Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σε "εμβληματική μεταρρύθμιση" στην Υγεία προσβλέπει ο Πρωθυπουργός...


Μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία, έθεσε ως στόχο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Ο...
Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, έθεσε ως προτεραιότητα τη στήριξη του Κοινωνικού Κράτους, τονίζοντας παράλληλα στους νέους Υπουργούς, πως δεν είναι μόνιμοι και ότι σε 6 μήνες θα αξιολογηθούν. 

“Δεν έχετε χρόνο”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, καλώντας τους υπουργούς να απέχουν από τηλεοπτικές εμφανίσεις και επισημαίνοντας πως ο έλεγχος του έργου τους θα είναι διαρκής και καθημερινός. Ζήτησε επίσης σε 6 μήνες να καταθέσουν αναλυτικό απολογισμό των πρωτοβουλιών και επιτευγμάτων του χαρτοφυλακίου τους ώστε να κριθούν βάσει αυτού.

Επεσήμανε πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει «οργανωμένα και γρήγορα για να συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, στην αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για την εισροή πόρων, στην αναβάθμιση της έρευνας, την δυνατότητα επιστροφής στη χώρα των νέων επιστημόνων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόβλημα των προσφυγικών ροών, λέγοντας πως "δεν γίνεται να μετατρέπεται η Μεσόγειος σε υγρός ταφός. Θέλουμε να ζούμε σε έναν ήρεμο τόπο. Χρειαζόμαστε χρηματόδοτηση για την ανάσχεση της ροής".

Με εισήγηση του Πρωθυπουργού συστήνονται 3 κύκλοι διυπουργικής επαφής, για να διευκολυνθεί συντονισμός, να επιλύονται άμεσα προβλήματα και να εκπονείται συμπαγής πολιτικός σχεδιασμός νομοθετικών και άλλων παρεμβάσεων.

Ο 2ος κύκλος αποτελεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχουν τα Υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας με κύριο στόχο το σχεδιασμό πολιτικών στήριξης της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Οι άλλοι δύο κύκλοι είναι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και το ΚΥΣΕΑ...

Read more...

Σκάνδαλο ρύπων Αποκάλυψη: Τουλάχιστον 2,8 εκατ. οχήματα της VW εφοδιασμένα με το παράνομο λογισμικό


Περίπου 2,8 εκατομμύρια οχήματα τα οποία κυκλοφορούν στη Γερμανία και έχουν κατασκευαστεί από τον όμιλο της Volkswagen είναι εφοδιασμένα με το παράνομο λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπών ρύπων, αποκάλυψε  ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ μιλώντας ενώπιον των κοινοβουλευτικών στην Μπούντεσταγκ.
VW
Ο Ντόμπριντ επισήμανε επίσης ότι ανάμεσα στα οχήματα με αυτό το λογισμικό, η αποκάλυψη της ύπαρξης του οποίου προκάλεσε παγκόσμιο σκάνδαλο, βρίσκονται και ελαφριά επαγγελματικά οχήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κινητήρες που είναι εφοδιασμένοι με αυτό το σύστημα χρησιμοποιούν ντίζελ ως καύσιμο και είναι αυτοί του 1,6 λίτρου και των 2 λίτρων, όπως είχε ήδη αναφέρει την προηγουμένη, ενώ κατά τα φαινόμενα, όπως πρόσθεσε σήμερα μιλώντας στην ομοσπονδιακή Βουλή, το σκάνδαλο αφορά και τον κινητήρα του 1,2 λίτρου.
Η εταιρεία παραδέχθηκε αυτή την εβδομάδα, μετά τις αποκαλύψεις των αμερικανικών αρχών, ότι με το επίμαχο λογισμικό είναι εφοδιασμένα περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως. Το λογισμικό είναι σχεδιασμένο για να παραπλανά τις αρχές οι οποίες διεξάγουν ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων των κινητήρων. Η κατανομή τους ανά χώρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ούτε ο κατάλογος των μοντέλων της εταιρείας.
Είναι βεβαιωμένο ότι εμπλέκονται οχήματα της VW και της Audi, όμως στον όμιλο ανήκουν και άλλες μάρκες, όπως η Seat, η Skoda και η Porsche, μεταξύ άλλων.
Η VW έχει υποσχεθεί να δώσει λεπτομέρειες προσεχώς, την ώρα που οι αρχές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να διεξαγάγουν ελέγχους και έρευνες.
Όλες οι χώρες βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αναμένουν να ενημερωθούν σε ποιο βαθμό τις αφορά το σκάνδαλο. «Αναμένουμε τις πληροφορίες της VW», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών της Τσεχίας, οι οποίες «θα πρέπει να φθάσουν σε εμάς την επόμενη εβδομάδα». Στην Τσεχία είναι εγκατεστημένο ένα μεγάλο εργοστάσιο της Σκόντα, η οποία ενδέχεται να χρειαστεί να ανακαλέσει χιλιάδες οχήματα.
Μετά τις δηλώσεις Ντόμπριντ η μετοχή του ομίλου VW πήρε την κατιούσα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου το πρωί σημείωνε άνοδο. Έχανε 4,55% το απόγευμα, βρισκόταν δηλαδή 34% κάτω από το επίπεδο της περασμένης Παρασκευής.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με ξένους ηγέτες Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον Πούτιν


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε  συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
tsipras putin b
Στην μεταξύ τους επικοινωνία, συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ζητήματα που αφορούν την επικείμενη σύγκληση της μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις κυρίως όσον αφορά το ζήτημα των προσφυγικών ροών.
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι με την οποία συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνο-ιταλικών σχέσεων.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ.Ζου Ξιαολί, ο οποίος διαβίβασε τα συγχαρητήρια του ομολόγου του Λι Κετσιάνγκ προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

30 χρόνια περίοδος χάριτος για το ελληνικό χρέος...


Το δημοσίευμα του Reuters που μιλούσε για ευρωπαϊκό σχέδιο με «ρήτρα ανάπτυξης» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και είχε...
αναλύσει το tvxs.gr λίγο πριν τις εκλογές, έρχεται να επιβεβαιώσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσφέρουν περίοδο χάριτος 30 ετών και μεγάλη επιμήκυνση όλων των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, ώστε η ετήσια δαπάνη εξυπηρέτησης να μην υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο είχε διαρρεύσει μέσω του Reuters στις 17 Σεπτεμβρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Τότε, αξιωματούχοι της ευρωζώνης είχαν αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης είναι έτοιμες να μειώσουν το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους στο 15% του ΑΕΠ ετησίως μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα, πάντα, με το Reuters, mε τις αλλαγές στις ωριμάνσεις και την περίοδο χάριτος η ευρωζώνη θα είναι σε θέση να λειάνει τις «αιχμές» στις αποπληρωμές χρέους τα επόμενα 25 – 30 χρόνια που θα είναι δύσκολο να χειριστεί η Ελλάδα...

Read more...

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στη Λαϊκή Ενότητα...


Λίγες μέρες μετά την εκλογική αποτυχία του κόμματος, υποψήφιος του κόμματος Λαφαζάνη, επιτίθεται στην συνυποψήφιά του Ραχήλ Μακρή.

Ο...
Στάθης Σταυρόπουλος, γνωστός σκιτσογράφος και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας, από την στήλη του, στην ιστοσελίδα «enikos.gr», επιτίθεται στην συνυποψήφιά του, Ραχήλ Μακρή κατηγορώντας την μάλιστα για σεξισμό την ίδια ώρα που το δικό του σχόλιο έχει αντίστοιχη... εσάνς, γράφοντας χαρακτηριστικά:

"Λάμπει, όσοι οι ημέρες, κατακόρυφα στο στερέωμα η κυρία Ραχήλ Μακρή. Χθες αποφάνθηκε ότι η Βουλή είναι «οίκος ανοχής», ρισκάροντας να της απαντήσει κάποιος ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον… χωρίς την παρουσία της ίδιας ή όποιου άλλου αμολάει φασίζοντα, αντικοινοβουλευτικά και σεξιστικά σχόλια...

Read more...

Όλα τα μέτρα που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση...


σε 100 ημέρες...

Σπριντ 100 ημερών περιμένει την κυβέρνηση καθώς μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να αρχίσουν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών για την...
πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία ως γνωστόν θα «ξεκλειδώσει» και τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μία σειρά σαρωτικών μεταρρυθμίσεων έως το τέλος του 2015, σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων, από τα φορολογικά και το συνταξιοδοτικό μέχρι τα εργασιακά και τις ιδιωτικοποιήσεις. 
Φορολογία 

Ως προς τα φορολογικά θέματα, κυβέρνηση θα πρέπει:

Να υιοθετήσει έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2015, να προετοιμάσει το σχέδιο προϋπολογισμού του 2016 και μια μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για τα έτη 2016-19.
Να προχωρήσει σε σταδιακή κατάργηση της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης του εισοδήματος για τους αγρότες – τώρα στο 13% – με τα ποσοστά να καθορίζονται στο 20% το 2016 και 26% το 2017.
Να καταργήσει την επιδότηση του φόρου στο πετρέλαιο ντίζελ για τους αγρότες σε δύο ισόποσες δόσεις, τον Οκτώβριο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016»
Να επιβάλει φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις τηλεοπτικές άδειες με διεθνή διαγωνισμό και τα τέλη για ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Τράπεζες

Θα πρέπει να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση. Σύμφωνα με το Reuters, εκτιμάται ότι τα μεγάλα ιδρύματα της χώρας – Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank θα απαιτήσουν έως και 25 δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν στα γνωστά «τεστ αντοχής» για να καθοριστεί επακριβώς το κεφαλαιακό έλλειμμα. Οι διαδικασίες πρέπει να είναι άμεσες για να προλάβουν τη νέα ρήτρα διάσωσης που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου που συμπεριλαμβάνει στη διάσωση των τραπεζών και τους καταθέτες μέσω bail in.
Ασφαλιστικό – Εργασιακά

Στο μέτωπο του ασφαλιστικού η κυβέρνηση θα πρέπει: 

Να νομοθετήσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 για το συνταξιοδοτικό σύστημα και αυτές να τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο, προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 1,25% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2016.
Να παγιώσει τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία και τη σταδιακή κατάργηση της επιδότησης αλληλεγγύης στις χαμηλές συντάξεις (ΕΚΑΣ) μέχρι τον Δεκέμβριο το 2019.
Να αποσαφηνίσει τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη μετά τα 67. Η Αθήνα συμφώνησε τον Αύγουστο να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης για τους νέους συνταξιούχους στα 67 έτη και να μειωθούν οι πρόωρες συντάξεις.

Ως προς τα εργασιακά θα πρέπει: 

Να ξεκινήσει τον Οκτώβριο η διαδικασία διαβούλευσης με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για την αναθεώρηση του υπάρχοντος πλαισίου της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος των επιχειρήσεων να κάνουν τις ομαδικές απολύσεις, και τη ρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Έως το Δεκέμβριο του 2015, να υιοθετηθεί συνολικό σχέδιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Κλειστά επαγγέλματα – Ιδιωτικοποιήσεις

Οι δράσεις της κυβέρνησης σε αυτά τα ζητήματα περιλαμβάνουν:

Νομοθέτηση και ένα έναρξη διαδικασιών για να εγκριθούν οι δεκάδες, εν αναμονή, συστάσεις του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όπως των συμβολαιογράφων.
Έναρξη της διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ, εκτός αν ένα εναλλακτικό σχήμα μπορεί να φέρει ισοδύναμα όσον αφορά τον ανταγωνισμό...

Read more...

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί ο Πρωθυπουργός...


Με ποιους θα συναντηθεί...

Στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αναχωρεί αύριο για τις ΗΠΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα...
πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων, αξιωματούχους διεθνών οργανισμών καθώς και δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες. Στο περιθώριο της Συνέλευσης θα έχει συνάντηση και με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ δεν αποκλείεται να έχει επαφές με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με τους Προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. 

Ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την 1η Οκτωβρίου και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015», στις 27 Σεπτεμβρίου, καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development», στις 30 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, κ. B. De Blasio, και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα συμμετάσχει σε πάνελ, το οποίο διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Bill Clinton...

Read more...

O Μάριο Ντράγκι στέλνει τον Σόιμπλε στα δικαστήρια...


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απειλεί τη Γερμανία με προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αφορμή έναν νέο νόμο που ουσιαστικά αφαιρεί από την ΕΚΤ εποπτικές εξουσίες, αναφέρει το Bloomberg.
 
Μπορεί ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε να ηθικολογεί όταν ένα ζήτημα αφορά σε άλλο κράτος-μέλος και να ζητάει παραχώρηση εξουσιών, όταν όμως έρχονται στο προσκήνιο οι γερμανικές τράπεζες, τότε αλλάζουν τα πράγματα....
Χθες, το γερμανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σχέδιο νόμου που επιτρέπει στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει αυτό τα σχέδια αναδιάρθρωσης τραπεζών, τη διαχείριση επιχειρηματικού ρίσκου και τη λήψη εσωτερικών αποφάσεων.
Με τον νέο νόμο το Βερολίνο στην ουσία εμποδίζει την ΕΚΤ από το να ελέγχει προληπτικά τράπεζες και να ζητεί την λήψη μέτρων όπως την ανακεφαλαιοποίησή τους όταν κρίνει ότι έχουν πρόβλημα φερεγγυότητας.
Σύμφωνα με το Bloomberg η ΕΚΤ εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να προσφύγει επισήμως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας της να προσφύγει, όπως έχει δικαίωμα, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) κατά της Γερμανίας με αφορμή τον νέο νόμο.
Θεσμικά η Κομισιόν είναι ο θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών συνθηκών και είναι επιφορτισμένη με την ορθή εφαρμογή τους, ενώ έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά κράτους-μέλους στο ΔΕΕ.
Αφορμή για την αντιπαράθεση μεταξύ ΕΚΤ και Βερολίνου είναι η διάταξη περί «έγκαιρης παρέμβασης» που περιλαμβάνεται στην οδηγία για την Ανάκαμψη και Εξυγίανση των Τραπεζών που καλούνται να μεταφέρουν τα κράτη-μέλη στο εθνικό δίκαιό τους.
Η οδηγία δίνει στις εποπτικές αρχές την εξουσία να διατάσσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να συγκαλεί συνέλευση μετόχων και να απολύει τη διοίκηση σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ωστόσο, κάθε κράτος-μέλος μεταφέρει με διαφορετικό τρόπο την οδηγία στο εσωτερικό δίκαιο.
Ο γερμανικός νόμος καθιστά πρακτικά αδύνατη την παρέμβαση της ΕΚΤ, παρά μόνο όταν η εν λόγω τράπεζα θα βρίσκεται ήδη στα πρόθυμα της κατάρρευσης, παραβιάζοντας στην ουσία το πνεύμα της οδηγίας.
Η ΕΚΤ φαίνεται αποφασισμένη να υπερασπιστεί τις εποπτικές της εξουσίες και η νομική της υπηρεσία έχει εκδώσει από τις 2 Σεπτεμβρίου γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία η κεντρική τράπεζα μπορεί να αγνοήσει τον γερμανικό νόμο. «Η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται από κυβερνητικούς κανονισμούς ή από παρόμοια μέτρα που ενδέχεται να επηρεάζουν την ανεξαρτησία της ή την ομαλή λειτουργία του Κοινού Μηχανισμού Εποπτείας»....


Read more...

Κεφαλογιάννης: «Η ο Βαγγέλης ή εγώ»...


Κεφαλογιάννης: «Η ο Βαγγέλης ή εγώ» στη διεκδίκηση της αρχηγίας...

«Παρών» στη μάχη της επόμενης ημέρας για τη Νέα Δημοκρατία δηλώνει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ξεκαθαρίζοντας...
ωστόσο πως η όποια απόφασή του θα εξαρτηθεί από το εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εάν ο κ. Μεϊμαράκης διεκδικήσει την ηγεσία τότε ο κ. Κεφαλογιάννης θα μείνει εκτός της κούρσας της διαδοχής.
Εάν ο νυν πρόεδρος της ΝΔ αποσυρθεί, τότε ο κ. Κεφαλογιάννης δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Όσον αφορά την συγκέντρωση των υπογραφών που θα τον προτείνουν λέει ότι ακόμη δεν τον απασχολεί...

Read more...

Άρχισαν οι προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών...


Ένα βήμα για την επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης των σχολείων της επικράτειας έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, ο...
Νίκος Φίλης προχώρησε στην κύρωση των σχετικών πινάκων πρόσληψης των 2.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι, από τη Δευτέρα οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να κυρωθούν οι πίνακες πρόσληψης 900 αναπληρωτών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, η διαδικασία διορισμού τους αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Όπως έχει διαμηνύσει ο κ. Φίλης, το θέμα της πρόσληψης και τοποθέτησης των αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου και γι΄αυτόν τον λόγο οι διαδικασίες δρομολογούνται, προκειμένου έως το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να έχει επιλυθεί το όλο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι, οι περιορισμοί χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, έχουν προκαλέσει κωλύματα, αναφορικά με την πρόσληψη διδασκόντων στην ειδική αγωγή, ιδιαίτερα για την περιοχή της Αττικής, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα οποία εμπόδια χρηματοδότησης, μέσω των πόρων που έχουν ήδη εξασφαλισθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό...

Read more...

ΠΑΣΟΚ: Θα αποτύχει και η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...


ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα: Ιδια λόγια, ίδιοι άνθρωποι...

Tο ΠΑΣΟΚ σχολίασε αιχμηρά την ομιλία Τσίπρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Προβλέπει τα...
ίδια αποτελέσματα με την προηγούμενη κυβέρνηση και υποστηρίζει πως οι πολίτες «δεν έχουν τίποτε καλό» να περιμένουν.

«Ίδια λόγια, ίδιοι σχεδόν άνθρωποι, ίδια συνθήματα. Μόνο που τώρα τους γνώρισαν όλοι και ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα καλό και νέο να περιμένουν. Η δεύτερη Κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει το αποτέλεσμα της πρώτης. Χωρίς όμως τις αυταπάτες των αρχών της χρονιάς. Και με την ελπίδα να αναζητείται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
iefimerida.gr

Read more...

ΚΚΕ: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η γρήγορη υλοποίηση του μνημονίου...


«Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη γρήγορη υλοποίηση των μέτρων του 3ου μνημονίου», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Ο Περισσός τονίζει ότι το μνημόνιο αυτό «περιλαμβάνει... πλήρη σφαγιασμό μισθολογικών, εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, άγρια φορολογία στα λαϊκά νοικοκυριά, ιδιωτικοποιήσεις, ζεστό χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο».

Το κόμμα κάνει λόγο για «βαρύτατο λογαριασμό, που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να υπάρξει στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των τραπεζών» και που «αποκαλύπτει το παραμύθι του κ. Τσίπρα περί “ισοδύναμων” και ενός “μοντέλου ανάπτυξης”, που δήθεν μπορεί να εξασφαλίσει και τα κέρδη των λίγων και τις ανάγκες των πολλών».

Η ανακοίνωση προσθέτει πως «αποτελεί δε ωμή κοροϊδία η εξαγγελία για “προστασία των αδυνάμων”, τη στιγμή μάλιστα που πετσοκόβονται ακόμη και τα επιδόματα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως το ΕΚΑΣ. Στην καλύτερη περίπτωση την ελεημοσύνη στις ομάδες της πιο ακραίας φτώχειας, θα κληθούν να την πληρώσουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που προκλητικά βαφτίζονται “έχοντες”. Δηλαδή, ο φτωχός θα πληρώνει για το φτωχότερο».

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην επιδείξει καμία ανοχή «στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και τα ψέματα που τη συνοδεύουν» και καταλήγει στην ανακοίνωσή του τονίζοντας πως «χρειάζεται τώρα οργάνωση της πάλης και της αντεπίθεσης, ενάντια στο κεφάλαιο και την ΕΕ, ενάντια την κυβέρνηση και τ' άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που προσπαθούν να εμφανίσουν τη λαϊκή ψήφο ως “εντολή” υλοποίησης των βάρβαρων μέτρων».

Read more...

Λεβέντης: Θα βοηθήσω τον πρωθυπουργό...


Λεβέντης: Θα βοηθήσω τον πρωθυπουργό αν τα βρει "μπαστούνια" με τον Καμμένο - Media
...αν τα βρει "μπαστούνια" με τον Καμμένο...
Η οικονομική κρίση απελευθέρωσε το εκλογικό σώμα , ώστε να ψηφίσει κατά συνείδηση και όχι για τον διορισμό και την "εξασφάλιση των τέκνων", δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Λεβέντης, ερμηνεύοντας την...
επιτυχία του κόμματός του να μπει στη Βουλή μετά από 27 χρόνια πολιτικού αγώνα.

Θεωρεί κορυφαία προτεραιότητα την αξιολόγηση στον Δημόσιο τομέα για "να ξεχωρίσουν οι ευσυνείδητοι από τους αργόμισθους".

Κρίνει ότι το μνημόνιο είναι "λάθος" γιατί εξακολουθεί να ρίχνει τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα ενώ δεν προβλέπει ούτε μια απόλυση από το Δημόσιο.

Τέλος, κρίνει αυστηρά τον κ. Τσίπρα ότι δρομολόγησε υποσχέσεις και όνειρα που διαψεύστηκαν αλλά διαβεβαιώνει ότι θα του δώσει τη στήριξή του "αν τα βρει μπαστούνια" με τον κ. Καμένο, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα.

Read more...

ΥΠΟΙΚ: Ενας στους πέντε φοροδιαφεύγει...


Ποσοστό παραβατικότητας 18% διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα...
απ' το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού ( ΔΟΥ, Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων και ΣΔΟΕ) διενεργήθηκαν 1.552 έλεγχοι σε 1.549 επιχειρήσεις και στις 274 από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις. 

Από το τέλος Ιουλίου έως και την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκαν συνολικά 37.716 έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 7.282 απ' αυτές (ποσοστό παραβατικότητας 20%).
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα κατά την προηγούμενη εβδομάδα:

Από τις Δ.Ο.Υ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 1.042 επιτόπιοι έλεγχοι σε 1.039 επιχειρήσεις. Διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 130 επιχειρήσεις.

Από τους 1.042 έλεγχους, το 45% πραγματοποιήθηκε σε εμπορικές επιχειρήσεις (468 έλεγχοι) και το 41% σε επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης (432 έλεγχοι).

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούσαν σε ποσοστό 95% (124 παραβάσεις), την μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων ενώ κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν δύο Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές από ισάριθμες επιχειρήσεις.

Από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε). πραγματοποιήθηκαν 188 επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν σε 53 επιχειρήσεις 175 συνολικά παραβάσεις. 
Μη έκδοση φορολογικών στοιχείων

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν κυρίως τους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Αρκαδίας και Αργολίδας.

Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. 

Σε οκτώ περιπτώσεις κατασχέθηκαν ανεπίσημα βιβλία και στοιχεία, δύο εκ των οποίων αφορούσαν ιατρούς.

Από τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν , περίπου το 45% δραστηριοποιούνται στην εστίαση και περίπου το 43% στο εμπόριο.

Από το Σ.Δ.Ο.Ε., την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν 322 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και συμμετείχαν 122 υπάλληλοι του Σώματος. 

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν σε 91 επιχειρήσεις 176 συνολικά παραβάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά τους πίνακες όπως τους παραθέτει το Euro2day.gr ...

πηγη real.gr

Read more...

Στις 3 Οκτωβρίου η ορκωμοσία της νέας Βουλής...



 Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών και την Κυριακή η εκλογή προεδρείου και αντιπροέδρων Βουλής. 
Η...
διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Read more...

Σκουρλέτης: Να γίνει σεβαστή η σύμβαση της "Ελληνικός Χρυσός" με το Δημόσιο...


...αφορά ανθρώπινες ζωές.
BINTEO...
«Πολλά ακούστηκαν προεκλογικά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης φέρνοντας ως παράδειγμα ότι ο κ. Μεϊμαράκης είχε ισχυριστεί προεκλογικά για τις δεκάδες αποφάσεις του ΣΤΕ που...
δεν γίνονται σεβαστές κάτι που είναι απολύτως ψέμα. Παρόλα αυτά σημείωσε ο υπουργός αυτή η δήλωση αναπαράχθηκε από γνωστό μεγάλο κανάλι, ενώ είναι απόλυτα ψευδής καθώς δεν γίνεται οι αποφάσεις του ΣΤΕ, να μη γίνονται σεβαστές.


Εξήγησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι «η πραγματική προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός συζητιέται την άλλη Παρασκευή. Στις 15 του μηνός είχε συζητηθεί η αναστολή που δεν έγινε δεκτή από το ΣΤΕ».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι υποχρεώσεις της εταιρείας. «Το μείζον ζήτημα είναι ότι πρέπει να μας αποδείξουν τον τρόπο εξόρυξης, που είναι αβλαβής για το περιβάλλον. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι υπάρχουν εργαστηριακές εφαρμογές του τρόπου εξόρυξης στην Φιλανδία αλλά η σύμβαση δεν προβλέπει κάτι τέτοιο αλλά επιτόπια εφαρμογή του τρόπου αυτού». Είναι κάτι που έπρεπε εδώ και τρία χρόνια να το είχε πράξει και το δεν έγινε ως σήμερα, αυτό κάτι σημαίνει. Πρέπει να γίνεται σεβαστό ότι υπογράφεται με το Ελληνικό Δημόσιο, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος αφορά ανθρώπινες ζωές. «Δεν είναι μόνο η εξόρυξη χρυσού που προσφέρει δουλειές στη Χαλκιδική».

Ο Π. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι «εκτός αυτού υπάρχουν και άλλα ζητήματα για περιβαλλοντικές παραβιάσεις της εταιρείας. Ο υπουργός είπε ότι περιμένει επ' αυτού τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, που έχουν κάνει επιτόπιους ελέγχους και έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ εν μέρει δικαιολογημένα, γιατί λείπει προσωπικό, αλλά πρέπει να έχουμε όλη την εικόνα στα χέρια μας πριν την Παρασκευή.

«Συμφώνησα με τους εργαζόμενους στη συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα με την εταιρεία να παραστούν και οι ίδιοι» πρόσθεσε ο Π. Σκουρλέτης, για να αποφευχθούν φαινόμενα παραπληροφόρησης που ενδεχομένως υπάρχουν.

Δεν ιδιωτικοποιείται ο ΑΔΜΗΕ

Αναφορικά με τη λειτουργία των καναλιών ο Π. Σκουρλέτης μίλησε για τους κανόνες που πρέπει να μπουν προσθέτοντας ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να κλείσει κανένα κανάλι». «Στόχος μας είναι η δημοκρατία στο χώρο της ενημέρωσης. Για παράδειγμα δεν μπορείς να έχεις άδεια πανελλαδικής εμβέλειας αλλά να απασχολείς 40 – 50 εργαζόμενους».

Μιλώντας για τους μεγάλους αγωγούς φυσικού αερίου που σχεδιάζεται να περάσουν από τη χώρα ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι πρέπει να βελτιωθούν οι όροι της συμφωνίας ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα για τη χώρα, ενώ δήλωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στο ρώσικο αγωγό. Συμπλήρωσε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσουν αυτάρκεια στην ενέργεια τα νησιά του Αιγαίου αξιοποιώντας και εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση για την δήθεν ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ενώ η ίδια δεν πίστεψε ποτέ ότι ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να μείνει στο Δημόσιο.

Ξεκαθάρισε ότι το Μνημόνιο αναφέρει ότι μόνο αν δεν υπάρξει άλλη πρόταση θα ιδιωτικοποιηθεί και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ. «Ο ΑΔΜΗΕ διαχειρίζεται τα δίκτυα υψηλής τάσης η απάντηση της κυβέρνησης είναι μια δημόσια εταιρεία ανεξάρτητη από τη ΔΕΗ, που θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, το σχέδιο αυτό έχει ήδη παρουσιαστεί και γι' αυτό αποτυπώθηκε και η δυνατότητα να υπάρξει το εναλλακτικό σχέδιο, μέσα στη συμφωνία».

Καλούμενος να σχολιάσει την επιλογή του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας τη χαρακτήρισε «εξαιρετική», καθώς όπως είπε τον γνωρίζει πάρα πολλά χρόνια και διαθέτει «ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της Παιδείας», ενώ «γνωρίζει προβλήματα και ανθρώπους» τόνισε ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές διευκολύνει να επιλέγονται άνθρωποι που προέρχονται από τον πολιτικό χώρο και όχι στενά από τον εκπαιδευτικό, ώστε να αποφεύγονται αντιπαλότητες ανάμεσα σε υποομάδες.

 Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Τσίπρας προς υπουργούς: Δεν είστε μόνιμοι...


ΒΙΝΤΕΟ...
Λίγο πριν ολοκληρώσει την εισήγησή του στο πρώτο  υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης. 
Δεν είστε μόνιμοι. Κανείς μας δεν είναι. Τα υπουργεία δεν ανήκουν σε εσάς, ανήκουν στον ελληνικό λαό και εσεις καλείστε να... 
τα  υπηρετήσετε. 
Δεν έχετε χρόνο. Δεν πρεπει να λειτουργήσετε  έχοντας στο μυαλό σας, πως, "έχει ο Θεός".
Πρεπει να ξεκινήσουμε το έργο μας άμεσα. Σε εξι μηνες απο σήμερα ο καθένας θα πρεπει να παρουσιάσει εναν απολογισμό στον χαρτοφύλακά του και με βάση το αποτέλεσμα θα κριθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας τους ζήτησε επίσης, "λιγότερα συνθήματα, περισσότερη δουλειά". "Να σταματήσετε άμεσα τις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Η δουλειά σας δεν είναι να στελεχώνετε τις πρωινές εκπομπές"...

 Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Θα παλέψουμε ώστε, "σε τέσσερα χρόνια να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα...

ΥΠΟΥΡΓΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΣΙΡΑΣ
... που θα έχει βγει από την κρίση..."...
Την υποχρέωση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει στη γρήγορη υλοποίηση των συμφωνηθέντων, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγηση του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 
Εκανε λόγο για δύσκολα σημεία της συμφωνίας, αλλά και για θετικές δράσεις και ανοιχτά θέματα, ζητώντας παράλληλα από τα μέλη της νέας κυβέρνησης, σκληρή δουλειά.

Όλοι μαζί καλούμαστε να...
τιμήσουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του λαού για δεύτερη φορά σε 8 μήνες και να φανούμε άξιοι της επιλογής τους, να φέρουμε στη χώρα τις απαραίτητες τομές, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η εντολή που λάβαμε μεταφράζεται σε σκληρή δουλειά, χωρίς ιδιοτέλειες αλλά με συλλογικότητα και με αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε», ανέφερε, για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη «σε τέσσερα χρόνια να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα που θα έχει βγει από την κρίση, θα έχει επιστρέψει σε μία ανάπτυξη αλλά με κοινωνικό πρόσωπο, μια Ελλάδα που θα μπορεί να κρατά τους νέους ανθρώπους ειδικά τους νέους επιστήμονες, που θα έχει αποκαταστήσει το διεθνές της κύρος και θα είναι ξανά ισότιμος εταίρος στην ΕΕ».

Στον ορίζοντα της τετραετούς θητείας είναι στόχος απόλυτα εφικτός αρκεί να τολμήσουμε μεγάλες τομές και αλλαγές εντός της χωράς και να δουλέψουμε σκληρά, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σήμερα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη πιο δύσκολο και επίπονο έργο, «να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα νέο οικονομικό παραγωγικό μοντέλο». Συμπλήρωσε πως «την τελευταία πενταετία το νεοφιλελεύθερο σχέδιο επιταχύνθηκε και οδήγησε σε μεγάλες κοινωνικές αδικίες, βυθίζοντας στην απελπισία μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας».

«Θέλουμε να αντιτείνουμε ένα άλλο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο που πρέπει να λειτουργήσει στην πράξη. Έχουμε να αντιτείνουμε το μοντέλο που στηρίζεται στον σεβασμό της εργασίας και στην έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία, στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των Ελλήνων. Πρέπει όμως πρωτίστως να εργαστούμε για το όσο δυνατόν γρηγορότερο αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας».

«Έχουμε την υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων χωρίς χρονοτριβή», υπογράμμισε, ενώ μίλησε και για τη σημασία της πρώτης αξιολόγησης «για να ανοίξουν οι διαδικασίες και να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του χρέους και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δύσκολων σημείων της συμφωνίας τα οποία εμείς διαπραγματευτήκαμε και γνωρίζουμε και τον τρόπο για να βρούμε το κατάλληλο αντίδοτο. Η συμφωνία περιλαμβάνει και σειρά θετικών δράσεων αλλά και ανοιχτών θεμάτων χάρη στη δική μας επιμονή», ανέφερε.

«Στα ανοιχτά θέματα θα δώσουμε τη μάχη με σχέδιο και προτάσεις για να διατηρήσουμε το έδαφος που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση ώστε το αποτέλεσμα να είναι προς όφελος του λαού», συνέχισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ενδεικτικά ως ανοιχτά θέματα τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, το θέμα της ενεργοποίησης ισοδύναμων για την αποφυγή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «προϋπόθεση για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και πολιτική σταθερότητα για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση...

Read more...

Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος...


...δημοσιεύματα για μείωση 11% στις συντάξεις...
Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές 11% στις συντάξεις και τονίζει, πως, «δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, ή τον...
προγραμματισμό του υπουργείου».

Στην ανακοίνωση ο   Κατρούγκαλος αναφέρει:

«Δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ή τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

 Οι προτάσεις της Επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, οπότε, προφανώς, δεν έχει καταστεί δυνατή η ποσοτικοποίηση των συνεπειών εφαρμογής τους και, ακόμη προφανέστερα, καμιά σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εργασίας  δεν πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, όπως στο παρελθόν.  Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, με ομοιόμορφους κανόνες για όλους, που θα εξασφαλίζει την κοινωνική αναδιανομή υπέρ των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Η κυβέρνηση θα το κάνει πράξη».

Read more...

Φίλης: Στις 10 Οκτωβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά...


...στα σχολεία...
«Στις 10 Οκτωβρίου θα καλυφθούν όλα τα κενά», είπε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, προσερχόμενος στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τα...
κενά θα καλυφθούν «με εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν την ευθύνη», πρόσθεσε...

Read more...

Ο Λευκός Οίκος για τη συνομιλία Τσίπρα-Ομπάμα...



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του νίκη, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ θα είναι στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία προς την ανάπτυξη και...
την επίτευξη του στόχου για βιωσιμότητα του χρέους, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

"Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του κόμματός του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στην πορεία της προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την επίτευξη μιας βιωσιμότητας του χρέους της εντός της Ευρωζώνης, μέσω επίσης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της. Ο πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε επίσης για αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την αντιμετώπιση της πολύ μεγάλης εισροής προσφύγων και μεταναστών και επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τους Σύρους και άλλους που χρειάζονται ανθρωπιστική αρωγή. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σημασία που έχει η συνεργασία με την Τουρκία πάνω σε αυτές τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για να βρεθεί μια επιτυχής λύση στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού."


Read more...