μότορ Όιλ την προπερασμένη Δευτέρα πουλούσε προ φόρων στα 0,444 ευρώ ανά λίτρο και προχθές πουλούσε στα 0,437 ευρώ ανά λίτρο!

Πώς, λοιπόν, μπορεί να δικαιολογηθεί μία αύξηση σχεδόν δύο λεπτών στα βενζινάδικα μέσα σε λίγες ημέρες, όταν το προϊόν διεθνώς αλλά και στα ελληνικά διυλιστήρια φτηναίνει;

Τις απαντήσεις τις γνωρίζουμε όλοι…

Read more...

Προκάτ απολογία ...μιας σελίδας για το Βατοπέδι

Τι θα κάνει τώρα ο Καραμανλής


http://img.protothema.gr
Η είδηση της κλήτευσής του από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν το σκάνδαλο Βατοπεδίου, δεν φαίνεται να τάραξε ιδιαίτερα το απόγευμα του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Οι στενοί του συνεργάτες, ύστερα από όσα κατέθεσε η κυρία Αικατερίνη Πελέκη την περασμένη εβδομάδα, τοποθετώντας τον ουσιαστικά στο κέντρο του «κάδρου» της υπόθεσης, θεωρούσαν σχεδόν βέβαιη αυτή την εξέλιξη.

Γι’ αυτό και μελετούσαν τον τρόπο «απόδρασης» του από ακόμα ένα σκάνδαλο που ξεπέρασε την πρωθυπουργική «αυλή» και απειλεί πλέον την όποια πολιτική υστεροφημία του έχει απομείνει.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες – και όπως αναμενόταν – ο πρώην πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί με υπόμνημα το οποίο έχει ήδη γραφεί και δεν θα ξεπερνά την μια σελίδα!

Πάλι καλά, λένε ορισμένοι, καθώς η νομοθεσία δίνει την δυνατότητα στον Κώστα Καραμανλή να ορίσει ο ίδιος τον τόπο της απολογίας του και να φέρει τα μέλη της προανακριτικής στην ...Ραφήνα!

Φυσικά, ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε και να αγνοήσει τελείως την κλήτευση, “φλερτάροντας” με την προοπτική της βίαιης προσαγωγής, κάτι που φαντάζει εντελώς απίθανο...

Στην ουσία, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε μια πολιτική δήλωση στην οποία θα διατυπώνει την σταθερή θέση της ΝΔ για την υπόθεση «Βατοπεδίου» ότι δηλαδή η κυβέρνηση Σημίτη είναι αυτή που παραχώρησε την λίμνη στην Ι.Μ. Βατοπεδίου και πως η δική του απόφαση για τις ανταλλαγές είναι πολιτική δίχως ποινικές προεκτάσεις
Read more...

Περιουσίες στο σφυρί, ακόμη και με απόφαση αναστολής!

Έβαλε στο μάτι τα δικαστήρια ο “τσάρος”...


http://img.protothema.gr
Τέσσερις μεγάλες ανατροπές στη διαδικασία εκδίκασης των φορολογικών και τελωνειακών διαφορών με το δημόσιο, που απειλούν να θέσουν σε δοκιμασία τις σχέσεις της κυβέρνησης με τους δικαστικούς, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αλλαγές που θα ενταχθούν στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιβάλλουν στους δικαστές πιο ταχείς ρυθμούς εκδίκασης των υποθέσεων, μεγαλύτερη διείσδυση στην ουσία κάθε υπόθεσης ακόμα και στο πολύ αρχικό της στάδιο ή για τυπικά ζητήματα, ακόμα όμως περιορίζει δραστικά και το εύρος των εξουσιών τους, σε φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις –που αποτελούν από μόνες τους το 40% των υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια!

Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που το Κράτος μειώνει δραστικά τις αποδοχές των λειτουργών της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα οι διατάξεις-φωτιά για φορολογουμένους και δικαστικούς που εισάγει η κυβέρνηση προβλέπουν ότι:

  • η προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το δικαστή στις φορολογικές και τελωνειακές δίκες οριοθετείται χρονικά. Αν ο δικαστής χορηγήσει προσωρινή διαταγή, αυτή θα έχει ισχύ για τριάντα (30) ημέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να συζητηθεί η αίτηση αναστολής, διαφορετικά η προσωρινή διαταγή παύει να ισχύει. Αν συζητηθεί μέσα στις 30 ημέρες η αίτηση αναστολής, η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να εκδοθεί επίσης μέσα σε μόλις τριάντα (30) ημέρες.
  • οριοθετείται η εξουσία του δικαστηρίου όταν δικάζει αναστολή με αντικείμενο φορολογική υπόθεση. Παύει η γενική και αόριστη αναστολή εκτέλεσης ολόκληρης της πράξης της φορολογικής αρχής, με την οποία αδρανοποιούνται με δικαστική απόφαση οι εισπρακτικοί μηχανισμοί, εφ’ όλης της περιουσίας του φορολογούμενου. Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί θα επιβάλλεται πλέον να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να εισπράξουν την οφειλή, επιβάλλοντας αναγκαστικά μέτρα στα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία (με εξαίρεση εκείνο ή εκείνα για τα οποία το δικαστήριο έκρινε ότι θα συνιστούσε ανεπανόρθωτη βλάβη κάτι τέτοιο).
  • καταργούνται οι απανωτές προσφυγές για φορολογικές και τελωνειακές διαφορές. Διαφορές έως 150.000 ευρώ θα δικάζονται από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο. Θα επιτρέπεται μόνον αναίρεση.
  • Διαφορές από 150.000 ευρώ και άνω θα δικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό, από το Διοικητικό Εφετείο. Επιτρέπεται μόνο η αναίρεση.
  • "μπαίνει φρένο" στη δυνατότητα του δικαστή να ακυρώνει πράξεις των φορολογικών αρχών, για τυπικές και ανούσιες πλημμέλειες. Το Δικαστήριο, πριν ακυρώσει την πράξη για τυπική πλημμέλεια ή για έλλειψη τύπου της διαδικασίας ή για συγκεκριμένη παράλειψη, θα εξετάζει αν ο φορολογούμενος έπαθε κάποια βλάβη από την παράλειψη, και αν η βλάβη που έπαθε μπορεί να επανορθωθεί, μόνο με την ακύρωσή της και την επανάληψη της διαδικασίας. Αφού κρίνει επ’ αυτών, μόνο εάν συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, η πράξη της φορολογικής αρχής τελικώς θα ακυρώνεται. Αλλοιώς το ίδιο δικαστήριο θα δικάζει και στην ουσία της την προσφυγή.

Με τις ρυθμίσεις αυτές επιδιώκεται να συντμηθεί ο χρόνος εκκρεμοδικίας (8 έως 12 χρόνια σήμερα) μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, κατά τα 2/3 του. Η τελεσίδικη απόφαση, δηλαδή, θα εκδίδεται το αργότερο μέσα σε 3 χρόνια από την κατάθεση της προσφυγής.

Φορολογική αρχή και φορολογούμενος θα πρέπει να τερματίζουν σε ανεκτό χρόνο τη διαφορά τους, γεγονός που θα συμβάλλει και στην αποτελεσματική είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Read more...

Ανακοινώνεται μειονοτικός συνδυασμός για το δήμο Κομοτηνής...


Τελικά, οι φήμες που κυκλοφορούσαν για αρκετό καιρό στην πόλη της Κομοτηνής σχετικές με τη δημιουργία μειονοτικού ανεξάρτητου συνδυασμού, ο οποίος και θα διεκδικούσε τον Δήμο στις επερχόμενες εκλογές, απ’ ότι αποδεικνύεται ίσχυαν στο ακέραιο.
Μετά από αρκετό καιρό διαβουλεύσεων και έντονων παρασκηνίων μεταξύ των μειονοτικών πολιτικών παραγόντων της Κομοτηνής (εδώ να θυμίσουμε ότι προπηλακίστηκε πρώην βουλευτής της μειονότητας επειδή αντιδρούσε σε ένα τέτοιο συνδυασμό), την Τετάρτη (22/9) οι μειονοτικοί αναμένεται να...
δημοσιοποιήσουν και επίσημα το συνδυασμό με τον οποίον θα κατέβουν στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Φωνής», επικεφαλής του συνδυασμού αυτού θα είναι η νομαρχιακή σύμβουλος, Σημπέλ Μουσταφάογλου.
Η ανακοίνωση του μειονοτικού συνδυασμού θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Chris & Eve» την Τετάρτη (22/9) στις 18:00 το απόγευμα.

Read more...

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Μπάιντεν - Παπανδρέου

.i-reportergr.

Το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη μακρά συνάντηση που είχαν χθες περιγράφει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου η οποία αναφέρει τα εξής: «O αντιπρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο των συχνών διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας για την κοινή μας ατζέντα αλλά και της αναγνώρισης της ιστορικής σχέσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος εξέφρασε τη σθεναρή υποστήριξή του στις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας και χαιρέτισε την τολμηρή ηγεσία του πρωθυπουργού. Εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να προωθήσει την ενσωμάτωση των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και υπογράμμισε την ανάγκη οι ηγέτες στην Αθήνα και τα Σκόπια να συμφωνήσουν σύντομα σε μια κοινά αποδεκτή λύση για να επιλύσουν τις διαφορές τους γύρω από το ζήτημα του ονόματος.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και τρόπους για να προχωρήσουν εμπρός έτσι ώστε οι λαοί της Σερβίας και του Κοσόβου να είναι σε θέση να ενσωματωθούν πλήρως σε μία Ευρώπη ενωμένη, ελεύθερη και ειρηνική.

Ο αντιπρόεδρος και ο πρωθυπουργός συζήτησαν την κατάσταση στην Κύπρο και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στη διαδικασία που υλοποιούν οι Κύπριοι υπό τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, προς μία δίκαιη και βιώσιμη λύση που επανενώνει την Κύπρο σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Ο αντιπρόεδρος χαιρέτισε επίσης τις προσπάθειες της Ελλάδας και της Τουρκίας να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους.

Ο αντιπρόεδρος και ο πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης για τη Μέση Ανατολή. Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την υποστήριξή τους στις απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων και στην ανάγκη να συνεχίσουν οι δυο πλευρές τη διαδικασία έως ότου καταλήξουν σε συμφωνία για δύο κράτη. Ο αντιπρόεδρος επανέλαβε την ανάγκη το Ιράν να συμμορφωθεί πλήρως και χωρίς όρους με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα και να συμμετάσχει εποικοδομητικά σε συνομιλίες με τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ και τη Γερμανία.-





Read more...

ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ...


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Νικολακόπουλος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Η κυβέρνηση θα χορηγήσει το εκλογικό επίδομα μόνο στους εργαζομένους οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην εκλογική διαδικασία. Αυτό κατέστησε σαφές προς «Το Βήμα» ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος. Απόφαση της κυβέρνησης είναι να περικοπεί το ύψος...
του επιδόματος (περίπου 2.100 ευρώ καθαρά) και κυρίως να περιοριστούν δραστικά οι κατηγορίες των εργαζομένων που το λαμβάνουν, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η χορήγησή του δεν είχε σχέση με τα άτομα που απασχολούνται πραγματικά με την προετοιμασία και τη διενέργεια των εκλογών αλλά εξυπηρετούσε πελατειακές σχέσεις των (εκάστοτε) κυβερνήσεων.
Νέο εκλογικό επίδομα πέραν του τμήματος που έχει ενσωματωθεί στο επίδομα κίνησης (260 ευρώ μηνιαίως) δεν προτίθεται η κυβέρνηση χορηγήσει ούτε στους υπαλλήλους των δήμων, οι οποίοι ωστόσο απειλούν ευθέως με αποχή από την εκλογική διαδικασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010.

Η εκλογική αποζημίωση, ως τώρα, χορηγείται περίπου σε 160.000 εργαζομένους στο Δημόσιο, ακόμη και σε κατηγορίες που δεν έχουν άμεση σχέση με τις εκλογές. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 149 εκατ. ευρώ. Οι υπάλληλοι διαφόρων υπουργείων που μετέχουν- υποτίθεταιστις εκλογές το λαμβάνουν με τη μορφή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που κυμαίνεται γύρω στα 2.100 ευρώ. Αντιθέτως, στους εργαζομένους στους ΟΤΑ, ύστερα από νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, η εκλογική αποζημίωση χορηγείται ως ποσοστό στο επίδομα κίνησης, το ύψος του οποίου είναι 260 ευρώ μηνιαίως.

* Με απόφαση του κ. Ντόλιου, διατίθεται άμεσα στους δήμους το ποσόν των 40 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, κατά κύριο λόγο για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης. Το ποσόν αναμένεται να εκταμιευθεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης το ποσόν 159.606.985,57 ευρώ αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση σε όλους τους δήμους, όμως η ΚΕΔΚΕ εκτιμά ότι υπολείπεται κατά 20% του αντίστοιχου περυσινού ποσού.
Read more...

ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ!


Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Φοροκυνηγητό σε τρία μέτωπα εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καλύψει μέρος της μαύρης τρύπας των εσόδων που ξεπερνά τα 3,2 δισ. ευρώ. Θέτει για το επόμενο δίμηνο επί ποδός πολέμου το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού απαιτώντας από εφορίες...
και ελεγκτικά κέντρα να ασχοληθούν αποκλειστικά με τη διενέργεια προσωρινών ελέγχων ΦΠΑ.
Ζητεί επίσης άμεσο καταλογισμό προστίμων για εκθέσεις ελέγχων του ΣΔΟΕ που εκκρεμούν στις εφορίες και δίνει στις εφορίες χρονικό περιθώριο έως την Παρασκευή να αποστείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) τα έντυπα Ε9 του 2009 και του 2010 ώστε να εφαρμοστεί η εκκαθάριση του ΕΤΑΚ 2009 και του ΦΑΠ 2010.
Στο πρώτο πλάνο των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν οι 65.000 επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει από τις αρχές του έτους περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται με σχετική εγκύκλιο, οι ελεγκτές θα καλούν τηλεφωνικά τους υπόχρεους και θα τους δίνουν περιθώριο 5 ημερών να προσέλθουν στην εφορία, να υποβάλουν τις δηλώσεις και να καταβάλουν τον φόρο. Εάν ο υπόχρεος δεν προσέλθει εντός της προθεσμίας θα εκδίδεται άμεσα εντολή προσωρινού ελέγχου. Δεξαμενή για τις τηλεφωνικές οχλήσεις και τους ελέγχους θα αποτελέσει αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που έχει αποσταλεί στις εφορίες και στο οποίο περιλαμβάνονται 65.000 επιχειρήσεις που υπέβαλαν για τις χρήσεις 2008 και 2009 εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ, αλλά δεν υπέβαλαν ούτε μία περιοδική δήλωση από τις αρχές του έτους.

Παράλληλα με τα τηλεφωνήματα των εφοριακών, οι επιχειρηματίες θα δεχθούν και άτυπες προσκλήσεις υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ από τη ΓΓΠΣ ενώ οι καταστάσεις θα σταλούν και στα ελεγκτικά κέντρα για να αναλάβουν τις επιχειρήσεις αρμοδιότητάς τους. Πέραν της μη υποβολής δηλώσεων, θα υπάρξει ενδελεχής έλεγχος και για ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ.

Ελεγχος στους ελεγκτές
Η ασφυκτική πίεση που υφίσταται το υπουργείο Οικονομικών για άμεση ανάκαμψη των εσόδων, κυρίως στο μέτωπο του ΦΠΑ όπου τα αποτελέσματα είναι κυριολεκτικά απογοητευτικά (στο οκτάμηνο η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ ύστερα από δύο αυξήσεις συντελεστών είναι μόλις 1,6%), διαχέεται και στον ελεγκτικό μηχανισμό. Πρώτη φορά, το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί από κάθε υπάλληλο εφορίας και ελεγκτικού κέντρου να διενεργεί και να ολοκληρώνει (με τη σύνταξη και της έκθεσης ελέγχου) τουλάχιστον δύο ελέγχους την ημέρα αν πρόκειται για βιβλία των κατηγοριών Α΄ και Β΄ και τουλάχιστον έναν έλεγχο την ημέρα αν πρόκειται για βιβλία Γ΄ κατηγορίας. Οι ελεγκτές θα ελέγχονται για την αποτελεσματικότητά τους από ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ, ενώ με ευθύνη των προϊσταμένων των εφοριών μέσα σε τρεις ημέρες από την αποστολή της εγκυκλίου θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικά αρχεία στη Διεύθυνση Ελέγχου με τα ονόματα των ελεγκτών για τους προσωρινούς ελέγχους ΦΠΑ.

Πρόστιμα εξπρές
Με την ίδια εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί επιτάχυνση των διαδικασιών επιβολής προστίμων καθώς στις εφορίες έχουν δημιουργηθεί σωροί φακέλων από υποθέσεις ελέγχων του ΣΔΟΕ και της πρώην ΥΠΕΕ για τις οποίες δεν έχουν καταλογιστεί ακόμα τα πρόστιμα ώστε κάποια στιγμή να εισπραχθούν... Οι εφορίες όλης της χώρας καλούνται μέσα σε δέκα ημέρες να υποβάλουν στις οικονομικές επιθεωρήσεις καταστάσεις στις οποίες θα αναφέρονται οι εκθέσεις ελέγχων που εκκρεμούσαν στις 31 Δεκεμβρίου 2009 και στις 31 Αυγούστου 2010. Εφόσον εκκρεμούν στις εφορίες εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ, της πρώην ΥΠΕΕ, των πρώην ειδικών συνεργείων ελέγχου και των ίδιων των εφοριών, πρέπει μέσα σε πέντε ημέρες από τη λήψη της εγκυκλίου να κοινοποιηθούν οι καταλογιστικές πράξεις ώστε να επιταχυνθεί η είσπραξη των προστίμων.

ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ
εξαπολύει σαφάρι το υπουργείο: σε ελέγχους ΦΠΑ, σε πρόστιμα του ΣΔΟΕ που εκκρεμούν στις εφορίες και τους φόρους ακινήτων

Τροχάδην για την είσπραξη φόρων από τα ακίνητα


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Πληροφοριακών Συστημάτων επιχειρεί να επιταχύνει τις διαδικασίες αποστολής των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ΕΤΑΚ 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010. Ζητεί από τις εφορίες να της αποστείλουν έως την Παρασκευή τα Ε9 του 2009 και του 2010 για να επιταχύνει την αποστολή των σχετικών εκκαθαριστικών.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αποσταλεί κανένα εκκαθαριστικό ΦΑΠ 2010 ενώ τα έχουν αποσταλεί 2 εκατ.

εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ με τον βεβαιωμένο φόρο στα 124 εκατ. ευρώ. Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 4,6 εκατ.

δηλώσεις με την καθαρή θέση του Δημοσίου στα 1,235 δισ.

ευρώ ενώ χθες εστάλη η ένατη παρτίδα εκκαθαριστικών μέσω της οποίας καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 307,7 εκατ. ευρώ 150.681 φορολογούμενοι οι οποίοι εντός των ημερών θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα.
Read more...

8 ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Ρεπορτάζ : Ηλίας Π. Γεωργάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Σε 8 σημεία SΟS του νέου ασφαλιστικού τοπίου επικεντρώνεται η έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για το 2010, φθάνοντας στο συμπέρασμα ότι το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας διαγράφεται εξαιρετικά δυσοίωνο. Εκτός από την αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (έως και 15 έτη) από...
το 2011 και τη μείωση των συντάξεων (απο 25% μέχρι 50% για τους νέους που θα συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015) με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ σημειώνει ότι στο νέο ασφαλιστικό σύστημα που επιχειρείται να οικοδομηθεί απο την 1-1-2015 το κράτος δεν συμμετέχει στη χρηματοδότησή του.
1. Οι μητέρες ανηλίκων
Τα νέα όρια ηλικίας αφορούν και τις μητέρες ανηλίκων, σε βαθμό που να ανατρέπουν οποιαδήποτε έννοια δημογραφικής πολιτικής. Αντίθετα, οι μητέρες ανηλίκων επιβαρύνονται μέχρι και κατά 15 (ασφαλισμένες στο Δημόσιο και τα ειδικά Ταμεία) ή κατά 10 (ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μητέρα ανηλίκου στο Δημόσιο που θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και θα μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί από τον Ιανουάριο του 2013, με τις νέες ρυθμίσεις θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί μετά τον Ιανουάριο του 2028. Ανάλογη είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσει ο νέος νόμος και για τις μητέρες ανηλίκων που είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι οποίες επιβαρύνονται με 10 επιπλέον χρόνια για πλήρη σύνταξη (από το 55ο θα καταλήξουν να συνταξιοδοτούνται πλέον, από το 2013, στο 65ο έτος ηλικίας).

2. Οι αλλαγές των ορίων
Διευκρινίζεται ότι όλες οι αλλαγές στα όρια ηλικίας αναφέρονται μόνο σε όσους δεν θα έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31-12-2010. Επισημαίνεται ότι η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος επέρχεται μόνο με τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων συντάξιμων ετών. Αντίθετα, η συμπλήρωση του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας δεν επιδρά στη θεμελίωση. Η συμπλήρωση του ορίου ηλικίας προσδιορίζει μόνο τον χρόνο έναρξης καταβολής της σύνταξης. Κατά συνέπεια, όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31-12-2010, «κλειδώνουν» τα σημερινά όρια ηλικίας και μπορούν να παραμείνουν στην εργασία όσο χρόνο επιθυμούν χωρίς δυσμενείς συνέπειες. Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να επισημανθεί ότι ειδικότερα για τους ασφαλισμένους και τις ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπήρξε μία σημαντική νομοθετική παρέμβαση, η οποία προβλέπει ότι οι ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν τα απαιτούμενα συντάξιμα έτη συνταξιοδοτούνται με τα όρια ηλικίας που προβλέπονται κατά τον χρόνο συμπλήρωσης των συντάξιμων ετών και όχι με τα ηλικιακά όρια που θα ισχύσουν κατά τον χρόνο που θα επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν. Με βάση αυτή τη ρύθμιση κατοχυρώνονται οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που μπορούν, κατά συνέπεια, να παραμείνουν στην εργασία ώστε να ασφαλιστούν για περισσότερα χρόνια και να δικαιούνται υψηλότερη σύνταξη.

3. Μειωμένες συντάξεις
Η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για μειωμένη σύνταξη με τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης προϋποθέτει πραγματοποίηση τουλάχιστον 100 ημερών ασφάλισης σε καθένα από τα ημερολογιακά 5 έτη που προηγούνται του έτους υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

4. Οι δύο φάσεις
Πάντοτε η διαδικασία συνταξιοδότησης έχει δύο φάσεις. Στην πρώτη, συμπληρώνονται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και η επιλογή της προσφορότερης για τη συγκεκριμένη περίπτωση διάταξης. Μετά τη διαπίστωση ότι έχουν συμπληρωθεί οι απαιτούμενες συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, ακολουθεί η δεύτερη φάση, κατά την οποία κρίνεται αν το ποσό της σύνταξης είναι ικανοποιητικό ή όχι. Στη φάση αυτή υπολογίζεται πώς θα μπορούσε να ωφεληθεί ο ασφαλιζόμενος. Δηλαδή, πόσο μεγαλύτερη σύνταξη μπορεί να εξασφαλίσει αν παραμείνει στην εργασία και δεν βιαστεί να συνταξιοδοτηθεί. Πρέπει να κατανοηθεί ότι το ποσό της σύνταξης θα είναι οριστικό για όλη τη συνταξιοδοτική ζωή του συνταξιούχου, δεν αναπροσαρμόζεται ποτέ (μόνο και εφόσον χορηγούνται τιμαριθμικές αυξήσεις). Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει ο ασφαλισμένος να είναι πολύ προσεκτικός πριν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης. 5. Οι δείκτες αναπλήρωσης
Ο συνδυασμός του χαμηλότερου συντάξιμου μισθού και του μειωμένου δείκτη αναπλήρωσης οδηγεί σε σαφώς μειωμένες συντάξεις. Η μείωση μπορεί να φθάσει σταδιακά από 25% μέχρι και 50% για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2015 με το καθεστώς του νέου συστήματος. Οσο απομακρυνόμαστε προς το μέλλον τόσο περισσότερο θα μειώνονται οι συντάξεις, αφού τόσο περισσότερο θα ωριμάζει το νέο σύστημα.

6. Η διαδοχική ασφάλιση
Σε σχέση με τη διαδοχική ασφάλιση, τονίζεται στην έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ότι με τον νέο νόμο 3863/2010 επέρχεται ουσιαστική βελτίωση, η οποία όμως θα ισχύσει από την 1-1-2011. Αυτό σημαίνει ότι η σχετική ρύθμιση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, αλλά θα καλύψει μόνο τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης που θα υποβληθούν μετά την 1-1-2011. 7. Η συμπληρωματική χρηματοδότηση
Με τον συνδυασμό των ρυθμίσεων της νέας ασφαλιστικής νομοθεσίας επιδιώκεται και η συμπληρωματική χρηματοδότηση του συστήματος από πέντε πηγές (πέραν των εργοδοτικών και των εργατικών εισφορών): Πρώτον, από την επιβάρυνση του μεγάλου αριθμού των συνταξιούχων με ειδικές εισφορές και βάρη (ΛΑΦΚΑ) που θα χρησιμοποιηθούν για την καταβολή των συντάξεων άλλων συνταξιούχων. Δεύτερον, από τη μείωση σχεδόν του συνόλου των συντάξεων (άμεση, διαχρονική και μόνιμη κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, μείωση των συντάξεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες- π.χ. συνταξιούχοι ΔΕΗ και ΟΤΕ- και από το 2015 μείωση του ετήσιου δείκτη αναπλήρωσης από το 2% στο 1,2% και υπολογισμός της σύνταξης με βάση τις αποδοχές ολόκληρου του συντάξιμου βίου). Τρίτον, από το πάγωμα των συντάξεων τουλάχιστον για μία τριετία (εκτιμάται ότι η μείωση της αγοραστικής αξίας των συντάξεων εξ αυτού και μόνο του λόγου θα διαμορφωθεί περί το 15% ακόμη και για τις συντάξεις των 300 ευρώ). Τέταρτον, από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών (δεν αυξάνονται τα ποσοστά, αλλά επιμηκύνεται ο χρόνος καταβολής εισφορών που μπορεί σε ακραίες περιπτώσεις να φθάσει και τα 20 έτη). Πέμπτον, αυξάνεται ο αριθμός των απαιτούμενων συντάξιμων ετών από τα 35 στα 40 έτη και συνεπώς επιβραδύνονται οι συνταξιοδοτήσεις ή, σε περίπτωση, μη επιβράδυνσης μειώνεται το ποσόν που καταβάλλεται ως σύνταξη.

8. Οι ειδικές ρυθμίσεις
Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικότερες ρυθμίσεις της νέας ασφαλιστικής νομοθεσίας δημιουργούν διαφορετικής φύσης προβλήματα στις επιμέρους ομάδες του πληθυσμού:

Ασφαλισμένοι που δεν θεμελιώνουν μέχρι 31-12-2010 συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν κατά τα δύο- τρία προσεχή χρόνια και οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον την ανατροπή του προγραμματισμού τους και την προοπτική να συνταξιοδοτηθούν πολύ αργότερα, αλλά και να λάβουν πολύ μικρότερη σύνταξη.

Ηδη συνταξιούχοι που αντιμετωπίζουν πάγωμα (τουλάχιστον για τρία χρόνια) ή και μειώσεις των συντάξεών τους (συνταξιούχοι ΔΕΗ και ΟΤΕ αλλά και επιβολή ΛΑΦΚΑ και περικοπή των δώρων εορτών και αδείας).

Μελλοντικοί συνταξιούχοι οι οποίοι όσο απομακρυνόμαστε προς το μέλλον θα λαμβάνουν συντάξεις πραγματικά σε επίπεδο επιδομάτων φτώχειας (50% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες σημερινές) με εργάσιμο βίο 40 ετών.

Read more...

«Πληρώστε τον ΦΠΑ σε 5 ημέρες»...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη
Φοροκυνηγητό για να κλείσει η μαύρη τρύπα των εσόδων που ξεπερνά τα 3,2 δισ. ευρώ...
Φοροκυνηγητό σε τρία μέτωπα εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καλύψει μέρος της μαύρης τρύπας των εσόδων που ξεπερνά τα 3,2 δισ. ευρώ. Θέτει για το επόμενο δίμηνο επί ποδός πολέμου το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού απαιτώντας από εφορίες και ελεγκτικά κέντρα να ασχοληθούν αποκλειστικά με τη διενέργεια προσωρινών ελέγχων ΦΠΑ.

Ζητεί επίσης άμεσο καταλογισμό προστίμων για εκθέσεις ελέγχων του ΣΔΟΕ που εκκρεμούν στις εφορίες και δίνει στις εφορίες χρονικό περιθώριο έως την Παρασκευή να αποστείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) τα έντυπα Ε9 του 2009 και του 2010 ώστε να εφαρμοστεί η εκκαθάριση του ΕΤΑΚ 2009 και του ΦΑΠ 2010.

Στο πρώτο πλάνο των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν οι 65.000

επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει από τις αρχές του έτους περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται με σχετική εγκύκλιο, οι ελεγκτές θα καλούν τηλεφωνικά τους υπόχρεους και θα τους δίνουν περιθώριο 5 ημερών να προσέλθουν στην εφορία, να υποβάλουν τις δηλώσεις και να καταβάλουν τον φόρο. Εάν ο υπόχρεος δεν προσέλθει εντός της προθεσμίας θα εκδίδεται άμεσα εντολή προσωρινού ελέγχου. Δεξαμενή για τις τηλεφωνικές οχλήσεις και τους ελέγχους θα αποτελέσει αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που έχει αποσταλεί στις εφορίες και στο οποίο περιλαμβάνονται 65.000 επιχειρήσεις που υπέβαλαν για τις χρήσεις 2008 και 2009 εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ, αλλά δεν υπέβαλαν ούτε μία περιοδική δήλωση από τις αρχές του έτους.

Παράλληλα με τα τηλεφωνήματα των εφοριακών, οι επιχειρηματίες θα δεχθούν και άτυπες προσκλήσεις υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ από τη ΓΓΠΣ ενώ οι καταστάσεις θα σταλούν και στα ελεγκτικά κέντρα για να αναλάβουν τις επιχειρήσεις αρμοδιότητάς τους. Πέραν της μη υποβολής δηλώσεων, θα υπάρξει ενδελεχής έλεγχος και για ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ.

Ελεγχος στους ελεγκτές
Η ασφυκτική πίεση που υφίσταται το υπουργείο Οικονομικών για άμεση ανάκαμψη των εσόδων, κυρίως στο μέτωπο του ΦΠΑ όπου τα αποτελέσματα είναι κυριολεκτικά απογοητευτικά (στο οκτάμηνο η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ ύστερα από δύο αυξήσεις συντελεστών είναι μόλις 1,6%), διαχέεται και στον ελεγκτικό μηχανισμό. Πρώτη φορά, το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί από κάθε υπάλληλο εφορίας και ελεγκτικού κέντρου να διενεργεί και να ολοκληρώνει (με τη σύνταξη και της έκθεσης ελέγχου) τουλάχιστον δύο ελέγχους την ημέρα αν πρόκειται για βιβλία των κατηγοριών Α΄ και Β΄ και τουλάχιστον έναν έλεγχο την ημέρα αν πρόκειται για βιβλία Γ΄ κατηγορίας. Οι ελεγκτές θα ελέγχονται για την αποτελεσματικότητά τους από ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ, ενώ με ευθύνη των προϊσταμένων των εφοριών μέσα σε τρεις ημέρες από την αποστολή της εγκυκλίου θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικά αρχεία στη Διεύθυνση Ελέγχου με τα ονόματα των ελεγκτών για τους προσωρινούς ελέγχους ΦΠΑ.

Πρόστιμα εξπρές
Με την ίδια εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί επιτάχυνση των διαδικασιών επιβολής προστίμων καθώς στις εφορίες έχουν δημιουργηθεί σωροί φακέλων από υποθέσεις ελέγχων του ΣΔΟΕ και της πρώην ΥΠΕΕ για τις οποίες δεν έχουν καταλογιστεί ακόμα τα πρόστιμα ώστε κάποια στιγμή να εισπραχθούν... Οι εφορίες όλης της χώρας καλούνται μέσα σε δέκα ημέρες να υποβάλουν στις οικονομικές επιθεωρήσεις καταστάσεις στις οποίες θα αναφέρονται οι εκθέσεις ελέγχων που εκκρεμούσαν στις 31 Δεκεμβρίου 2009 και στις 31 Αυγούστου 2010. Εφόσον εκκρεμούν στις εφορίες εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ, της πρώην ΥΠΕΕ, των πρώην ειδικών συνεργείων ελέγχου και των ίδιων των εφοριών, πρέπει μέσα σε πέντε ημέρες από τη λήψη της εγκυκλίου να κοινοποιηθούν οι καταλογιστικές πράξεις ώστε να επιταχυνθεί η είσπραξη των προστίμων.

ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ

εξαπολύει σαφάρι το υπουργείο: σε ελέγχους ΦΠΑ, σε πρόστιμα του ΣΔΟΕ που εκκρεμούν στις εφορίες και τους φόρους ακινήτων


Τροχάδην για την είσπραξη φόρων από τα ακίνητα

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Πληροφοριακών Συστημάτων επιχειρεί να επιταχύνει τις διαδικασίες αποστολής των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ΕΤΑΚ 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010. Ζητεί από τις εφορίες να της αποστείλουν έως την Παρασκευή τα Ε9 του 2009 και του 2010 για να επιταχύνει την αποστολή των σχετικών εκκαθαριστικών.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αποσταλεί κανένα εκκαθαριστικό ΦΑΠ 2010 ενώ τα έχουν αποσταλεί 2 εκατ.

εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ με τον βεβαιωμένο φόρο στα 124 εκατ. ευρώ. Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 4,6 εκατ.

δηλώσεις με την καθαρή θέση του Δημοσίου στα 1,235 δισ.

ευρώ ενώ χθες εστάλη η ένατη παρτίδα εκκαθαριστικών μέσω της οποίας καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 307,7 εκατ. ευρώ 150.681 φορολογούμενοι οι οποίοι εντός των ημερών θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα.
ΝΕΑ.


Read more...

ΕΠΑΙΝΟΙ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Τα εύσημα απέδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση της ελληνικής οικονομίας, υποδεχόμενός τον στο Λευκό Οίκο.«Συγχαίρω τον πρωθυπουργό για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στο χειρισμό της οικονομικής κρίσης και Θεού θέλοντος, θα βάλει τη χώρα του πάλι στο σωστό δρόμο», τόνισε ο κ. Μπάιντεν για να τον διακόψει ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «είμαστε ήδη στο σωστό δρόμο».Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συμφώνησε, λέγοντας «είσαστε στο σωστό δρόμο, είσαστε στο σωστό δρόμο και είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη σκληρή δουλειά που κάνετε. Συγχαρητήρια»...



Επερχόμενες επαφές με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί δυο φορές με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Σταύρο Παπαγερμανό, ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Παπανδρέου στην αυριανή δεξίωση που πραγματοποιείται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, καθώς και στο γεύμα που θα διοργανώσει μεθαύριο το Foreign Policy Association, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν.
Όπως αναφέρεται, «ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος διατηρεί συχνή επαφή με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, για την προώθηση κοινών στόχων και οραμάτων για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία». Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απουσιάζει από τη Νέα Υόρκη και επιστρέφει αύριο από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν σε προγραμματισμένο ταξίδι με αξιωματούχους της Επισκοπικής Συνέλευσης της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής.

Read more...