Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ομιλίες σε ανοιχτές συγκεντρώσεις

Με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών σε ανοιχτές συγκεντρώσεις συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία, η οποία μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει το βράδυ στο Ηράκλειο και τις τελευταίες ώρες τα μηνύματά του στοχεύουν στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ.

«Ζητώ από όλους τους Νεοδημοκράτες, από όλους τους πολίτες που έχουν βρεθεί κοντά σε αυτή την παράταξη, να μετρήσουν τα πραγματικά δεδομένα και να σταθούν δίπλα της και τούτη τη φορά», δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη Real News. Η αναμέτρηση είναι κρίσιμη και δεν χωρά ψήφος διαμαρτυρίας, τονίζει ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος λέει επίσης ότι όσα ακούγονται και λέγονται για δαχτυλίδι διαδοχής στην Ντόρα Μπακογιάννη, είναι ανυπόστατα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανεβάζει και άλλο τους τόνους απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Από την Πάτρα είπε ότι οι ελπίδες που προσφέρει είναι κούφιες, πλασματικές και χτισμένες στην άμμο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι με τις εξαγγελίες του τραυματίζει την αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο, αφού «αμφισβητεί συμφωνίες και στρατηγικές συμμαχίες και δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας».

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα μιλήσει απόψε στη Λάρισα, επιμένει στο σχέδιό του για την ανάταση της οικονομίας. «Στις 4 Οκτώβρη, η κάλπη πρέπει να δώσει τη δύναμη που είναι αναγκαία για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο», γράφει στο κύριο άρθρο του Βήματος της Κυριακής.

«Σήμερα χρειαζόμαστε μια πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική ειρηνική επανάσταση. Μια δημιουργική έκρηξη, που θα φέρει στην επιφάνεια τη δυναμική μιας κοινωνίας η οποία ασφυκτιά στο τέλμα και θα της δώσει ξανά προοπτική, αισιοδοξία και ελπίδα. Ενα μεταρρυθμιστικό κύμα που θα σαρώσει τη διαφθορά, θα χτίσει ένα πολιτικό σύστημα διαφάνειας και εμπιστοσύνης, θα σπάσει αγκυλώσεις και γραφειοκρατίες, θα ανορθώσει το κοινωνικό κράτος, θα γκρεμίσει αναχρονιστικές και κρατικοδίαιτες ολιγαρχικές δομές, θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και θα τους δώσει καινούργιο προσανατολισμό», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία το βράδυ θα μιλήσει στο Βόλο, εντείνει τις επιθέσεις της κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά τα πυρά της στρέφονται και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους Πράσινους. Από το Ηράκλειο, είπε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λένε πολλά ψέματα. Για τον ΛΑΟΣ σημείωσε ότι πότε πολεμάει το ΠΑΣΟΚ, ωφελώντας τη ΝΔ και πότε την ΝΔ, ωφελώντας το ΠΑΣΟΚ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «εδώ πραγματικά τί να σας πω. Ή θα αισθανθείς απέχθεια και αηδία ή του βγάζεις το καπέλο». Τους Οικολόγους Πράσινους τους κατηγόρησε για αοριστίες.

Τους τόνους ανεβάζει και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, με κριτική κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι θα γίνει η διακαναλική συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επικεντρώνεται στην επόμενη ημέρα της ΝΔ και στα εθνικά θέματα. Σήμερα επισκέπτεται την Πάτρα και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματός του για τους Βορειοηπειρώτες.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: