Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κάτω από το όριο της φτώχειας ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά...

Κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος, ζει το... ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά (20%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται, στη χώρα μας, φτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (έναντι 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (έναντι 7,1%).

Στα ίδια ποσοστά με την Ελλάδα κινούνται και οι Ισπανία, Βουλγαρία και Κροατία, ενώ, συνολικά στην ΕΕ το 16% των νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς φτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται λίγο κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: