Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Οπτικό υλικό από τη στιγμή της επίθεσης Η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο από τη μάχη με τα καλάσνικοφ


Σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για την επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών, το πρωί πίσω από τη ΓΑΔΑ -Κάμερες παρακείμενου φαρμακείου "έπιασαν" του δράστες

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών σήμερα το πρωί, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στην οδό Κεδρινού.

Η αστυνομία έχει στη διάθεση της βίντεο, από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαρμακείου της περιοχής, το οποίο έχει καταγράψει τις κινήσεις ενός εκ των δραστών της επίθεσης με τα καλάσνικοφ. Στο βίντεο φαίνεται ο ένας δράστης τη στιγμή που ανοίγει πυρ εναντίον των αστυνομικών.

Ωστόσο δεν βρέθηκαν όπλα στο αυτοκίνητο (μάρκας Volvo) που εγκατέλειψαν κατά τη διαφυγή τους και το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα από την ώρα της επίθεσης στην οδό Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έζησαν τον τρόμο, όταν στις 08:40 το πρωί επιχείρησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο των τριών δραστών για έλεγχο, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Οι άγνωστοι που επέβαιναν στο Volvo, όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά βγήκαν από το όχημα και πυροβόλησαν με δύο καλάσνικοφ τους αστυνομικούς τουλάχιστον οκτώ φορές. Οι τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ανταπέδωσαν τα πυρά και οι σφαίρες έπληξαν αυτοκίνητα και κτίρια στο σημείο της ανταλλαγής πυροβολισμών, ενώ οι άνδρες της σήμανσης περισυνέλεξαν τους κάλυκες. Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Το όχημα ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, με δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας στους Αγίους Αναργύρους, ενώ η αστυνομία εξετάζει εάν το ΙΧ είναι κλεμμένο ή αν ο ιδιοκτήτης του σχετίζεται με το περιστατικό.
 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: