Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα Αποκάλυψη - βόμβα για την τραγωδία στην Αίγινα: Δεν βρίσκουν αποτυπώματα του Λυκουρέζου στο τιμόνι


Μία αποκάλυψη-«βόμβα» κάνει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» καθώς φέρνει στη δημοσιότητα το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας.
aigina
Συγκεκριμένα δύο ημέρες μετά την τραγωδία της Αίγινας κι ενώ το Duende που σκόρπισε το θάνατο ήταν εκτεθειμένο στο λιμάνι του νησιού, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής μετέβη στο σκάφος και ερεύνησε για δακτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι και τα χειριστήρια.
Σύμφωνα με το έγγραφο που βλέπετε εδώ δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι του Duende, παρά μόνο ένα παλαμικό στα χειριστήρια των μηχανών.


Διαβάστε σήμερα στο Πρώτο Θέμα όλες τις λεπτομέρειες για το έγγραφο, αλλά και συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το κρυφό γιοτ που φυγάδευσε τον 77χρονο!

Την ίδια ώρα τα αδέρφια του καπετάνιου της λάντζας “Αντωνία” προτίθενται, όπως επισημαίνει στο ΘΕΜΑ η συνήγορος τους  Τατιάνα Τσιρακοπούλου “Να διορίσουμε τεχνικό σύμβουλο ενώπιον της ανακρίτριας”.
Κατά τα λοιπά, μία ακόμα μαρτυρία ενός εκ των τραυματιών της Αίγινας ρίχνει περισσότερο φως σε όσα συνέβησαν: «Έτσι όπως τον έψαχνα, ρίχνω μια πολύ γρήγορη μάτια και βλέπω έναν άνδρα και μια γυναίκα. Οχι ηλικιωμένους. Επειδή όμως έψαχνα τον αδελφό μου και επειδή ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μας παρατήσει και θα γίνει όλο αυτό που γίνεται τώρα -να ψάχνουμε να βρούμε ποιοι ήταν πάνω-, δεν έδωσα σημασία στα χαρακτηριστικά τους και συνέχιζα να ψάχνω τον αδελφό μου, ο οποίος βγήκε στην επιφάνεια περίπου μετά από ένα λεπτό. Εκεί εγώ ησύχασα, του είπα ότι όλα είναι καλά και να πάει κοντά στο φίλο μου. Εμένα μου είχαν βγει οι ώμοι, δεν μπορούσα να κολυμπήσω με τα χέρια». Διαβάστε αναλυτικά τι είπε στην κατάθεσή του ο διασωθείς Γιώργος Λαμπρακόπουλος.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις Έρχονται τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ


Έρχονται τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016 και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Ήδη, από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου και ακολούθησε όλη η διαδικασία, προκειμένου το σύστημα να είναι καθ' όλα έτοιμο για την ανάρτηση των Ταυτοτήτων Οφειλής για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από το φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ.

Καθώς φέτος υπήρξε μείωση αντικειμενικών αξιών σε όλη σχεδόν την επικράτεια, αλλά και δεν εντάσσονται τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο, λόγω των πολλών λαθών στο έντυπο Ε9, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο και περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες θα καταβάλουν το ίδιο ποσό σε σχέση με το 2015.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 σχεδιάζεται να ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, κατοικιών και αγροτεμαχίων, θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών - διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για την περίοδο 2010-2016, έως το τέλος του Νοεμβρίου φέτος και θα ωφεληθούν από την κατά 50% μείωση των προστίμων.

Στην περίπτωση κατά την οποία, λόγω των διορθώσεων, προκύπτει μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ, για να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό, θα πρέπει να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εφορία και, έως ότου γίνει η νέα εκκαθάριση, οι προηγούμενες δόσεις θα συνεχίσουν να είναι απαιτητές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στα δωματιάκια ανά έξι οι καναλάρχες ...


Image result for Τηλεοπτικές άδειες και ινστιτούτο Φλωρεντίας
...με την ομάδα τους...
Όλα είναι έτοιμα για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου. Μια ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα, θαδιεξαχθεί, παρουσία των υποψηφίων, κλήρωση για τα...

δωμάτια στα οποία θα βρίσκονται οι 6μελείς ομάδες των συμμετεχόντων κατά τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, αλλά και για το χρόνο προσέλευσης των συμμετεχόντων την Τρίτη (προκειμένου να διεξαχθεί εγκαίρως ο αναγκαίος έλεγχος) στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).
Επίσης τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος των αιθουσών από την Ελληνική Αστυνομία, στον οποίο μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να παραβρίσκονται οι συμμετέχοντες. Ακολούθως, η αίθουσα θα κλειδωθεί από την Αστυνομία, ενώ –αν θέλουν- οι συμμετέχοντες μπορούν να σφραγίσουν την αίθουσα τους με δική τους ειδική ταινία σφράγισης. Στην αίθουσα κάθε συμμετέχοντα θα.. 
βρίσκεται ένα computer με το ηλεκτρονικό σύστημα δημοπρασίας, φάκελοι (με ξεχωριστό χρώμα για κάθε συμμετέχοντα) για την υποβολή προσφορών και έντυπα για την υποβολή ενστάσεων.
Η σύνθεση της ομάδας των έξι μελών κάθε συμμετέχοντα δεν επιτρέπεται να αλλάζει κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας. Απαγορεύεται σε όλα τα μέλη να έχουν μαζί τους προσωπικούς υπολογιστές, συσκευές επικοινωνίας και κάθε άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Τα μέλη των ομάδων θα συνοδευτούν στους χώρους που θα έχει ορισθεί ότι θα παρευρίσκονται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, τα μέλη των συμμετεχόντων θα παραμείνουν στους καθορισμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους από αυτούς παρά μόνον με συνοδεία. Ένα μέλος ανά συμμετέχοντα θα παραβρίσκεται στην κεντρική αίθουσα διεξαγωγής της δημοπρασίας μαζί με την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού (ΕΔΔ) και θα παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας. Εάν δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες της, η ΕΔΔ μπορεί να ζητήσει την απομάκρυνσή του από την κεντρική αίθουσα (θα παραμείνει στο κτίριο της ΓΓΕΕ).

Η διαδικασία
Στο στάδιο 1, με την εκκίνηση κάθε γύρου, οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν στο ηλεκτρονικό σύστημα:
α) αποδοχή τρέχουσας τιμής,
β) μη αποδοχή τρέχουσας τιμής και αποχώρηση από τους επόμενους γύρους της διεξαχθείσας φάσης (αδρανής),
γ) απόσυρση από τη δημοπρασία.
Με την εκκίνηση γύρου κατά το στάδιο 2, οι συμμετέχοντες δηλώνουν το χρηματικό ποσό της προσφοράς τους (σε  πολλαπλάσιο των 100.000 ευρώ).
Οι συμμετέχοντες υπογράφουν και σφραγίζουν το έντυπο της προσφοράς που εκτυπώνεται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα, το τοποθετούν στον φάκελο, υπογράφουν και σφραγίζουν στο κλείσιμο του φακέλου και τοποθετούν τον φάκελο σε κάλπη που μεταφέρεται έξω από την αίθουσα. Η έγγραφη προσφορά υπερισχύει της ηλεκτρονικής προσφοράς. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ζητήσουν παράταση της διάρκειας ενός γύρου τουλάχιστον δέκα λεπτών μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, εφόσον υποβάλουν το σχετικό αίτημα τουλάχιστον 2 λεπτά πριν τη λήξη του γύρου. Σε περίπτωση που ο συμμετέχων ζητήσει τεχνική υποστήριξη, ενημερώνει τον υπεύθυνο επικοινωνίας, ο οποίος παίρνει έγκριση από την ΕΔΔ και ενημερώνει τον τεχνικό υποστήριξης, που εισέρχεται στο χώρο του συμμετέχοντα παρουσία αστυνομικού.
Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος του ηλεκτρονικού συστήματος σε οποιοδήποτε γύρο/ στάδιο/ φάση της δημοπρασίας, η ΕΔΔ μπορεί να διακόψει τη δημοπρασία μέχρι την αποκατάστασή του ή να αποφασίσει τη διεξαγωγή των υπολοίπων γύρων/σταδίων/ φάσεων της δημοπρασίας με τη χρήση έντυπων εγγράφων.

Κλειστοί οι φάκελοι των προσφορών
Οι κάλπες με τους κλειστούς φακέλους προσφορών παραδίδονται στον χώρο που συνεδριάζει η ΕΔΔ. Το άνοιγμα των καλπών, η αποσφράγιση των φακέλων και η ανακοίνωση των προσφορών γίνεται παρουσία όλων των παρευρισκόμενων στην κεντρική αίθουσα διεξαγωγής της δημοπρασίας. Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος για το αποτέλεσμα του γύρου/ σταδίου/ φάσης.
Σε περίπτωση αποκλεισμού συμμετέχοντα από τη διαδικασία, η ομάδα του παραμένει στην αίθουσά της. Ο εκπρόσωπός του στην κεντρική αίθουσα διεξαγωγής της δημοπρασίας παραμένει μέχρι το πέρας της δημοπρασίας. Η ταυτότητα των αποβληθέντων κοινοποιείται σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα ίδια ισχύουν και σε περίπτωση απόσυρσης συμμετέχοντα.
Κάθε συμμετέχων ενημερώνεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος για την ολοκλήρωση κάθε φάσης, καθώς και την ανακήρυξή του ως προσωρινό υπερθεματιστή ή μειοδότη. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες ενημερώνονται κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας για τυχόν αποσυρθέντες ή αποβληθέντες συμμετέχοντες και κατά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τους προσωρινούς υπερθεματιστές της κάθε φάσης. 
Η ΑΥΓΗ

Read more...

Η Μόσχα ήρε την απαγόρευση στις ναυλωμένες πτήσεις προς την Τουρκία...


Η Μόσχα ήρε την απαγόρευση στις ναυλωμένες πτήσεις προς την ΤουρκίαΗ απαγόρευση είχε τεθεί σε ισχύ μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Ρωσία ήρε σήμερα την...

απαγόρευση που είχε επιβάλει στις ναυλωμένες πτήσεις προς την Τουρκία, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η κυβέρνηση.

Η Ρωσία είχε απαγορεύσει τις ναυλωμένες πτήσεις προς την Τουρκία, που ήταν ένας δημοφιλής προορισμός των Ρώσων για τις διακοπές τους, μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό τον περασμένο Νοέμβριο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο επιβάλλονταν ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Αυτά τα μέτρα που προετοίμασε η ρωσική κυβέρνηση είχαν ως στόχο «να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών» σύμφωνα με το διάταγμα.

Μεταξύ αυτών ήταν η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία, η απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών...


protothema.gr

Read more...