Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Προκάτ απολογία ...μιας σελίδας για το Βατοπέδι

Τι θα κάνει τώρα ο Καραμανλής


http://img.protothema.gr
Η είδηση της κλήτευσής του από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν το σκάνδαλο Βατοπεδίου, δεν φαίνεται να τάραξε ιδιαίτερα το απόγευμα του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Οι στενοί του συνεργάτες, ύστερα από όσα κατέθεσε η κυρία Αικατερίνη Πελέκη την περασμένη εβδομάδα, τοποθετώντας τον ουσιαστικά στο κέντρο του «κάδρου» της υπόθεσης, θεωρούσαν σχεδόν βέβαιη αυτή την εξέλιξη.

Γι’ αυτό και μελετούσαν τον τρόπο «απόδρασης» του από ακόμα ένα σκάνδαλο που ξεπέρασε την πρωθυπουργική «αυλή» και απειλεί πλέον την όποια πολιτική υστεροφημία του έχει απομείνει.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες – και όπως αναμενόταν – ο πρώην πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί με υπόμνημα το οποίο έχει ήδη γραφεί και δεν θα ξεπερνά την μια σελίδα!

Πάλι καλά, λένε ορισμένοι, καθώς η νομοθεσία δίνει την δυνατότητα στον Κώστα Καραμανλή να ορίσει ο ίδιος τον τόπο της απολογίας του και να φέρει τα μέλη της προανακριτικής στην ...Ραφήνα!

Φυσικά, ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε και να αγνοήσει τελείως την κλήτευση, “φλερτάροντας” με την προοπτική της βίαιης προσαγωγής, κάτι που φαντάζει εντελώς απίθανο...

Στην ουσία, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε μια πολιτική δήλωση στην οποία θα διατυπώνει την σταθερή θέση της ΝΔ για την υπόθεση «Βατοπεδίου» ότι δηλαδή η κυβέρνηση Σημίτη είναι αυτή που παραχώρησε την λίμνη στην Ι.Μ. Βατοπεδίου και πως η δική του απόφαση για τις ανταλλαγές είναι πολιτική δίχως ποινικές προεκτάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: