Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ολημερίς τον χτίζανε... Ομάδα εργασίας για τον νέο φόρο ακινήτων συστήνει το υπουργείο Οικονομικών


Ομάδα εργασίας για τον νέο φόρο ακινήτων συστήνει το υπουργείο Οικονομικών
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την οριστικοποίηση της μορφής του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, αλλά και για τον σχεδιασμό αναγκαίων δράσεων για την αποτελεσματική είσπραξή του προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Η διάρκεια λειτουργίας της Ομάδας Εργασίας ορίζεται μέχρι τις 15/09/2013, οπότε και θα πρέπει να παραδώσει το σχετικό πόρισμά της για την εφαρμογή του φόρου από το 2014.

Ειδικότερα, όπως ορίζεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, έργο της ομάδας εργασίας είναι:

α) Η δημιουργία πλαισίου πολιτικής για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

β) Η ανάλυση και οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου φόρου και

γ) Ο σχεδιασμός δράσεων που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική είσπραξη του φόρου αυτού.

Σε ό,τι αφορά την σύνθεση της Ομάδας Εργασίας, αυτή θα αποτελείται από τους:

  • Θεόφιλο Χατζόπουλο, σύμβουλο στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ως Συντονιστή.
  • Ανθή Δάρρα, υπάλληλο με βαθμό Β', του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Προσωπικού Λειτουργίας και Εκμάθησης Η/Υ, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Εισαγωγής και Ελέγχου Στοιχείων Η/Υ (Δ32) της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕ.Π.Υ.Ο. της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ως μέλος.
  • Γεώργιο Λασκαρίδη, υπάλληλο με βαθμό Γ΄, του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής - ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ, που υπηρετεί με απόσπαση στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως μέλος.
  • Ευαγγελία Σαμοΐλη, υπάλληλο με βαθμό Γ' του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) (Δ30) της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕ.Π.Υ.Ο., ως μέλος.
  • Γεώργιο Μακρή, υπάλληλο με βαθμό Γ', του κλάδου ΤΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Φορολογίας Κεφαλαίου (Δ13) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Περσεφόνη Διαμαντοπούλου, υπάλληλο με βαθμό Β', του κλάδου ΔΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.
  • Μαριάννα Κουνατίδη, υπάλληλο με βαθμό Δ΄, του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, ως μέλος.
  • Σταμάτιο Εζόβαλη, σύμβουλο στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ως μέλος.

Read more...

Ομιλία στο ΙΣΤΑΜΕ «Όχι» Βενιζέλου στα δημοσιονομικά μέτρα, «ναι» στις διαρθρωτικές αλλαγές


«Όχι» Βενιζέλου στα δημοσιονομικά μέτρα, «ναι» στις διαρθρωτικές αλλαγές
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει στην ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Τα δύο σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία για να βγει, οριστικά η Ελλάδα από το μνημόνιο, είναι η οριστικοποίηση της δημοσιονομικής επιτυχίας της χώρας, η οποία μείωσε το έλλειμμά της κατά 10 μονάδες και η μη υπονόμευσή της με τη λήψη νέων μη αναγκαίων μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, πρέπει να αποκαταστήσουμε την πίστη μας στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου με θέμα «η Ελλάδα μετά το μνημόνιο», στέλνοντας και ένα μήνυμα ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τονίζοντας ότι το στοιχείο αυτό δείχνει ότι οι εταίροι μας έχουν αρχίσει πλέον να μας ακούνε.
Αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες προσπάθειες και θυσίες του ελληνικού λαού που είχαν ως αποτέλεσμα τη θεαματική μείωση του ελλείμματος και τόνισε ότι η Ελλάδα πέτυχε ένα θαύμα και είναι η χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και γι αυτό δεν πρέπει, δεν μπορεί και δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα, αλλά το βάρος να δοθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές, ειδικά στο κράτος.
«Όχι στα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές» ήταν η χαρακτηριστική του φράση.
Σχετικά με το αν υπήρχε άλλη δυνατότητα για την Ελλάδα, από την επιλογή που έγινε, τόνισε ότι με δεδομένες τις συνθήκες, το τεράστιο έλλειμμα και την αδυναμία κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών, δεν υπήρχε άλλη λύση. Στην πραγματικότητα, τόνισε, ουδέποτε υπήρξε άλλη λύση από αυτή που επελέγη, παρά τον σκληρό και επώδυνο χαρακτήρα των μέτρων που ελήφθησαν και οφείλονται, κυρίως, στο γεγονός ότι η Ευρώπη κυριαρχείται από συντηρητικές δυνάμεις που επιβάλουν συντηρητικές πολιτικές. Θα μπορούσε, πάντως, τόνισε, το πρόγραμμα να είναι πιο ήπιο, πιο φιλικό και πιο αργό, αλλά οι συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη δεν το επέτρεψαν. Μόνοι μας, πρόσθεσε, δεν θα οδηγούσαμε ποτέ τη χώρα σε τόσο βίαιη και επώδυνη δημοσιονομική προσαρμογή.
Η άλλη λύση, είπε επίσης ο κ. Βενιζέλος, θα ήταν καταστροφική, θα υπήρχε κατάρρευση των δομών και θεσμών της ελληνικής οικονομίας, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, εξανέμιση των εισοδημάτων των Ελλήνων και μια τεράστια ανεργία.
 .in.gr

Read more...

Οπτικό υλικό από τη στιγμή της επίθεσης Η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο από τη μάχη με τα καλάσνικοφ


Σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για την επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών, το πρωί πίσω από τη ΓΑΔΑ -Κάμερες παρακείμενου φαρμακείου "έπιασαν" του δράστες

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών σήμερα το πρωί, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στην οδό Κεδρινού.

Η αστυνομία έχει στη διάθεση της βίντεο, από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαρμακείου της περιοχής, το οποίο έχει καταγράψει τις κινήσεις ενός εκ των δραστών της επίθεσης με τα καλάσνικοφ. Στο βίντεο φαίνεται ο ένας δράστης τη στιγμή που ανοίγει πυρ εναντίον των αστυνομικών.

Ωστόσο δεν βρέθηκαν όπλα στο αυτοκίνητο (μάρκας Volvo) που εγκατέλειψαν κατά τη διαφυγή τους και το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα από την ώρα της επίθεσης στην οδό Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έζησαν τον τρόμο, όταν στις 08:40 το πρωί επιχείρησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο των τριών δραστών για έλεγχο, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Οι άγνωστοι που επέβαιναν στο Volvo, όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά βγήκαν από το όχημα και πυροβόλησαν με δύο καλάσνικοφ τους αστυνομικούς τουλάχιστον οκτώ φορές. Οι τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ανταπέδωσαν τα πυρά και οι σφαίρες έπληξαν αυτοκίνητα και κτίρια στο σημείο της ανταλλαγής πυροβολισμών, ενώ οι άνδρες της σήμανσης περισυνέλεξαν τους κάλυκες. Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Το όχημα ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, με δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας στους Αγίους Αναργύρους, ενώ η αστυνομία εξετάζει εάν το ΙΧ είναι κλεμμένο ή αν ο ιδιοκτήτης του σχετίζεται με το περιστατικό.
 protothema.gr

Read more...

Παππάς στη Βουλή: Πραξικόπημα η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το '74


Ομιλία Παππά στη Βουλή από Newscaster


Η τοποθέτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππά για το πολυνομοσχέδιο. Προκλητικές δηλώσεις για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Χρυσή Αυγή εν μέσω κοινοβουλευτικής συζήτησης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Πιο συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς, δήλωσε ότι αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 1974 αποτελούσε απλά ένα... πραξικόπημα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής τόνισε επίσης: "Ετοιμάζεστε να υποδεχθείτε τον Σόιμπλε και να γιορτάσετε τη μεγάλη γιορτή του Πραξικοπήματος, της 24ης Ιουλίου. Ήταν ανώμαλη εξέλιξη. Ήταν πραξικόπημα".
Δείτε LIVE εικόνα από τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.
Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στην επικείμενη επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για... πραξικόπημα (στο 06:27 του βίντεο) και χαρακτήρισε "ψευδο-εθνάρχη" τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
"Ετοιμάζεστε να γιορτάσετε τη γιορτή σας, τη γιορτή της Μεταπολίτευσης, του πραξικοπήματος θα έλεγα εγώ, της 24ης Ιουλίου 1974. Και γιατί το λέω πραξικόπημα.
Ήταν μιας ανωμάλου καταστάσεως, ανώμαλη εξέλιξη. Ήταν όμως ένα πραξικόπημα, διότι ο ψευδό για μας Εθνάρχης, ο Κ. Καραμανλής, ο παλιός, δεν επανέφερε πλήρες το καταργηθέν Σύνταγμα με την 21η Απριλίου 1967, αλλά επανέφερε κουτσουρεμένο το Σύνταγμα του 1952, όπου έλειπαν βασικές διατάξεις περί πολιτεύματος.
Όχι μόνο αυτό, αλλά διατήρησε στη θέση του μέχρι το Σεπτέμβρη αν θυμάμαι καλά, τον πρόεδρο του στρατιωτικού καθεστώτος, ο οποίος είχε και όλα τα προνόμια μέχρι να πεθάνει, τον Φαίδωνα Γκυζίκη. Γι' αυτό λέω πραξικόπημα".
Και ολοκλήρωσε την ομιλία του ως εξής:
"Δεν θα μπορέσετε να γιορτάσετε ανοιχτά την υποτιθέμενη γιορτή σας, ο Έλληνας ξύπνησε και κατάλαβε ότι ήταν η απαρχή των σημερινών δεινών η 24η Ιουλίου του ‘74, ήταν η μέρα που η μίζα και η διαπλοκή και η διαφθορά από τα πολύχρωμα τέκνα του Πολυτεχνείου έγινε πραγματικότητα".
Οι αντιδράσεις Μεϊμαράκη - Γεωργιάδη
Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε: "Εδώ ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα χώρας. Ωραίος ο δημόσιος διάλογος αλλά εδώ ακούστηκαν πράγματα άνω ποταμών, αλλά ότι ήταν πραξικόπημα η αποκατάσταση της δημοκρατίας, ξεπερνά κάθε όριο. Επιεικώς αχαρακτήριστα".
Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, τόνισε: "Το προεδρείο κρίνει πως είναι ανάξια απάντησης. Αυτά είναι κατακτήσεις του λαού και δεν μπαίνει το Προεδρείο σε αυτά, ούτε κάνει συνομιλητές του για τέτοια πράγματα τους συναδέλφους".
Η Χρυσή Αυγή για το πολυνομοσχέδιο
Λίγο μετά τις 18.00 την Τετάρτη, εν μέσω κοινοβουλευτικής συζήτησης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης τοποθετήθηκε για τη φορολογία του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη.
Συγκεκριμένα, μίλησε για το γενικό ξεπούλημα της Ελλάδος, για την ασυδοσία της κυβέρνησης και για την συρρίκνωση της δημόσιας Παιδείας.
"Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από εξουσία αλλά από Ιδέες, Πίστη και Ηγέτες. Για να ανακάμψουμε χρειάζεται αγώνας για να έχουμε ξανά την πολυπόθητη αξιοπρέπειά μας", είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο Γιώργος Γερμενής σημείωσε:
"Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα βιώνει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ενώ η κυβέρνηση και το επιτελείο της ζουν σε άλλο πλανήτη. Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί υποβάθμιση ποιότητας ζωής, καθώς πληρώνει τέσσερις φόρους για τα ακίνητα αλλά και τον φόρο εισοδήματος. Ουσιαστικά, ο Έλληνας πολίτης πληρώνει τρεις φορές τον φόρο ακίνητης περιουσίας για το 2011, 2012 και 2013, την ώρα που η ανεργία αυξάνεται και οι μισθοί έχουν κατέβει στο μισό των προηγούμενων χρόνων".

Read more...

Καψής: “Φύγετε από το Ραδιομέγαρο”...



Να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκεύης, κάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ο Παντελής Καψής, στη συνάντηση που έγινε πριν από λίγη ώρα. Ο υφυπουργός εξέφρασε την επιθυμία να...
μεταδώσει δελτίο ειδήσεων, με διευθυντή και εργαζόμενους που θα ορίσει ίδιος, πριν από το μεταβατικό στάδιο, λόγω και της επίσκεψης Σόιμπλε και υποσχέθηκε πως θα περάσει από το θερινό τμήμα της Βουλής, άλλη διάταξη για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

typologies.gr

Read more...

Με βεβαίωση από τους δήμους η απαλλαγή κοινόχρηστων χώρων από το τέλος ακινήτων...

Βεβαίωση από τον οικείο δήμο θα πρέπει να προσκομίσουν στην Εφορία οι φορολογούμενοι για τους κοινόχρηστους χώρους στους οποίους από λάθος έχει υπολογιστεί έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Στη...
συνέχεια η Εφορία θα προχωρήσει στην απαλλαγή των χώρων αυτών από τον φόρο που επιβλήθηκε όπως προβλέπεται σε απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη.


Στην απόφαση σημειώνεται ότι για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών, για τους οποίους δεν υπάρχει καταχώριση στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αφορά ηλεκτροδότηση κοινόχρηστου χώρου, απαιτείται βεβαίωση του οικείου δήμου στην οποία θα αναγράφεται ότι η παροχή αυτή αφορά κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας που απαλλάσσονται από το ΤΑΠ, συνοδευόμενη από φωτοαντίγραφο της πράξης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας....

Read more...

Κάτω από το όριο της φτώχειας ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά...

Κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος, ζει το... ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά (20%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται, στη χώρα μας, φτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (έναντι 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (έναντι 7,1%).

Στα ίδια ποσοστά με την Ελλάδα κινούνται και οι Ισπανία, Βουλγαρία και Κροατία, ενώ, συνολικά στην ΕΕ το 16% των νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς φτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται λίγο κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης...
crimenet.gr

Read more...

Σε απολογία κλήθηκαν έξι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών που έφυγαν και ξέχασαν να γυρίσουν στο γραφείο...


Από σαρανταδύο ημέρες έως δυο χρόνια, έγιναν άφαντοι. Υπάλληλοι των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών έφυγαν από το γραφείο τους και ξέχασαν να γυρίσουν. Για αυτό παραπέμπονται στο Πειθαρχικό συμβούλιο από τον Γιάννη Μιχελάκη, ενώ...
τρεις ακόμη καλούνται σε απολογία για πειθαρχικές παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα.

Ανάμεσα σε αυτούς που καλούνται σε απολογία είναι υπάλληλος, η οποία απείχε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά της για δύο χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2013. Επιπλέον, αναφέρεται πως η συγκεκριμένη, ενώ απουσίαζε, διετέλεσε πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρότι αυτό δεν επιτρέπεται για δημόσιο υπάλληλο.

Σε άλλη περίπτωση, υπάλληλος έλειπε αδικαιολόγητα για επτά μήνες και επιπλέον πριν από αυτό δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, καθώς δεν τήρησε το ωράριο, για έξι μήνες. Στις περιπτώσεις αυτές ακόμη είναι υπάλληλος που έλειπε για δύο μήνες από τα καθήκοντά του, άλλος που απουσίασε για 42 ημέρες και δύο οι οποίοι δεν συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για επτά μήνες. Τέλος, σε απολογία κλήθηκαν και δύο που διαπιστώθηκε πως δεν τηρούσαν το ωράριό τους.

Μάλιστα και η υπάλληλος που δεν έλεγξε την τήρηση του χρόνου εργασίας θα απολογηθεί,καθώς δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο εκκαθαριστή προκειμένου να γίνει περικοπή μισθοδοσίας των «παραβατών»...


Read more...

Εβγαλαν αμοντάριστο βίντεο στον αέρα με... μπινελίκια του Σαμαρά (ΒΙΝΤΕΟ)...

 

«Γ@μ@ το κεφάλι μου, μ@λ@k@», είπε και χάθηκε από το πλάνο...

Επικοινωνιακό "φάουλ", την ώρα που ο Αντ. Σαμαρας, με διάγγελμα του, ανακοίνωνε την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Ενα σαρδάμ τον έκανε να...
εξοργιστεί και να φύγει από το κάδρο - και αυτό το αμοντάριστο πλάνο βγήκε στον αέρα!

Ξαφνικά οι τηλεθεατές είδαν τον πρωθυπουργό να κάνει σαρδάμ και να αποχωρεί από το πλάνο λέγοντας «πρέπει να το ξαναπώ». Καθώς απομακρύνθηκε από το μικρόφωνο ακούστηκε να λέει «γ@μ@ το κεφάλι μου, μ@λ@ka@». Αμέσως κόπηκε στο αέρα η μετάδοση του μηνύματος. 






Read more...

Οι δικαστές για τη δίωξη Παπακωνσταντίνου...



Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που αναδείχθηκαν από την κλήρωση (ενώπιον της...
ολομέλειας της Βουλής από τον πρόεδρό της Ευάγγελο Μεϊμαράκη, μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας) και προέρχονται από τον Άρειο Πάγο, για την  άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, είναι οι:

Αγγελική Αλειφεροπούλου

Ιωσήφ Τσαλαγανίδης

Αθανάσιος Κουτρομάνος

Αναπληρωματικοί:

Χριστόφορος Κοσμίδης

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που αναδείχθηκαν από την κλήρωση και προέρχονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι οι:

Χρήστος Ράμος

Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου

Αναπληρωματικός:

Νικόλαος Ρόζος

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που αναδείχθηκαν από την κλήρωση και προέρχονται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι οι:

Παναγιώτης Νικολούδης

Αναπληρωματικός:

Βασίλειος Πλιόττας

Read more...

Βραχνάς οι συλλογικές συμβάσεις; «Σε παγίδα» είχε μετατραπεί η διαπραγμάτευση για τον κατώτατο μισθό, λέει ο Βρούτσης


«Σε παγίδα» είχε μετατραπεί η διαπραγμάτευση για τον κατώτατο μισθό, λέει ο Βρούτσης
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Της επιλογής του καθορισμού του κατώτατου μισθού με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης, φθάνοντας μάλιστα να υποστηρίξει ότι κατά το παρελθόν το σύστημα της διαβούλευσης και της διαιτησίας «είχε μετατραπεί σε παγίδα στην αγορά εργασίας», μιλώντας για κρατικοδίαιτο ΟΜΕΔ και εργατολόγους - διαμεσολαβητές που πλούτιζαν παρασιτικά.

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό επί της ουσίας διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να ισχύει ο νόμος ότι το κράτος εγγυάται τις συντάξεις.

«Το Ασφαλιστικό κρατά όσο κρατά ο Προϋπολογισμός» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης στην ομιλία του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως το πρώτο τετράμηνο του 2013 οι δαπάνες του Ασφαλιστικού κινούνται εντός των προβλεπόμενων στόχων και δεσμεύθηκε για μια νέα μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα αρχής γενομένης μετά το καλοκαίρι, με τη θέσπιση ενιαίων κανόνων λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος και ενιαίο τρόπο είσπραξης των οφειλών.

Παγίδα οι συλλογικές συμβάσεις;

Ο υπουργός Εργασίας υπερασπίστηκε την επιλογή του καθορισμού του κατώτερου μισθού με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας πως κατά το παρελθόν, το σύστημα της διαβούλευσης και της διαιτησίας «είχε μετατραπεί σε παγίδα στην αγορά εργασίας, καθώς πλήττονταν τελικά και οι εργαζόμενοι.»

» Μέσα από ένα κρατικοδίαιτο ΟΜΕΔ και τη διαμεσολάβηση εργατολόγων που πλούτιζαν παρασιτικά, αύξαναν οι μισθοί την ώρα που κατέρρεαν ολόκληροι κλάδοι - και αυτό οδηγούσε τους εργαζόμενους στην ανεργία. Το σύστημα που θεσπίζουμε, ισχύει σε πάνω από 20 από τις 27 χώρες της Ευρώπης. Κανείς δεν εμποδίζει έναν επιχειρηματία να αυξήσει τον κατώτερο μισθό. Εμείς θεσπίζουμε το κατώτερο δίχτυ» ανέφερε.

«Είμαστε λίγο πριν το τέλος της κρίσης»


Ο υπουργός Εργασίας παρατήρησε πως η ελληνική κοινωνία, «πολύ γρήγορα ενθουσιάζεται, αλλά και πολύ γρήγορα δείχνει σημεία κόπωσης και απογοήτευσης».

«Βρισκόμαστε σε κρίση πληρώνοντας το τίμημα δεκαετιών λανθασμένων πολιτικών, αλλά είμαστε λίγο πριν το τέλος της κρίσης - και ουαί και αλίμονο αν αφήσουμε την κρίση να μας καταβάλλει» ανέφερε.

«Ακούσατε τον Πρωθυπουργό: Έγινε πράξη η μείωση του ΦΠΑ. Δεν έγινε πράξη το 2 τοις χιλίοις στο τζίρο των επιχειρήσεων, ούτε η μείωση στις αποδοχές και τις συντάξεις των στρατιωτικών.»

» Την κρίσιμη όμως στιγμή που η Ελλάδα δίνει την ύστατη μάχη για να περάσουμε στην απέναντι όχθη, τα δημόσια έσοδα πρέπει να καταβάλλονται απ' όλους και γι' αυτό έχω πει πως είναι κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα η εισφοροδιαφυγή και αδήλωτη εργασία. Μία λέξη ταιριάζει σ' αυτούς: Προδοσία! Γιατί δίνουμε την ύστατη μάχη για την πατρίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.
 .in.gr

Read more...

Σε ισχύ από την 1η Αυγούστου Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός


Έχουμε σημειώσει πραγματική πρόοδο,και γι΄αυτό μπορούμε να επιβάλλουμε αλλαγές στο οικονομικό πρόγραμμα, είπε ο πρωθυπουργός
Έχουμε σημειώσει πραγματική πρόοδο,και γι΄αυτό μπορούμε να επιβάλλουμε αλλαγές στο οικονομικό πρόγραμμα, είπε ο πρωθυπουργός   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )





Αθήνα
Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Έχουμε σημειώσει πραγματική πρόοδο και γι΄αυτό μπορούμε να επιβάλλουμε αλλαγές, σημείωσε.

«Πήρα πάνω μου την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν μειωθούν τα έσοδα, δεν κόβονται αποδείξεις και μείνει σε αυτά τα επίπεδα η φοροδιαφυγή, τότε ο ΦΠΑ θα επανέλθει στο 23%.

Με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, και θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς είπε στο πλαίσιο της προόδου που έχει σημειωθεί, δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών και δεν θα επιβληθεί φόρος 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ ΟΑΕΕ.

Η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα για τη μείωση του ΦΠΑ, ενώ αργότερα σήμερα θα ψηφισθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα επιφέρει η μείωση του φόρου για ένα εξάμηνο.

Η επιβολή από εφέτος του φόρου πολυτέλειας (αναμένονται έσοδα 136 εκατ. ευρώ εφέτος), επιτρέπει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα εστιατόρια και στην τροφοδοσία από το 23% στο 13%.

Ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί προσωρινά από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Πάντως, οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης έχουν ξεκαθαρίσει πως η μείωση του ΦΠΑ δεν αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις τιμών.

Κομισιόν: Προσωρινή η μείωση

Κληθείς να σχολιάσει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σίμον Ο' Κόνορ ανέφερε τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες δουλέψαμε πολύ σε αυτό το ζήτημα και καταλήξαμε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι εφικτή, χωρίς να δημιουργεί κινδύνους για τον προϋπολογισμό και υπό τον όρο ότι η μείωση αυτή θα είναι προσωρινή».

Κατέληξε, λέγοντας ότι πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η μείωση του ΦΠΑ από τον Αύγουστο ως το τέλος του 2013.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Παρά τις δυσκολίες, αυτή τη στιγμή συμβαίνουν σημαντικά - και σημαδιακά - πράγματα για τη Χώρα μας. Τα προβλήματα ασφαλώς δεν λύθηκαν. Αλλά για πρώτη φορά πετύχαμε δύο πράγματα:
Πρώτον, αποτρέψαμε και δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για να εφαρμοστούν το 2014.

Έτσι, δεν θα γίνει νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών. Όπως δεν θα εφαρμοστεί και επιβολή πρόσθετου φόρου 2 τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων. Αυτά τα πετύχαμε, γιατί; Γιατί, αντίθετα απ’ ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, έχουμε πετύχει τους στόχους και έχουμε σημειώσει αληθινή πρόοδο.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι αυτό που σας ανακοινώνω σήμερα: Ότι μειώνεται αμέσως ο ΦΠΑ στην Εστίαση. Από 1η Αυγούστου! Για πρώτη φορά, όχι απλά αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές.

Είναι μήνες τώρα, που πήρα επάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο. Αλλά είπα στην Τρόικα ότι με τη μείωση από το 23 στο 13% θα αυξηθεί ο τζίρος, θα αυξηθούν αντί να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και θα περιοριστεί και η φοροδιαφυγή. Δεν το πιστεύουν ακόμα. Λέω την αλήθεια. Δέχθηκαν, όμως, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά μείωση φορολογίας. Το είχα υποσχεθεί πριν ένα χρόνο. Και σήμερα το πραγματοποιεί αυτή η Κυβέρνηση.

Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Αλλά ξέραμε ότι μπορούσε να γίνει κι έπρεπε να γίνει. Και το κάναμε…
Βασίστηκα πάνω στα όσα οι επιχειρηματικές οργανώσεις, τα Επιμελητήρια και χιλιάδες μαγαζάτορες μας έχουν διαβεβαιώσει με ένα στόμα: Με τη μείωση στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, και περισσότερα έσοδα θα πάρει το κράτος! Αυτό πιστεύω κι εγώ.

Τα φορολογικά έσοδα αμέσως μπορούν να αυξηθούν. Όμως, τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις.

Προσέξτε: Μου αρέσει πάντα να σας λέω την αλήθεια καταπρόσωπο: Εάν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μη συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που το ΦΠΑ θα αυξηθεί αναγκαστικά και πάλι στο 23%...

Αντίθετα, αν αυτό το πείραμα πετύχει, θα ακολουθήσουν, είμαι βέβαιος, κι άλλες μειώσεις δυσβάστακτων φόρων. Και πάντα -βεβαίως πάντα- υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε και τους δημοσιονομικούς μας στόχους, όπως κάναμε την τελευταία χρονιά! Όλους τους στόχους.

Πάνω απ’ όλα όμως, για αυτή την απόφαση βασίστηκα σε σας. Βασίστηκα στο φιλότιμο του Έλληνα. Γι’ αυτό και επέμεινα. Στο χέρι μας είναι να το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Και να αρχίσει επιτέλους η μεγάλη αποκλιμάκωση, μείωση, των φόρων στην Ελλάδα, που ήταν και πάντα το όνειρό μου:
Χαμηλότεροι φόροι, αλλά όλοι να πληρώνουν, για να μη ξαναμπούμε στην περιπέτεια με τα ελλείμματα.

Και κάτι τελευταίο: Απευθύνομαι κυρίως σε εκείνους που ασχολούνται καθημερινά με την Πολιτική. Είτε είναι οι ίδιοι πολιτικοί, είτε διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Τους θυμίζω ότι μόνον ένα χρόνο βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση. Ένα χρόνο!

Το πώς έβλεπαν ένα χρόνο πριν την Ελλάδα στο εξωτερικό, από την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι την Κίνα, από τις διεθνείς αγορές μέχρι τους Έλληνες και τους ξένους επενδυτές, το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Και ξέρουν πόσο διαφορετικά βλέπει όλος ο κόσμος την Ελλάδα σήμερα.
Γνωρίζουν ακόμα ότι η προσπάθεια μεταμόρφωσης της Πατρίδας μας, από χώρα χρεοκοπημένη σε χώρα δίχως προβλήματα, είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που υπήρξαν ποτέ. Σε όλον τον κόσμο.

Και μάλιστα σε συνθήκες πλήρους Δημοκρατίας μέσα στη Χώρα και πρωτόγνωρης αποσταθεροποίησης γύρω από τη Χώρα. Σε τέτοιο περιβάλλον δούλεψε η Κυβέρνηση επί ένα χρόνο. Σε τέτοιο περιβάλλον δουλεύει και σήμερα…Δεν χαλαρώνουμε, λοιπόν. Την ανηφόρα θα την ανεβούμε και θα φτάσουμε ως το τέλος, που δεν είναι μακριά. Και θα έλθουν καλύτερες μέρες για το Λαό μας.

Δεν θα μας εμποδίσουν φωνές ή σκοπιμότητες γαντζωμένες στο χθες που έχουν συμφέρον να παραμείνει και η Χώρα κολλημένη στο χθες.

Ας γνωρίζουν, ότι "κόψαμε τα παλαμάρια", ότι το πλοίο έχει φύγει πια και πίσω δεν κάνουμε. Γιατί αυτό που αναλάβαμε είναι μεγαλύτερο, σπουδαιότερο και πιο αναγκαίο για τον τόπο, από μικρότητες, μικροπολιτικές και μικρά ή μεγάλα συμφέροντα που για χρόνια βάλτωναν την Ελλάδα.
Δύναμή μας ότι η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα που φτιάχνουμε χωρά όλους. Ακόμα και τους αντιπάλους μας…

Ενώ το χθες που αφήνουμε πίσω μας, δεν χωρά πια κανένα. Ούτε εκείνους που το υπερασπίζονται.
Σήμερα έχουμε τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα ότι την κερδίζουμε αυτή τη μάχη. Πετύχαμε την πρώτη σημαντική βελτίωση. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Δεν πανηγυρίζουμε, δεν χαλαρώνουμε, αλλά ξέρουμε πια ότι πατάμε γερά στο έδαφος. Και πίσω δεν υπάρχει…».
 .in.gr

Read more...

Αρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης Στην τελική ευθεία της αποδεικτικής διαδικασίας η δίκη Τσοχατζόπουλου


Στην τελική ευθεία της αποδεικτικής διαδικασίας η δίκη Τσοχατζόπουλου
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης περνά στην τελική ευθεία της αποδεικτικής διαδικασίας η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, στόχος του δικαστηρίου είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης ώστε το δικαστήριο να διακόψει τον Αύγουστο τη διαδικασία για ένα 20ήμερο.

Τον κύκλο των καταθέσεων μαρτύρων υπεράσπισης άνοιξε ο μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού Μάρκος Παστουσέας που προτάθηκε από τον βασικό κατηγορούμενο πρώην υπουργό. Ο μάρτυρας, όπως είπε, υπηρέτησε πολλά χρόνια σε υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού και ήταν επί δύο χρόνια υπεύθυνος για τα μηχανολογικά θέματα στην κατασκευή των γερμανικών υποβρυχίων στο Κίελο και ακολούθως στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η κατάθεση του μάρτυρα περιορίστηκε σε τεχνικά θέματα όσον αφορά τα επίμαχα υποβρύχια και στην επιλογή τους από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού και τόνισε ότι από το ΓΕΝ υπήρχε επιτροπή αξιωματικών του Σώματος που εξέταζε τα επιθυμητά τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τα ναυπηγεία της Ευρώπης που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην κατασκευή των συγκεκριμένων όπλων, πληροφορίες που παρέδιδε στον Γενικό Γραμματέα Εξοπλισμών.

Ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για τις διαδικασίες υπό τις οποίες υπογράφηκαν οι επίμαχες συμβάσεις με τον γερμανικό οίκο για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι την απόφαση για την επιλογή των συγκεκριμένων όπλων δεν την έλαβε μόνος του αλλά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας και επανέφερε το αίτημα για την κλήτευση των μελών του Συμβουλίου την επίμαχη περίοδο, αίτημα στο οποίο το δικαστήριο έχει απαντήσει αρνητικά.

Read more...

Κοινοβουλευτική δοκιμασία Εν μέσω αντιδράσεων τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο


Εν μέσω αντιδράσεων τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Αργά το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση εν μέσω συνεχιζόμενων αντιδράσεων.

Παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητα από την κριτική που ασκείται και από βουλευτές που στηρίζουν το δικομματικό συνασπισμό, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναμένουν ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες κατά την ψηφοφορία. Πάντα σε μια ψηφοφορία μπορεί να υπάρξουν ανατροπές και εκπλήξεις.

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι θα καταψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου 80, 81 και 82 που αφορούν την διοικητική μεταρρύθμιση, αν δεν εξαιρεθούν οι τρίτεκνες οικογένειες έστειλε ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ Κώστας Κοντογιώργος. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε μέτρα που δολοφονούν το κύτταρο, και της οικογένειας και της χώρας», είπε.

Στο Σύνταγμα βρίσκονται συγκεντρωμένοι υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ πριν από λίγο έφθασε και πορεία σχολικών φυλάκων που είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως συγκέντρωση στην οδό Αιόλου.
Κλειστοί για την κυκλοφορία είναι οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Αμαλίας, η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, η Βασιλέως Γεωργίου, η Όθωνος και η Πανεπιστημίου.
Κλειστοί είναι, από τις 5 το απόγευμα, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» με εντολή της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα παραμένει το λουκέτο στους δήμους της χώρας, καθώς οι αλλαγές της κυβέρνησης στο πολυνομοσχέδιο δεν κρίθηκαν επαρκείς. Ακαρπη απέβη την Τετάρτη και η σχεδόν τετράωρη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη και εκπροσώπους των κομμάτων.

Ομάδα δημάρχων θα παρακολουθήσει το απόγευμα τη συνεδρίαση στη Βουλή. Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη θα συνεδριάσουν όλες της Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων στη χώρα και την ερχόμενη Τετάρτη θα συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση με φωνές, απειλές και ακραίες εκφράσεις. Οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν και σήμερα Τετάρτη.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τον προκάτοχό του λέγοντας ότι όταν βρέθηκε στο υπουργείο το θέμα της κινητικότητας ήταν ένα «κανονικό μηδέν» και χρειάστηκαν έξι συναντήσεις με την τρόικα ώστε να αναστρέψει την κατάσταση, να πείσει την τρόικα ότι αυτή η αναστροφή μπορεί να γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο και έτσι να λάβει η χώρα την δόση εφόσον ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.

«Ο δρόμος που έχετε επιλέξει, είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή -κι εκείνοι που σας στηρίζουν με ψευτοδώρα [σ.σ. μείωση ΦΠΑ στην εστίαση], είναι εκείνοι που θα πάρουν όσα μπορούν από σας, που έχουν του χεριού τους, μέχρι να έρθει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα», τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Συνεχίζετε να μην μας λέτε τη δική σας πρόταση. Ένδειξη της πολιτικής που θέλετε να εφαρμόσετε, είναι αυτή που προσπάθησε να ασκήσει η Κύπρος πριν λίγο καιρό και το αποτέλεσμα το είδαμε. Επειδή, όμως, μας κατηγορήσατε ότι με τα δανεικά που λαμβάνουμε αποπληρώνουμε δάνεια, ομόλογα και τόκους, πείτε μας: Γιατί δεν εκφράσατε αντίρρηση για την αποπληρωμή ομολόγου του Μαΐου του 2012 μετά τις εκλογές;» απάντησε στον κ. Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης χρέωσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «μικροψυχία, ψεύδη, αοριστίες, φληναφήματα, ψευδοσυναισθηματισμούς, υπεράσπιση των πιο παρωχημένων ιδεών. Ακόμα και μιαν επιτυχία που αφορά τους επιχειρηματίες, τη μείωση του ΦΠΑ, δεν μπορούν να την ανεχθούν και να χαρούν. Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επένδυση στη δυστυχία του ελληνικού λαού», υποστήριξε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μητρόπουλος παρενέβη σχετικά με τα όσα ακούστηκαν χθες από συναδέλφους του όπως η Σοφία Σακοράφα και ο Βαγγέλης. Διαμαντόπουλος. Ο κ. Μητρόπουλος πήρε σαφείς αποστάσεις λέγοντας «ουδέποτε από εμένα δεν ακούσατε απαξιωτικό λόγο και εσείς και η κυβέρνηση, ούτε για μειοδοσία μίλησα, ούτε για γουναράδικα ποτέ και βέβαια αυτές οι φράσεις πρέπει να απεύχονται και να αποφεύγονται στο κοινοβούλιο».

Με μια αιχμηρή κριτική κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης. Απευθυνόμενος τόσο προς τον πρωθυπουργό, όσο και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τους κάλεσε «να μην παίζουν με τις αντοχές των βουλευτών, αλλά και τις δημοκρατικές αντοχές», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «προϊόν κοπτικής -ραπτικής», καθώς, όπως είπε, «δεν διατυπώθηκε άλλος εναλλακτικός δρόμος».

Την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που ίσως βοηθήσει ακόμα και την κυβέρνηση για μια πιο σκληρή διαπραγμάτευση, πρότεινε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος σε σχετική παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.  Eπανέλαβε δε πως «το Μνημόνιο είναι ταφόπλακα του έθνους» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως υπέκλεψε την ψήφο του λαού, καθώς τίποτε από όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο δεν είχε εξαγγελθεί προεκλογικά από τα κόμματα που την συγκροτούν.
 .in.gr

Read more...