Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Χαιρετισμός Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εκδήλωση του "Greece Race for the Cure" στο Ζάππειο Μέγαρο



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «GREECE RACE FOR THE CURE»

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

Εκδήλωση του "Greece Race for the Cure" - Αγώνας κατά του καρκίνου του μαστού by ΠΑΣΟΚ

Αγαπητές φίλες,

Ήθελα σήμερα, να είμαι κοντά σας, να είμαι κοντά στον αγώνα που δίνετε για το δικαίωμα στη ζωή. Και παρότι ίσως ένας άνδρας δεν μπορεί να μπει στη θέση σας, θέλω να ξέρετε ότι ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μου αγώνας, είναι αγώνας όλων μας για μια κοινωνία αξιοπρέπειας, ευαισθησίας και ανθρωπιάς.

Και θέλω να σας εγγυηθώ ότι αύριο, λαού θέλοντος, αν είμαστε κυβέρνηση, θα δημιουργήσουμε και θα εγγυηθούμε ένα κράτος, το οποίο θα έχει ευαισθησία απέναντι στον άνθρωπο, απέναντι στα προβλήματα, απέναντι και στο δικό σας μεγάλο ζήτημα, τη μάστιγα του καρκίνου του μαστού.

Θέλω γι' αυτό ακριβώς να πω ότι, είναι απαραίτητο να εγγυηθούμε το δικαίωμα στη ζωή, που σημαίνει, πρώτα απ' όλα, δικαίωμα στην πρόληψη, στην ενημέρωση από το σχολείο για τα νέα παιδιά, τις νέες κοπέλες, αλλά και για τον τρόπο ζωής, το άγχος που έχει πολλές φορές η γυναίκα, την επιβάρυνση που έχει, ώστε να έχει την απαιτούμενη πρόληψη.

Δεύτερον, το δικαίωμα στην άμεση και έγκαιρη διάγνωση, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς δαιδαλώδεις διαδικασίες.

Τρίτον, το δικαίωμα στην έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία του προβλήματος επίσης χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς δαιδαλώδεις διαδικασίες.

Τέταρτον, το δικαίωμα στην ανάπλαση, το δικαίωμα η γυναίκα να αισθάνεται περήφανη ως γυναίκα, όμορφη ως γυναίκα.

Και πέμπτον, το δικαίωμα της ένταξής της ξανά μέσα σε μια κοινωνία, που τη βλέπει κατάματα και δεν αισθάνεται ενοχές, που την αγαπά, που την στηρίζει και που δεν φοβάται να συζητήσει το πρόβλημά της, διότι είναι απλώς θέμα ανθρωπιάς, το οποίο εμείς με συμπαράσταση και με αγάπη πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Για να γίνουν όλα αυτά βεβαίως, χρειάζεται ένα κράτος που θα επενδύσει σε μηχανήματα, σε σωστά νοσοκομεία, σε νοσηλευτές και αυτά μπορούμε να τα κάνουμε με ένα σωστό νοικοκύρεμα της οικονομίας μας, ένα σωστό νοικοκύρεμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Χρειάζεται από την άλλη, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας, ώστε να ξεφύγουμε, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να ξεπεράσουμε τον ατομικισμό και να ξαναβρούμε τις αξίες μας, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς.

Και αυτό κάνετε σήμερα εδώ, μέσα από το «Άλμα Ζωής» και την «Susan G. Komen».

Θέλω να συγχαρώ και την κυρία Γαβριηλίδου και τη Φώφη μας, που είναι επίτιμος Πρόεδρος. Θέλω να σας συγχαρώ γι' αυτή τη μεγάλη, προσπάθεια, για την πετυχημένη σημερινή εκδήλωση και να σας πω ότι είμαι και θα είμαι κοντά σας.

Καλή επιτυχία και θα είμαι κοντά σας.

Να είστε καλά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: