Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

"Ποτέ στο παρελθόν δε μας ένωσαν τόσες πολλές αλήθειες"




Read more...

"Το νερό είναι για μας εθνικό θέμα."




Read more...

Την Κυριακή το δίλημμα είναι δίλημμα ζωτικό για την Ελλάδα


Λάρισα, 27/09/2009

Να πούμε τέλος σε ό,τι ζήσαμε τα τελευταία 6 χρόνια και να βάλουμε την Ελλάδα μπροστά




Read more...

Πρόγραμμα Γιώργου Α. Παπανδρέου την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 12.00, βιοτεχνία στο Περιστέρι, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με εργαζομένους, βιοτέχνες και εκπροσώπους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, για τα προβλήματα και τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων (Λευκωσίας και Στ. Γονατά 10).




Read more...

Τι σου είναι η καλή σκηνοθεσία...


Από τον Μιχάλη Καραδημητρίου
http://mkaradim.blogspot.com/

Λίγες ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Ηράκλειο. Οι εικόνες μιλάν από μόνες τους!!

Ασφυκτικό «Μάντρωμα» των λιγοστών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας σε στενά πλαίσια χρωμάτων και...

κάγκελα!! Παρατηρήστε που τελειώνει ο φωτισμός μόλις στο μέσον της Λεωφόρου Δικαιοσύνης (Κατάστημα ZARA)

Ο φωτισμός κατάλληλα επιλεγμένος ώστε να κρατάει στο σκοτάδι το υπόλοιπο τμήμα της Λεωφόρου Δικαιοσύνης.
Αν λοιπόν δείτε μαζική συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στην Πλατεία Ελευθερίας να ξέρετε ότι πρόκειται μόνο για ένα πολύ μικρό τμήμα της Πλατείας (μπροστά από το κτίριο της Νομαρχίας Ηρακλείου και ένα επίσης μικρό τμήμα της Δικαιοσύνης. Για να δούμε σε 2 ώρες περίπου πόσο μαζική θα δείχνουν τα κανάλια την ομιλια του Καραμανλή στο Ηράκλειο!!




Read more...

"Μπορούμε να κάνουμε το άλμα στο μέλλον"


IMG_1418.JPG
IMG_1420.JPG

IMG_1436.JPG



Read more...

Ο Γ. Παπανδρέου για τον Αχελώο...


Από τον Γ. Αμβροσίου

.
Τέρμα στις αερολογίες για Αχελώο έβαλε πριν λίγο από τη Λάρισα ο Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε ότι θα τρέξει νερό στον Θεσσαλικό κάμπο από τον Αχελώο και σε συνδυασμό με εγγειοβελτιωτικά έργα δεν θα αφήσει η νέα κυβέρνηση την Θεσσαλία να γίνει Σαχάρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

press-gr

Read more...

Η Λάρισα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Γιώργο Α. Παπανδρέου

Η πλατεία της Λάρισας έχει γεμίσει ασφυκτικά.
IMG_1375.JPG
Λίγο πριν την ομιλία, η πλατεία αποκτά παλμό
IMG_1403.JPG
IMG_1439.JPG
IMG_1393.JPG


IMG_1402.JPG

IMG_1363.JPG
IMG_1366.JPG




Read more...

«Καρφώνουν» Καραμανλή, Ντόρα

Τα απόρρητα ντοκουμέντα των Ηνωμένων Εθνών περιέχουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον ρόλο της Ελλάδας στις συνομιλίες


Π ροβληματικές αναφορές και χαρακτηρισμούς για πολιτικούς της Ελλάδας, του ίδιου του μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ αλλά και του αρχηγού του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη για τον Κ. Καραμανλή (σύμφωνα με τις καταγραφές του ΟΗΕ) περιλαμβάνουν απόρρητα ντοκουμέντα των Ηνωμένων Εθνών τα οποία έρχονται στη δημοσιότητα.
Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, η αντικειμενικότητα του οποίου αμφισβητείται έντονα.Τα απόρρητα ντοκουμέντα των Ηνωμένων Εθνών περιέχουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον ρόλο της Ελλάδας στις συνομιλίες Στα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» διαπιστώνεται ακόμη ότι η Αγκυρα είχε σπεύσει από τον Μάρτιο να διασυνδέσει με την απαράδεκτη ανοχή του κ. Ντάουνερ το Κυπριακό και με τις τουρκικές απαιτήσεις για τη Θράκη.

Τα πολλά στοιχεία που περιλαμβάνονται σε δεκάδες απόρρητα ντοκουμέντα του ΟΗΕ έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα το κλίμα, καθώς διαπιστώνεται ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερες συγκλίσεις στις διαπραγματεύσεις, ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση και η αντικειμενικότητα του ρόλου του κ. Ντάουνερ ως μεσολαβητή.

Συγχρόνως όμως δημιουργούνται ερωτηματικά για τις διαπιστώσεις ότι το ενδιαφέρον της Ελλάδας είναι μειωμένο για το Κυπριακό.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤ0 1
«Η Ελλάδα δεν παίζει σημαντικό ρόλο»

Στις 12 Φεβρουάριου 2009 πραγματο-ποιή­θηκε στη Λευκωσία συνάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν με τον Αλ. Ντάουνερ (στη συνάντηση συμμετέχουν ακόμη εκ μέρους του ΟΗΕ οι Τ. Μπρουκ Ζεριχουν, Γ. Σάμπρα και Σόνια Μπάχμαν και από την Κομισιόν οι κ. Μ. Λι, κ. Μαρτίνεζ και ο Χολμ Πέντερσεν).

Οι σημειώσεις που κρατήθηκαν από το επιτελείο του κ. Ντάουνερ είναι ενδιαφέρουσες κυρίως σε σημεία που περιγράφουν αναφορές του κ. Ντάουνερ τόσο για τη στάση της Ελλάδας όσο και για τις προθέσεις της κ. Μπακογιάννη αλλά και του Γ. Παπανδρέου. «Ο κ. Ντάουνερ είπε (σ.σ. καταγράφει ο πρακτικογράφος) ότι ένα δημοψήφισμα θα ήταν προτιμότερο να διεξαχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου λόγω των «προεδρικών εκλογών» στον Βορρά.

Η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε, αν και όχι σημαντικός παίκτης, ήταν πολύ επιβοηθητική. Η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε το Σχέδιο Ανάν, αν και τώρα εμφανίζεται πιο σκληρή. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται περισσότερο παρεμβατικός με τη θετική έννοια».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤ0 2
«Ο Καραμανλής δεν έχει επιρροή»

Συνάντηση Ντάουνερ με Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Απακάν στην Αγκυρα Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 14.30. Παρόντες από τουρκικής πλευράς ο αναπληρωτής ΥΦΥΠΕΞ Χαϊνταρ Μπερκ, πρέσβης Μπέρκι Ντιμπεκ και οι διπλωμάτες Κερίμ Ουρας, Μπαρκάν Οζ, Ντενίζ Εκέ και ο νομικός σύμβουλος Μουράτ Σεν.

Ο κ. Ντάουνερ ρωτήθηκε από τον κ. Απακάν για τις προσδοκίες που υπάρχουν από την Ελλάδα: «Ο κ. Ντάουνερ είπε ότι αν και η κ. Μπακογιάννη ήταν πολύ προσηλωμένη, η Ελλάδα δεν σπαταλά και τόση ενέργεια για το θέμα. Παρά τους δεσμούς σε πολιτισμό και γλώσσα, η Αθήνα έχει μικρή επιρροή στους Ελληνοκύπριους. Αυτό δεν εκπέμπει ισχυρές θέσεις και (σ.σ. η Αθήνα) δεν έχει ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες...».

Ο κ. Ντάουνερ είχε ακούσει τρεις μήνες πριν και πάλι για το μειωμένο ενδιαφέρον της Ελλάδας. Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ στα γραφεία του κόμματος στις 16 Ιανουαρίου, ο Ν. Αναστασιάδης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το απόρρητο σημείωμα του πρακτικογράφου του ΟΗΕ: «...Αλλά ο ρόλος της Ελλάδας μέχρι σήμερα έχει υπάρξει απογοητευτικός.

Ο Καραμανλής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αναστασιάδη, δεν επιθυμεί να πληρώσει το πολιτικό κόστος. Στον προηγούμενο γύρο ο κ. Σημίτης έστειλε συμβούλους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤ0 3
Τον χαβά τους με τη Θράκη

Στην ίδια συνάντηση, οι Τούρκοι έθεσαν και θέμα Θράκης, πιστή πλέον στην τακτική της να εγείρει το μειονοτικό ζήτημα διεθνώς ως διμερές πρόβλημα και μέρος του συνολικού «πακέτου» «Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη» που επιδιώκει να διαμορφώσει η Αγκυρα. Το έγγραφο του ΟΗΕ αναφέρει: «Ο πρέσβης Μπερκ επεκτάθηκε και στο θέμα των παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Τούρκων της Δ. Θράκης. Λόγω του άρθρου 19 του ελληνικού Συντάγματος 60.000 εθνικά Τούρκοι έχουν χάσει την υπηκοότητά τους.

Ο νόμος αυτός καταργήθηκε μόλις το 1996. Διατηρούνται όμως οι διακρίσεις στον εκπαιδευτικό τομέα. Αναφερόμενος στο κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, είπε ότι έγινε στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών για απαγόρευση της θρησκευτικής εκπαίδευσης...». Γι’ αυτή την εξόφθαλμη εκτός διαδικασίας παρέμβαση δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από την πλευρά του διεθνούς και υποτίθεται αντικειμενικού μεσολαβητή.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ethnos.gr
Read more...

Καταστρέφουν έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών...


Νοίκιασαν δυο μεγάλες τουρμπίνες για την καταστροφή...
Μόνο στο Nonews-NEWS..
Όλη τη νύχτα χθες κατέστρεφαν έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών. Η παλιά τακτική. Δεν αφήνουν στους επόμενους τίποτα που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος τους.

Για την καταστροφή μάλιστα νοίκιασαν δύο μεγάλες τουρμπίνες, μία από τις οποίες την τοποθέτησαν στο Υπουργείο Οικονομικών και την άλλη στη...

...Βουλή. Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών μπορεί να μας πει γιατί αυτή η καταστροφή; Τί έγγραφα καταστράφηκαν και ποιός έδωσε την εντολή;...

nonews-news


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ !!!!!!!!!!!!!!




Συνέντευξη Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ένθετο της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ", "Κ" και στο δημοσιογράφο Κ. Ζούλα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Συνέντευξη Γιάννη Ραγκούση στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» και στο δημοσιογράφο Κ. Π. Παπαδιόχο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ



Συνέντευξη Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή του «Αθήνα 9,84»: «Η μικρή μας πόλη στον 21ο αιώνα» και στο δημοσιογράφο Γιώργο Αποστολίδη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Read more...

Σπύρος Κουβέλης - ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ Υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθήνας






Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΝΤΕΝΤΙΔΑΚΗ ΕΛΛΗ

Γεννήθηκα και κατοικώ στον Πειραιά, Είμαι κόρη του Αντώνη Ντεντιδάκη επί σειρά ετών βουλευτή και πρώην Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στην Α’ Πειραιά. Η καταγωγή μου είναι από την Κρήτη και την Ύδρα. Η μητέρα μου κατάγεται από την Αρκαδία, το γένος Βαγιοπούλου.

ΣΠΟΥΔΕΣ :

Φοίτησα στο Αρσάκειο Ψυχικού και δραστηριοποιήθηκα στο μαθητικό κίνημα στις αρχές της δεκαετίας του 90. Φοίτησα στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στη προσχολική ηλικία και στη συνέχεια στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ :

Ως εκπαιδευτικός έκανα άσκηση σε Δημόσιο σχολείο ενώ παράλληλα παρακολούθησα μαθήματα νοηματικής γλώσσας και προσέφερα εθελοντική εργασία στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Σήμερα είμαι μέλος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιώς ασκώντας μαχόμενη δικηγορία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ :

Είμαι μέλος της Δ.Ο. Καμινίων από το 1994. Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου και 16ης Σεπτεμβρίου ήμουν υποψήφια στην Α’ Πειραιά. Στην συνέχεια έλαβα μέρος στην ανασυγκρότηση του κόμματος ως μέλος του ΕΣΥΑΝ.

Το 2005 εκλέχθηκα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και ορίσθηκα υπεύθυνη στη γραμματεία του τομέα πολιτικών νεολαίας. Ως μέλος της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής συνέβαλα στην επανίδρυση της νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στη συνέχεια συμμετείχα στο τομέα γυναικών, ενώ σήμερα είμαι υπεύθυνη στο κομμάτι διαδικτύου στο τομέα εμπορικής ναυτιλίας και νησιώτικης πολιτικής.




Read more...

Ο Στέφανος Τζουμάκας αξίζει έναν από τους 4 σταυρούς για να μπει στη βουλή




Read more...

Βιογραφικό . . . . . . . . . ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΧΥΤΗΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β ΑΘΗΝΩΝ




Ο Τηλέμαχος Χυτήρης γεννήθηκε το 1945 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Ιταλία (Φλωρεντία Πίζα) Γεωπονία και Φιλοσοφία. Μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα (1965 - 1970) και στον αντιδικτατορικό αγώνα (1967 - 1974).

Διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι (1982 - 1984) και στο Λονδίνο (1984 - 1987) και ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Προεδρίας (1987 - 1989).

Το 1989 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ορίζει εκπρόσωπό του στα Μ.Μ.Ε. Έκτοτε ο Τηλέμαχος Χυτήρης παραμένει στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου ως τις τελευταίες στιγμές της ζωής του (1996).
Είναι Μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ από το 1990 μέχρι σήμερα.

Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής στη Β΄ περιφέρεια της Αθήνας. Διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας, Υφυπουργός Τύπου, Υπουργός Τύπου & Μ.Μ.Ε. και Κυβερνητικός εκπρόσωπος έως το 1996.

Στις εκλογές το 1996 επανεκλέγεται Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών.

Στις εκλογές του 2000 εκλέγεται και πάλι Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών και αναλαμβάνει Υφυπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε. Είναι εκπρόσωπος της Διυπουργικής
Επιτροπής για την Ολυμπιάδα του 2004 και συντονιστής για τα θέματα επικοινωνίας.

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης το 1979 - 1981 διεύθυνε την ετήσια πολιτιστική έκδοση "Χρονικό". Είναι Διευθυντής του πολιτικού περιοδικού "ΕΚΦΡΑΣΗ" από την έκδοσή του.

Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει ξένη λογοτεχνία. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και ανθολογίες


Είναι παντρεμένος με την Μαρία Φαραντούρη και έχει ένα γιο, τον Στέφανο.





Read more...

ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
*

Όνομα: ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Eπίθετο: ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ
Διεύθυνση:
Ασκληπιού 10, Αθήνα, 10680
τηλ.: 210 3392381 210 3619490
Fax: 210 3392381
Email: g_koutroumanis@yahoo.gr
Website: http://www.koutroumanis.gr
Υποψήφιος Βουλευτής 2009 ,


Ο Γιώργος Κουτρουμάνης γεννήθηκε το 1955 στο Νεοχώρι Καλαβρύτων του Νομού Αχαϊας από γονείς αγρότες.
Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, έζησε τα μαθητικά του χρόνια στα Καλάβρυτα και στην Πάτρα.

Το 1973, εγκαθίσταται στην Αθήνα και συνεχίζει τις σπουδές του στο Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργαζόμενος παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα.

Από το 1984 εργάζεται στον χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Σωτηροπούλου και έχουν έναν γιο, τον 15χρονο Σπύρο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής» (Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και σε άλλους Κοινωνικούς Φορείς) για έξι συνεχείς θητείες.

Μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

Μέλος του «Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας».
Ιδρυτικό Μέλος της «Unicef Ελλάδος».

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης συνδύασε την συνδικαλιστική του δράση με την συστηματική μελέτη της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον ειδικούς του Ασφαλιστικού στην Χώρα μας. Έχει πραγματοποιήσει και συμμετάσχει αντίστοιχα σε πολλές ημερίδες που ανέδειξαν προβλήματα για το μεγάλο θέμα του Ασφαλιστικού και έχει διατυπώσει επανειλημμένα συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Τιμήθηκε από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Εμπόρων» και το «Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» για την συμβολή του στην υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Συντάκτης και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Ασφαλισμένος» από το 2000, που παρέχει έγκυρη ενημέρωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Συγγραφέας του υπό έκδοση βιβλίου με τίτλο «Ασφάλιση και Συντάξεις»

Σημαντική είναι η παρέμβαση του για την υπεράσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων μέσα από την πλούσια αρθρογραφία του στον τύπο και την συχνή παρουσία του στα ηλεκτρονικά μέσα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ενεργό Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1976.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής «Κοινωνικής Πολιτικής» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την περίοδο 1991-1995.

Διετέλεσε Γραμματέας της Οργάνωσης Χώρου Δουλειάς των Ασφαλιστικών Ταμείων και Μέλος της Τομεακής Επιτροπής «Θεσμών και Πολιτισμού».
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2005.

Γραμματέας του Τομέα «Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας» από το 2008.
Μέλος της «Επιτροπής Προγράμματος» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2006 και από τους βασικούς συντάκτες του στα θέματα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Read more...

Μίζα σε ράβδους χρυσού πήρε αξιωματούχος της Ν.Δ. για το C4I

siemensΣύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους πρώην στελεχών της Siemens, που είχαν την ευθύνη των μαύρων ταμείων του γερμανικού κολοσσού, πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης της Ν.Δ. πήρε τη μίζα του σε ράβδους χρυσού. Ο πρώην αξιωματούχος, ο οποίος είχε συναρμοδιότητα στην παραλαβή του Συστήματος Ασφάλειας του Αθήνα 2004, του γνωστού ως C4I, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από το περιβάλλον των άλλοτε στελεχών της γερμανικής πολυεθνικής, απαίτησε και πήρε ράβδους χρυσού, προκειμένου να συναινέσει στην καταβολή του υπολοίπου και την παραλαβή του συστήματος. Ο χρυσός παραδόθηκε στην Ελβετία σε μέλος της οικογένειάς του και τοποθετήθηκε κατευθείαν στη θυρίδα της ίδιας Ελβετικής Τράπεζας, από την οποία και αγοράσθηκε.
Με το είδος αυτό της συναλλαγής ο πανέξυπνος πρώην αξιωματούχος, απέφυγε τον κίνδυνο που πάντα κρύβουν οι γραφειοκρατικές συναλλαγές μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

http://www.kentri.gr/


Read more...

"Ελεύθεροι χώροι και Ολυμπιακά Ακίνητα"





Read more...

"Πόλη που δίνει δουλειά στους νέους"





Read more...

Χαιρετισμός Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εκδήλωση του "Greece Race for the Cure" στο Ζάππειο Μέγαρο



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «GREECE RACE FOR THE CURE»

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

Εκδήλωση του "Greece Race for the Cure" - Αγώνας κατά του καρκίνου του μαστού by ΠΑΣΟΚ

Αγαπητές φίλες,

Ήθελα σήμερα, να είμαι κοντά σας, να είμαι κοντά στον αγώνα που δίνετε για το δικαίωμα στη ζωή. Και παρότι ίσως ένας άνδρας δεν μπορεί να μπει στη θέση σας, θέλω να ξέρετε ότι ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μου αγώνας, είναι αγώνας όλων μας για μια κοινωνία αξιοπρέπειας, ευαισθησίας και ανθρωπιάς.

Και θέλω να σας εγγυηθώ ότι αύριο, λαού θέλοντος, αν είμαστε κυβέρνηση, θα δημιουργήσουμε και θα εγγυηθούμε ένα κράτος, το οποίο θα έχει ευαισθησία απέναντι στον άνθρωπο, απέναντι στα προβλήματα, απέναντι και στο δικό σας μεγάλο ζήτημα, τη μάστιγα του καρκίνου του μαστού.

Θέλω γι' αυτό ακριβώς να πω ότι, είναι απαραίτητο να εγγυηθούμε το δικαίωμα στη ζωή, που σημαίνει, πρώτα απ' όλα, δικαίωμα στην πρόληψη, στην ενημέρωση από το σχολείο για τα νέα παιδιά, τις νέες κοπέλες, αλλά και για τον τρόπο ζωής, το άγχος που έχει πολλές φορές η γυναίκα, την επιβάρυνση που έχει, ώστε να έχει την απαιτούμενη πρόληψη.

Δεύτερον, το δικαίωμα στην άμεση και έγκαιρη διάγνωση, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς δαιδαλώδεις διαδικασίες.

Τρίτον, το δικαίωμα στην έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία του προβλήματος επίσης χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς δαιδαλώδεις διαδικασίες.

Τέταρτον, το δικαίωμα στην ανάπλαση, το δικαίωμα η γυναίκα να αισθάνεται περήφανη ως γυναίκα, όμορφη ως γυναίκα.

Και πέμπτον, το δικαίωμα της ένταξής της ξανά μέσα σε μια κοινωνία, που τη βλέπει κατάματα και δεν αισθάνεται ενοχές, που την αγαπά, που την στηρίζει και που δεν φοβάται να συζητήσει το πρόβλημά της, διότι είναι απλώς θέμα ανθρωπιάς, το οποίο εμείς με συμπαράσταση και με αγάπη πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Για να γίνουν όλα αυτά βεβαίως, χρειάζεται ένα κράτος που θα επενδύσει σε μηχανήματα, σε σωστά νοσοκομεία, σε νοσηλευτές και αυτά μπορούμε να τα κάνουμε με ένα σωστό νοικοκύρεμα της οικονομίας μας, ένα σωστό νοικοκύρεμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Χρειάζεται από την άλλη, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας, ώστε να ξεφύγουμε, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να ξεπεράσουμε τον ατομικισμό και να ξαναβρούμε τις αξίες μας, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς.

Και αυτό κάνετε σήμερα εδώ, μέσα από το «Άλμα Ζωής» και την «Susan G. Komen».

Θέλω να συγχαρώ και την κυρία Γαβριηλίδου και τη Φώφη μας, που είναι επίτιμος Πρόεδρος. Θέλω να σας συγχαρώ γι' αυτή τη μεγάλη, προσπάθεια, για την πετυχημένη σημερινή εκδήλωση και να σας πω ότι είμαι και θα είμαι κοντά σας.

Καλή επιτυχία και θα είμαι κοντά σας.

Να είστε καλά.




Read more...

Ρύθμιση ανάσα για τους φακελωμένους του Τειρεσία

του ΓΙΩΡΓΟΥ Ι. ΔΗΜΗΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση των χρεών προς τις τράπεζες, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στην περίπτωση που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κερδίσει τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και παρουσίασε την προηγούμενη Κυριακή το «ΘΕΜΑ», δημιούργησε αίσθηση σε κόμματα και πολίτες. Το ν/σ προβλέπει ότι υπό προϋποθέσεις κάθε δανειολήπτης μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καινα του χαριστεί ακόμα και το 90%.


Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου | Ιωάννινα | 18 Σεπτέμβρη 2009  by ΠΑΣΟΚ.

Η ρύθμιση των χρεών αφορά όλα εκείνα τα νοικοκυριά τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις τους από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Πρέπει όμως ναέχουν περάσει τουλάχιστον 1224 μήνες από τότε που κάποιος πλήρωσε την τελευταία δόση, καθώς το δάνειο πρέπει να έχει περάσει σε οριστική καθυστέρηση. Το «ΘΕΜΑ» σήμερα υπό τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων αναλύει το ν/σ, το οποίο εκτιμάται ότι αφορά πάνω από 100.000 νοικοκυριά.

  1. Τι πρέπει να κάνω για να υπαχθώ στη ρύθμιση και το κράτος να μου χαρίσει τα χρέη από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες; Η διαδικασία θα είναι σχετικά εύκολη. Πρώτα θα πρέπει να πάτε στην τράπεζα για να ρυθμίσετε το χρέος σας. Στην περίπτωση που η τράπεζα σας πει ότι το ποσό είναι άμεσα απαιτητό, τότε θα μπορείτε να προσφύγετε στο ειρηνοδικείο της περιοχής σας. Εκεί, αφού προσκομίσετε τις φορολογικές σας δηλώσεις μαζί με το Ε9 των προηγούμενων ετών, που θα αποδεικνύουν ότι τα εισοδήματα των τελευταίων ετών είναι χαμηλά και εφόσον δεν έχετε κάποιο ακίνητο στο όνομά σας, θα μπορεί να διατάξει την τράπεζα να διαγράψει έως και το 90% του οφειλόμενου ποσού.
  2. Στη συνέχεια τι γίνεται; Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να το πληρώσετε σε διάστημα από 3 έως 5 έτη. Στην περίπτωση που σταματήσετε να πληρώνετε έστω και μια δό ση τότε η τράπεζα θα ενημερώσει τον δικαστή, ο οποίος μπορεί να διατάξει την ακύρωση της διαδικασίας και ολική επαναφορά των χρεών.
  3. Χρωστάω στην τράπεζα από καταναλωτικό δάνειο 40.000 ευρώ και το μηνιαίο μου εισόδημα είναι 600 ευρώ. Ταυτόχρονα έχω ιδιόκτητη πρώτη κατοικία 70 τετραγωνικών μέτρων, μικρής αξίας. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Ο δικαστής εκτός απροόπτου θα σας εντάξει στη διαδικασία που προβλέπει το νομοσχέδιο και δεν θα προχωρήσει σε εκποίηση του ακινήτου. Αν υποθέσουμε ότι διαγράφεται το 90% του δανείου, τότε θα οφείλετε στην τράπεζα 4.000 ευρώ.
    Αν οριστεί ότι το ποσό αυτό πρέπει να αποπληρωθεί στην 3ετία, θα πληρώνετε κάθε μήνα στην τράπεζα 111 ευρώ. Εάν ορίσει την 5ετία, θα πληρώνετε 66 ευρώ τον μήνα.
  4. Εάν κατά τη διάρκειατης πενταετίας βρωάλλη δουλειά με μηναία εισοδήματα 1.400 ευρώ, τότε γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Μπορώ να το αποκρύψω; Εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Η τράπεζα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, κάθε 8 μήνες θα ελέγχει τα εισοδήματά σας. Εάν ανακαλύψει ότι έχετε βρει δουλειά με καλό εισόδημα θα προσφύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη για να ανακόψει τη διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση το νομοσχέδιο ορίζει τι ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να επαναφέρει μέρος ή ολόκληρο το ποσό των χρεών.
  5. Εάν όμως κατά τη διάρκεια της πενταετίας χάσω τη δουλειά μου και τα 600 ευρώ ή αρρωστήσω, τότε τι γίνεται;
    Μπορείτε και πάλι να προσφύγετε στο δικαστήριο. Ο δικαστής, αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα, θα μπορεί να σας απαλλάξει οριστικά από τα χρέη σας και να μην πληρώσετε ούτε ένα ευρώ.
  6. Εχω στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ αποπληρωμής 20ετίας, με το οποίο αγόρασα πρώτη κατοικία 120 τ.μ. Η μηνιαία δόση είναι 908 ευρώ και η εμπορική αξία του ακινήτου ήταν 200.000 ευρώ. Πλήρωνα κανονικά τις δόσεις μου για τα πρώτα 3 χρόνια, αλλά εδώ και έναν χρόνο δεν έχω πληρώσει ούτε μια δόση γιατί είμαι άνεργος. Τι πρέπει να κάνω; Καταρχήν η κύρια κατοικία του οφειλέτη, κατά τη διαδικασία ρύθμισης και απαλλαγής από τα χρέη, προστατεύεται. Αρα δεν μπορεί η τράπεζα να προχωρήσει σε πλειστηριασμό.
    Τώρα εσείς με το δάνειο 20ετίας των 150.000 ευρώ οφείλετε στην τράπεζα μαζί με τους τόκους 220.000 ευρώ. Ομως έχετε ήδη πληρώσει 33.000 ευρώ, άρα το υπόλοιπο χρέος σας είναι 187.000 ευρώ. Εάν προσφύγετε στο δικαστήριο, δικαστής θα διατάξει ότι θα πρέπει να πληρώσετε έως και το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Αρα εάν το αγοράσατε 200.000 ευρώ και εάν υποθέσουμε ότι η αξία του παραμένει η ίδια (αυτό θα το αποφασίσει ο δικαστής με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων) και σήμερα θα σας υποχρεώσει να πληρώσετε έως 170.000 ευρώ. Δηλαδή η δόση σας θα υποχωρήσει από τα 908 στα 708 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό διαγράφεται.
protothema.gr


Read more...

Από το ΜΑΝΤΕΙΟ των ΔΕΛΦΩΝ η πυθία είπε





ixnos


Read more...

Πανικός στη Ν.Δ. από τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Λιβαδειά με την Φώφη Γεννηματά, που έγινε αιτία αλλαγής του προγράμματος Καραμανλή!


Η συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με την Φώφη Γεννηματά στον κεντρικό πεζόδρομο της Λιβαδειάς, με πλήθος κόσμου και πάθος, ανέτρεψε το πρόγραμμα του Κ. Καραμανλή!
Μπροστά στην ανατροπή του 3-1, δηλαδή να πάρει 3 έδρες το ΠΑΣΟΚ και 1 η δεξιά (σήμερα έχει 3 η δεξιά και 1 το ΠΑΣΟΚ), έγινε αλλαγή του προγράμματος ομιλιών του Καραμανλή κι αποφάσισαν να τον κουβαλήσουν στη Βοιωτία!
Τι πανικό σπέρνει μια Γεννηματά το 2009...



Read more...

Δεν ήπιε το πρωί ούτε καφέ...


Ανοίγει πάλι η ψαλίδα...
Μαύρα τα μαντάτα για τη σερενάτα. Το πρωί μαζί με τον καφέ του πήγανε τα νέα γκάλοπ. Του κόπηκε η όρεξη. Ούτε τα ζεστά κρουασάν με τη σοκολάτα δεν ακούμπησε.

Που βρισκόταν ο δείκτης (κύριε Σακελλάκο, δεν λέμε νούμερα); Στη...

...μισή μονάδα πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Αντί για καφέ ζήτησε τσάι κι η Νατάσα τον παρηγόρησε λέγοντας του "Κωστάκη (άκου 'Κωστάκη' τον παιδοβούβαλο) μη στενοχωριέσαι, όλα μπορεί ν' αλλάξουν την τελευταία στιγμή".

Και 'κεινος άπλωσε το χέρι στο κρουασάν που όμως είχε κρυώσει...



Read more...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...


Από το Παρόν της Κυριακής...

fimotro

Read more...